Menopauza-chin oare?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Eu cred ca un diagnostic cert de premenopauza e greu de pus , mai toti doctorii cand le spui ca ai anumite dereglari pun diagnosticul acesta .
Si la mine s-a redus f mult ciclul , dar nu am bufeuri . Insa mi se pare cam devreme , am 37 ani . Stiu ca e bine sa incercam sa prelungim cat mai mult ciclul .Ce e de facut ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

In Suedia s-a observat ca menopauza mai tirzie,expunerea la estrogen a femeii fiind mai indelungata,deci si probabilitatea unui risc crescut de cancer mamar.
Pe de alta parte,menopauza mai timpurie poate da riscul de boli cardio vasculare,osteoporoza...
Cica fumatul ar fi un factor care contribuie la instalarea in medie cu 2-3 ani mai devreme a menopauzei...

De curind,tratamentele cu hormoni estrogeni care se dadeau aici la majoritatea femeilor ce prezentau simptome mai dificile de menopauza,au crescut procentul de cancer mamar reiese din unele studii.
Atunci cine mai stie cum o fi mai bine?!

Eu de pe acum am inceput sa ma documentez un pic despre aceasta perioada si ma gindesc cu un fel de teama.

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Mama lia si eu am fost si sunt propusa pentru histerectomie partiala din cauza unui fibrom mare care imi da o sumedienie de probleme.
As vrea sa te intreb si eu, sper ca nu te superi, cum e viata sexuala dupa histerectomie, mai exista placere, adica orgasm?
Scuze, imi e si jena...dar n-am pe cine sa intreb
Asta e una dintre probl care ma framanta!
Merci si inca o data scuze!

mami de Calin rasfatzat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandana spune:

urata rau primii 2 ani bufeuri dureri de cap insomnii si apoi satisfacere sexuala mai putin deoarece totul acolo se usuca si se micsoreaza.iar atunci cand este provocata (vezi cancer) este si mai rau fiindca alterneaza cu trat. si este mai greu de suportat.Se schimba viata adica imbatrinim si se simte asta este adevarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Din cate am inteles eu de la mama - are acum 63 de ani - intrarea in menopauza depinde f mult si de varsta la care ti-a venit ciclu. Cu cat mai devreme ai cicul - se pare ca va tine mai mult... Noi - pe linie materna suntem precoce... mama l-a avut la 11 ani si a intrat in menopauza pe la 60 de ani... eu am avut ciclu la 10 ani fara o sapt... Anul acesta implinesc 39 de ani si nici nu ma gandesc la menopauza inca vreo 20 de ani de acum incolo.
Adela99 sugera la subiectul cu PMS-ul ca ar fii indicat sa se ia si pt menopauza Omega3+Omega6+night primrose oil. Eu iau deja de vreo luna - pt ca aveam 2 zile de PMS CUMPLITE (furie, depresie - stare generala rea - eram ca un taifun - fara absolut nici un motiv). Rezultatele sunt extrem de incurajatoare - sunt muuuuuuuuult mai calma - in general si remarc ca PMS-ul a trecut aproape neobservat (un pic de nervoizitate - dar total nesemnificativa fata de ce era inainte).

Lorelai
Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Hibiscus and Lantana Camara from Alcudia, Petunias and Pelargonium from Alcudia,
Alcudia in pink and white, Colours from Alcudia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

la ce ajuta Omega 3 si 6 si ce e night primrose oil ?(intreb pt mama)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jennifer spune:

Interesant ! Eu acusi fac 52 si nici gand de menopauza dar m-am saturat de tampoane pana pestre creieri, daca pica in timpul sapt sigur tre' sa stau o zi acasa, prea abundent, iau la cretisoara pan' la loc comanda, e uter fibromatos dar nu's fibroame, nu sangerez intre cicluri, alt disconfort nu am in afara cantitatii deci dr. zice ca nu-s de operat dar eu, una, m-am plictisit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

mama mea a intrat la menopauza pe la 40 de ani si a facut tratament pt.a intarzia acest lucru, pt.ca am inteles ca...cu cat se instaleaza mai tarziu cu atat e mai bine
acum e si cu osteoporoza, cu care s-a pricopsit tot din acest motiv (se pare)
ma rog...ia tratament de substitutie si e ok, mai are bufeuri cand si cand...dar e bine
plus tratament pt.osteoporoza

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
JUCATI TRIBURILE

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Am googalit: omega primrose oil menopause si uite ce am gasit:
http://www.mayoclinic.com/health/evening-primrose-oil/NS_patient-Primrose
http://www.power-surge.com/recommend.htm
etc
Multa sanatate si numai bine va doresc!

Lorelai
Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Hibiscus and Lantana Camara from Alcudia, Petunias and Pelargonium from Alcudia,
Alcudia in pink and white, Colours from Alcudia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Mie mi-a spus un medic ca de la 40 de ani suntem in premenopauza oricum.N-am studiat problema ca am oricum altele pe cap dar vroiam sa spun ca nu m-ar mira "calificativul" pentr ca deja i-am implinit.

Mergi la inceput