The best of aug-sept-oct 2004 (118)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Va mai arat si eu alte cateva poze de la mare, daca aveti chef sa le vedeti

de aici

Raluca, mami de Ioana - Alexandra
casatoria civila, burtica si Dodolina piticuta pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Apropos de programul de la gradinite. Va pot spune ca nu exista program educativ in timpul verii. Acum toate gradinitele functioneaza mai mult ca un serviciu de supraveghere a copiilor. Programa lor educativa incepe odata cu deschiderea scolilor 15 septembrie si abia atunci incep sa fac lectii si diverse activitati educative cuprinse in ea.
Despre televizor, ce sa va zic cred ca nu exista gradinita fara televizor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Draga Ana imi pare rau ca esti dezamagita... nici mie nu mi se pare o idee buna sa aiba TV la gradinita, doar daca este pentru activitati intelectuale, nu pentru desene. Aici se plateste foarte mult gradinita, la cea de stat trebuie sa-ti faci rezervare cu 3 ANI! inainte de a merge copilul acolo Se plateste cu 40 de $ pe zi, ajunge cam la 800-900$ pe luna, e cat un salar. Eu am lasat-o pe Natalia o singura zi la gradinita si am supravegheat-o ori pe geam, ori pe o camera de luat vederi... si s-a simtit foarte bine, au avut multe activitati... asculta melodii de copilasi, le citeste, ii lasa sa se joace (au multe si diferite jucarii, si pentru diferite varste, dar si pentru felurite activitati... ori cuburi, ori bile/mari, papusi, masini, nisip, creta, creioane...), la somn nu a vrut a mea sa doarma, dar ceilalti copii au dormit (in timpul asta noi am fost acasa si a facut nani cu mine, gradinita e foarte aproape de noi) apoi am fost iara, i-a scos afara, s-au mai jucat... e frumos, dar atata timp cat stau acasa, n-are rost sa dau atatia bani (pe care nici nu-i am de altfel, cand o sa muncesc, o dau la gradi). Vreau sa zic, ca pentru cati bani se dau, e bine la gradinita. Si mancarea e buna...

Cam atata... imi pare sincer rau pentru starile prin care treci, dar... ai sa vezi, ca Stefan e baiat destept si o sa se descurce el. Lasa-l sa faca ce face acolo, si acasa ai si tu timp pe zi, sa-i dai ceea ce are el nevoie cu adevarat.

Cat despre Tudor sunt sigura ca o sa invete germana, mai bine decat romana. Avem niste prieteni de familie aici, a caror fetita nu vb romaneste pana cand a plecat la gradi. Acolo, vorbind numai engleza, fata nu vb deloc romaneste, dar turuie intr-una pe engleza. Intelege romaneste, dar nu vrea sa vb... Sorry daca e o veste mai putin buna, sper totusi ca Tudor sa prinda ambele limbi.

Am vazut poze cu scumpa Dodolina nu-mi vine sa cred ce mare a crescut! sa nu fie de deochi

Hai sa va zic si eu cum numara fata mea pana la zece

unu`, doi, tei, patu, da, da, da, opti, da, tete

Am incercat sa o invat 5,6,7,9 dar nu stie sa le zica, si zice da, dupa ce i le zic eu. Macar e pozitiva

si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Salutare!
Ana, hai nu fii copil, nu te mai simti asa ca sigur din septembrie lcururile se vor schimba. Uite cand era nepoata-mea la cresa de stat (acum 1.5 ani) la fel aveau tv in camera, dar in rest desi doamnele sunt asistente de meserie -au invatat o groaza de poezii, joculete, cateva "dansuri"(mai degraba paparude dar nu conteaza) samd. Nepoata-mea acre nu vorbea la 2 ani si crescuse cu o batrana, nesocializata etc, dupa cateva luni era alt copil, a contat mult chiar daca era de stat cresa. Eu una sa fiu asistenta si sa am in grija niste copii as inventa mereu joculete noi, miscari noi, as numara toata ziua cu ei, as canta si-as inventa poezioare mereu. Acum probabil sunt apatice si ele din cauza veii, a vacantei..... macar le pun si ele copiilor cutiutele muzicale sa mai cante impreuna cu ei? Doar nu e greu sa faca un mers al piticilor in cerc sau alte prostioare de genul asta in funcite de melodie
Naty vaaaiii ce scumpa dodolina ta!!!! Eu pot confirma cu mana pe inima ca mandretea ta e o cuminte si o ascultatoare si fii-mea n-a vrut sa ia exemplu de la ea . Sa-ti zic cum mi-a zis barbatu-meu "pe fetita asta nici s-o cert n-as putea asa e de dulce!" . draga de ea
Andreea haioasa rau Nathalie , e bine ca nu e nihilista
A propos de cumintenie, tocmai fuseram prin Cora, si dupa ce a intors capetele tuturor cu strigatele ca vrea jos din carutul de cumparaturi, a inceput sa-si puna toate hainele in cap cica se ascunda si a culminat cu lungirea cat e eade mare pe jos. Murea de ras iar eu de

Mergi la inceput

Multumesc, Andreelor!
Ce mi-a placut cum numara Nathalie!

poze si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ANA si mie imi pare rau de starea ta aiurea,dar sunt sigura ca va trece...trebuie sa fii tare,puiul tau e un istet se va descurca...din septembrie,vorba fetelor,va fi altfel sunt sigura. la toti!

ANDREEA si la noi e la fel cu gradinita,destul de scumpa dar conditiile sunt ok...acum depinde totusi de zona...am auzit si de daycare-ruri foarte proaste...cu limba asa e,iti dau dreptate,si noi ne chinuim sa-l invatam numai romaneste ca engleza va vorbii mult mai bine decat orice limba...si suntem terorizati de bunici ,ca nu se vor intelege cu el

BOZO pe Tudor,las ca ii va fi bine sunt sigura!

RALUCA frumoasa foc gaza ta,si ce cumintica e, pt scumpica si s-o tina tot asa...al meu nu sta locului frate in parc si cand vede ceva nou la cineva e primul...am un copil tare curios

ANDREEA lui Gogo,ca seamana leit cu al meu...lasa mai ca se fac ei mari si sa vezi ce cuminti si ascultatori vor fi...nu sti cum se zice ,ca daca sunt mai rai si neascultatori cand sunt mici vor fi tare cuminti cand vor fi mari...si invers!!!

DANIELA spor la munca si sa ai parte si de zile mai usoare

Fetelor eu sunt putin trista ca Robert a racit,are nasucul infundat si noaptea trecuta a dormit tare rau,se tot trezea si plangea ca nu putea respira...uffff,sper sa nu fie foarte grav,sa treaca repede!

Hai ca va pe toate si pe puiuti ,ne auzim maine!

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Ah,am uitat sa va zic,apropos de numarat,ANDREEA a ta numara bine,sa-l vedeti pe Robert cum repete dupa mine unu ,doi si el zice doar "tei patu",nu vrea nici cum sa zica nici el 5,6..etc...si orice ar vedea el ca sunt multe,ex.copaci,flori,masini,imi zice"mama bumba tei,patu",adica sunt 3,4 masini...dar de fapt sunt muuuulte!!!

Simpatici rau copii astia,abia astept fetelor "sa-mi duca capul" cu vorbitul si pusul intrebarilor,va fi greu,stiu,dar macar ne vom intelege si vom vorbii amandoi,ca doar ne place

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus

Mergi la inceput

Mirela merci. Sa sti ca asa am auzit si eu in legatura cu cumintenia. Si eu am fot un copil tare cuminte .
Nanusha insa pe cat e de cumintica de ne invidiaza lumea pe atat e de nastrusnica acasa, face numai prostioare.

Si daca tot v-a placut de fata mea, hai sa va mai arat niste poze sa vedeti cum ne distram noi in parc, la Insula Copiilor si, mai ales, ce fata avem cand ne dam jos din pat pentru ultimul pipi de seara
aici

poze si mai noi

Mergi la inceput

ana acum am vazut mesajul tau si te inteleg pe deplin.
Ca nu au cine stie ce activitati ar putea fi explicat, asa cum zice lucia de faptul ca e vacanta. Stiu si eu ca multe gradinite nu au program normal pe timul verii, ci doar asa, ii tin pe copii (nu mi se pare normal dar asta e sistemul).
Insa existenta in sine a televizorului intr-o cresa e nepermisa. In locul tau, cum as putea sa aleg altceva, as face-o.

ania si danyce si eu am problema asta cu soacra-mea (Slava Domnului ca nu sta decat maxim 2 ore pe saptamana cu ea).
Stiti ce am patit mai nou? Cum intram cu fata intr-un magazin gen chiosc ne zice ca "bibi bobo" - adica bibi, soacra-mea ii ia bobo. O intreb ce fel de bobo si imi zice "doua". Nu stiu cum sa aflu ce naiba ii cumpara, cand stie ca nu ii dau voie sa manance dulciuri. I-o da ciocolata? Bomboane?

A ... si o faza misto - ii zic acum cateva zile "mami sa nu mai papi bobo cand iti da bibi ca nu ai voie", ea "bibi, bobo" eu "las ca-i dau eu lui bibi bataie daca iti mai da". I-a placut tare mult ideea si de atunci tot imi repeta "bibi bati nana popou". Iar ieri i-a zis lui ta-su "bibi bobo bati" - va dati seama ca m-am facut ca nu pricep, ea tot repeta, eu nimik.

poze si mai noi

Mergi la inceput

Vai ce uituca sunt, mii de scuze
LILIA, LA MULTI ANI!

poze si mai noi

Mergi la inceput