Piticodromul de sept-oct 2005 (132)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Romana, bine ai venit ! Chiar ca esti mama eroina !
Tonnia, felicitari pt. juniorul nr.2 !
Aici e ploaie si frigutz...

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Diana, chestia cu dintisorii nu cred ca este de la alaptat, ci de la ereditate.
Pai, pe Victor l-am alaptat 10 luni, pe Anca 3.
Si la amandoi primii dinti au aparut la 8 luni fara o sapt.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns christina-m spune:

Buna dimineata

Diana , nici Matei nu are nici un dinte la 9 luni si inca mai suge. Dar nu cred sa fie vreo legatura, ca vecina mea are un baietel de 10 luni care mai suge si are 6 dinti deja.

Tonnia, felicitari pentru baietel si distractie placuta la mare.

Noi suntem bine, fara nici un dinte inca dar tare vioi. Merge destul de bine deja doar de o manutza si prin casa incearca sa mearga singurel. Cu mancatul cand cum, nu prea suntem constanti, desi are aproape 11 kg si 78 de cm.
In week-end am fost si noi laniste prieteni la bistrita si tare i-a placut lui Matei, mai ales ca au fost 6 copii pana in 2 ani acolo.

Cam atat despre noi momentan, merg sa ne pregatim ca mergem la piscina.
Va pup pe toate.

Cristina si Matei (29.10.2005)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

neata!
Diana si Vladut inca suge, treaba cu suptul si dintii e din popor ...

Alina si bb Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Romana esti mama eroina, nu stiu cum te descurci ,zau asa .......

cine ne skimba de pampers?

Alina si bb Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

eu nu cred dintii iesiti ca la carte, la 6 luni sunt mai putin sanatosi decat cei tarzii.
Daca se intretin totul e ok. are legatura si cu absorbtia calciului in organism.
pana la 1 an trebuie sa iasa 8 dinti.

PRAJITURI

Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona8004 spune:

buna dimineata la amiaza

Hilde, daca ma iau dupa asta, ca pina la 1 an 8 dinti, pai noi stam rau de tot. Ca la noi se sta cam cite o luna jumate la un dinte si avem deja 10 luni si tot cu un singur dinte suntem.
Asa ma mai distreaza fata asta cu dintele ei,ride si parca l-ar arata la toata lumea.

Acuma doarme si am si eu putin timp pentru mine. Ma duc sa fac un dus si sa ma arnajez si eu putin.

aaaa, la voi copii stau nemiscati cind ii pieptanati??? La mine Maia sta parca o hipnotizez, asa-i place.

Simona, mama lu Maia(22.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Simona, io n-am ce pieptana si mi-am luat de la Nuk set de perii...
Cu dintii nu dispera, o fi ereditar la voi.

PRAJITURI

Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Nici eu nu am ce pieptana, asa ca habar nu am daca sta sau nu...
Cu dintii- lui Alex i-au iesit la aproape 5 luni primii doi de jos si de atunci nimic, saptamana viitoare face 10 luni asa ca sunt aproape sigura ca nu o sa avem 8 dinti la 1 an. Oricum stiu si eu destui copii care au avut primii dinti la 1 an sau dupa, nu e o regula. Depinde de la copil la copil. Si nu cred ca daca ies mai tarziu sunt mai sanatosi. Citeam ieri pe net ca dintii de lapte se formeaza in alveolele lor chiar din viata intrauterina, deci calciu si fluorul administrat nu ii mai poate schimba. Doar pe cei definitivi ii putem "influenta" prin administrarea de calciu sau fluor. Dar fluorul asta e atat de controversat incat am ales sa nu i-l dau. Principalele probleme ar fi ca o supradozare de fluor determina pete maro pe dintii definitivi si in unele cazuri modifica densitatea oaselor. Asta inseamna ca daca copilul ia fluor trebuie sa fie urmarit: meniul lui nu trebuie sa contina mult fluor (sunt tabele cu continutul de fluor), apa plata trebuie verificata ca si cantitate de fluor (apa pe care o bea copilul), iar pasta de dinti cu fluor este interzisa. Asa ca sunt prea multe lucruri la care trebuie sa fiu atenta si nu am chef. In plus, odata dat, nu trebuie intrerupt pana la 8-12 ani (depinde de sursa dupa care te iei) ca mai rau faci.

Offf, ce teorie, dar vroiam sa va impartasesc "gaselnitele" mele in materie (nu stiam de ce Calapod mi-a zis mai bine fara fluor, ca e controversat, nu mi-a explicat de ce)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Sa va spun ce mandra sunt, aseara i-am pus Ancutei prima ei agrafa in par.
Si era asa frumoasa si mandra. Il striga pe taica-sau sa il vada si sa o laude.
A dormit cu agrafa in par.

Si cu dintii secretul e ca nu e nici o regula nici in ordinea in care apar, nici pentru intervalul de timp intre eruptii. Asta o stiu de la Victor.
Asa ca Simona, Maia poate recupera cu dintii pana la 1 an jumate.
Punem pariu ca la 1 an jumate toti copii nostri vor avea acelasi numar de dinti si vor merge si in picioare ?

Antonia, felicitari ptr bebe2. Ce fericire va fi pe Dinu cu un tovaras de nebunii.

Eu mereu cand mi-a fost greu, m-am gandit la Romana, ca daca ea reuseste cu 3 nazdravani apropiati ca varsta, trebuie sa reusesc si eu.

PS: Kid, nici eu nu le dau fluor copiilor.
Si in CC scrie ca pana la 1 an ar trebui sa aiba 6 dinti.
Anca are numa' 2 si un sfert din al 3-lea.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput