N-am curaj sa conduc (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Eu acum sint mult mai relaxata cind conduc, dar mai am de lucru cu parcarea. Cea laterala imi iese perfect in poligon, dar pe strada n-am curajul sa incerc inca.
La relaxarea mea a ajutat mult faptul ca aici nu se claxoneaza sau injura. Chiar daca sint greseli maricele, ceilalti semnalizeaza doar faza lunga-scurta sa te atentioneze.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

taxa aceea se plateste OBLIGATORIU numai la cec-ul (oricare)din sectorul in care locuiesti -e scris pe buletin .Carnetul se elibereaza in 48 h ,eu am depus luni si miercuri l-am luat .sunt 2 ghisee la udriste si merge repede doar ca se depun si acte si-ti face si poze in acelas loc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Felicitari pt permis, Adela ! Si spor la .

Eu am trecut prin 3 faze dupa ce mi-am luat permis: prima, cand imi era oarecum frica de masina, de trafic, de ceilalti, de claxoane, de parcari, de TOOOT , dar ma atragea. Imi "programam" in cap pe unde merg si daca era sa fac la stanga intr-o intersectie mai complexa (pt bucurestence, ceva gen Podul Grozavesti, sa fie si tramvaie la mijloc), tremuram toata !

Apoi, mama ce-mi placea ! Imi placea teribil sa conduc.

Acum, sunt blazata, vorba lui marci, conduc de nevoie, nu de placere. Rar mi se intampla sa-mi placa. Mai ales la drum lung mi-ar placea sa stau in dreapta sa admir casele, peisajul... Cateodata mi-e atat de lene, ca iau taxiul .

Si, paradoxal, uneori mi-e frica. Nu din lipsa increderii in mine, dar pentru ca vad atatia inconstienti, zilnic intalnesc vreunul pe care trebuie sa-l feresc eu, ca el e prea preocupat sa-mi sara in fata (ieri mi s-a intamplat una boacana rau la Ap Patriei, un ditai trailerul a schimbat banda cand eu eram paralel cu el; daca nu eram pe faza sa franez tare, pilaf ma facea !)

Li

Mergi la inceput

Si eu care credeam ca e mai periculos sa conduci prin afara orasului... Prin oras avand viteza mica ,ma gandeam ca -de fapt pe oriunde te afli trebuie sa fii mai atenta la miscarile celorlalti ,sa le anticipezi si sa ai si viteza de reactie ,sa vezi si semaforul si pietonii si schimbatorul de viteze si ambreiajul .Eu ,fetelor cand am iesit cu disponibilizarea ma gandeam ca ma lasa nervii daca mai raman o perioada acolo,la serviciu ,cu griji de tot felul,sau cu sabia deasupra capului insemnand o noua disp .Asa ca mi-am luat banii si am plecat .Si daca n-am griji materiale de ce nu mi-as bate singura un cui in talpa? Asta inseamna pentru mine deocamdata scoala de soferi ,masina ...Nu mai sunt axfisiata ca la inceput dar in comparatie cu bunul meu serviciu ...Succes si atentie la condus !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Adela ,eu am fost luni sa-mi depun actele pt carnet (ma rog ,chitanta de fapt )si pe la ora 10 erau vreo 25 de persoane la rand .Dupa cca o ora ,cand mi-a venit randul cred ca erau peste 60 de oameni la rand pt ca la aceeleasi ghisee(18 si 19) se fac si preschimbarile de carnete.Carnetul il ridic viineri(
Ghiseul 17) .Vezi ca au si sambata program si am inteles ca e mai liber ,dar e doar pana la 12 si nu stiu daca in fiecare saptamana .Au site ,uita-te pe net .Oricum daca te duci in timpul saptamanii sa fii acolo cand deschid daca nu vrei sa stai la coada prea mare.(au program de la 9)
Eu am platit la cec in sector ,cred ca e mai bine asa ,decat sa ma mai fi pus pe drumuri.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Fetele care v-ati luat permis acum, va asteptam sa ne povestiti si noua despre peripetiile voastre in trafic!
Sa va spun una de-a mea: sotul mi-a lipit oglinzile, sa nu mi le atinga masinile care treceau pe langa ea si am plecat cu ele asa. Cand sa trec de pe o banda pe alta constat ca nu vad. Va dati seama ce s-au distrat aia in trafic!

Mergi la inceput

Un pic mai la inceput ,asa eram si eu ,coboram scarile ,luam o gura de aer,ma urcam in masina ,mergeam unde trebuia ,cred ca nu mai respiram pe drum si ma intorceam obosita moarta .Intr-o zi pe cand eram cu cainii in parc cascam ochii la o domnisorica:calma ,a deschis masina ,a luat un spray si curatat oglinzile ,si-a sters si bordul,era totul ceva obisnuit si ma gandeam ca asa trebuie sa fac si eu .Acum cand plec cu masina,am niste prosoape din hartie ,rup o bucata ,imi sterg oglinzile ,timp in care ma gandesc cum ies din parcare .Eu ,cu parcarea ,habar n-am.Cand vin de la drum gasesc un loc in parcarea blocului,intru cu botul masinii inainte si gata La Cora am un loc favorit ,langa casuta cu carucioare,pentru ca sunt 4 locuri ,2 cu iesire la aleea cealalta cu intrare din prima ,si pare ca m-am parcat cu spatele perfect ,pe la soacra-mea gasesc un loc pe langa un gard viu ,si gata .la mare cred ca am facut o parcare laterala ,era spatiu destul de mare ,dar n-am facut-o ca la scoala din bucati ,nu stiu am facut-o pur si simplu De fapt din bucati am facut-o.

Mergi la inceput

Parcare laterala n-am facut inca, nu cu spatele, dar cand voi fi nevoita o sa incerc, acum as avea curaj. Cert este ca parchez mai usor acum cu fata, nu-mi mai tb 2 ha.

Mergi la inceput

nu e la subiect ,dar e un frig napraznic afara ,ca la sfarsitul lui octombrie .Marci observ cu tristete ca acest subiect slabeste din zi in zi .Or fi fetele in concediu?

Mergi la inceput

Sau au invatat sa conduca si o sa le gasim la un alt capitol "ce ne facem cu incepatorii in trafic?!"
Eu continui sa fiu draguta cu incepatorii, fac tot posibilul sa nu-i stanjenesc, iar de claxoane nici nu poate fi vb.
Sa va mai povestec ceva, asta pt a ma da mare ca parchez mai bine. Pt cine nu-si aminteste, eu eram cea cu masina pusa in diagonala, la 10 m de bordura.
Acum 2 saptamani mergem in Brico si la intoarcere sotul meu se opreste in dreptul unui logan parcat aiurea, stiind ca numai eu pot sa pun masina asa, si se minuneaza intr-o veselie ca are parbrizul spart. Mai, am dat roata pe langa masina aia un sfert de ora, nu ne venea sa credem ca are parbrizul spart, o analizam pe toate partile, dar nici prin cap nu ne trecea ca nu ar fi a noastra. Dupa ce i-am pipait bine masina omului, suparati foc, hotaram sa ne urcam in ea. Cand apas pe telecomanda masina nu se deschide, la care sotul meu: Ce i-ai mai facut masinii asteia de nu se deschide, cum de-ai reusit s-o aduci in halul asta>!?" La un moment dat, tot apasand pe telecomanda si nimic, imi da prin cap sa ma uit la numere si constat fericita ca nu era masina noastra.

Mergi la inceput