frigarui

cum faceti frigaruile? vreau sa fac duminica, dar nu prea stiu cum. pe lanfa carnea de pui stiu ca se pune ceapa, ardei rosii dar nu stiu daca exista o ordine.
multumesc!
Raspunsuri

akella spune:
Frigarui I
Ingrediente: sucul si coaja rasa de la o lamaie, ˝ leg. patrunjel verde, ˝ leg. marar, 100 ml ulei (masline), 1 ardei gras rosu, 1 dovlecel, 500 g filé de porc, 4-6 felii de bacon
Se prepara marinata: se amesteca sucul de lamaie cu coaja de lamaie, patrunjelul si mararul tocate si uleiul. Ardeiul si dovlecelul se taie bucati. Carnea se taie cuburi. Legumele si carnea se lasa sa se marineze cca 60 de minute.
Se impaturesc feliile de bacon si se infig pe tepuse, alternand cu legume si carne. Se frig pe gratar cca 10 minute. Se servesc cu tartine cu crema de verdeata.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Frigarui II
Ingrediente: 200 g dovlecei, 450 g carne de porc, 1 leg. cimbru, 3 catei usturoi, 250 g rosii mici, 6 lg. ulei (masline)
Dovleceii se taie felii groase de ˝ cm. Carnea se taie cuburi egale. Cimbrul si usturoiul se toaca marunt si se amesteca bine cu carnea. Se lasa sa se patrunda la frigider cca 60 de minute.
Rosiile se infig pe frigarui, alternand cu felii de dovlecei si cuburi de carne. Se stropesc cu ulei si se prajesc cca 15 minute pe toate partile.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Frigarui III
Ingrediente: 150 g filé de porc, 250 g rosii mici, 3 catei usturoi, 3 fire cimbru, 3 fire rozmarin, 3 fire busuioc, 100 ml ulei (masline), sare, piper
Carnea se spala, se sterge si se taie cuburi mari. Se asambleaza frigaruile, alternand rosiile cu carnea. Usturoiul si verdeata se toaca si se amesteca bine cu uleiul. Frigaruile se condimenteaza puternic cu sare si piper si se ung cu amestecul de usturoi si verdeata. Se lasa la marinat cel putin 2 ore.
Se scot frigaruile din marinata, se lasa sa se scurga de zeama si se frig intr-o tigaie sau pe gratar cca 8 minute.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.



akella spune:
Frigarui de berbecut
Ingrediente: 2 catei usturoi, 2 fire rozmarin, 100 ml ulei (masline), 500 g carne de berbecut, coriandru, cimbru, 1 dovlecel mare, sare, piper asortat
Se prepara marinata: se amesteca usturoiul pisat cu cimbru, ulei si coriandru. Se spala carnea, se taie cuburi si se lasa sa se marineze cca 2 ore.
Se infig pe tepuse bucatele de dovlecel, alternand cu bucatele de carne, si se orneaza cu rozmarin.
Se frig de jur-imprejur 8-10 minute si se ung cu restul de marinata. Cand sunt gata se condimenteaza cu sare si piper asortat.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Frigarui de pasare cu orez
Ingrediente: 500 g piept de curcan, 5 lg. suc de lamaie, 2 cepe, 2 catei usturoi, 400 g rosii, 4 lg. ulei, piper, 1 lg. curry, 200 g orez, 400 ml supa (instant), 3 lg. bulion, 20 g stafide, 1 lingurita boia, 250 g ardei gras, sare
Carnea se taie cuburi, se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa se patrunda. Se toaca ceapa si usturoiul. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie sferturi.
Se incing 2 lg. ulei si se prajesc ceapa, usturoiul, praful de curry si orezul. Se adauga supa si bulion, apoi stafide, rosii si boia; se fierb 15 minute.
Se sterge carnea, se pipereaza si se infige pe tepuse. Ardeiul gras se taie cuburi si se inglobeaza in orez; se mai fierbe 5 minute. Se prajesc frigaruile in 2 lg. ulei cca 10 minute si apoi se sareaza. Se potriveste orezul de sare si piper si se serveste alaturi de frigarui.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


valentinag spune:
Frigarui cum le fac eu
carne de porc taiata cuburi,piept de pui cuburi,ciuperci,ceapa si rosii!Condimentate bine toate cu sare,piper,delikat si cimbru si le pui pe gratarul incins si dat cu un pic de unei inainte ca sa nu se lipesca!
"La vita e bella"
poze



danielac spune:
quote:
Originally posted by daniella4
Se pot frige in tigaie?
Daniella siAlexis 18 nov 2004
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
merg si la teflon dar cele mai gustoase sunt pe gratar...
Dana


AllyMcBeal spune:
Da' bucatele subtiri de slaninuta afumata - intercalate cu carnea si legumele ??? Le-ati uitat?
