Prichindei martie - aprilie 2005 (106)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

aha, ca tot am deschis sub despre timiditat si sensibilitate. Ceea ce vroiam io sa zic este ca, desi zambeste si chiar isi "agata" oameni ca sa flitrezecu ei(nu exagerez deloc,are stiulul de a-i atentiona pe oameni prin zambete,chiuituri etc si se oprese abia cand i se da necesarul de atentie),face asta doar la un nivel "de suprafata". Adica...totu-i ok,pana cand o persoana incearca sa se apropie prea mult,ii invadeaza spatiul personal. Atunci se retrage si,cea mai evcidenta forma de interiorizare,e refuzul vorbirii(fara exceptii) si,uneori lasatul capului in jos si strambatul din nasuc.
Iar despre sensibilitate...as putea scrie romane. Asta e...am un copil sensibil si o sa am grija sa nu fie ranit,cat pot de mult(fara a-l proteja excesiv,doar cu prudenta adresata unui om mai...delicat). Daca-l cert eu, desi o fac rar(cand e ceva grav-umblat la aragaz,la fierul de calcat-de astea) pe ton serios(de cele ami multe ori ii atrag atentia lejer), incepe sa planga a disperare si ranire profunda. Curg lacrimile si vine impiedicandu-se la mine ,cu manutele ridicate sa-l iau in brate. Si nu intotdeauna il iau,indiferent cat mi-e de greu(ca sa nu-l invat prost,sa perceapa ca imi retrag si admonestarea)si atunci imi ia mana si si-o lipeste de obraz si se mangaie singur cu ea(evident,lacrimile curgand siroaie). Credeti-ma...imi dau lacrimi si mie.

Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

rroxuite ca am citit amu' putin despre infectiile virale si bacteriene si am inteles care e diferenta. Ce sa mai zic...am inceput administrarea,n-o opresc. sambata mergem la control,discut atunci cu el,sa vad de ce a ales antibiotic(nefiind un adept) .Multam

Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Alessia E mortal Benny!! Bine ca ti l-a adus vecina...brrr...

Pisi Multumim! A mai primit Ioana ceva propuneri, dar e deschisa la noi prieteni, si pe deasupra, il si place pe Matei
Nu-ti face probleme cu varsta, nu e un motiv sa nu fi bagata in seama, la modul serios. Asa cum multi ani nu-ti asigura automat dreptul la intelepciune si respect, nici putini ani nu te exclud de la astea. Parerea mea.

Daria da, probabil medicul sufla si-n iaurt la a 3-a bronsita. Tin pumnii sa va treaca repede! Un aparat de aerosoli iti recomand si eu cu caldura! De cand il am pe el si aspiratorul nazal nici o raceala a Ioanei nu a trecut mai departe de stadiul de mucos. Asta la un copil care a avut si bronsita si pneumonie la 4-5 luni si inca o bronsita la 7 luni. In plus metoda asta de tratament e mult mai putin toxica, medicatia ajunge doar unde trebuie, si anume in bronhii si in general pe caile respiratorii, fara sa mai supere stomacelul, ficatelul si pofta de mancare. Din ce spui tu i-ar fi foarte bun si lui Mircea.

Mamacita stiam de "cold turkey", dar curcanul congelat e mai tare, clar!!

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Fetele,
va multumesc mult mult de tot pt suport si tipps
Din lipsa de timp scriu doar o data ,dar cuprinde feedback la toate raspunsurile voastre:
Am incercat majoritatea metodelor descrise de tine,mamacita,mai putin cea a legumelor date pe rand(individual).Azi voi incerca un piure de cartofiori,si voi astepta sa i se faca foame.De obicei,cand papa borcanele ,avea masa in jur de 4-5pm,dupa somnul de dup-amiaza.Acum,incercand sa-l punem cu noi la masa(cred ca ai dreptate,e cam devreme)am schimbat in jur de 1.30-2 ora,dar asta de aprox.10 zile.Insa,el papand pe la 11,se pare ca e prea devreme sa-i fie foame (m-am gandit si eu la asta si ai dreptate din nou).Asa ca voi reveni tot la 4-5,dupa somn.Iar pe la 1 ii servesc o gustarica,biscuiti eventual,un fruct...
rocs,
poate nu e recomandata metoda,dar e sanatoasaInsa si eu sunt printre "hapsānele""cu fumuri"care tin sa pape in scaunel.Acest motiv a fost de multe ori marul discordiei cand il lua soacra-mea sau sotul in balcon sau in gradina si-l pacaleau sa manance(iar eu ma crizam)Oricum,pana la urma daca nu merge probam si asta

oanamaria,
textele gen"mmm ce bun e"la musiu al meu nu tinStie exact ce vrea-motiv imbucurator de altfel,dar nu si-n cazul d efataMinunate poze,minunati protagonisti.Si mamaliguta

adriana,
v-am vazut si pe voi in pozici.Cezar e tare scump si din poze pare un prichindel tare cuminte

daria,
ti-am mai spus si repet,a fost o incantare sa va privesc!Multumim si noi de complimente!Sanatate multa va doresc si sper sa fie bine chiar si cu antibiotice.
cenia,
uite ,ca sa fii si mai mandra,sunt de acord cu fetele:David e un dulce si tu arati ca o pustoaica de liceuBravo!

Mai am de vazut poze.Mai ales vreau sa ii vizionez pe Benny(Ama,iertare pliz ca n-am avut timp sa scriu inapoi;eram in zilele alea cu stres maxim) si pe Eva Anei71 dar trebuie sa caut in urma linkulsi n-am avut timp.
Gata,am fugit la Bubu ca deja s-a plictisit de jucarii.
Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamaria_luiza spune:

quote:
Originally posted by mamacita
[am stat cu el 5 minute,apoi am stat ca un curcan congelat 15 secunde,cat a plans el intens,dupa care a adormit!!!

Mamacita, m-ai convins...de luni ne apucam de treaba. Inteleg ca la adormit se aplica metoda curcanului, dar la trezirile din timpul noptii ce fac? tot curcan?

Zuzu, pofta mare va dorim.

Gegea, Zuzu multumim

Gegea am admirat din nou mica carliontata, nuntasa de onoare, pai cred si eu cine era mai frumoasa ca ea, eleganta ca o adevarata domnisoara in rochita si cu palariuta...multipupaciosei

Daria, m-am convins pe pielea mea cat de usor se prescriu antibiotice in Ro. Rares a primit pentru "rosu in gat"...era sa ma umfle rasul cand mi-a zis doctorita ca are "rosu in gat", a simulat o uitare in gatul lui dupa care s-a dat pe spate si a zis "vai dar e flama! are rosu in gat!"
Desigur o bronsita e mult mai serioasa, dar daca e virala tot nu se justifica. De acord cu Rox, probabil pediatrul sufla si-n iaurt acum. Sper sa te lamureasca sambata.

Am uitat sa va spun ca noi am fost la control luni, dupa bolile trase in tara. Am inceput cu Rares un tratament cu Singulair, stie cineva ceva despre acest medicament? Eu teoretic sunt bine, astept rezultatul la niste analize (prot. C reactiva, aslo, vsh...)si ma mai duc peste vreo 2 sapt

Oana si Rares(14.04.2005)

poz(n)ici
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66292" target="_blank">Rares, "os domnesc"
varsta lui Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Daria,de data asta sunt si eu de acord cu dr,mai ales ca a facut atat de des si cu febra mare aceste bronsite.Sanatate maxima!In legatura cu imunostimularea nespecifica[adica generala,nu cea data de vacc.obligatorii],nu uit si imediat ce voi avea timp iti spun ce mi se pare cel mai eficient.
zuzu,ti-am zis,din atatea pareri,alege ce ti se pare cel mai potrivit ptr.tine si puiul tau,noi iti tinem pumnii.Mamici,noi aveam un obicei foarte bun,la care am renuntat din lipsa de timp,dar pe care propun sa-l reinstituim:prezentarea meniurilor,pe ore,sa ne inspiram una pe alta.
Sa incep eu:
-ora 8 - 240ml lapte Nan si o felie de paine cu unt si miere
-ora 13:30 - 140 ml supa pasata cu 1 lgt smantana
- 100 g peste cu orez si rosii
- 100 g cereale cu portocala
-ora 17;30 - iaurt,dupa pofta,1 sau 2 a cate 170 g
-ora 21 - 240 ml lapte

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Oanamaria Singulair este un medicament prescris copiilor cu astm. Nu stiu daca e cazul lui Rares. E adevarat ca un astm nu se prea declanseaza decat putin mai tarziu si se poate manifesta prin bronsite dese inainte, dar daca bronsitele astea n-au nici o componenta alergica, nu vad de ce s-ar prescrie Singulair. Ne-a fost propus si noua cand Ioana avea 7-8 luni si tocmai avusese a doua bronsita, dar am preferat sa-i fac intai testul Phadiatop Infant (parca asa se cheama) sa vad daca are predispozitie spre atopii. A iesit negativ si impreuna cu faptul ca nu avem nici un istoric de alergii in familie am decis sa nu aplicam tratamentul asta. Si bine am facut. Ioana nu a mai facut nici o bronsita de atunci. Gasesti pe net o gramada de info despre Singulair, nu mai tin minte tot ce citisem despre el.

Daca tot am auzit de imunostimulare sa va zic si cu ce o fac eu fetelor, in special toamna. Siropuri cu echinacceea, propolis si catina alba. Foarte eficiente. Plus ca eu le dau in sezonul rece si vitamina C suplimentar.

Zuzu Pofta mare lui Bubu!

poze cu noi

Mergi la inceput

Mamacita Ioana doarme singura in patul ei, in camera ei (unde insa o ducem adormita fiind), dar nu incearca sa-l escaladeze. Asta fiindca nu are cum, ii ajunge pana la subrat lateralul cu zabrele (la patutul de lemn). La cel de calatorii evadeaza doar pe usita, daca o las deschisa, altfel nu poate tot fiindca e aproape pana la umeri lateralul. Mariuca a dormit in patut de bebe de lemn pana la 2 ani si o luna si nu a reusit sa-l escaladeze.

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Buna,buna am sosit si noi.am terminat 105 si ceva din 106 asa ca nu sunt la curent cu toate vestile.am vz poze cu ZUZU,CENIA,NINO,MAMACITA,PISICUTA,DARIA,ANDRUZZA,ALESSIA
multumesc ptr. condoleante:ALESSIA,CARMENDUTA,CARAMELLA,LIGIA,TEODORA,ELLINIA,GEGEA,SIMONELA,NINO.Sper ca nu am omis pe nimeni.inca o data multe multumiri.a

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Scriu pe apucate,asa ca sa nu va suparati daca omit raspunsuri...
Daria,sunt sigura ca vei rezolva cumva cu autograful ,atunci cand iti doresti ceva foarte mult,obtii;eu intelesesem ca deja aveai raspunsul pozitiv al lui Eco,nicidecum ca era raspuinsul unor intermediari.spor!
Si Alex reactioneaza la fel la certuri,si ma gandeam similar ca il vor rani toti si toate,dar poate ca exageram noi si e doar o faza a unor prichindei multiubiti si alintati.
Fug sa-l culc,ma cheama

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput