Prichindei martie - aprilie 2005 (105)
Raspunsuri - Pagina 16
mamacita spune:
ligia,cred ca ai observat ca in tot raul eu vad un bine:cand baietelul nasilor lui Alexutu',care de cei 3 ani ai lui e crescut de mama ei[nasei],le-a zis parintilor,la care merge doar in vizita,la joaca si shopping,ca"se duce acasa,la mama lui[adica bunica
]",atunci am gandit ca"uite,cel putin noua treaba asta nu ni se va intampla"![]()
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mamacita spune:
quote:
Originally posted by ligia13
mamacita
Eusi Raducu
(22.04.2005)
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
rrox3 spune:
Carmen Ioana mananca oua doar fierte tari sau in preparate (prajituri de casa, macaroane, chestii d-astea). E absolut inebunita dupa rosii crude, cum le vede cum plange sa-i dau
Le curat doar de coaja si i le tai bucatele. Branza mananca doar facuta de mine din lapte de vaca (prefer Cedra, dar folosesc si Milli), paste papa si ea.
Arsurile ma chinuie al naibii si imi vine sa-mi trag palme ca nu m-a dus capul sa ma protejez
Ma ung de zor si astept sa treaca, ce sa fac acum...
Multumesc de urari si intrebari pe tema asta! 
Carmen daca stateam la plaja nu ma ardeam deloc, fiindca sunt foarte atenta cat si cand stau si folosesc si creme la nevoie. Acum am cascat gura dupa avioane si nu m-am gandit ca ma prajesc...
Eu sunt printre norocoasele cu o mama de mare ajutor, dar o cam termina fetele mele toata ziua cat suntem la serviciu si eu si Dan. Si atunci e foarte greu de convins sa stea in plus ca sa mergem noi doi pe undeva. Asta e, e foarte bine si asa. Mi-ar fi fost tare greu sa le las cu o bona acasa. Din lipsa de incredere bineinteles. Cu soacra nu fac absolut nimic. Pe langa faptul ca e o comoda si cea mai egoista fiinta pe care am intalnit-o in viata mea, nu are nici prea multi neuroni in functiune si in mod clar copii ar fi mai in pericol cu ea decat singuri.
Alessia nu zici nimic?
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
zuzunaki spune:
Sa va povestesc
-apropo de hrana,ca tot se discuta-:
azi am fost cu Bubuca la dr(mi se parea ca are ciupercuta pe limba,dar n-are din fericire)-acelasi dr ca al lui Bubu.Care dr trebuia sa ne contacteze sa ne dea rezultatele prorbelor dde sange luate de la Bubu(dupa episoadele cu voma si cu pestele daca va mai amintiti).Ei bine el nu ne-a mai sunat asa cum trebuia,iar eu de cate ori am sunat era ba bizi,ba in concediu...whatever.Nu i-a iesit nici o alergiee la peste.Dar ce mi-a recomandat???O sa va ![]()
![]()
,ca si mine:fish fingers!!!
Zic:cum adica fish fingers?
Zice:da,prajite.In ulei?intreb io.
Da,desigur.La aproape 17 luni ar trebui sa manance ORICE!
Zic:pai stiti,noi inca mancam piureuri,doar painica bucatele.
Dr:Cum???
Nu se poate la 17 luni asa ceva!Ii poate afecta vorbirea daca nu mesteca.De maine,la masa cu dumneavoastra si ii dati bucatele.Chiar daca sta nemancat 3 zile va lua pana la urma.
Hmmm...ok ok,cu bucatelele incercam demult si uneori chiar merge.Dar fosh fingers praajite -n ulei???![]()
Nu va mai zic pe de alta parte ca-s tare necajita fiindca barbatu meu mi -a facut scandal ca domne io´s de vina si ca dr are dreptate iar d emaine asa va proceda(cum a zis dr)si ca tre sa -i dam orice copilului sa manance(mai putin sarat si piperat).![]()
daca am ceva de comentat la capitolul asta ma lupt cu morile de vant ca el face cum zice dr.Io"degeaba citesc pe forum si in cartile mele ca habar n-am"-am incheiat vcitatul
oricum intre noi relatiile sun tin ultimele zile f tensionate.nu intru in detalii dar sper sa n-ajung la divort ![]()
Zicceti si voi legat de mancare ....zau ca astept si parerile voastre.Sa-mi confirmati ca nu sunt neebuna si iresponsabila.
Si as mai avea niste inteebari:![]()
-ce mancaruri le mai dati pe baza de legume si carne si sub ce forma(textura)?
-le mai dati cereale-crema cu fructe- piure?
-sub ce forma le dati fructe(bucatele mici?)?
Tre sa ma luminati,poate nu procedez eu bine.DEsi am incercat si cu banana taiata rondele si nu vrea...Nu mai zic de legume ...strivite si cu furculita,etc etc...
Pupici
Marox spune:
Girls....I'm alone! A intrat barbatu-meu in vacanta si s-a dus la maica-sa cu copchiii, chipurile s-o ajute la pus tapetul, mira-m-as
. Noroc cu beau-frère-ul (sotul surorii lui Christophe) care e indeminatic, altfel vai de soacra-mea! Desi, cu toata adunatura de pitici, 4 cu totul, nu stiu ce spor la munca or sa aiba! Iar eu, deliciu...m-am intors de la serviciu si am gasit la fel de (ne)curat pe cit lasasem, nu mai trebuie sa string jucarii, stau pe forum cit vreau si pe urma ma uit la film ("Jandarmul la plimbare", sa fie a 10-a ora ca-l vad, dar nu-i bai!)...Si apoi o sa am o noapte linistita, ca astazi pe la 4 m-a trezit Alex sa faca pipi, apoi sa bea apa, apoi voia sa se joace in sufragerie, apoi a inceput sa biziie, apoi am capitulat si m-am dus eu sa dorm in sufragerie.
Mamacita, intr-un fel e chiar bine ca baby-sitter-a ta n-are experienta. Era mai rau daca avea ea ideile bine intepenite pe baza experientei. Asa cel putin ii explici si e mai usor pt ea sa aplice. In ceea ce priveste relatiile cu parintii tai, imi pare rau ca mama ta nu e atit de apropiata de tine pe cit ti-ai fi dorit. Probabil ca nu te consoleaza, dar sa stii ca exact asta e genul de parinti intilnit aici, nu se baga niciodata in viata copiilor, nici nu-i ajuta (altfel decit material si nu intotdeauna), dar nici nu asteapta ajutor.
Rrox, sper sa-ti treaca arsurile cit mai repede!
Zuzunaki, Juliei i se mai intimpla sa manince cartofi prajiti. Noi incercam s-o ferim cit mai mult, dar la restaurant tot mai scapa, cu toate ca-i comand regulat cartof in coaja si piept de pui. Eu zic sa nu cedezi la ce a zis doctorul si sa-i faceti acu' pe loc peste prajit, dar nici sa nu refuzati sa-i dati sa guste daca se iveste ocazia.
Carmenduta, i-am dat Juliei doar sa guste un bucatica de castravete si i-a placut, altceva n-am incercat. Paste ii dau, acelasi gen pe care-l mincam si noi, dar pt copii le pregatesc simplu, amestecate cu cascaval ras si sunca sau brinza topita. Brinza evident ca e din comert, ca doar sintem in tara cu 400 brinzeturi!
Poze noi nu prea mai am sau cel putin unele demne sa fie aratate. Dupa ce ne-om intoarce din vacanta!
Si eu sper sa apara cit mai curind Alessia, in plina forma asa cum o stim; inca n-am apucat sa-i multumesc ca a adaugat pozele Juliei la "Speciali".
mamacita spune:
rrox,eu tot am zis ca e gluma cu arsura,eu in prima zi de plaja intotdeauna ma inroseam la fata,dar fara chinuri si urmari,cel mult ma ustura usor,desi aratam ca un rac fiert.Anul asta,cu plaja "protectoare"pe care am facut-o cu Alexutu',dupa cum ai constatat,suntem albi ca branza.Dar daca zici ca te chinuiesti,noi iti suntem alaturi si-ti trimitem pupici "after sun" cu efect de lotiune,ca sa nu spun unsurosi
,sa-ti treaca repede![]()
zuzu,chiar ca m-ai socat.
Imi pare rau ca treci prin
cu sotul,dar aminteste-ti de la prima sarcina ca asta e o perioada foarte tensionata si toate cuplurile[sau aproape toate
]au trecut prin scandaluri mai mari sau mai mici fara sa ajunga la divort,desi asa credeau,chiar daca unii acum nici nu-si mai amintesc si sunt porumbei
Dr.ala,insa,cred ca e ruda cu pediatrii nostri medievali
de recomanda prajeli in conditiile in care tu l-ai crescut cu hrana sanatoasa.A,daca-ti spunea sa maresti textura ori prajit la gratar[=fript],intelegeam,dar asa...eu zic ca tot mami a lui stie mai bine.
Si acum sa-ti raspund la intrebari:
-ce mancaruri le mai dati pe baza de legume si carne si sub ce forma(textura)?
combinatii de carne fiarta la abur sau fripta la gratar sau la cuptor fara ulei cu legume gatite asemanator si zdrobite cu furculita sau piure sau mamaliga
-le mai dati cereale-crema cu fructe- piure?
zdrobesc fructele cu blenderul,lasand si bucatele mai mari si adaug si cereale,dar tinand cont de cata paine si biscuiti a mancat in ziua respectiva;fructe,paine si biscuiti mananca singur,bucatele si bucatoaie
,dar niciodata suficient cantitativ ca sa ma bazez doar pe forma asta de textura si alimentare
-sub ce forma le dati fructe(bucatele mici?)?
am raspuns deja![]()
Din ce am citit,asa se incepe,lasandu-i sa manance singuri bucatele,supravegheati si nefortati,apoi continuand cu alta textura,familiara.In fond,multe din mancarurile noastre sunt pasate,asa ca nu se renunta practic niciodata la forma asta,doar se adauga alte texturi.Chiar azi am papat si noi supa crema pasata ca a lui Alex si a fost foaaaarte buna,nici ca-mi doream sa fi fost bucatele
Bine,Alex e mai mic cu o luna,dar fish fingers?!!!
Marox,distractie placuta
si familiei la fel si spor la treaba![]()
Multumesc de incurajari,s-ar putea sa ai dreptate,sa formez eu bona cum vreau.![]()
Cu parintii,ai mei nu sunt asa:nu se baga sa-l tina pe Alexutu mai mult de 3 ore[si asta e un progres recent,de 4 luni
],in schimb s-ar baga sa controleze fiecare minutel din viata mea daca le-as permite,si pe tema asta avem infinite scandaluri de ani de zile,mai precis de cand am absolvit si sunt pe picoarele mele.Au si termen de comparatie,sora mea,care-i suna de 20 ori pe zi,si sa le spuna ca respira
,pe cand eu dau un tf/zi,fiica rea ce sunt
Alexandru,soarele nostru
mamacita spune:
zuzu,uite cam ce gandeste Academia Americana de Pediatrie despre meniul zilnic al unui prichindel de varsta alor nostri:
http://www.keepkidshealthy.com/cgi-bin/extlink.pl?l=http://www.medem.com/MedLB/article_detaillb.cfm?article_ID=ZZZ61B4NH4C&sub_cat=110
Stiu ca sunt obiceiuri alimentare si mode pediatrice diferite de la tara la tara,dar chiar prajeli in ulei...cred ca e cam devreme.
Alexandru,soarele nostru
mamacita spune:
Asta-i linkul prin care am ajuns la precedentul:
http://www.keepkidshealthy.com/toddler/feeding_your_toddler.html
Alexandru,soarele nostru
teodora racz spune:
Carmen noi mancam:-branza din comert(dulce);are o "pasiune"teribila dupa telemea;
-ou fiert;
-legume crude nu vrea dar la mananca foarte bine pe cele fierte;din oricare!iar paste:stelute,patratele,cus-cus;
Zuzu imi pare rau sa aud de probleme in cuplu dar dupa cum a spus si Mamancita este o perioada dificila dupa nastere;iar referitor la ceea ce a spus dr.cu prajeala in ulei cred ca exagereaza
Ce-ar fi sa ne apucam sa-i facem fripturi in sange si tot feluri de sosuri grase sau rantasuri?Cat despre mancatul cu bucatelele,inca Antonia mananca paserat;mananca bucatele de paine,carne,branza;sunt mancaruri pe care le refuza daca nu sunt paserate;inca mai mancam cereale dar nu zilnic,depinde ce a mai avut in meniu pe ziua respectiva;fructele le paserez dar singurul fruct pe care-l mananca cu placere in bucati este banana;
Chiar cand este cazul sa ne ingrijoram cu privire la mancarea paserata?Cred ca si nr.dintilor/maselelor conteaza,nu?

si Raducu
(22.04.2005)