N-am curaj sa conduc (4)
Raspunsuri - Pagina 17
Aamu spune:
quote:
Originally posted by marci
Atunci nu eram cu drobul de sare, acum il claxonez si pe bietul om care merge pe langa bordura, de frica sa nu-i treaca prin cap sa se arunce in fata masinii.
Si eu sint la fel, cu drobul de sare. Si cum n-am voie sa claxonez, incetinesc si sint numai ochi si stres. Instructorul se chinuia sa-mi explice in scoala ca nu trebuie sa caut persoane carora sa le dau prioritate, ci sa o dau numai daca trebuie. Atunci ma panicam daca vedeam copii pe trotuar (nu linga bordura) si frinam. Si acum sint foarte atenta (si voi fi) daca vad copii prin imprejurimi, merg foarte incet.
Si sint disperata si cu biciclistii, care sint peste tot si rar se asigura.
giul spune:
Ne vaitam de una de alta dar de azi parca au voie prin bucuresti si camioanele peste 10 tone .Aici pe unde locuiesc se face intrarea dinspre tara-pantelimon ,plus ca e si planorama in constructie iar eu ies de pe o straduta si fac de obicei in stanga .Asa de greu am iesit ieri de pe baicului in pantelimon ca m-am hotarat cand am ocazia sa fiu amabila cu cei care au nevoie de putin ca sa iasa din strazile secundare si mai schimba si sensul .poate ar trebui un semafor in zona cimitirului armenesc ,se poate sesiza undeva ? Altfel,Aamu,nu stiu cum or fi soselele la voi ,dar aici sunt si masini multe si pietoni aerieni,si carute si biciclete iar soselele sunt cele proiectate acum multe zeci de ani .Spre ex. eu cunosc colentina din 74 si soseaua era ca azi ,oricum blocurile sunt construite si nu se mai poate largi soseaua .
Aamu spune:
quote:
Originally posted by giul
Altfel,Aamu,nu stiu cum or fi soselele la voi ,dar aici sunt si masini multe si pietoni aerieni,si carute si biciclete iar soselele sunt cele proiectate acum multe zeci de ani .Spre ex. eu cunosc colentina din 74 si soseaua era ca azi ,oricum blocurile sunt construite si nu se mai poate largi soseaua .
Sint si aici sosele inguste proiectate demult in anumite zone si au limita de viteza mica. Nu sint atit de multe masini aici, nici nu pot sa compar cu Bucurestiul. Nu sint carute. Dar biciclisti sint exagerat de multi si nu se asigura, trebuie sa fii foarte atent, ca sofer. Pietonii de obicei traverseaza doar pe trecere, ca acolo e permis. Numai ca mie mi-e tare frica, in special cind vad copii pe trotuar ca se poate intimpla orice, pot alerga oricind in fata masinii (desi nu se intimpla).
Eu aici, pe forum, impartasesc mai mult frica de condus decit experienta. Sint constienta ca e mult mai dificil acolo decit aici. La ora actuala n-as fi capabila sa conduc in Bucuresti, deci felicitari voua. Pate ca mi-ar fi greu si in alte orase din Romania, daca ar incepe claxoanele si tipetele, m-as bloca. As vrea sa inchiriez o masina cind mai vin, dar nu prea am curaj.
Ieri, in intersectie nu functionau semafoarele si eu trebuia sa cedez trecerea. Parca se sparsese conducta cu masini din toate partile si eram si prima si in spatelele meu coada si am asteptat ceva. Probabil ca in Bucuresti m-ar fi claxonat de-as fi innebunit, aici n-a zis nimeni nimic (m-or fi injurat in gind). Si sint sigura ca, daca era un sofer experimentat, ar fi plecat inaintea mea de acolo.
Briantis spune:
De la ce fel de magazin imi iau"lamai" ,please ?
Habar nu am unde sa caut.Or fi la astea de piese auto?
Mama lui Andreiutzu
jollyies spune:
Fetele! Am fost la supermarket.SINGURA!
Am ratat virajul la dreapta. M-am inscris pe banda ca sa fac la dreapta si brusc s-a facut verde eu fiind intra 4a. Nu am reusit sa gasesc viteza a2a si uite ca m am oprit aproape in mijlocul intersectiei, pana sa ma dezmeticesc nu mai puteam trece pt ca veneau masini din sensul celalalt. Am dat cu spatele si am asteptat iar verdele pt ca deja se pusese rosu. Mare noroc ca am putut sa dau cu spatele. Sper ca m-ati inteles. Am parcat foarte frumos si mi-am facut treaba ca o sotie grijulie si gospodina ce sunt. La intoarcere iar am chinuito saracuta. Un minunat viraj stanga si toate cumparaturile mele din spate sau mutat de pe scaunul din dreapta in cel din stanga. Am ajuns acasa si am fumat. Nu stiu cand mai fac!
Giul v-am adus niste ciocolata cu portocale, si eu sunt cu 7 ore inaintea voastra.
Fug ca sa ma uit la un film. Ma intorc sa va spun cu dusul la plaja.
giul spune:
Asta inseamna avantajul copiilor mari:cand am plecat intai la mare ,in loc sa merg mai departe de la fetesti ,am intrat in "oras".Cand n-am mai vazut nici-un indicator ,am oprit si am intrebat ,trebuia sa ma intorc .Ma asigur ,dar mi se opreste motorul ,si iar ma asigur de vre-o 3 ori pana imi dau seama ca eram in viteza a 4-a .Zic Sabina ,datoria ta este ca de cate ori opresc sa-mi aduci aminte ca se pleaca de pe loc doar cu viteza 1-a .Sabina e fiica mea si are 16 ani .Asta a facut ,de cate ori am oprit ,imi aducea aminte,oricum e bine si pentru ea.De fapt pe 25 noiembrie face 17 .A zis ca face scoala de soferi imediat la 18.Acuma jollyies ai ceva experienta ,dar de ce "n-am gasit-o pe a2-a?",nu cu a1-a pleci de pe loc?
marci spune:
Giul, de a doua avea nevoie pt a face virajul.
Jollyies, de-acum incolo cand nu gasesti viteza tine ambreiajul calcat, ca nu se intampla nimic. Calci ambreiaj-frana si asa o aduci la viteza a doua. Dupa ce faci virajul si esti in linie dreapta o cauti si tu pe a doua, tb s-o gasesti.