Tocmai mi-am cumparat o punga mare cu bete pentru frigarui. Ce retete, combinatii stiti voi? Nu neaparat pentru gratarul care se pune pe aragaz. Am vazut, de exemplu, intr-o emisiune frigarui cu rosii, branza mozarella puse la macerat intr-un sos.
Eu le fac din piept de pui,muschiulet de porc,ficat de pui,peste.
La primele combinatia e asa:un cub de carne,o foaie de ceapa,un cub de carne,o bucatica ardei,iarasi carne,rosie,carne,ciupercuta,etc .
Din peste am facut cu ceapa,lamaie,alternativ cu carnea de peste.
Am facut si din ciuperci si legume,doar.
Carnea o tai bucatele,o condimentez,pun ulei de masline si un pic de vin alb,la cea de porc pun si putin lapte.
Las apoi timp de cateva ore bune carnea la frigider,in acest sos,abia dupa aceea o asez pe bat.
Nu e gata facuta.Cruda o tin la frigider,apoi asez pe bat cam in ordinea descrisa mai sus,apoi pun frigaruia pe gratar.
O intorc pe-o parte,pe cealalta pana cand este prajita carnea.
Chiar ieri am facut frigarui de porc si de pui. Condimentez carnea cu sare, piper, boia dulce si cimbru (ii da un gust f. bun) si apoi pun o bucatica de carne, ceapa si ardei si iar carne si tot asa.
O sa incerc si cu peste si cu lamaie.
si eu fac frigaruile la fel carnea cubulete, ardei gras sau paprika, sau ardei kapia, ceapa, poti pune si dovlecei si vinete.
Uneori gatesc frigarui de fructe, servite pe o portie mare de inghetat, iar daca la capitolul design ai talent sa vezi ce poate iesi...
Fructe folosite: banane, caise, cirese, struguri, nectarine, fructe de padure, etc. Important este ca fructele sa fie proaspat taiate, sa nu fie zemoasesi stropite cu un amestec de zeama de lamaie, coniac si zahar. Sunt foarte bune, incearca!