Prichindei martie - aprilie 2005 (106)
Raspunsuri - Pagina 20
mamacita spune:
Va scriu putin fuguta,ca poate apucam si ceva plimbare azi,desi e mohorat si tare mi-e ca ne fugareste ploaia.Oricum plaja ioc azi![]()
In primul rand,gegea,imi pare nespus de rau pentru peripetia cu cainii.Deh,fiecare creste ce vrea in curtea lui,eventual tigri si crocodili
,dar,daca nu te superi,ti-as sugera sa maresti distanta fata de proprietatea respectiva printr-un obstacol mai greu de depasit pentru papusa iubitoare de animale:un gardut mai inalt,nu stiu,gasiti voi ceva...Nu cred ca e o idee buna sa nu o feresti sau sa o feresti excesiv de animale;atat timp cat nu pot sesiza pericolele,e bine sa o proteje adultii,fara a face o obsesie din asta,pe care sa o inteleaga prichindelul,iar apoi sa i se explice cam care ar fi amenintariule si cum si cand se poate feri de ele.E pacat daca iubeste animalele sa i se transforme totul intr-o fobie.Sunt caini dragalasi si sunt caini care ar trebui impuscati...ca si oamenii
Ma rog,nu stiu cat de coerenta sunt,ca ma grabesc,dupa cum v-am spus,dar cred ca ai prins ideea...
Multumesc tuturor ptr.rapsunsuri.
cenia,eu stiam ca pe la 3 ani pot fi mutati in patut nromal,dar exista maaaari variatii.
Si da,am aplicat metoda progresiva,a treia oara;prima data reusise,pe la 6 luni,apopi la 8 luni v-am zis cum ne-am"stricat"
,apoi am incercat iar pe la 10-11 luni,fara succes,caci nu am fost consecventi amandoi[sotul ma cam trisa
,fugea la primul scancet la el],apoi acum ,din nou cu succes,chiar mai mare ca prima data,cand adormea leganat in carut,doar ca dormea toata noaptea[ma rog,alea 10h20min ale lui
].
teo,nu exista experienta care sa te faca sa stai fericit sa asculti cum se jeluieste puiul tau,doar gandul ca ii faci in primul rand lui un mare bine,ca il inveti sa adoarma,ceea ce ii va folosi toata viata,si ii mai asiguri si o mama odihnita si fericita!
ligia,ne bucura gandul tau trimis din vacanta,iar de Raducu nu ma indoiam ca va fi cuminte,el asa e,un scump!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mamacita spune:
carmen,voi ce faceti in zile din astea,cand poate ploua oricand?Ca poate imi mai dai idei...Ma gandeam sa-l mai duc la Acvariu,ca i-a placut.
Chiar discutam azi cu sotul,la iarna,dupa toata vara plina de activitati,cred ca va urla de plictiseala
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
carmenduta2003 spune:
Mamacita iti raspund la intrebare. Nu avem cine stie ce locuri interesante de propus. Lui Rares ii place foarte mult sa se joace cu copiii din bloc, stam in fata blocului deci, sau ii place la locurile de joaca amenajate in interior, gen McDonald's sau Alpin Center. Si Acvariul suna interesant, dar nu cred ca merge de prea multe ori. Voi nu aveti copii cu care sa se joace, sub supravegherea lui mami? Un vecin simpatic sau o vecinica?![]()
Aaa, si casa ramane o sursa de joaca inepuizabila. Cred ca daca l-as tine numai in casa si sa-l las sa cotrobaie ar fi fericit. Balconul este locul lui preferat.
Eu nu am mai scris, desi am continuat sa va citesc, sunt oarecum intr-o criza de inspiratie, mi se pare ca nu am nimic interesant sa mai spun, sper sa-mi treaca. ![]()
Simonela si Daria, multumim pentru complimente, sunteti niste dragute.
Am vazut poze cu mamici frumoase si copii superbi: Daria si Brien, Adriana si Cezar, Cenia si David, Zuzu si cele doua comori.
Am mai vazut filmuletele lui Zuzu cu mofturosul frumos si Alexutul cu mamicuta lui, pe plaja. ![]()
Danuta_t, felicitari, sa fiti sanatosi, tu si bebe mic, si concediu placut.
Ligia, concediu placut.
Poze Rares
carmenduta2003 spune:
Gegea, imi pare rau pentru intamplarea nefericita cu cainii. Oricum, inteleg ca Dariei ii plac cateii, nu? Rares este innebunit dupa ei, dar nu a fost maraiit de vreunul.
Laura, iti spun, cu intarziere, scuze, condoleante pentru bunicul tau.
Pisicuta, Matei mananca foarte bine, dupa ce scrii tu. Cred ca o sa recupereze rapid si o sa fie un grasunel, in curand.
Alessia, Benny al tau este un frumos aventurier, bine ca l-a gasit doamna aceea, altfel cine stie unde ajungea. Cred ca scoate sufletul din tine. ![]()
Meniul de ieri:
-250 ml lapte cu 2 masuri cereale la 9,00 dimineata;
- un biscuite pe la 12,30;
- un polonic si jumatate de supa de pui cu paine, pilaf cu piept de pui la 14,00 (de obicei ii dau mai devreme pranzul, dar ieri am fost foarte ocupata);
- cereale cu orez si banane la 18,00;
- o jumatate de banana, dupa vreo jumatate de ora de la masa;
- 250 lapte la 22,00.
De obicei mai mananca fructe, biscuiti sau iaurt, ieri insa nu a mancat.
Rares face de cateva zile cel putin un scaun moale pe zi, alternativ cu scaune tari. De aceea am incercat sa ii impun un regim alimentar, mai putin sever decat la o diaree, adica fara fructe sau iaurt, fara sa-i elimin insa laptele.
Intrebare: Ati avut probleme cu copiii in ce priveste scaunele, in perioada asta? Au facut scaune moi si tari in aceeasi zi? Care ar putea fi cauza?
Poze Rares
carmenduta2003 spune:
Oanamaria, am vazut si pozele voastre. Rares este foarte mare, frumos tare cu parul blond si buclat. Imi aduce aminte de pletele Raresului meu.
Poze Rares
carmenduta2003 spune:
Daria, sanatate multa lui Brien, saracutul de el, sa raceasca in vacanta. 
Mamacita, daca nu imi adresai tu intrebarea aceea n-as fi scris, probabil, nici un mesaj, iar asa am scris deja patru. ![]()
Poze Rares
rrox3 spune:
Cenia ba pardon, ca ne place David si am si spus-o
Atat doar ca la varsta asta ne plac si mai multi pretendenti si avem resurse pentru toti ![]()
Eu am mutat-o pe Mariuca in pat normal la 2 ani si o luna. Patul e asezat langa perete (dealtfel are si lemn mai inalt pe partea cu peretele) si chiar daca cadea din el ajungea pe parchet acoperit cu covor si inaltimea era mica. Dar n-a cazut decat cand se juca si nu era atenta, in somn niciodata. Am mutat-o fiindca vroia independenta, avea nevoie sa se suie si sa dea jos cand vrea ea, altfel se simtea exilata. A fost foarte bine.
Mamacita eu zic sa faci ceva cu patutul, sigur o sa-l escaladeze daca e pana la buric doar. Si nu e numai problema cazaturii (si cu perne poate fi nasoala, la escalade de obicei caderea e fix in cap si gatul suporta socul), dar si ce ar putea sa faca dupa ce coboara din pat in caz ca nu e auzit. Nu ma indoiesc de vigilenta ta, dar va sta cu bona in curand.
Gegea imi pare tare rau de spaima micutei!
-ici multi pentru ea! Dar e drept ca vecinul in curtea lui poate sa creasca cati caini vrea si e de inteles ca sunt dresati sa apere proprietatea, nu sa fie caini de companie. Pe de alta parte, poate vecinul va intelege sa le limiteze accesul chiar langa gard si sa nu mai poata ajunge sa muste micuta, care are si ea tot dreptul sa se joace in propria-i curte. Poate dubla gardul cu tabla daca altfel nu se poate.
Eu mi-am invatat fetele ca sunt foarte draguti cateii, ca si toate celelalte animale, dar nu punem mana pe nici un animal fara permisiune. Fireste ca e prea devreme ca Ioana sa si execute, asa ca o supraveghem atent deocamdata, in acelasi timp spunandu-i de fiecare data ce si cum.
Ligia Te pupam dependento!
Vacanta placuta in continuare!
Teo Spor la curcaneala! ![]()
Carmen de obicei e un scaun tare, urmat de unul moale. Alternanta fiind data exclusiv de meniu. Nu papa fructe are scaun tare, chiar nu face o zi si dupa papa piersici, pere, prune, fireste ca apare un scaun moale. Nu-s probleme.
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
rrox3 spune:
Carmen completare
Pe Mariuca eu am pus-o la regim doar daca a facut kk lichid, apa colorata, sau daca a facut minim 5 scaune pe zi moi. Altfel nu m-am ingrijorat niciodata si n-au fost probleme. Ioana nu a fost niciodata la regim, maximul la ea a fost de 3 scaune moi pe zi ocazional. Sunt convinsa ca e urmarea fireasca a meniului, ca si la noi dealfel. 
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
editez fiindca permutasem prea multe litere ![]()
carmenduta2003 spune:
Rrox, iti multumesc mult pentru raspuns. M-ai linistit. Regimul a fost mai mult pentru linistirea lui tati, care este foarte prapastios. Si Rares a facut acum doua zile trei scaune, toate moi, dar nu apoase, apoi, a doua zi, scaun normal, apoi iar unul mai moale. Azi a facut normal. Deci am dreptate ca nu poate fi vorba despre diaree, nu-s probleme. O sa incerc sa-l mai calmez si pe Mihai. Noi am ramas cam speriati de la povestea cu enterocolita, suflam si-n iaurt. Pupici carlionatei.
Si pentru ca la noi ploua urat, cu tunete si flugere, si este intuneric rau, am facut un album cu soare si mare, intitulat. "Prima baitza in mare". Daca doriti sa ne vedeti...
Poze Rares
adrianafedorca spune:
salutare
gegea
carlioantza , si eu sunt de acord cu mamacita ca ar trebui s afaceti ceva sa nu mai ajunga la gardul cu pricina macar pana intelege cum sta treaba cu cainii, bine ca nu s-a intamplat nimic [pu]
carmenduta asa si eu cu inspiratia...
n las ca trece
mamacita si eu zic ca ar fi mai bine sa lasati saltelutza mai jos, oricand se poate apleca si ..doamne fereste
Adriana si bb Cezarica
23 Aprilie 2005
Cezar,minunea mea