Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (74)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefanalex spune:

Salutare !
pentru Dragos si multi

Astazi am fost cu ALEX la dr. pentru ca nu poate respira pe nas. I-a gasit putin rosu in gat . Mi-a recomandat nurofen, iar pentru nas un spray nazal.
Voi ce credeti este mai bine sa-i dau bebelusuli D2 (injectabil ) sau vigantol. Dr. mi-a recomndat D2 pentru ca se asimileaza mai bine, iar ALEX are putin capul bombat in fata si la spate.
Ce parere aveti.

maria_alexia Eu pot sa-ti spun ca am mers la serviciu la 3 luni dupa ce am nascut. Era mai greu cu alaptatul, dar programul meu era de 4 ore pe zi si nu era chiar dificil. Dar e tare bine. Faptul ca eram cu colegii , care ma incurajau, ma intrebau tot timpul de cel mic , nici nu simtea cand trecea timpul. Cand ajungeam acasa parca imi crestea pofta de a sta cu el. Eu cred ca nu e prea greu sa faci si serviciu si sa ai si bebe acasa.

STEFAN si ALEX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

semnu' este pt mine...

a adormit pt prima oara plangand...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca_mo spune:

JOY, cand i-au iesit dintii lui SERBAN, si mie imi venea sa dau anuntul asta...acu e marait doar o parte din zi, nu tot timpul

Bianca, mama lui Serban

10 decembrie 2005
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=551231989&security=bIObPb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Good morning la pranz! Repede-repede bag o postare, ca ma preseaza Adila cel rau.

Pisi- hehehe...sfaturi: alege niste agentii imobiliare, uita-te pe net, cere oferte de peste tot si cantareste-le. daca poti, cand mergi la proprietar acasa, poate ii strecori o carte de vizita, fara sa vada ala de la agentie si-l contactezi apoi, sa nu mai apltesti comisionul. la noi asa a fost, mi-a dat proprietarul - de fatza cu agentul care deci era un bou, ma rog...vacutza, ca era fata - cartea de vizita a lui si l-am sunat. Asa am economisit cam 1300 euro. Alte sfaturi....nervi de otel, ca banuiesc ca dupa aia vine partea cea mai "misto": smotrul si renovarea. Aaa, si inca ceva: NU-TI LUA APARTAMENTUL GATA FACUT, CA NU STII CE MATERIALE S-AU FOLOSIT. E TREAPA PURA!! Al meu avea termopan la bucatarie si bai, si acuma ce sa zic cam trebe sa le schib, ca imi ploua..putin in casa daca turuie rau afara.

Roxi- of, deci nu s-a rezolvat nimik cu mucilagiul? I l-ai facut dupa reteta mea? Multa sanatate ii doresc micutei.

Lavi- parerea TA conteaza intotdeauna foarte mult. Si plus ca ma intereaseaza mult ce fac zgatiile tale. Uite, ieri o dadea lui mami a mea exemplu pe Nataliciul descataratoare de pe canapea.

MirelaIspir- saru mana pentru sfatul cu lamaia. Nu stiu ce a avut, dar are legatura cu biberonul si tetina. I-am dat apa din canutza de-aia NUK si a baut-o fara probleme.

Bic- ehehe..bandite fetele astea ale noastre! Mie de faza cu iaurt in orice mi-e frica s-o aplic, nu cumva sa se sature de el si apoi vai de capul meu.

Ina- ce sa zic, cu programul tau si felul tau de a fi - mai ales partea cu agitatia - esti copia mea fidela. inclusiv partea cu sofatul.ca doar de-aia suntem leoaice, nu?

Stefansialex- mie dr meu bun cand a detectat semne de rahitism incipient la fii-mea mi-a zis ca marim doza la 3 picaturi de Vigantol. L-am intrebat IO de injectii si a zis ca numai in functie de cum evolueaza lucrurile isi poate da cu parerea daca trebuie sa nu. Si numai mai incolo. Deci asta itit poate spune exclusiv doctorul, in functie de cum arata copilul. Si principiul meu e ca asa cum imi zice dr meu in care a m incredere sa fac, asa fac. Deci, intreaba-l pe el. Aaa...si stiu ca injectiile se dau cand treaba e chiar serioasa.

Fetelor dragi, io am o mare suparare si pleeease dati un sfat: de 4-5 zile fii-mea NU MAI MANANCA SEARA LAPTE. Am incercat cu feluri diferite de tetine - uneori cand vine prea greu, se plictiseste si nu mai vrea, daca vine prea repede se inneaca si adio iar. Dimineatza il bea, deci nu poate fi vorba de faptul ca nu-i mai place Milumil-ul, ca atuncea nu l-ar bea nici dimineatza, nu?Dar ea nu mai doarme de la 16.30-17 pana dupa baitza, in jur de 22. Deci e rupta de somn. Cum o pun in pat - se cere ea, plange rau daca nu o pun - cum adoarme, instant.
Oare nu papa de oboseala? Si ce sa fac? Sa o mai pun la un nani mic in jur de 19-20???? Zau ca disper..ca sta nemancata de la 18.30 pana la 7 dimineatza, cand ii dau io, nu ca ar cere ea.

Va las, ca am bucatareala de facut - friptura e deja in cuptor si cartofii pe foc. Revin.

Poze cu Sarah si mami
www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">Filmuletze poznase
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Hello

Noki iti raspund doar tie deocamdata ca-s tare pe fuga..restul dupa amiaza.

Dupa cum stii si Miruna a facut o greva din asta de nebaut lapte seara, cum vedea bibe incepea sa urle ca o apucata si dupa ce tipa pana obosea, manca cu chiu cu vai. Dr. zicea ca ori nu e bun laptele (ceea ce a fost la noi, eu de obicei ii iau din Cora, acum luasem de la farmacie si era alt gust, cum l-am schimbat a baut ) sau e posibil sa se fi plictisit de atata lapte si sa incerc sa-i dau seara lapte cu cereale si sa le pape cu linguritza. Deci io zic ca poti incerca sa-i dai asa cateva zile, apoi sa incerci iar cu bibe. Bafta multa!!!!

Acu fug ca mai am niste treburi de rezolvat, luni plecam la mare ptr 10 zile...asa ca am de munca nu gluma

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 7 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Neata pe la pranz si noi.

Fetele mai nou, activati si voi PM sau treceti o adresa de mail, de ex. pe tine Bianca as fi vrut sa te contactez, dar n-am avut cum decat aici, unde luasem o pauza.

Intra-adevar la Cluj e toamna de vreo 3 zile, insa eu sunt fericita ca s-a mai racorit afara. Si Ana se simte mult mai bine, e mai activa (de parca e bagata efectiv in priza).

Noki, va asteptam cu drag pe la noi!

Si Ana face figuri la laptele de seara, de fapt a mancat mai prost in ultimele 2 sapt. Cu mare greu manca max 150ml. Cred ca din cauza caldurii, sau a avut o perioada mai proasta. Apoi mi-am zis ca dc papa iaurt cu cereale la 6 nu are cum sa fie iar flamanda la 9 si ceva pt laptic. Asa ca iaurtul il primeste la 17.30 fix, si atunci baga seara un 180 ml, e drept ca e nevoie de multa rabdare pt ea ea cand nu mai vrea ceva isi scoate limba printre dintisori si impinge biberonul sau lingurita (dc e la pranz) fte ostentativ. Dc incerci sa-i mai dai, te trezesti cu una peste mana de-ti zboara ce ai in ea :))

La fel si la pranz, se plangea mama ca nu mananca prea bine, de unde inainte papa fara pb. I-am spus dupa ce am stat stramb si am gandit drept: Dc la 11.30 papa 3 fructe cu 3 biscuiti, cum naiba sa pape la 14 - 14.30 o masa? Ideea este ca cele 3 mese principale sunt importante (laptic dimineata, seara si pranz consistent)< fructele si iaurtul sau branzica dintre ele sunt GUSTARI :)) Daca le faci si pe alea mese consistente, unde pisici sa intre intr-un bebe de 8-9 luni atata amar de mancare? Si eu as fi satula cu cat mananca ea. In plus, eu sunt de principiu: daca fata mea e modeala, subtirica din fabrica, dar e plina de energie si arata super, de ce s-o "fortez" sa pape/ Sa pape cat vrea ea atat timp cat asta nu o impiedica la dezvoltare.

Tot Noki: n-o lasa sa doarma pe la 19-20, si Ana are tendinta insa eu o iau la joaca, o scot in curte, dc doarme juma de ora atunci se trezeste maraita si buiaca, sau fte adormita si stricam placerea baitei, a papatului si cititului povestii si a somnului greu de oboseala. Parerea mea.
Tot asa ar vrea sa doarma de pe la 12-13 si am observat ca nu-i ok, pt ca apoi dupa pranz nu mai doarme, si deloc pana seara cand e franta si suparata tare :((

Joy, las ca se linistete si al tau baiat, nu-l da ca ai urla la fel de tare dupa el la 3 ore de la donatie :))

Catutza, Maria_Alexia, bine ati revenit!

Cu invelistul la somn: Noi Avem 2 saculeti de iarna, 2 de vara. De pranz doarme invelita cu o paturica subtire de bumbac, n-o da jos de pe ea, 1 sg data demult am gasit-o cu ea infasurata in jurul capului, v-am povestit ce spaima am tras, dar acum nu avem probleme. In saculeti o pun intotdeauna in body cu maneca lunga sau scurta si atat, deci piciorusele goale. Niciodata nu am stat noptile sa ma stresez ca-si trage ceva in cap sau ca-i e frig, ea se simte cumva protejata in saculet, asa ca toata lumea e multumita :)

Cu mersul la servici, dupa cum stiti eu in lunea cand am ajuns din spital de la nastere deja avea acte de tradus. Joia ma mers prima oara la birou. Asa ca eu n-am avut deloc parte de concediu/pauza nici macar 1 saptamana. A doua oara sigur nu voi face la fel, dar uite ca m-am descurcat desi sunt vesnic obosita si in criza de timp. Singura concesie facuta este ca atunci cand nu am chef de anumite acte, le dau unei colege, platit 50% din pretul actului ei, si uite asa mai stau si eu cu ai mei.

Munca in casa: am femeie la curatenie 1 data/sapt, joia de la 9 la 14.30. In rest mancare, haine, ordine (si cat strang dupa marius haine de prin 5 camere nu vreti sa stiti!) eu tot. Mama sta doar cu Ana, ii face mancarica si in rest n-o las sa ma ajute, ca e suficient cat o face stand cu Ana.

M-am placintit si eu. Va pup!

Sa nu uit: Lavi, gasca noastra cu tot cu plozi sunt in Bulgaria la mare. Ne-au sunat si-au spus ca cele 4 stele cu all inclusiv sunt mult mai aproape de 2.5 stele :)) Dar vba aia, difera hotelurile si poate n-au fost bine sfatuiti de la agentie.

Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Hello!
sa va povestesc faza: am dat comanda de glucoza ptr Tilincutza pe un site de produse naturiste (ca era la pret foarte bun). Am mai comandat eu si altele (condimente ptr tot felul de mancaruri). Cica pe 2 august mi-au trimis coletul. Am asteptat zi de zi mandatul - NIMIC. Ma duc azi la posta si se uita patrat tipa la mine: "cum, vreti sa caut in 800 de mandate?" Corect!
Deja imi pun niste semne de intrebare asupra seriozitatii site-ului. Au mai fost unele mici probleme (au raspuns la comanda tarziu, ba scriau ca au anulat-o apoi ca au livrat-o, etc.). Eu sunt fan cumparaturi online, am luat de toate si nu am avut nicio problema. Acum nu stiu ce s-a intamplat, dar imi pare rau ca mi-am facut nervi degeaba, ca urasc sa ma duc la mesagerie.
Asa ca se pare ca e o zi mai....
Dupa-amiaza ma duc sa iau ghetutze de chiti de la Leonardo (sunt la reduceri). Sper ca macar acolo sa-mi mearga bine.

Apropo de incaltaminte bebei - 2 mamici in parc s-au uitat patrat la mine cand au vazut ca-i pun Ilincai in picioare sandalutze, ca cica lor doctorii nu le-au dat voie sa-i tina pe bebei in picioare pana nu se ridica singuri (adica sa mearga).
V-a zis vreun doctor asa ceva?

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Feli, doctorii recomanda sa lasi copilul sa se ridice singur in fundulet si in picioruse, apoi sa-l pui tu.
Evident, e aberant sa astepti sa se ridice singurel in funduc, ca doar Ana se ridica singura in fund de 2 sapt si sta in fund de la 6 luni, so......
La fel cu statul in picioare, desi aici a mers mai repede la noi, de pe la 8 luni sta in picioare (evident sprijinita si nu o lasam mult), de la 8 jumate fix a facut primii pasi din senin de ne-a lasat masca., dar de ridicat singura: azi dimineata am gasit-o prima oara in patut in picioare butonand la casuta cu melodii de la carusel....
Ideea este de fapt sa nu grabesti / obligi copilul sa faca lucrurile (toate! aici si mancarica, parerea mea) mai devreme decat este pregatit. Eu asa vaz lucrurile. Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria Alexia

Ripley eu am fost multumita de hotelul de 3* in care am stat. Camera spatioasa, am avut pat suplimentar pt Silvi fara sa platesc nimic in plus, loc sa pun patutul Nataliei, curatenie luna, n-am ce comenta, poate mobila era un pic uzata, da' moderna, nu de pe vremea lui Jivkov.

Mancarea la bufetul suedez a fost OK dar nu fantastica in schimb am fost incantata de restaurantele din statiune (noi am avut demipensiune), iar la anul luam numai cu mic dejun.

Gata! La bagaje ca n-am facut nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Salutare fetici si bebici!
Am ajuns din nou la net si va scriu cateva randuri inainte de-a pleca inapoi spre casa. Marti zburam spre America si va dati seama dupa stirile din ultimele zile ce "bucurie" pe noi sa plecam cu avionul.
Au trecut zilele extrem de repede in Romania, nu am facut nici pe jumatate din cate mi-am propus (Miha2006, imi pare rau ca nici la tel. n-am mai reusit sa te contactez), insa am avut o vacanta foarte frumoasa care mi-a priit si mie, si Riannei. As mai fi stat, dar in acelasi timp abia astept sa ajung acasa si sa-mi reintru in rutina. N-am mai citit nimic din urma, sper sa recuperez macar un pic dupa ce ajung.
Va pup dulce pe toate si ne auzim saptamana viitoare!

Mergi la inceput