Copiluti de mai-iunie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 22
nelia spune:
Ce conincidenta... OlgaT, gind la gind cu bucurie! Intru si eu dupa citeva zile de pauza si incep cu ultimul mesaj, in care intrebi ce e cu mine.
Si asta nu e nimic, dar se intimpla exact cind si eu ma gindeam daca ai primit analizele lui Tony... Miine deci, tinem pumnii sa fi iesit totul bine.
Noi am fi bine... daca nu:
...as fi atit de ocupata! Practic, nu-mi mai ramine timp deloc, nu pentru mine, ca eu consider ca tot ce fac e si pentru mine, ca doar asta mi-am dorit, ci asa, in general... Si nici macar nu termin tot ce imi propun sau trebuie sa fac intr-o zi, tot timpul ramine ceva neterminat, care se tot aduna si aduna...
...as fi racit! Acum, in mijlocul verii, eu - care nu racesc cu una, cu doua. Am luat un virus de la gradinita Tudorei, unde toti bebelusii si copiii mici sint cu mucisorii in gura mai tot timpul. Dar e al dracului de nasol, stranut tot timpul, imi curge nasul, am ochii rosii, ma dor urechile, ma doare capul si ma simt rau de tot, mai ales seara. Si nu pot sa iau decit Tylenol, ca alaptez. Vad ca fetele nu au nimic deocamdata, desi eu m-am straduit sa stranut cit am putut de mult prin casa. Nu stiu cit va tine minunea, poate ca Agata s-a imunizat si ea, in sfirsit, iar Tudorei se poate sa-i dau eu anticorpi, daca tot ii fabric.
...ar fi racit si calculatorul! A luat si asta un virus, mai puternic decit al meu, e racit cobza. Si la el nu merge cu Tylenol. A incercat colegul sa-l dezinfecteze, a instalat Windows-ul o data, apoi inca o data, schimbind varianta si formatind discul... degeaba. Simbata il asteptam pe un prieten care e de meserie, daca nu-l face bine, ne trebuie altul. Si asta tocmai acum, cind una a inceput gradinita si are nevoie de o gramada de chestii pe acolo, cealalta incepe scoala, aceeasi poveste, activitatile pentru sesiunea de toamna se platesc la sfirsitul lui august, Agata e invitata la doua zile de nastere si nu ne permitem sa refuzam, sotul trebuie plece cit mai repede in tara sa-si faca dantura... Si nu se pune problema sa stam fara, ca eu mor fara net, si asta nu ar fi chiar asa mare pierdere, se obisnuieste omul si fara, dar incep scoala, iar fara calculator pot sa-mi iau adio!
...am avea atit de putin bani, asa cum am spus! Oricit am trage de ei, nu ajung, ca nu sint din elastic. Nici asa nu cred ca ar ajunge. Si trebuie si vrem sa facem atitea! Fir-ar sa fie, nu ma pot abtine sa nu ma infurii cind stiu ce fac cu banii oamenii pe care ii cunosc si cind sint atitia care ar face multe, dar nu-i au.
In rest, totul bine si frumos! Acum sa vedem ce a mai ramas!
Stam cu disperare prin parcuri, aici deja se simte toamna si asa imi pare de rau, ca stiu ce ne asteapta. Am vizitat din nou scoli pentru Agata, ca poate-poate le-au ramas un loc, vorbesc de scolile de care nu apartinem si pentru care am inscris-o pe lista de asteptare, dar sanse nu par sa fie. Am vizitat si scoala unde va merge, daca o considera apta de invatamint obisnuit in privinta francezii si nu mai are nevoie sa mearga la o clasa pregatitoare in acest sens... Si m-am mai linistit un pic. E absolut superba! Proaspat renovata, totul nou, cel putin in clasele de maternelle (5-6 ani) au schimbat tot, au multe jucarii variate si noi, materiale nu mai spun... Si e atit de curat! Cel putin din acest punct de vedere am avut noroc si cu gradinita frantuzeasca unde e acum, la fel totul e nou si foarte curat si cu scoala unde va merge, daca nu din septembrie, din ianuarie sigur. Din acest punct de vedere nici nu se compara cu scolile #8222;bune#8220; vizitate, daca mai nimereste si un profesor bun si care se ocupa de ei si mai vad ca si copiii din clasa sint in regula... ma linistesc de tot!
Tudora se integreaza la gradinita din ce in ce mai bine. Luam deja prinzul acolo, cu copiii... OlgaT, desi la gradinita asta au mincare foarte buna si bucatareasa angajata, a fost Agata acolo doi ani si ceva si nu am avut de ce sa ma pling, eu ii duc Tudorei mincare de acasa. Iar la clasa de Infants unde e ea, toti parintii procedeaza la fel. Numai ca pretul gradinitei ramine acelasi, chiar daca duci tu mincarea, dar aici in Quebec gradinitele de stat sint subventionate, dupa cum bine stii. Hai, ca nu e chiar asa de rau la day care! Se pare ca si Tudora si-a dat seama de acest lucru. In afara de boli, in special viroze si otite, despre care vorbea si Newmami - sa stii ca tin mai mult de un an, depinde si de sensibilitatea copilului, dar trebuie sa te astepti la vreo doi si... pina nu va mai culege chiar tot - in rest sa stii ca le place. Tudora a intrat deja in ritmul gradinitei, stie ce are de facut si nu e contra. Noi stam putin, doua ore jumatate pe zi (10-12.30) si nu se pune problema inca de timp liber pentru mami, ca stau cu ea. Dar cam peste o luna voi avea patru ore pe zi libere, ea e fericita, se joaca, are companie de virsta ei (sa stii ca se ocupa de ei, in afara de regulile stricte pe care trebuie sa le respecte, in rest le cam fac toate mofturile si le respecta tabieturile), iar mami va putea face si altceva pentru ea, dar si pentru familie. Daca stau chiar o zi intreaga, se poate ca unii dintre copii sa fie nefericiti si chiar sa-i traumatizeze, dar patru ore pe zi mi se pare mai mult decit benefic pentru toata lumea. Pe de alta parte, insa, cunosc de cind cu #8222;mutarea#8220; in Burlington, cam cum sint gradintele pe acolo, de altfel, unul din motivele pentru care nu am plecat, ca nu ne-ar fi ajuns banii de doua gradinite. I-a impresionat pe toti cu dragalesenia ei, e mai rezervata si mai rece decit Agata, dar are deja preferinte si prin faptul ca la cele aproape 16 luni maninca singura, fara nici un ajutor de la nimeni, cu lingura, furculita, bea apa din canita, se sterge la gurita cu servetelul si isi duce farfuria la chiuveta! Si a mai impresionat prin faptul ca intelege absolut tot, chiar si engleza (chiar m-au intrebat daca Agata vorbeste cu ea in engleza!) si ca asculta ce i se spune, iar daca nu vrea sa faca spune nu pur si simplu, dar daca o rogi o data sau chiar de doua ori frumos... se razgindeste si face. Exact ca tati, trebuie sa stii cum si cind sa-i ceri ceva, ca daca prinzi trucul asta, iti da sau face tot ce vrei!
Ah, da, si toti sint uimiti de cit de bine seamana cu tati!
Cam atit despre noi. Am citit intre timp si ce ati mai scirs, mai pe sarite, ca nu-mi mai ajunge timpul... Chiar ma gindeam cum sa fac, ca nu-mi voi permite sa stau pe DC, si deja o simt ca pe o frustrare. Bine, ca acum e vorba si de virusul luat de calculator, dar chiar si asa, nu stiu daca am timp 30 de minute pe zi sa intru in fuga si nu stiu unde sa ma duc mai repede si ce sa citesc. Cred ca voi intra un sfert de ora pentru mesaje pe zi si DC mi-l las ca o maxima delectare simbata seara/noaptea, pentru ca duminica pot sa ma scol cind vreau, e singura zi in care tati e de rind la copii. Dar pina atunci mai am un pic de timp, asa ca va mai scriu cite ceva.
Adina, condoleante pentru bunicul tau!
Florentina, eu nu am reusit sa descarc inca filmul, atit de rau imi pare! Abia duminica sper ca il voi vedea. In legatura cu cazatura Mayei, eu m-as duce totusi la un doctor, poate chiar la Urgente. Le controleaza reflexele, imediat isi dau seama daca e ceva grav sau nu. Sper ca nu e, a facut asa de la sperietura, o fi luat-o prin surprindere si pe ea cazatura, dar ca sa stai tu linistita. Nici nu mai stiu daca te-am felicitat pentru baietel, de citit am citit de mult. Sa ai o sarcina usoara, sa fie sanatos, ca de frumos sigur va fi si te asteptam sa ne spui cum faci cu decalotarea!![]()
Sanatate si pupici burticelor bolnave! Nu mai dau nume, pentru ca, din pacate, sint cam multe. Sper sa va faceti bine cit mai repede!
Gata, cam lunga pauza mi-am luat, asta inseamna ca trebuie sa ma grabesc sa recuperez, nu stiu cind, ca acum s-a trezit piticul si are nevoie sa fie mami linga ea. Va pup!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
elisor spune:
Vad ca ati scris ceva de azi dimineata si eu nu am timp, poate dimineata ma relaxez la o cafea, de abia am venit de la o Marie, unde Bia desi era obosita de-acasa si-a facut frumos numarul, probabil fiind si in centrul atentiei si cu chiu cu vai am culcat-o, se dadea jos din pat si isi punea capul pe unde apuca, dar nu in pat.
A adormit cu Calatisul, cred.
Flore nu stiu daca Maya a patit ca Andreas sau nu, dar eu iti spun cum a fost la el, cand mergea in 4 labe baga o viteza ca de multe ori s-a intamplat sa-si prinda o manuta sub burtica si dadea cu barbia de gresie, se invinetea si devenea o carpa in bratele mele, socul si sperietura erau atat de mari ca nu mai respira. Am patit de cateva ori si la injectii asa, cand era mai mic, ca acum s-a mai obisnuit si el.
scumpei mici sa nu fie nimic decat sperietura
Newmami trimis pm acum, sanatate lui Patrick sa se faca bine pana plecati ca ar fi pacat sa nu aveti 100% placere in vacanta la care eu salivez de pe acum in astepatrea superbelor poze, sa faceti poze si cu peisajele de vis ce le veti vedea, nu fii zgarcita ![]()
OlgaT ai grija si de tine olecuta! 
Gabitza dam bataitza baietelului daca nu e cuminte, pai se poate Andrei?
mare sa treaca pana dimineata.
Mstroie scuze ca ti-am dat un pm, am tastat gresit si doar cand am trimis am vazut destinatarul, scuze 
Cornelia cum s-a simtit Maria de ziua ei?
Mstroie si eu cred ca e tarziu ca sa se mai poata schimba ceva la somnul lui David, s-a obisnuit asa si e greu sa vii cu alte metode mai drastice. Mie de asta mi-era teama la Bia si vad ce greu e sa ii impun programul ce l-a avut inainte cand doar o puneam la nani si...atat. Succes!
Multumim de aprecieri la adresa pozelor.
Gata, noapte buna, vreau sa ma uit si eu la un film, n-am mai facut-o de nu stiu cand.
Pe maine!
Bianca's Birthday
Eli si puiutii: Bianca (13.06.2005) si Andreas (17.08.1998)
Albumele noastre: unu, doi , trei
Cornelia spune:
Buna!
La multi ani Mariutelor noastre mici! La multi ani tuturor Mariilor din viata voastra!
La multi ani feiciti si multa sanatate, Tdi!
Condoleante, Adina!
Florentina, pupici Mayei! Speram sa nu fie nimic grav, ci doar sperietura.
Newmami, sanatate lui Patrick! Vacanta placuta!
Elisor, multumim pt. poze! M-au distrat tare comentariile! Pozele mele sunt un fiasco, asa ca nu ma obosesc sa le pun pe net.
Poza mult laudata nu e facuta de mine, bineinteles
. Uitasem ca vroiam sa comentez si eu ceva despre slideshow: poza Carinei e profi clar
. Iar Maria, uitandu-se la filmulet, le-a recunoscut pe fete (Alex, Delia, Bianca), iar la Tudora, a spus, ca uite-o iar pe Delia
.
Cu somnul suntem tot la pamant. Nu va spun ca nu mai adoarme decat pe picioare!!! M-as fi picat cu ceara ca niciodata nu imi voi adormi copiii pe picioare, dar niciodata sa nu spui niciodata... am facut cu Stefan cam tot ce mi-am zis ca e gresit, ce mai, mi-am incalcat toate principiile
.
In rest, mi se pare ca a crescut si mai mult saptamana asta. Daca vrea, ne intelegem f. bine. Vorbeste pe zi ce trece mai mult. Nu sta locului un moment si surubareste tot ce gaseste
.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
Florentina G spune:
Se pare ca ceea ce a avut Maya se numeste "spasmul hohotului de plans". Nu e ceva grav insa exista riscul sa se repete situatia. Am inteles ca una din cauze poate fi si lipsa calciului sau a fierului. La ultimele analize i-a iesit o lipsa de fier si ii dau de mai bine de o luna cate 9 picaturi de fier pe zi.
Pediatra mi-a spus ca daca nu prezinta nici un simptom alarmant nu e nevoie sa o vada.
Dupa ce s-a trezit s-a comportat absolut normal, a fost vesela, am iesit in parc, s-a jucat, a cantat, exact "rutina" de zi cu zi!
Eu nu-mi doresc decat sa nu se mai repete situatia ca nu stiu daca mai am nervi sa trec prin asta.
Multumesc mult pentru toate sfaturile pe care mi le-ati dat!
Nelia, ce povestesti tu despre Tudora mi se pare extraordinar pentru un copil de varsta ei! Chiar vroiam sa te intreb daca in casa i-ati vorbit si alta limba in afara de romana. Te felicit pentru educatia pe care ai reusit sa le-o dai fetelor tale! Si multumesc pentru felicitari desi le-am mai primit o data - iti amintesti ca imi spuneai de ambitia sotului tau de a face si a treia incercare....![]()
OlgaT, sincer, eu astept sa vina si zile mai bune pentru voi! imi inchipui ce greu e sa nu ai nici un ajutor, sa sti ca n-ai voie sa te inbolnavesti, ca trebuie sa fi in cea mai buna conditie a doua zi dimineata pentru a o lua de la capat. Iti doresc sa-ti gasesti mereu resursele de care ai nevoie si mai ales sa vina vremea cand te vei regasi pe tine, cea de dinainte!
Newmami, unde mergeti in vacanta? Sper sa fie una de neuitat, asa cum va doriti! Multumesc pentru aprecieri, esti o draguta, intotdeauna!
Chrisdun,
m-ai surprins intr-un mod foarte placut astazi!
De Loreen nu stie nimeni nimic? Sper ca maine sa avem vesti... si daca nu cer prea mult as vrea sa fie si bune!
Mai aveam ceva de spus dar uite ca nu mai functionez la cotele normale. Azi am avut musafiri intr-una, plus ca am dat si o tura pe afara, am mers mult pe jos in incercarea reusita de a-i cumpara Mayei un carucior de papusi de care e tare mandra! Daca a-ti vedea-o cu cata grija il plimba pe afara... parca ar avea chiar un copil acolo... e mortala si o iubesc de nu mai pot!
Va pup mult pe toate! Noapte buna!
Tina
21+ cu
si
Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an
Florentina G spune:
I-am facut cateva poze astazi Mayei, cand am iesit afara. Mie mi se pare ca totul e in regula cu ea si chiar nu ma ingrijoreaza decat ideea de a trece din nou printr-o experienta asemanatoare.
Tina
21+ cu
si
Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an
monu spune:
Ola,
ca dimineata nu e buna la noi. nu a dormit azi noapte aproape deloc. a plans isteric si a vrut numai la mine in pat unde s-a foit. ba chiar a si dat in mine cand eram cu lumina inchisa. si mai are o toana. se linisteste dupa ce o duc la o poza a ei si pipaie si pupa rama.
13+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
omustata spune:
Buna dimineata!
Nu am apucat deloc sa citesc ce ati scris ieri, si nici nu cred ca mai apuc pana plec.
La multi ani Teddy! Sa fii fericita si mai ales sa fii sanatoasa, ca la cate belele ai e cap ai mare nevoie de sanatate.
La multi ani Mariilor si mari si mici!
Margott-am vazut pozele si arati superb. Ai slabit enorm si acum arati ca o pustoaica. Ma bucur mult pentru tine.
anky-si tu arati minunat. Esti o femeie frumoasa si copiii la fel.
Emanuela-si Maya mananca bucatele de mancare desi nu are decat 4 dinti. Habar nu am cum le mesteca. Musca din banana ca si noi. Dar mananca si din borcanele care sunt psate. In orice caz eu nu ii mai pasez mancarea.
Eu sunt pe ultima suta de metri cu bagajele si am inceput bocitul dinaintea plecarii. Este tare greu s ama duc iar printre straini, sa fiu iar singura si anul asta este prima data cand ma simt singura complet, adica imi dau seama ca desi relatia mea cu sotul meu s-a reinnodat, eu nu mai am nici un pic de incredere, nu stiu daca ma mai pot bizui pe el, deci imi dau seama ca singurul om pe care ma pot baza sunt eu si numai eu.
Hai ca nu mai am vreme de scris. Va sarut pe toate si promit sa scriu din nou cand ajung in State.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
nefertari spune:
Stati ca eu acum incep sa ma trezesc . Sa vedem - avem 2 gravidutze , sau cel putin atatea am vazut eu !!! Tina si Monu 
. Sarcini usoare sa aveti dragelor si bebei asa cum va doriti !!!! Pe de-o parte sunt un pic invidioasa pt ca , desi imi doresc , n-as mai fi in stare sa duc o sarcina pana la capat .Dar sunt fericita ca am 2 copii minunati .
Tina - ma bucur ca nu e nimic grav ! Spre deosebire de Maya , Freya se da singura ca capul de podea cand nu-i convine regimul de viata .
OlgaTarziu - din toate bunele si relele pe care le povestesti reiese totusi un aer optimist . Fii barbata ! Speranta moare ultima !
Ca tot am pomenit de Speranta - unde e a noastra ?? Si de Luluku mai stiti ceva ?
Noi am avut iar o noapte de cosmar - protagonista fiind odorul . Macar acum are circumstante atenuante - am schimbat locul datorita zugravitului . E un balamuc de nedescris !
Aseara a umplut bucataria de pepene - subtiliza bucatile de pe masa apoi le storcea tacticos plimbandu-se prin camera .Noi eram la masa si ne bucuram de momentul de liniste - aveam impresia ca mananca . VISE !!!!
CONCEDIU PLACUT TUTUROR NOROCOASELOR !!!
De saptamana viitoare incep lucrul la noul loc de munca - mai bine platit , orar un pic mai lung , foarte aproape de casa .
Banuiesc ca voi avea acces la internet , sa nu ma dati disparuta .
Eu,el(Alex-6ani)Alex si ea(Freya-11.05.2005)Freya
nefertari spune:
Olga - suntem alaturi de tine ! Macar cu un gand bun ! Mult noroc si drum bun !
Eu,el(Alex-6ani)Alex si ea(Freya-11.05.2005)Freya