Bebei de martie - aprilie 2006 (13)
Raspunsuri - Pagina 7
Qamar spune:
LA MULTE LUNI SI NUMAI BINE:
Eduard Gabriel - Simona Toma

Krisztian - Otilica

Rocsana, am adaugat informatiile despre diversificarea in Japonia aici, multumim inca o data si astept partea a 2a
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
mihaser spune:
Salutare!
Catrinel Cristian papa si nu prea...la 12 ii dau piure de fructe sau de cartofi si de ala e foarte incantat papa 50 gr si ar vrea mai mult.
Cosmina e draguta Iulia dar nu ne bagam...va lasam pe voi. Noi o ubim pe Alicia Maria.
Fetele am citit azi despre copii nostri in zodiacul chinezesc...sunt in anul cainelui...mai putin cei din ianuarie si pana la jumatatea lui februarie. Zicea ca sunt mari cavaleri, dar isi revin greu dupa deceptii.
Poli v-am vazut pozicile. Tzontzonel ii zice si mama :)
Mihaela&Cristian 25.03.2006
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos
Serj spune:
buna fetelor!
reusec si eu sa mai scriu cate ceva, si recunosc ca nici cu cititul nu mai pot tine pasul
am vazut ca sunt si fete noi, si le spun la toate bun venit in gasca!!! si sa va traiasca puii si sa creasca mari, sanatosi si frumosi.
multumesc celor care au urat pt cele 6 luni ale Ambrei, si le doresc si la toti bebeiii care au facut si vor face inca o luna Muuuuulti Ani!!!!!!!!!
ciuf vazut, placut si ma bucur ca am putut inspira.
pupici multi si voua, sper sa ne intalnim pe yahoo si am sa-ti povestesc si eu ce nazdravanii face si sergio cu ambra. de mi se ridica parul in cap cateodata, desi nici urma de rautate in ce face. (doar inconstienta si o considera ca de seama lui)
va pup pe toate si promit sa revin curand
cristina
[/url]mamica de 2 comori[/url]
Poze din vacanta
catrinutza spune:
Salutare fetelor....am revenit si eu pe firmament, nu stiu pt cat timp, ca daca nu e una , e alta....
Noi am dat-o rau in bara in w-e asta
...ca prea scapasem cu bine din canicula...gogoasa mea a facut bine si a pus de o reactie alergica de am crezut ca innebunesc...la 11 noaptea noi alergam de nebuni cu fata la Budimex pt ca era umflata toata, rosie de parca o scapasem in oala cu apa clocotita....si probabil ca o mancau porcariile alea rau de tot...
Cand au vazut-o la spital nu ne-au mai lasat sa plecam cu nici un chip pt ca era o reactie puternica si avea nevoie de observatie permanenta....daca stiam ce avea sa urmeze, fugeam atunci cat vedeam cu ochii...
Au bagat copila pe antihistaminice si cam atat...in rest am crezut ca am ajuns in iad cand am vazut ce conditii sunt in spiatlul Budimex...
Fetelor, daca doamne fereste aveti nevoie de spital, nu va duceti la Budimex
In primul rand, mamele sunt cele care spalau pe jos si maturau prin salon, la indemnul infirmierelor, de dezinfectat nu cred ca a mai vazut spitalul ala dezinfectie de ani de zile, a trebuit sa ma car de acasa cu oale si cratiti si fierbator pt a steriliza biberoanele fetii (nu ca nu aveam sterilizator, dar mi-au zis sa aduc oala ca mi le sterilizeaza ele....pe singurul ochi de resou pe care mai faceau inca 100 de alte treburi si cand a venit infirmiera si a vazut ca le sterilizez cu fierbatorul a zis ca de ce nu aveam rabdare, ca asa e omul nostru, vrea acum...nu conta ca nu aveam biberoane sterilizate si fata cerea mancare)
...si inchipuiti-va cam ce am simtit cand intorcandu-ma o secunda am gasit-o pe Mariuca lingand de zor zabrele patului de fier
, de pe care era sarita vopseaua si era plin de rugina...asta ca sa nu mai zic ca am "dormit" cu ea in patutul ala de 1 / 1 si ca a trebuit sa platesc doua asistente ca sa primesc si eu o perna ca imi intrasera zabrelele in coaste....
Acum slava domnului suntem bine amandoua
, a macat saracul copil din cauza cortizonului de parca nu vazuse mancare de 10 ani, iar acum de abia mananca pt ca are alte preocupari...si daca o sa va uitati la poze o sa vedeti despre ce vorbesc, cam ce face mariuca mea la 5 luni...http://community.webshots.com/user/catrinelu/1 

catrinutza - mamicutza ... de mariuci
Mariuca la mare
varsta Mariucului (28 februarie 2006)
catrinutza spune:
Vad ca mai toata lumea e la capitolul diversificare...ete ca noi ca neoamenii am renuntat pt vreo 10 zile la ea....pt ca dadeam adevarate lupte, cu nervi, cu tipete pt ca nu accepta linguritza (stia ca daca nu manaca cu linguritza, flamanda nu ramanea pt ca ii dadeam cu biberonul mancarea)...prefera sa bea direct din castronel, numai sa nu manace cu linguritza...asa ca am zis ca intrerupem orice, sa uite un pic de formula asta si o luam de la zero, fara insa a mai fi si bibele in ecuatie si om vedea unde ajungem...daca nu si nu, i-am promis ca o sa ii dau sandwichul cand s-o duce la scoala in biberon![]()
...
Vorba aia: nu vrea sa manace cu linguritza, dar ii arde sa mearga vertical...si nu are stare de loc; daca ar putea sa manace stand pe burta ar fi cea mai fericita...
oricum totul il fac cu ea stand pe burta pt ca nu am cu cine ma intelege (am invatat sa pun si scutecul cu ea stand pe burta
; sunt buna nu????
)
Chiar, voua vi s-a intamplat sa ajungeti la capatul ala periculos, care se lasa cu nervi???? am senzatia ca am ales si un moment prost cand erau caldurile alea mari, iar pe mine caldura peste un anumit nivel ma face nervoasa si ma lasa fara rabdare...
Mariuca la mare
alorea16 spune:
Buna seara mamici!
Cred ca am reusit sa pun poze pe contul comun cu galusca mea.
CATRINEL mersi mult pentru ajutor.Sper sa fi reusit.Va pup dulce 

Aaa....scuze

celor care isi serbeaza ziua
LA MULTI ANI bebeilor si multe multe lunisoare!!

ANA si CRISTIAN
GALUSCA MEA
catrinutza spune:
Si asta pt ca nu reusesc sa va raspund la toate:
Doua blonde,maicute,sunt violate.
Una dintre ele zice:Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac.
La care cealalta zice:Taci fata ca al meu stie ce face
Noapte buna fetelor, somn usor si linistit, iar pe puii vostri sa ii vegheze toti ingerii....
Mariuca la mare
Catrinel_17 spune:
NOE, maaai, misto intilnirea, ce va invidiez! Ce-as mai fi ciufulit un pic si terasistele alea!
Mi-am comandat o carte cu retete pt bebei, tre sa vina zilele astea si traduc pt noi (si pt blog) 
MIHASER, cu greutatea cum sta? ziceai ca mergi la dr zilele astea? Nu mai tin minte, scuza-ma... Probabil asa e el, papa mai putin!
CATRINUTZA, valeu, prin ce ai trecut, nu pot sa cred! Cosmar... e bine Mariuca acuma? Tre sa fie bine, daca face acrobatiile alea, mamaaaa, ce face la 5 luni, incredibil! Acusi trebe sa cobori salteaua, nu? Ca se cam uita cu interes la ce e dincolo de pat
Bine ai facut ca ai amanat un pic. Cu nervii – ma apuca si pe mine citeodata (ce naiba, oameni suntem!!), destul de rar, ca nu imi prea da oana ocazia, e extraordinar de cuminte, dar cind ma apuca, ma enerveaza ca ma apuca, si tot asa.
Ai reusit, ALOREA, l-am vazut pe smecherul cu palariutza!
te-ai descurcat si cu linkul in semnatura! 
CAMELIADA, ce mare e Tudor, si ce simpatic cu Tweety ala galben!! ![]()
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
nshiro spune:
Iar nu am apucat sa citesc din urma, intru doar sa fac niste completari la planul de diversificare.
Noe esti pe faza, da?
Spuneam ca pentru lunile 5 si 6 se ajunge treptat la inlocuirea mesei de pranz cu hrana solida (50 grame). Aceasta masa trebuie sa fie well balanced si sa contina cate un produs din fiecare categorie de mai jos in urmatoarele cantitati (pe care am uitat sa le scriu in mesajul anterior):
1. orez sau paine sau cartof sau batata - 6-8 linguri
2. galbenus de ou 2/3 sau branza de soia - 5 linguri sau lapte/ iaurt-40 ml sau branza - 1/3 felie
3. peste alb - 10 grame
4. legume sau fructe - 3-4 linguri
Schema pentru 6 luni este practic cea de la 5 luni numai ca se mai adauga foarte putin
1. orez, paine, cartofi, batate + paste fainoase (spaghetti, taietei)
2. galbenus de ou, branza de soia, lapte (folosit la piureul de paine), iaurt, branza
3. peste alb + ficat, carne, ambele doar sub forma de baby food la borcanas
4. dovleac, morcov, ridiche, broccoli, conopida, ceapa, varza, spanac, toate fructele + castravete ras
5. grasime (unt, margarina, ulei)
Budinca de paine (se pot pune si macaroane fierte in loc de paine)
Se amesteca jumatate de galbenus de ou cu 20 ml lapte sau apa , se pune putin indulcitor, apoi se adauga miez de paine (cubulete de 1cm) si se fierbe in baie de aburi (se acopera ambele vase, si cescuta in care se face budica si oala cu apa in care se pune la fiert)
Budinca de ou cu spanac
Se amesteca 2/3 de galbenus de ou cu 20 ml apa. Separat se fierbe putin spanac, se toaca marunt si se adauga. Se fierbe tot in baie de aur.
Crema de spanac
Se caleste in tigaie 2/3 de lingura faina de grau cu 1/2 lingura unt apoi se adauga 40 ml lapte. Dupa ce a fiert amestecul se adauga 1 lingura spanac fiert separat si se amesteca bine, de preferabil la blender.
Peste cu ridiche
Se fierb 2 linguri peste, 2 linguri ridiche si 1 lingura morcov. Se scurg de apa si sa calesc putin in tigaie cu 2,3 picaturi ulei de susan
rocsana si bebe maria
Catrinel_17 spune:
ROCSANA, deci masa de prinz ar fi de 50 de grame de piureutz? sau 50 gr din ingredientele respective?
Ca Oana a halit intr-o zi 120 gr de borcan si a mai bagat si 100 ml de lapte. (a doua zi nu a mai vrut decat jumate de borcan...a treia zi mai mult, etc.)
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)