Copiluti de mai-iunie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 21
Margott spune:
Flori e posibil sa se fi speriat tare! Totusi cand te duci la Dr ar fi bine sa-i explici ce s-a intamplat! Imi pare rau!
http://community.webshots.com/user/arcultro
NewMami spune:
Sa trag si eu putin chiul-ul de la munca si sa apuc sa scriu doua trei randuri pana plecam in vacanta.
Elisor, imi pare tare rau ca Bia a fost bolnavioara si nu s-a putut bucura din plin de vacanta la mare. Se vede si din poze ca saracuta nu se simtea bine. Altfel pozele si comentariile sunt mortale. Ce misto ca v-ati intalnit, mamici, pitici , v-ati cunoscut si simtit tare bine.
Inca nu m-am apucat de bagaje si nici n-am de gand sa o fac pana joi.
I-am facut un appointment la doctor lui Patrick pe joi, ca sa fiu sigura ca i-a trecut infectia la urechi si sa se uite la el ca nu sunt sigura ca totul e Ok cu el. Azi dimineata iar avea mucii pana la gurita . Of, of, of de asta mi-e cel mai groaza sa nu ia acum in ultimul moment vre-un bug de la daycare. Altfel de abia asteptam sa plecam desi urasc facut si desfacut bagaje si le aman pana in ultimul moment.
Nu uita de regim, please.
FlorentinaG, esti tare draguta si iti multumim mult ptr. cadoul pe care ni l-ai facut. Toti bebeii sunt minunati, muzica, tranzitiile, totul – e un slide show f. reusit si asta numai datorita tie si puiutiilor nostri.
Of, of, of ai fost langa ea cand a cazut sau n-ai vazut cum s-a intamplat? Ptr. linistea ta sufleteasca du-te cu ea la doctor sa fii sigura ca nu e nimic serios. Pup fetita carliontata, bronzata si sa-I treaca “bubu” repede.
Cloreta, , eu nu prea sunt adepta pozelor la studio dar parca de data asta n-a fost chiar rau.
Cornelia, poza lui Stefan e de milioane, atat de expresiva – e tare reusita. Privirea lui Stefan,ochisorii, manutele intinse, marea in spate, chiar si mansetele gecutei indoite este o combinatie care a facut ca poza sa nu aiba nevoie de nici un cuvant – doar uitandu-te la ea spune atat de mult. Felicitari ptr. Stefan si fotografului.
OlgaM, drum bun si sa ne auzim cu bine de pe acest continent.
OlgaT, imi pare rau ca Tony e in continuare super active iar de dormit nici vorba. Asa sunt unii copilasi, vor sa prinda totul si sa nu scape nimic. Somnul ptr. el e pierdere de vreme, chiar daca mami si tati au mare nevoie. Nu vrei totusi sa iei in considerare cateva zile / saptamana sa-l duci la daycare? Macar 2 zile si sa vezi cum se schimba si el dar si tu apuci sa te mai odihnesti sau sa mai faci si altceva doar ptr. tine. Daycare-ul nu e rau aici, cel putin Patrick e asa de fericit acolo.
Monu, asteptam rezultatele de la eco, sa nu ne uiti.
La Multi Ani tuturor sarbatoritelor de azi care poarta numele Maria. Sanatate, fericire si multe bucurii.
NewMami &
Patrick Ryan
NewMami spune:
Adina,
condoleante ptr. pierderea bunicului tau. Imi pare tare rau.
Loreen, cum mai e Delia. Please, spune-ne ce-i cu ea si cu tine.
NewMami &
Patrick Ryan
OlgaTarziu spune:
Newmami din pacate nu e posibil. In primul rand nu e posibil financiar. Banii ne ajung la fix de pe o luna pe alta fara sa trebuiasca sa platesc si gradinita. De gasit part time serviciu nu gasesc.
Iar sa-l pun la gradinita si in conditiile in care as gasi part time nu as fi in stare sa merg la lucru la oboseala pe care o am adunata. Deci aman momentul pana cand il pot pune in gradi pe bune si sa-mi gasec un serviciu ca sa-mi permit sa platesc Daycare. Cat despre schimbari uimitoare... Nu prea cred. Am lucrat in Day care un an si am vazut destui copii super nefericiti, super obositi, parinti care-mi spuneau ca nu dorm copii, am vazut copii care nu mancau. Si apoi nu-s atat de nerabdatoare sa-l pun pe semipreparate. Cel putin de la toti prietenii care au copii in daycare spun ca mananca tampenii9 gen hamburger, pui semipreparat, etc Si sincer nu vad cum ne-ar rezolva problemele cu somnul sau mancarea.
Olga
When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
-The Doors-
OlgaTarziu spune:
Asta e!
Ma tot gandesc ca are copilul asta si o mie si o suta de calitati, uimitoare de-a dreptul si atunci trec cu vederea orice. Va face si el 2 ani si am sa incerc sa-l invat sa manance singur, sa mearga la olita, sa fie mai pe picioarele lui si apoi il pun undeva. Dar tot ce-i posibil ca si atunci il vom pune intr-un Home setting day care unde cer cam 400 pe luna nu minimum 800 ca la celelate Day care-uri. Cel putin aici o gradi buna e si 1200 pe luna. Pai de unde frate? Cand eu ca educatoare luam 1800 pe luna? Incepi sa te intrebi daca merita. Concluzie- tre sa-mi caut un job super bun ca sa merite sa-l dau pe mana strainilor.
Olga
When you're strange
When you're strange
-The Doors-
NewMami spune:
OlgaT draga eu nu stiu cum e la voi la Toronto, dar de daycare-ul la care e Patrick sunt foarte multumita. Mai ales de cand merge mai mult, i-au invatat si educatoarele obiceiurile si se simte diferenta.
1. Nu mananca semi-preparate caci au bucatareasa (o rusoaica) cu care chiar m-am intalnit si m-a servit cu mancare facuta de ea. Am vizitat chiar si bucataria. Nu exista microwave. Apoi in fiecare vineri primesc meniul ptr. saptamana urmatoare si daca nu-mi convine ceva le spun sa nu ii dea. Apoi acasa nu-I dadeam asa de diversificat niciodata.
2. Somn – incearca sa-I tina programul de somn al fiecarui copil in parte. De exemplu Patrick doarme de 2 ori pe zi la aceleasi ore ca si acasa indifferent de ce fac ceilalti copilasi.
3. Fac tot timpul o gramada de activitati si ii plac tare mult, caci altfel nu s-ar bucura asa de mult cand il duc dimineata (uneori pur si simplu nici nu ma mai baga in seama odata ce a ajuns acolo) sau cand ma duc sa-l iau acasa mai vrea sa stea.
4. Intr-adevara nu sunt ieftine si intr-adevar iti trebuie sa ai un job bunicel ca sa-ti ajunga banii sa o platesti, dar eu zic ca daca iti poti permite isi merita toti banii.
5. Singurul inconvenient e faptul ca in primul an culeg toate bug-urile si sunt cam bolnaviciosi.
Deci asa cum spuneam mai sus depinde de la o gradinita la alta, dar parca nu-mi vine sa cred ca in Toronto nu sunt si gradinite bune, sau hranesc copilasii numai cu semi-preparate. Nu inseamna ca daca gradinita la care ai lucrat tu nu a fost una formidabila, toate sunt la fel.
Eu de exemplu nu l-as duce pe Patrick sub nici o forma la un home daycare.
NewMami &
Patrick Ryan
OlgaTarziu spune:
Deci gradinita la care am lucrat era una din cele bunicele, nici vorba de bucatareasa. Mancarea era adusa din alta parte. Cele bune costa cum iti spuneam in jur de 1200-1300 pe luna. Cine-si permite e ok. Eu nu-mi permit. Imi voi permite probabil una "obisnuita" si la care nu ma inghesui deloc sa-l pun. Si oricum nu stiu de ce ma chinui sa explic cand nici nu se pune oricum problema oricate beneficii ar fi pentru ca nu avem bani pentru asta. M-a apucat plansul cand Stefan l-a sunat pe un prieten sa mearga la el sa lucreze si sambetele si duminicile. daca chiar nu putem sa avem si o viata in trei atunci mai bine ma sacrific si stau acasa pana Tony are 2 ani.
Olga
When you're strange
When you're strange
-The Doors-
OlgaTarziu spune:
A si preturile in Toronto sunt foarte mari in comparatie cu Sarnia. Incepand cu casele si terminand cu alte chestii. Aici aviz celor care se gandesc sa emigreze. Realitatile Din aglomeratia asta umana sunt mult diferite de realitatile dintr-un oras mic. Dar cum de obicei gasesti de lucru in astea mari taci si suporti si neajunsurile.
Ideea e ca vor veni clar si vremuri mai bune si la noi, nu-mi fac griji iar daca nu vor veni lichidam sandramaua si ne intoarcem in tara, sau mergem altundeva unde va fi bine. Oricum pana nu s-a nascut Tony nu se punea problema sa nu putem aduna ceva bani, sa nu putem merge in concediu, sa nu putem face o mie si o suta de chestii. Sa mai pun la socoteala ca n-am avut nici kk-ul ala de noroc sa am pe cine aduce sa ma ajute un pic fara sa platesc o groaza. Cu toate astea nu as schimba idioata asta de viata cu a nimanui. Am si destule lucruri pentru care sunt recunoscatoare celui de sus si nu uit sa ajut pe altii macar cu o vorba buna ca sa platesc din binele pe care-l am. Deocamdata sunt fericita si ca ma pot ridica dimineata si nu ma intind pe undeva.
Olga
When you're strange
When you're strange
-The Doors-
gabitzam spune:
Mai, mi-a tras Andrei o muscatura de am zis efectiv ca fac pp pe mine! M-a bufnit si plinsul, nu-mi venea sa cred ce doare. Si intr-o zona de nici nu stiu cum Doamne a apucat, pe piept dar cumva spre git, unde e osul pieptului, mi s-a si umflat putin.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni | Poze noi cu maimutzica ![]()
OlgaTarziu spune:
Gabitza e horror. Stiu ca o fac de dragoste dar cand Tony m-a muscat asa bestial de san eu l-am intarcat. Era ingrozitor de dureros. E rana? Vezi sa nu se infecteze.
Flore cum e Maya? Ai sunat la pediatru?
anky nu ai mai intrat pe la Sport si dieta. Ce faci? Tragi chiulul?![]()
Oare ce o fi cu Nelia?Cred ca trebe s-o sun ca nu a mai scris de o eternitate, nu?
Olga
When you're strange
When you're strange
-The Doors-