Piticodromul de sept-oct 2005 (132)
Raspunsuri - Pagina 24
Tonnia spune:
Fetelor, ma apuc de bagaje. maine plecam la mare.
Sper sa fie bine, sa fim sanatosi si sa va gasesc si pe voi cum nu se poate mai bine!
Aaaaa, sa nu uit, bb2 e tot baiat! Astept sfaturi de la mamele cu 2 baieti. (cica fetele se fac la distanta de baieti, cand faci unul dupa altul ies de acelasi sex).
kristinutza spune:
in legatura cu crescutul mai natural versus crescut dupa toate noile descoperiri stiintifice (n-am stiut sa ma exprim altfel, intelegeti la ce ma refer), eu tare as vrea sa ne putem spune fiecare parerea, fara sa ne fie frica ccc ca ne certam intre noi. mi se pare ff important pt noi ca experiente: unele leganam copiii sa adoarma, unele ii lasam singurei in patut, unele dormim cu copiii in pat, altele separat, in camere diferite, borcanase/ mancare facuta, decalotam baieteii la baie sau nu umblam deloc, incaltaminte cu talonete sau cu talpa moale, premergator/ fara premergator, la olita/ fara olita, cu bona/ cu mama etc etc. astea sunt dileme vechi, iar controversele sunt mari. in joc este bunul simt al fiecarei mame si instinctul nostru matern. eu, de ex, sunt curioasa de fiecare experienta: mai ales ca putem vedea cum se dezvolta copilul pe viitor. chiar as vrea sa putem fi un grup in care fiecare mamica sa poata spune: "eu fac asa", iar alta sa spuna "eu nu fac asa, uite cum fac" fara sa apara orgolii ranite. vreau sa invatam unele de la altele, iar cand nu suntem de acord cu o anume metoda, sa nu o aplicam noi, dar sa nu ne suparam ca altcineva o aplica multumit.
asta aveam eu pe suflet mai demult, dar nu stiam cum sa formulez. ma rog, nici acum nu stiu daca am formulat f bine... in concluzie: haideti sa spunem cinstit fiecare cum procedam si, mai ales, sa ascultam si parerea celorlalti. fiecare isi creste copilul cum vrea, cum poate si cum crede ca este mai bine. 
eu pun aparat de tantari noaptea pe hol, tin geamurile si usile deschise.
roxica, eu nu-i mai dau demult ceai lui radu. nu stiu clar de ce. mi-e greu sa-i fierb ceaiul, plus ca prefer sa-i dau suc de fructe toata ziua si apa, decat ceai. mi se pare ca are un aport mult mai scazut de vitamine decat fructele.
simona, cred ca perioada de nemancare a lui radu a fost de vreo 2 sapt. adica manca la jumatate (o jumatate de borcanas la masa si asta fara pofta prea mare, lua cate un picut, cu varful buzelor). doar ca eu nici nu-i dadeam lapte dupa masa. daca nu manca, ramanea nemancat pana la masa urmatoare. ![]()
despre apa, eu ii dau lui radu numai apa plata. chiar nu i-am dat niciodata apa de la chiuveta (decat in mancare, deci fiarta). nici noi nu bem deloc apa de la chiuveta, asa s-a impamantenit la noi. am mai auzit eu o expresie pe forum: "se strang sticlele goale la gunoi ca la crasma".
mniam-mniam, ce bunataturi de prajituri faceti! 
hihi, a aparut in fuga si mifloricica noastra. 
tonnia, felicitari pt baietel!!! mi s-a facut pielea ca de gaina cand am citit mesajul tau. treci iarasi prin toate emotiile sarcinii! si ne amintesti si noua cum era! 
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
godzila spune:
Alinam si noi tot fara dinti. Dar au inceput sa se vada cei de jos.
Mai dar ce mamici harnice. Tonnia felicitari pt. bb 2. Eu am auzit ca exista o conditie sa iasa bb-ul 2 cu sex opus primului. Trebuie sa il nasti fix la 2 ani diferenta. Asa ca eu mai astept.
Am si eu o pb de raportat. Pitica mea a capatat obiceiul ca atunci cand o pun sa doarma in patut, daca e treaza si nu a adormit la tzatza, sa se ridice in picioare si sa ma strige/planga (in fct. de cat o las asa). Nu ar fi nici o chestie cu ridicatul, insa ea nu stie inca sa se aseze iar de dormit in picioare nu poate fi vorba. Asa ca trebuie sa intru in camera si sa o asez iar pe spate....si tot asa. Desi e obosita, ridicatul asta nu o ajuta. Si tot intrand in camera o tulbur de tot caci normal ea nu stie cat de obosita e si nu stie inca sa adoarma. Asa ca ne chinuim ceva vreme. Voi patiti asa ceva?
Vera &
Iulia Maria (17 octombrie 2005)

POZE
roxica spune:
eu nu prea mai indraznesc sa-i dau suc de fructe pe caldurta asta...plus ca portocalele nu cred ca mai au nici o vitamina acum; ce puneti in suc? doar piersici si caise?....ce mai puneti?....si le faceti de mai multe ori pe zi?
Hildegard spune:
Roxica, ceai de la pliculet ii dau, nu Hipp. Este de la Fares.
alinam, am sa fac si "krem a la krem" sapt asta.
Tonnia, felicitari pentru bb2-baietel
uite poze cu brownies cappucino:
aici si aici
PRAJITURI
Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 8 luni
Antoanela23 spune:
Bonjourica la zane,
Eu mi-s la scarbiciu, e naspa dar mai bine decat cu socrii acasa. Am mustrari de constiinta ca sunt asa de ciufuta, dar efecetiv ma calca rau de tot pe nervi, mai ales socrela, ca socra-miu e de treaba.
Mifloricico, pupici, sedere placuta in continuare.
Tonia, felicitari pt baietelul 2, vacanta placuta si vreme frumoasa.
Avem si noi vreo 10 zile de concediu dupa 15 august si nu stiu unde o sa mergem, acum cautam oferte "last minute" pe net.
Pupaturi, duminica frumoasa in continuare,
Anto si
Victor (8 octombrie 2005)
maddy77 spune:
Buna fetelor,
am intrat sa va salut,ca am terminat treaba si bebe doarme..
Tonnia,felicitari pentru baietel!Sa fie sanatos!Drum bun la mare!
Hilde ,faina prajitura!Eu ma mir ca ai timp de facut praji..eu n-ammai facut una de nu mai tin minte..cand ii e pofta sotului ii zic lu soacra si face ea.![]()
Roxica,eu ii dau ceai de tei,menta,baby calm astea la pliculet si ceai de fruncte de la humana.Ii indulcesc ceail cu glucoza.Suc de fructe si apa nu bea ca nu-i place,asa ca ceaiul ramane baza.
Carmi ,felicitari pentru dintisor!Am vazut ca bebe ai tau nu prea mananca laptic..,ar putea sa fie de la dintisori,daca nu..poate nu-i mai place laptele.Eu am patit-o cu Bianca,facea la fel,nu mai vroia nici tetina s-o bage in gura,ajunsesem sa-i dau laptele in somn si pana la urma i l-am schimbat si a fost mai bine,a incepun sa manance.Acum iar mai face figuri,nu-l vrea tot timpul.
Vera,bine ca ati trecut cu bine peste evenimente neplacute..si ca e bine Iulia...Despre somn,ce sa-ti zic si Bianca face la fel.Eu o pun in patit si ea e in picioare,si sportul asta dureaza de vreo 3 sapt..Asa ca trebuie sa stau cu ea pana adoarme,acum o pun in patul mare si o tin pana e aproape adormita si apoi o mut.Si dimineata cand se trezeste se ridica drept in picioare.![]()
kristinuta,ai mare dreptate cu ce spui acolo...asa ar trebui sa facem.
Eu aparatul de tantari il pun in camera si chiar si asa la 2-3 zile o chipe cate unul..Si copilul meu face niste reatii tare urate,se umfla si se intareste locul f tare.
Am si eu o intrebare....voi folositi premergatorul??
Eu sincer as vrea sa-i cumpar,ca poate o ajuta mai bine la mers si consuma mai multa energie,in schimb dr mi-a interzis categoric.
roxica spune:
maddy, de ce i-l indulcesti cu glucoza?
are voie glucoza? cum si unde se gaseste asta? si cit ii pui?
stiu ca e inlocuitor al zaharului dar nu e cumva pt atunci cind e constipat? se poate da oricind?
pupici
Hildegard spune:
Madyy, eu am mama si soacra si nici una nu ma ajuta cu nika. Soacra mea are 64 ani si e smechera. Nu ma suporta ca i-am furat fiu de parca sufera saracu' cu mine. Maica'mea e doamna nu poate veni sa ma ajute ....daca vine face nmai cum vrea ea cu copilu si in casa fara sa ma asculte cum fac sau zic io(poveste e lunnga, ar fi multe de zis aici). Decat asa mai bine fara nici una.......plang des din cauza asta ca n-am pe nimeni dar ce sa fac? Asta e situatia.
Pentru praji ...sta sotul in weekend cu steff si io iute din fire ca focul fac prin bucatarie de-ale gurii. La mine zboara repede toate ca altfel......Eu sunt rapida din fire
si asta ma ajuta mult de tot.
PRAJITURI
Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 8 luni
gabiarama spune:
Cumplita veste am primit aseara si de atunci toata familia mea e indurerata : apele marii l-au inghitit pe fratele meu , care era acolo impreuna cu prietena lui , viitoare sotie .Aproape 2 ore a stat in apa .Ii multumim Domnului insa ca s-a imbunat si i-a scos trupul la mal .
Gabi , mama de Mihnea (3-01-2004) si Tudor (20-09-2005)
Poze