Bebei de martie - aprilie 2006 (13)
Raspunsuri - Pagina 18
Catrinel_17 spune:
Ii dau numai de legume, deocamdata, ca vreau sa inlocuiesc masa de pranz, si in al doilea rand, dupa ce accepta legumele, cu fructele va fi mai usor, ca-s dulci si le accepta repede, cica.
Am inceput cu o singura leguma, morcovi, si am trecut acuma la cartof, dar bag si morcov in el, ca ii place mai mult asa, cred. Se introduce (zic astai aici) numai o leguma noua pe saptamana. (ca sa nu-i incarci sist digestiv si daca nu o suporta, sa stii care-i aia). Fiecare face cum vrea, daca nu e predispusa la alergii, poti incerca si cu amestecuri...
Eu iau din borcanas jumate, restul pun la frigider pt a doua zi. (daca iei cu linguritza direct din borcanasul din care papa, resturile de saliva fac bacterii, se zice). Eh, am mai “gresit” si am mai luat direct din borcan, nu e sfarsitul lumii. Dar nu lam tinut mai mult de 2 zile.
Cu ce borcanase te-ai gandit sa incepi? Eu incerc sa ii amestec borcan cu ce gatesc si eu, ca am auzit cazuri ca voiau copii sa pape numai din borcan... (aia pun cantitati minimale de sare, zahar, arome... e mai bun, evident!)
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
aalina2003 spune:
In principiu, as fi inceput cu cele cu cartofi, dar nu exista...), pentru ca picea mea e cam slabuta, iar morcovii sunt cam saraci in calorii, asa ca o sa incepp cu cartofi fierti de mine, apoi o sa amestec cu borcanse cu morcov..galbenus fiert cand se poate da? Dar carne de vita? Zic asta, pentru ca Ana s-a nascut cu o anemie hemolitica, tinuta in frau pana acum, dar am citit ca pe la 6 luni se termina si rzervele de fier acumulate (care la ea oricum nu sunt) si trebuie sa ii introduc ceva sa suplineasca destul de repede..
Catrinel_17 spune:
Da, moasa mi-a zis sa incep cu cartofi, de fapt, dar eu am facut dupa capul meu. Morcovii intaresc scaunul si foarte tare, de-aia dau acuma tare pe cartofi. O idee ar fi sa incepi cu cartofi si sa treci la borcanul de cartofi cu zucchini, eu asa as vrea. Cred ca e de la Alete. Ii dai suplimente de fier? Galbenus... nu stiu, in “mama si copilul” parca scrie de prin luna 5/6... si carnea de vita la fel. Mie mi.a zis sa introduc carnea din luna a saptea, dar cred ca e OK si mai devreme, daca vrei. Evita puiul, nu are fier. Cu cat mai rosie, cu atat mai mult fier.
E o cereala care are super-mult fier, se cheama “hirse” in germana, si am vazut ca exista cutii cu asa ceva, nu stiu ce ar putea fi, ceva gen ovaz, sau mei. Nu stiu sigur, trebuie sa intreb. E prima pe lista la cantitatile de fier.
aalina2003 spune:
Ati fost la plimbare, Catrinel?
Da, ii dau supliment de fier (fier Haussman) si mrocovii tot din cauza scaunului nu-i introduc prea curand. I-am dat cereale (ce am gasit pe aici, Milupa) si din cauza orezului, cred, a aprut problema constipatiei. Ma rog, e mult spus, i-am dat, ca nu prea se omoara dupa ele.Dupa aia, i-am dat mar, ca sa rezolv problema si acum vreau sa incep cu cartof. De borcansele astea nu am auzit, aici (nici macar nu sunt in Bucuresti, sunt in Tulcea) sunt doar Hipp, Nestle, Bebelac. Oare de ce astea de la Bebelac sunt mai ieftine?
Catrinel_17 spune:
am fost la plimbare, am si papat de pranz (muuult mai bine - cartof cu putin morcov, sa ii dea gust)
"hirse" e in cutii de cereale, nu in borcanase. tot nu am aflat ce este. in engleza este "millet" sau "sorghum". o sa ma uit de la ce firma sunt cutiile.
Oana doarme de 2 ore... nu a dormit atata de cind era nou nascuta!!! asa un scandal face mai nou la culcare, de nu-i adevarat. Indiferent daca este seara, dupamasa, in pat, in carucior... se invirte si se screme, si tzipa de zici ca-i torturata! sau se intoarce pe burta si dupa citeva minute se enerveaza si incepe si se screme. Io stiu ce are??!!!
ANDREEA GEORGIANA spune:
Catrinelule,stiu eu ce are.Se numesc FRICHINEI,sunt mici,multi,agitati si nu pot fi tinuti in frau decat tinand in brate bebelul ,,posedat,, de ei(uneori nici asta nu functioneaza...),agitand carutul la maxim sau...luandu-ti campii.La noi ultima varianta este pe cale sa fie incercata.
De cand ne-am intors de la munte Thea parca ne pune(uneori)nervii la incercare.Are crize de plans isteric,se agita,este nedezlipita de suzeta si,uneori plange si cu ea in gurita.Luni noaptea,de exemplu,n-am inchis un ochi,in conditiile in care marti aveam o intalnire importanta si trebuia sa fiu cu mintea limpede.Ieri,minune!A adormit fara suzeta si pana pe la 2 nu ne venea sa credem ca nu se aude nimic.Atunci abia si-a dat seama ca-i lipseste ceva din gurita si a cerut-o.Apoi,pana dimineata 4 recidive dupa care a dormit tun pana la 9.30.Si eu la fel.
Se intoarce pe burta dupa care nu-i mai place si plange.Se tine de aparatorile patutului,ridica picioarele pe sulurile(special ,,construite,,)si adoarme pe o parte pana ii amorteste manuta de sub ea sau pica suzeta.Iar plans.Si cand simt ca o iau razna(din ce in ce mai des),se uita in ochii mei cu mutrita ei de ingeras smecher si rade in hohote.Pai mai pot sa zic ceva,sa ma supar in vreun fel?
Cunosti aceste chestii?Cred ca si noua tot dintisorii ne dau de furca.
Aalina,eu ii adaug la deja celebra supita,sfecla rosie(felii),exact dupa ce o iau de pe foc.Supa capata o culoare ciclamen(delicioasa) si ...se umple de fier,intrucat sfecla rosie contine mult fier.Cand incep sa-i dau pure de fructe si de morcovel ii voi adauga si sfecla rosie cruda(inclusiv in suc).Eu am mare incredere in retetele mele si vad ca si Thea este fana.Azi a mancat 150 de ml de supa crema(groasa de tot) si 100 de supa clara.Plus 3 lingurite de piersica(pe la 11) cand m-am gandit ca ar fi bine sa incerc.
Eu nu-i dau papa din borcanase intrucat consider ca este pacat,in conditiile in care piata este plina de legume si de fructe si eu sunt acasa.Si imi si place sa gatesc;mai nou,experimentez papa pt. bebelusi...fericiti si veseli(macar la masa de pranz...e cuminte si neplangacioasa).
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Qamar spune:
hihihihihhi FRICHINEI avem si noi, se pare ca sunt tare contagiosi![]()
deci...'MNASEARA, fetili!
, nu , nu m-au rapit extraterestrii, nu am fugit in Cuba,,,-am citit, dar cu sora-mea pe cap (de care am scapat azi
) am avut timp ioc de scris...
In primul rand, LA MULTI ANI si toate cele bune:
15:
Ana - - aalina2003
Bianca Alexandra Iris -- Tania2
16:
Maia si Stefana - - Doublemom
Anna-Lia - - CAT
Andreea - - Maria28
Nicholas Stefanos - - Polixeni
Lara - - Elvie
in al doilea rand, multumim mult fetelor care au felicitat Bia de ziua ei si le pupam muult si zgomotos
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Qamar spune:
Mariana, bine ai (re)venit si ma bucur sa aud ca esti pe cale sa scapi de greturi...noi iti tinem toti pumnii si pumnisorii; tu in cate saptamani esti acum?e prea devreme sa aflii sexul, sau vrei sa fie surpriza?oricum, noi te pupam si iti dorim numai bine
Amalia, sper ca i-a trecut lui Seby raceala...antibiotic zici?era asa de serios?intreb, pentru ca si Bia a avut rosu'n gat si am tratat-o cu vitamina C, panadol cand avea febra si picaturi de nas (ca era infundat)..Oricum, multa sanatate
Delia, am vizionat ultimele poze cu Rudy..zuperrr, de fapt, la asa mamica.....
Mara, noi te asteptam la o noua intalneala, ca doar n-au intrat zilele'n sac...iar eu am asa de mult timp de uitat pe pereti
..bine zicea cineva ca imi era mai bine cand aveam de invatat pentru licenta
Catrinel, nicio noutate la poze?se poate una ca asta?si eu ii dau Biei borcanase (cam la 2-3 zile), mai mult pentru ca noi suntem plimbareti si mai mult ca sigur ca n-o sa pot mereu sa ii fac fructe sau legume fresh, daca suntem in masina sau la hotel, asa ca vreau sa se obinuiasca. Eu ii dau Hipp si am incredere, doar sunt speciale pentru bebei
. Mananca aprox jumatate de borcan, restul a doua zi, daca nu, nu i-l mai dau. Apropo de diversificarea cu borcanase, avem aici ce si cum (Hipp)- multumim mult CRISTINA
Catrinutzule, ti-am mai zis, si Bia are momente de frichineala maxima si eu de rabdare minima...insa incerc, incerc si iar incerc sa fiu cat mai calma cu ea, sa o inteleg si sa ma comport ca atare. Vroiam sa iti zic, dar am uitat:apropo de dezastrul cand ii dai cu lingurita- incearca sa ii dai in scaun de masina (daca v-ati hotarat sa ii luati) sau si mai bine intr-un scaun de masa de bebe..De cand i-am luat scaunul ei de masa, stie clar ca la pranz, se mananca in el, cu lingurita, Si imi e si mie mai usor, ca e la nivelul meu, e prinsa in curele
si am control. Pupam si asteptam o noua intalneala
Ema, eu stau langa Nerva Traian, si parculetul ala il vedem pe geam, precum si cladirea aia in constructie. Cand ne plimbam in cartier, patrulam pe la Fornetti, pe la Mall, sau in sens opus spre Unirii..Cine stie, poate ne intersectam odata..EU acuma ma duc sa va studiez pozele, sa va pot recunoaste
Polixeni, pe cand o vizita in Bucuresti sa facem poze si impreuna?
Rocsana, ARIGATO pentru informatii, le-am trecut deja pe Bebe Blog la diversificare in Japonia de la 6 luni in sus
Ce face puiul mic si frumos?
LadyH bine ai revenit si ia sa de-buliti calculatorul ala, ok?
Kim, ai grija de tine..si pacat ca nu esti in Buc ca sigur ne vedeam....
aalina, de cand cu diversificarea,Bia a stagnat cam 2 saptamani, acum vad ca a luat din nou avant...nu mult, dar mai misca putin cantarul![]()
Ce mai citim noi
Qamar spune:
Monicule, foarte frumoase pozele, le-am si salvat pe majoritatea, si filmuletul la fel...Cum merg pregatirile?..(
)Bia a probat cadouasul de la Matei si a fost super incantata
..mai ramane sa o si pozez acu', ca sa vezi ce frumos se asorteaza cu okisorii...Ce fac prichindeii?Vladut mai bea apa fara plata?
Pupam si poate o mai 'comitem' o data pana plecati
Andreea, ma bucur ca v-ati simtit bine la BV, cat despre frichinei, avem si noi si se pare ca asta e de-abia inceputul...aseara am mai dat o tura in Murano, si erau 2 cu un bebe de vreun an maxim; nu avea stare deloc, umbla peste tot, isi baga manutele peste tot, flocaia pisicile, parintii faceau de paza si patrulau cu randul..iar Bia dormea asa de bine in carut incat am zis ca trebuie neaparat sa ma pregatesc psihic pentru urmatoarele luni
Cand mai e timp, poate mai bem/mancam/barfim/pozam/leganam/etc impreuna , noi speram sa ne ajunga masina saptamana viitoare asa ca o sa fim mai...liberi
Pupam Thea calatoarea si pofta buna la supici!
Ada, gata shoppingul?tre' sa ma urnesc si eu zilele astea..Oricum , vroiam doar sa-ti zic sa pupi Maia
sa va mai spun ce mai e in meniul de Bia:
surprinzator, supica am mancat-o eu, ea nici gand, mai mult de 40 de ml; in schimb mananca : mere, pere, caise, piersici -blendate, cate unele sau in combinatii, cu sau fara cereale- cel putin o masa de fructe pe zi; morcov, nu foarte mult, ca am vazut ca unii dr-i nu il recomada, suc sau fiert si blendat, cartofi si alte combinatii din borcanase, sucuri de mar, pruna, para preparate ad-hoc si inca vreo doua combinatii de la Hipp...in rest, lapte la greu si apa plata ![]()
eu am avut o stare cam nasoala zilele astea, cred ca am dat-o in anemie, hipoglicemie, hipocalcemie si toate cele, (combinate si cu bucuriile de fiecare luna
) incat m-am dedat la fierul Haussman al Biei (ca oricum nu ii mai dau) si la vitamine, ca am mare nevoie de energie...azi ma simt ceva mai bine, dar tot ametita sunt...sper sa imi treaca, pentru ca ne asteapta zile pline..
hai ca m-am lungit de numa..ma duc sa re-vad Gadjo Dillo, ca tocmai am vizionat Codul lui DaVinci
pup si noapte frumoasa!
Ce mai citim noi