N-am curaj sa conduc (4)
Raspunsuri - Pagina 16
giul spune:
Cu incepatorii sau cu femeile incepator sau cu femeile ?in trafic. eram la fiica-mea la scoala si cand am plecat m-a invitat sa merg cu ea sora unei colege de-a fiica-mi ,fata la 24 de ani ,incepatoare si fara semne ,care mi-a bagat frica in oase cu maniera in care conducea .o claxoneaza cineva care avea si dreptate si ea ia o suvita de par (cam blond)si i-o arata pe geam ,de e blonda si cam ...Pe st. cel mare ,care are 3-4 benzi ,o d-na -nu puteam s-o vad ,e ,ce a fost la gura blondei de langa mine nu zic:femeie,incepatoare ,toate spuse in cel mai josnic ton si mod ca imi venea sa cobor .Eu cand am avut in fata masina cu semn de incepator am fost mult mai atenta si de altfel eu nu sunt incepatoare?
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by giul
nu e la subiect ,dar e un frig napraznic afara ,ca la sfarsitul lui octombrie .Marci observ cu tristete ca acest subiect slabeste din zi in zi .Or fi fetele in concediu?
Conduce toata lumea bine, nu mai au ce cauta la un asemenea subiect.
Andreea, mami de Shurubar - 10.08.2005
POZE
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by marci
Sa va mai povestec ceva, asta pt a ma da mare ca parchez mai bine. Pt cine nu-si aminteste, eu eram cea cu masina pusa in diagonala, la 10 m de bordura.
Acum 2 saptamani mergem in Brico si la intoarcere sotul meu se opreste in dreptul unui logan parcat aiurea, stiind ca numai eu pot sa pun masina asa, si se minuneaza intr-o veselie ca are parbrizul spart. Mai, am dat roata pe langa masina aia un sfert de ora, nu ne venea sa credem ca are parbrizul spart, o analizam pe toate partile, dar nici prin cap nu ne trecea ca nu ar fi a noastra. Dupa ce i-am pipait bine masina omului, suparati foc, hotaram sa ne urcam in ea. Cand apas pe telecomanda masina nu se deschide, la care sotul meu: Ce i-ai mai facut masinii asteia de nu se deschide, cum de-ai reusit s-o aduci in halul asta>!?" La un moment dat, tot apasand pe telecomanda si nimic, imi da prin cap sa ma uit la numere si constat fericita ca nu era masina noastra.
Asta imi aduce aminte de un filmulet primit pe mail. Iarna, masinile ingropate in zapada de nici nu ziceai ca sunt masini. Un tip se chinuie minute bune sa dea zapada de pe masina, sa curete parbriz, oglinzi, geamuri, tot, la final dezarmeaza si , masina lui era cea din spate, nu cea proaspat curatata .
Andreea, mami de Shurubar - 10.08.2005
POZE
Aamu spune:
Buna dimineata!
Eu am luat carnetul anul trecut in noiembrie cind inca nu era zapada. Apoi cind am inceput sa conduc (singura) au venit si zapada, gheata si intunericul. Conduceam si aproape plingeam de frica. Aici se exerseaza in scoala conducerea pe gheata in poligon, dar parca e diferit cind esti pe strada. La inceput plecam cu o ora mai devreme la servici ca macar sa nu prind trafic. Iar sotul, care conduce demult nu intelegea sub nici o forma cum pot fi atit de speriata.
Apoi, dupa ce ca aveam probleme sa observ tot ce trebuie in trafic, mi se mai abureau si geamurile pe interior si faceau un strat subtire de gheata de nu mai vedeam nimic .
Iar cind a trecut iarna, am constatat intr-o buna dimineata ca se schimbase limita de viteza de la 80 la 100. Mi-au cam tremurat mainile pe volan, acum trebuie sa fiu atenta sa nu depasesc limita de 100. Si bineinteles la elani, nu stiu ce o sa fac daca imi apare unul brusc in fata, chiar daca am exersat ceva in scoala.
faza cu sotul si masina parcata aiurea, marci!
Al meu sot, cum la inceput refuzam sa conduc cu el in dreapta, cind ma intorceam se invirtea in jurul masinii sa inspecteze cum arata dupa ce a fost pe mina mea.Acum nu mai face, cel putin nu sa vad eu..
giul spune:
Fetelor,am fost intr-o plimbare cu masina .acum nu mai am grija ambreiajului ,plec foarte fin de pe loc,dar tot trebuie sa ma framante ceva .presurile de plastic ,care protejeaza mocheta sunt marca pufi,se potrivesc la mai multe marci inclusiv logan .presul de la sofer avea o clema cu arici ,s-a dus naibii si acum imi aluneca si se baga sub pedale .am citit ca,cuiva i s-a blocat frana din cauza acelui covoras .si uite asa cand si cand destul de des eu dau cu piciorul sa nu-mi intre presul la pedale ,ca si cand n-as avea alte griji .chiar daca nu-mi mai este teama sa conduc ,nici nu pot spune ca mor de dor .
marci spune:
Giul si eu am probleme cu covorasul, nu stiu ce marca este. Mi-am luat si claxoane din cauza covorasului.Se dadea verde la semafor si eu eram bagata toata dedesubt sa-l aranjez.
Andreea, nu se stie, la iarna poate ma auziti pe aici ca am dat zapada de pe un logan numai ca era parcat aiurea. Sotul meu are un fix, nu se uita dupa nr masinii, ci dupa cum e parcata. Care e parcata mai prost este a noastra.
marci spune:
Giul, in ceea ce priveste fica colegei tale, sa stii ca se justifica indrazneala ei, nu si injuraturile. Asa e cand esti tanar si nelinistit.
Eu cand am luat permis, acum 6 ani, primul drum l-am facut in centru, nici nu mi-am pus problema ca nu cunosc orasul. Si culmea......m-am descurcat. Aveam o placere nebuna sa ies cu masina si nici un pic de trac.
Mie totul mi s-a tras de la busitura. Daca nu-l buseam pe nenea ala nu cred ca incercam sentimentele pe care le-am incercat acum. Atunci mi-a disparut instantaneu increderea in mine.
Masina cu care am avut accidentul am dat-o de pomana, nici nu am vrut s-o mai vad. Atunci mi s-a confirmat ca erau probleme la frana, desi nimeni nu ma credea ca frana are probleme.
Cele care sunteti incepatoare, un sfat de la stan patitul: daca vi se pare ceva in neregula cu masina voastra, mai ales la sistemul de franare, nu va anuntati cunostintele, dati fuguta in service cu ea. Mai bine faceti drumul de pomana decat sa vi se confirme in urma unui accident ca ati avut dreptate.
Va spun asta pt ca nimeni n-o sa va creada, o sa va zica ca vi se pare, sunteti incepatoare si ca atare prea prostute sa va dati cu parerea.
O problema in genul asta am avut si cu masina pe care am cumparat-o inaintea loganului. Cand m-am urcat in ea, dupa 5 ani pauza, si am reclamat ca se intampla ceva la sistemul de franare, sotul meu a zis ca mi se pare, ca nu sunt eu in masura sa-mi dau cu parerea.
Am plans pe langa ea de m-am umfat, am facut circ ca nu ma urc la volan pana nu o duce in service. A dus-o de gura mea si s-a convins ca aveam dreptate.
iliuta spune:
Giul, Marci stati linistite, eu tot aici sunt....nu va faceti griji in privinta subiectului
N-am mai condus........
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
giul spune:
Auzi Marci,mai tii minte cand spuneai ca plecai de la semafor si incepeai sa franezi pentru urmatorul?Asa simteam eu astazi ,am 45 de ani ,pana o sa inceapa sa-mi placa sa conduc,o sa ma trezesc ca nu mai am voie. Oare pana la ce varsta ai voie sa conduci?De fapt cand am dat examenul de carnet la sala era un domn care avea 71 de ani .
marci spune:
Mai,Giul, daca m-o lovi Parkinsonul am s-o las eu de buna voie.
Nu stiu daca exista limita de varsta dar, cu cat inaintezi reflexele ti se cam duc. Spun asta uitandu-ma la tatal meu care are 70 de ani si nu mai conduce ca acum 10 ani.
Nu vezi ce diferenta este intre noi si pustoaicele incepatoare? Ele nu au nevoie de mai mult de o luna pt a-si intra in mana, pe cand noi.. Eu pot sa fac comparatie intre cum eram acum 6 ani si cum sunt acum. Atunci nu eram cu drobul de sare, acum il claxonez si pe bietul om care merge pe langa bordura, de frica sa nu-i treaca prin cap sa se arunce in fata masinii.