Copiluti de mai-iunie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 27
gabitzam spune:
Androix, sincer te compatimesc! Daca ar trebui sa coc eu vinete m-as lasa de ele pentru toata viata. Mie saraca mama mi le face. Eu una de fapt nici nu ma pricep, de ce sa zic, dar nici n-am vrut sa invat.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni
Danelutza spune:
Elisor e cald rau si aici, cade lumea pe strada si tineri si batrini, toata ziua biziie ambulantza
Pe vremuri, cind scrisesem nasterea printzesei, eram cu sufletul la gura, ca ashteptam rezultatele soatzei de la spital, asha ca scrisesem repede, ca sa treaca timpul. Ufff, vreau sa-mi aduc aminte doar de nashtere, de analize nu, ca tare urite timpuri am mai trait
. Gata, important e ca au trecut. Am vazut pozele, mamaaaaa dar ce albastrica frumoasa ai
, dar albumul trei nu se deschide, ma intreaba de sanatate si sa-i spun adresa de intrare, ca altfel nu se deschide usha ![]()
Androix eu am rezolvat vinetele, le tai felii groase si le bag la congelator, apoi la iarna le arunc in tigaia de prajit, adica cu cartofi si roshii alaturi, mai pun si cite un ardei iute ca sa tzina de cald
(cald la iarna, nu acum)
Teddy si a mea ma scalpeaza, de la caldura, se aseaza pe jos pe burta si face baie ca gainile pe uscat ![]()

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea micutzei printese
monu spune:
pe mine ma asteapta sambata 50 de kg de vinete de copt ![]()
10+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
nelia spune:
Am citit repede ce ati scris, dar nu mai am timp sa vad si poze. Dar am zis ca intru acum, inainte de gradinita, ca dupa aceea vreau sa calc si sa sterg geamurile! Sint curioasa cit voi reusi sa fac. Ieri ne-am speriat foarte tare in timpul furtunii, a fost un tunet foarte puternic, am avut senzatia ca e pe pervazul nostru... Am tipat, Tudora a inceput sa plinga... asa ca, am luat-o si ne-am dus in baie, am dat drumul la apa si ne-am jucat acolo pina a trecut. Nu a tinut mult, dar a fost ca in filmele de groaza. Apoi am fost la biblioteca, am luat niste carti foarte frumusele, povestioare pentru copii, printre care si Lassie si Tom Sawyer, ca Agatei nu i-am facut inca cunostinta cu aceste personaje. Am simtit emotia ei, trecind-o prin a mea, de acum 28-30 de ani, cind in fiecare saptamina mai descopeream cite un prieten drag in carti si intram in lumea lui, uitind de toti si de toate. Sper sa le placa si fetelor mele sa citeasca tot atit e mult cit imi place mie... ma rog, mi-a placut, din pacate acum nu prea mai citesc, si din lipsa de timp, dar si din alte motive. Am mai stat si in parc vreo ora, asa ca am adormit aseara odata cu fetele, pentru ca nu mai suport durerea asta extrem de siciitoare de masea.
Va las, ca trebuie sa o duc pe Agata la gradinita si apoi sa o plimb un pic pe Tudora, ca sigur vine iar o ploaie. O zi si o seara buna!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Androix spune:
Gata, le-am terminat! Mai e una pe aragaz si jumatate din ele le-am si curatat deja. Intr-o ora sunt gata cu totul si urmeaza partea cea mai misto: spalatul aragazului 

Nu ma invidiati cu cheful de gatit ca am stat azinoapte pana la 1 dupa ardeii aia umpluti, fasolea doar am curatat-o si am fiert-o si sosul mi l-a facut mama azi, si tot azi m-am apucat si de vinetele alea. Ciorba am abandonat-o ca nu mai am loc in frigider si oricum la cata mancare am facut se va strica oricum fara sa mai fac si ciorba.
Oricum e bine ca am descoperit misterul aerului conditionat care nu consuma curent ci numai gaze. Coci vinete, aduci frumos bucataria la 40 de grade si cand iesi in casa ti se pare ca e super racoare! 
Elisor, stai calma cu spatele, cand o sa mearga singura o sa mai dureze doar cateva saptamani de "liniste" si apoi va trebui s-o alergi prin parc si tot dracu ala e. Filip pleaca de zici ca are gps-ul stricat. Nici nu se uita sa vada daca mai sunt langa el.
Monu, bine ca ai scapat de stres si acum sti sigur cce si cum cu rubeola aia. Ca tare mai e pacatoasa daca te loveste cand esti gravida.
OlgaT,
iti doresc putere sa duci durerea pe care o ai. Ce solutii, ca nu exista solutii la asta, amintirile ne mai alina durerea si speranta ca ne vom revedea intr-un loc mai bun.
Cornelia, si eu sunt varza cu organizarea. Spre exemplu acum nu am mai dat un aspirator general in toata casa de 2 saptamani cred. Nu vreti sa stiti cum arata covoarele mele si cum zboara valatucii de floci de pisica pe hol. In principiu am zis ca pe primele locrui se afla mancarea, pentru Filip in special (ca pentru noi nu am mai gatit de nu stiu cand; rosii, branza si mezeluri, a mai facut mihai un peste la cuptor, kestii d-astea) sa fie rufe spalate sa avem cu ce ne imbraca si cam atat. Nici macar nu mai apuc sa le pun la loc, le imbracam de prin sufragerie unde le impaturesc si le depozitez pe o masa. Si mersul in parc, uneori nici acolo nu ajung in fiecare zi. In rest sa fim sanatosi... Tot incerc sa-l prind pe Mihai macar cateva ore sa-i pun aspiratorul in brate dar munceste de ma umple pe mine de nervi...
Cat despre cursul de organizare, uite aici o mostra: am o prietena care imi povestea de bunica ei, o tipa foarte gospodina si foarte pedanta: lunea spala, martea calca, miercurea facea curat, joia facea piata si gatea, vinerea nush ce dreq mai facea, ideea e ca sambata si duminica soma: se ducea la coafor, la teatru, se plimba etc. Sa mor io daca nu ma apuc si eu de un orar d-asta.
M-a dat pe spate Maria cu replica ei 
Ada, si isprava lui Sergiu m-a facut sa rad. Chiar ca le sta capsorul numai la lucruri haioase.
Ioana, sa inteleg ca v-ati hotarat, va mutati voi la o casa mai mare? Bafta sa gasiti ceva misto si bine la pret!
Gabitza, si mie mi le mai face socrella, dar acum mi-a fost tarseala sa o chem. Oricum are partea ei pusa bine, ca eu fac cate 20-25 de kile de vinete pe vara, numai pentru pus la congelator (din astea fac si zacusca deci nu-mi raman decat cateva pungute pentru salata)plus ce mai si mancam, o sa aiba si ea activitate ![]()
Gata, ma duc sa vad poze cu Bia.
PS Ma intrebati ce face Filip cat eu gatesc: ori doarme, ca acum, ori se joaca cu tac-su daca e acasa, ori se joaca singur inchis in sufragerie. Uite asa il pasez, il neglijez, ce dreq sa fac...![]()
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Androix spune:
quote:
Originally posted by monu
pe mine ma asteapta sambata 50 de kg de vinete de copt
Monu10+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
Andreea mamica lui
Filip Stefan
NewMami spune:
Elisor, am reusit ieri
sa vad o parte din poze. La tine s-o fi blocat dar deja ai reusit sa adaugi cateva. Iar azi am vizionat continuarea, cele cu fetita cu codite
– de MILIOANE. Sa nu o tunzi pe Bianca cumva ca e asa de scumpa. Iar tu m-ai uimit de-a dreptul – spune sincer cat ai slabit? Ti-ai schimbat freza? Nu stiu ce e diferit – dar e super, imi place.
Mi-ar place tare mult sa ne auzim in 7 dar daca sunteti la mare - nu-I nimic ca n-au intrat zilele in sac. O sa mai fiu acasa in 4 septembrie caci ne intoarcem din concediu vinerea si avem si weekend lung sa ne revenim.
Azi noapte Patrick a dormit destul de bine de la 8 seara pana la 6 dimineata
(in loc de 7) cu ceva miorlaieli nesemnificative.
Pe langa maselute a si racit iar aseara avea febra, nasul curge in nestire din aceasta cauza si tuseste. De dimineata era foarte sacait , nu-I intram in voie cu nimic si doar mama-mama si sa se agate de mine. I-am facut oulet fiert cu painica si n-a vrut sa manance la inceput. Dar l-am pacalit cu un iaurt – o lingurita iaurt – doua lingurite oulet si tot asa. Cand am ajuns la gradi si-a mai revenit si sper sa se simta mai bine. Tocmai am sunat la daycare si mi-au spus ca e in regula, a papat snack-ul de dimineata iar acum era plecat la plimbarea de dimineata.
Omustata, imi pare tare rau ca atmosfera din concediu n-ati adus-o si acasa. Mama ce mama de bataie i-as trage sotului tau. Mai eu una nu inteleg barbatii astia care sunt numai – EU si EU si iarasi EU iar sotia trebuie sa-l urmeze. Saraca de tine cat te mai tot muti. Cand reveniti inapoi in Michigan?
Multumesc de complimente, in mare Patrick e linistit si tare cumintel, totusi are momente cand se enerveaza si el si n-ai vrea sa-I fi in preajma – prima arunca suzeta apoi toate jucariile din apropiere. Dar nici o problema ca dupa ce vede ca n-ui dau importanta tot el le aduna ca n-are incotro.
OlgaT,
iti doresc sa-ti dea Dumnezeu putere sa treci peste toate momentele dureroase. Amintirile vor fi intotdeauna acolo in mintea si sufletul tau si asta e mare lucru. Sunt sigura ca de cand il ai pe Tony iti este si mai greu fara mama ta. Acum privim diferit relatia mama – copil de cand am devenit si noi la randul nostrum mamici.
Danelutza, lasa ca asta e varsta, acum numai crede ca ea e sefa, sa vezi cand vor mai creste si incep sa-ti ia lucrurile, sa-ti spuna ca tu nu stii nimic, sa piarda noptiile, si toate alea. Mi-e groaza de vremuri alea cand nu te mai poti inteleg cu ei si nu mai prea ai ce face.
Cornelia,
Marie - nota 10! Cam asa e ...
Va las ca am mult de lucru. Si-a curatat sefa biroul si mi-a transferat tot ce nu-I mai trebuie in birou la mine – ca cica poate intr-o zi ne vor trebui. Nu va spun cum arata acum biroul meu.
A sa nu uit, eu vinetele le “coc” la microwave – nu tu miros, nu tu fum, nu tu caldura. Intr-adevar n-am copt niciodata 50 Kg
.
NewMami &
Patrick Ryan
OlgaTarziu spune:
Multumesc mult de suport fetelor.
A trecut si ziua de ieri, am incercat sa fiu ocipata tot timpul sa nu am timp sa ma gandesc. Doare rau si dupa 30 de ani, si tot dor mi-e si tot mi-as dori sa o am langa mine. Cand ma gandesc ca avea 43 cand a murit si ca eu am prietene de varsta asta... Si apoi tot timpul exista ceva ce ti-ai fi dorit sa faci cu ea, sa spui ceva, sa petreci mai mult timp impreuna. De obicei imi amintesc de ea zambit, doar in ziua asta simt cum tot corpul mi-o ia razna si efectiv simt pana si fizic durerea.
Elinor si eu voiam sa-ti sppun ca te prinde super noua freza si ca arati foarte bine. Nu stiu ce apa bei dar intineresti fata.
Monu esti tare daca te apuci si de vinete. Ai o energie de invidiat.
Flore apucai sa vad si eu pozele. M-au topit pupicii si imbratisarile burticii. Iar maya arata ca un model. Pe bune e super speciala asa inalta, subtire, brunetica. Si arata mult mai bine.
Newmami sanatate lui Patrick. Cateodata ma gandesc ce norocoasa sunt ca Tony nu a facut febra sau fost cu adevarat la pat niciodata. Bine ca avem noi alte bube si nu marunte dar macar asta nu mi-a facut-o.
Vitamine i-am dat 2 serii de cate 20 zile si nu au schimbat nimic. Adica a mancat exact ca de obicei, ceea ce ma face sa cred ca noi avem alta problema. Am scris la parintii intreaba si mi-au raspuns fetele apropo de nemancat si nesomn. Concluziile au fost ca ar avea ceva deficienta de minerale, paraziti sau colon reactiv. Adevarul e ca eu suspectez ceva legat de digestie pentru ca deseori e balonat, are cand diaree cand e constipat, se trezeste tipand noaptea sau tipa in somn, are gaze in disperare. In zilele cand nu mananca reactioneaza efectiv ca si cum ar avea indigestie. dar e posibil sa fie deranjat cu saptamanile? In final in 2 mergem la cardio si 3 la pediatru. Vom vedea ce zice.
Olga
Si maine e o zi
OlgaTarziu spune:
Olga multa putere sa ai. lasa ca mai trece si asta si poate ca va fi mai bine cand va intoarceti. Adevarul e ca faza cu mutatul e horror. E nasol sa nu te poti lega sufleteste de locuri, oameni. Lasa ca dupa ce vii vorbim la telefon mai mult... Te pup si ai grija.
Gusta doar de curiozitate... Cum mai esti? Sper sa te simti mai bine. Da-ne vesti mai repede.
Danelutza si eu comoda cu vinetele si cu toate. de cand am venit in Canada nu mai pun nimic pe iarna. Ca pretul e acelasi iarna-vara, gasesc vinete oricand vreau si le fac. Apoi dulceata cat mancam nu merita ca este super buna de cumparat. zacusca m-ar tenta sa pun ca Stefan e mort dupa ea. Dar asta prin septembrie cand merg la ferme si iau produse la cantitate mare plus organice.
Cornelia e super dulce Maria. Ferice de tine ca ai doi copii frumosi si destepti!
Olga
Si maine e o zi
gabitzam spune:
Mamiciloooor! Mai e putin si ne ducem in pagina 3!!!
Androix, gata vinetele? ![]()
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni