Copiluti de mai-iunie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 25
nelia spune:
Dom'le, e atit de bine sa te organizezi un pic! Uite-ma iar pe net, am citit si ce ati mai scris, cu fetele ma simt in regula, ca totul a fost facut pina acum, mincare am, doar un pic de curatenie ar trebui sa fac, dar si acolo stau mult mai bine ca alte dati, intr-o ora as termina tot... Daca as mai si invata in timpul ramas oarecum liber, ar fi chiar perfect! De cind ma strofoc sa fiu consecventa cu programul, s-au schimbat multe in familia noastra si in bine, zic eu. Fetele au acum exact programul pe care il invidiam, n-a fost nici greu, nici imposibil, ajung la concluzia ca, totusi, copiii ar fi mult mai ascultatori si mai cuminti, daca si parintii ar fi mai consecventi... Este adevarat ca la fel de bine poate sa fie o conjunctura de moment si peste citeva zile sa ma pling ca iar am scapat totul de sub control...
Dar daca ma tine asa, imi va veni usor in toamna. Am reusit un program cit de cit comun si potrivit cu orarul incarcat pe care il vom avea din septembrie: sculat la 8, mic-dejun la 8.30, la 9 sintem la gradinita, apoi plimbarea de dimineata a Tudorei, la 10 fructele, la 11 somnic (ei, de asta scapasem, a revenit, dar ar trebui sa scapam, ca e cu titza si nu prea are ce cauta in cele patru ore de gradinita). Acum doarme in balcon, la aer, in carut, ca un ingeras. Apoi urmeaza prinzul la 1, joaca si divertisment pina pe la 16, cind o iau pe Agata, gustare, parc, joaca... La 7.30 cina, la 8 baia, la 8.30-9 sint in pat, citeodata chiar adormite amindoua. Se mai intirzie 5-10 minute pe ici, pe colo, dar nu mai mult! Sa dea Dumnezeu sa ne tina! Ma laud, pentru ca la o familie dezlinata ca a noastra, mai ales in ceea ce priveste un program riguros, aceste reusite ar trebui sa fie aplaudate de toata lumea, ca sa ne stimuleze!![]()
In legatura cu activitatile, da-ti-le hirtie si culori. Se vor face din cap pina in picioare ca niste purcelusi, bine ar fi sa-i imbracati cu ceva mai vechi si sa-i puneti sa faca aceasta activitate intr-un loc unde puteti curata rapid. Tudora e topita dupa mizgalit, orice si cu orice. Eu am lasat-o chiar sa picteze, cu miinile, a fost atit de incintata... Asa ca, la noi acum, in afara de apa, nisip, parc... in casa au ramas doar cartile (inca adora sa se uite pe carti si sa citim), dansul si coloratul. In rest, nu se mai joaca cu nimic. Ah, si mai incercati cu cartofi, ceapa, usturoi, vase de plastic, linguri de lemn, constructii din capace de borcane colorate si in general, constructii din cutii sau vase de plastic cit mai viu colorate. Ah, da, si mai e ceva, dar o sa ma bateti: faina! Ii fac Tudorei un aluat din faina cu apa si o las in bucatarie la masuta sa de joace cu el, sa-l modeleze, sa si-l puna in cap, apoi ii fac o baie, unde se se racoreste, se si distreaza si uite intretin fericirea fetei. Tin sa va spun ca nu se mai joaca cu nimic din ce are, nu ca ar avea ea prea multe jucarii, dar nici nu pot spune ca nu are. Poate reusesc sa fac si niste poze exemplificatoare! De exemplu, astazi s-a jucat toata dimineata cu o cutie de carton pe care a folosit-o drept masina (are trei masini pe care poate s ale tirie prin casa!). E o cutie ca de pantofi, un pic mai inalta, am gaurit-o si i-am pus un cordon la un capat, am lasat-o sa ia cartofi, ceapa, usturoi, portocale (i-am si arata ce si cum)... si vreo ora am scapat de ea. A tot incarcat la cartofi si la ceapa si le-a descarcat pina am citit si v-am scris eu primul mesaj. Apoi a pus si vreo trei maimutoi calare pe camion si i-a plimbat peste tot prin casa. Da, daca aveti covoare e mai greu, la mine e parchet peste tot si aluneca cutia... Ieri: i-am pus intr-un vas, pe balcon, niste pamint curat. In pamint am sadit niste fire de iarba, flori, frunze, culese la plimbare. I-am aratat ca trebuie udate ca sa creasca si i-am dat o stropitoare mica de plastic cu un pic de apa sa le ude, o lopatica sa sape pamintul... Ma rog, nu a facut ea chiar ce trebuia, dar a tot scos pamintul, l-a pus la loc, a sadit si ra-sadit plantele, le-a murat... Sa va mai spun cum arata cind am luat-o de acolo!?!
Gata, s-a trezit, ma duc pe-afara pina la prinz. Iar va pup!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
OlgaT, am postat in acelasi timp. Imi pare rau, sper sa treci cu bine peste ziua de astazi. Altceva nu stiu ce sa spun, ca nu stiu daca vreun cuvint al putea exprima vreo consolare la o asa durere...
In legatura cu greva foamei... nu vrei sa incerci si tu macar o saptamina cu POLI-VI-SOL sau TRI-VI-SOL... ca tot ii dai vitamina D si seamana tubul, poate vrea sa ia. Nu vad ce rau ar putea sa-i faca si daca nu i se deschide apetitul chiar deloc dupa o saptamina, poti sa incetezi si sa te intorci doar la vitamina D. Cu trezitul noaptea, nu cred sa se rezolve problema pina spre 3 ani, cel putin la Agata asa a fost, si vad ca si la Tudora se repeta povestea. Am vazut ca si Iuliana are aceleasi probleme cu Ema, deci sint copii care dorm si copii care nu dorm. Dar ma bazez pe faptul ca la un moment dat vor dormi toata noaptea, cel putin Agata, cam in jur de 3 ani a inceput sa doarma noaptea fara nici o trezire si asa e si acum.
omustata spune:
OlgaT-Dumnezeu sa-ti odihneasca mama si iti doresc ca si tu sa treci cu bine peste ziua asta. Stiu ca si eu in primii ani dupa ce a murit mama, in ziua respectiva in fiecare an recapitulam in minte zilele de cosmar de dinainte si sufeream ingrozitor. Acum incerc sa nu ma mai gandesc la zilele alea. Legat de greva foamei chiar nu stiu ce sa zic ca nu am trecut prin asta. Cred ca as fi innebunit.
Multumesc mult de complimente.
Florentina-tare frumoase pozele cu burtica, burtica care abia daca se vede. Sarcina usoara in continuare.
Elisor-esti o draguta si ma impresionezi de fiecare data cum reusesti sa-ti amintesti sa raspunzi la toata lumea.
Eu azi sunt intr-o dispozitie proasta rau. M-am certat si cu sotul, asa ca o duc bine. El pleaca iar duminica pentru 2 saptamani si cand se intoarce mai stam 3 zile si ne indreptam si noi spre State. Gandul ca iar raman singura cu Maya ma deprima de-a dreptul. Nu-i destul ca nu am nici un ajutor, dar mai trebuie sa fac fata situatie si 24 din 24. Nu pot sa dorm noaptea de vreo 2 saptamani, nu stiu ce am. Cand ajungem in State stam 3 saptamani si apoi mergem la Princeton, cam la o ora de New York unde vom sta 3 luni de zile pentru ca sotul meu participa la niste activitati acolo care se desfasoara pe parcursul unui semestru intreg. Asa ca voi face si desface bagaje si o sa o cam streseze pe maya atatea schimbari, dar asta este. De cand am venit in State acum 10 ani nu facem decat sa ne caram dintr-un oras in altul ca tiganii cu cortul.
Nu stiu ce mi-a venit sa va spun toate astea. Va las sa-mi duc la bun sfarsit ziua posomorata.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
Androix spune:
Salutici
Eu bucataresc de zor, am fost azi in piata si parca m-am tampit acum gatesc pentru o armata intreaga: mancare de fasole verde, ciorba de rosii cu fidea (hmmm vreau sa ii pun si bors, o merge?), ardei umpluti. Am fiert si porumb si am si 10 kile de vinete care rad de mine din sacosa si asteapta sa merg sa le coc. Sa dea dreq in curu lu' Mihai daca mai arunc o picatura de mancare ma jur ca nu ma gatesc pana la Craciun! 

Chris, bine te-ai intors din vacanta! Am renuntat la ideea patutului pliant pana la urma. O sa vedem ce-om gasi la mare iar la munte, de fapt la sibiu, probabil o sa luam o camera cu 3 paturi si vad eu cum fac sa-l baricadez sa nu cada.
Elisor, mai mult ca sigur bulanoasa mica are niste dinti pe teava daca zici ca nici nu te lasa sa te uiti. Cu muntele nu e altceva care sa-mi doresc mai mult, dar din pacate am intrat asa intr-un tavalug cu banii, am cheltuit doua randuri de bani de concediu si sunt in pericol si a treia tura. Nu stiu cum reusesc ca toale nu-mi cumpar, pe altceva nu cheltui... Sa va zic faza: azi mi-am cumparat si eu o geant dupa 4 ani!!!
si nu va mai zic cat m-am invartit pe langa ea si cat m-am kitrosit si pana la urma mi-am luat-o. Nu stiu de ce cand vine vorba sa cheltui ceva si pentru mine exclusiv ma kitrosesc 
Cat despre pampersii nostri de o data pe luna, eu tocmai am redescoperit OB-urile! Sa traiasca ala de le-a inventat, frate! Pe caldura asta sunt bestiale!
Gabitza, offf, nu stiu cum sa te incurajez, bine ca ai o bona de care esti multumita si Andrei va fi pe maini bine.
Misto cu starvacul ala. Eu inca nu m-am deci ce si cum cu bb2, dar ma bate gandul sa ma abonez si eu daca zici ca ai asa rezultate bune. Dar asta ca premiu cand oi ajunge la greutatea dinaintea sarcinii, si nu mai e asa de mult
cu putina ambitite si perseverenta in 3-4 saptamani sunt gata.
Nelia, pai asa da, jos palaria! Apreciez din toata inima un om care gandeste ca tine si care spune franc nu trimit ca am alte prioritati, decat unul care desi nu i-a cerut nimeni nimic nicodata trimit asa lucruri. N-am avut niciodata nici macar vreun gand ca poate mi-or trimite si mie ciunga de canadezia, in plus ei sunt mult mai in varsta decat mine si nu prea am avut cine stie ce relatii nici cand erau in tara. Deci... Concluzia e ca depinde de om, ori sunt prosti, ori neamuri proaste ori oameni de isprava, oriunde si in ro si prin strainataturi.
N-am terminat, dar au venit baietii din parc si tre sa ma dau victima la bucatarie ![]()
Andreea mamica lui
Filip Stefan
gabitzam spune:
Androix, m-ai terminat cu bucatareala ta! Cum de reusesti? Filip ce face in timpul asta? Ca eu nu prea pot face nimic cu Andrei prin preajma.
S-a lasat seara gagici, s-a racorit nitel, haideti pe aici, mai ziceti una-alta.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni
monu spune:
OlgaT Dumnezeu sa o aiba in paza.
Iti doresc multa liniste in suflet si sa iti aduci aminte de momentele frumoase petrecute impreuna.
Omustata imi pare rau sa aud asemenea vesti. Poate maine va fi o zi cu mai mult soare.
Loreen pe unde esti mami?
Gusta cum te mai simti?
Canelonni se poate si la noi reteta? please!!!!
Androix moamaaaa da ce gatesti! eu de o saptamana sunt in greva. nu am mai gatit nimik pentru noi. doar pentru Alexia.
Sa va spun ce am facut la pedi. Sa incep cu sfarsitul CINEVA ACOLO SUS MA IUBESTE
Am ajuns la pedi, policlinica goala. Doar noi umblam de nebuni pe acolo. Moata fara inhibitii se duce direct la tanti dr, se joaca impreuna, desi cand era mai mica a muscat-o si pocnit-o pe tanti
. O cantareste si .. stupoare are 10 kg. a luat 1 kg si 200 de g in 2 luni. Ma vait ca nu mananca si imi spune sa o las in pace. Fontanela e inchisa. Iese si o masea asa ca.. pofta de papa mai va!
Inaltime nu stim ca nu a masurat-o.
Am abordat problema vaccinarii ROR iar verdictul a fost ca Alexia trebuie vaccinata. Asa ca trebuie sa aleg intre copii sau sa ma car de acasa. Mi-a picat cerul pe mine! Am plecat cu inima indoita. 10 minute de groaza. 10 minute de la poli pana la medsana ca sa luam rezultatul de anticorpi rubeola a moi.
..... si acolo rezultatul si concluzia ca cineva de sus ma iubeste! si traiasca necunoasterea alor mei!!! ca eu am facut in copilarie rubeola, fara ca cineva sa aiba habar, deci sunt imuna!!!!!!!!!!!!!
asa ca vaccinez copilul linistita si va pup ca ma da sotul afara de la PC!![]()
10+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
gabitzam spune:
Monule, ma mir ca la prima sarcina nu ti-a zis nimeni nimic sa faci analiza de rubeola. La mine a fost printre primele de care mi-a zis sa fac. Oricum, bine ca te-ai linistit, poti vaccina si fata, bravo.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni
nelia spune:
Nici eu nu stiu daca am avut sau nu rubeola si am nascut doi copii! Sa fi fost oare printre analizele facute si eu sa nu stiu!?! Si acum stau sa ma gindesc, ca Agata a avut sigur la 7 luni, dar a Tudorei nu stiu daca a fost rubeola sau Roseola infantum... deci nu voi sti sa-i raspund cind va fi mare. Na, ca am si eu o problema acum.
Stiti cum e in Montreal? E intuneric! Sta sa ploua si este atit de innourat, ca am aprins lumina in casa. Nu am mai vazut asa ceva... Si vine o ploaie din aia cu tunete si fulgere, sper ca scapam cu bine. Mie mi-e frica de fulgere, de la munte mi se trage, m-a prins de vreo citeva ori pe creasta si am ramas cu frica lor! Trebuie sa inchid calculatorul si sa scot din priza orice aparat... oricum nu ai ce face mai mult, ca trece prin orice... Va pup!
omustata spune:
monu-bravo!!! Inconstient doctorul ala al tau ca nu ti-a facut analiza asta la prima sarcina. Mama mea a luat rubeola de la mine cand era gravida cu sora mea in luna a 8a si asta a facut-o si pe sora-mea imuna. Sa pice jos maica-mea cand a aflat ca daca o facea in primul trimestru era nasol de tot. Ma bucur mult si ca Alexia este bine si ca totul s-a terminat cu bine.
Androix-si pe mine m-ai complexat cu pofta de gatit. Te chem si la mine
.
Seara buna fetelor!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
NewMami spune:
Sunt cam chiauna de somn
. Cand mi-am propus si eu ieri sa dorm devreme n-am avut parte mai toata noaptea. Nu stiu ce s-a intamplat cu Patrick dar pe la 12 s-a trezit plangand urland. El nu face asa ceva deci e clar ca ceva l-a deranjat rau de tot. Eu banui ca maseluta din partea dreapta care sta sa iasa. Cea din stanga a iesit deja, asa ca I-am dat cu gel si a adormit ptr. 1 h apoi s-a trezit si repetat figura. L-am luat in brate, i-am dat lapte nimic. Il vedeam ca incearca sa adoarma dar dupa 5 minute tresare, se enerveaza si nu poate dormi. Nu stiu motivul caci saracul de el nu-mi poate spune. M-am dus si l-am trezit cu totul, l-am luat in brate si l-am calmat. Cand sa-l pun inapoi in pat de data asta sigur - alintare se punea pe plans asa ca am iesit din camera si l-am lasat sa-si faca show-ul ptr. ½ h dupa care in fine s-a culcat la loc. Per total tot filmul a durat pana la 2 dimineata. Nu stiu exact ce a fost cu el, ca nu ii sta in character si sunt sigura ca ceva l-a deranjat tare de tot.
Loreen cum iti este fara Bianca acasa? A cautat-o Delia prin casa? Banui ca vorbesti cu ea la telefon in fiecare zi, ii place in deplasare?
Chris Dun pozele denota ca v-ati simtit tare bine la mare. Carina a crescut mult de tot si este o scumpa.
Danelutza desteapta foc Isabella a prins deja cam cum sta treaba pe acasa. M-a distrat mult de tot raspunsul ei. Si de acum incolo cam la asa ceva sa te astepti, nici nu-ti trece prin cap ce replici o sa mai auzi .
Elisor, mananc eu fetita blonda si carliontata
. Vazut poze de la petrecere, yummy ce tortulet m-am lins pe buze.
Afara a fost tare placut, doar ca batea putin vantul. Pe Patrick nu l-a tentat deloc sa se balaceasca in lac si m-a surprins ptr. ca din piscina cu greu il scot afara. In schimb Thea a fost in delir, de abia o tinea Simona pe plaja departe de apa. E asa o scumpa si atata mai da din gurita.
Pe skype n-am mai intrat de mult caci in weekend-uri suntem plecati iar in timpul saptamanii cand ajung eu acasa e mult prea tarziu ptr. orele din Ro sa mai gasesc pe cineva online. Dar daca Bia se culca mai nou la 1 noaptea mai ca ajungem sa ne auzim mai des. August 7 e lunea la noi e long weekend si sunt acasa doar eu si Patrick (in State nu e liber) asa ca daca poti sa-ti faci timp tare m-as bucura sa ne auzim. Spune-mi ora la care ai putea si aranjez sa fiu si eu libera.
Omustata, ma bucur din tot sufletul ca v-ati simtit bine in concediu, il meritai din plin. Chiar si in poze se vede ca esti mai relaxata si fericita. Vad ca si Maya s-a simtit bine. Mie mi se pare ca nu mai e asa plinuta, poate ptr. ca s-a inaltat?
Cornelia, citisem mai de mult ca in Ro nu gasesti nimic cu printese sau Winnie. Daca asta o incanta pe Maria, spune-mi ce te intereseaza si iti trimit de aici sau iti aduc la anul cand vin in tara. Eu deja m-am imbolnavit de Winnie, parca au innebunit cu acest personaj.
Androix, citind postarea ta mi-am adus aminte de vremurile cand la fel faceau si rudele mele din Germania de mai mult aveam de lucru sa le aruncam si mama se comportau de parca cine stie ce ne-au cadorisit. Eu nu stiu cum unii pot sa-si faca curatenie in casa si sa trimita gunoiul atata drum.
N-am gatat de citit asa ca mai revin caci my lunch time a expirat si mai trebuie sa si lucrez
pana am reusit sa copiez mesajul si sa-l posetez s-a facut seara si trebuie sa plec sa-mi recuperez baiatul.Tot n-am gatat de citit ...
Noapte buna va doresc.
NewMami &
Patrick Ryan