CIRESE de mai-iunie 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 23
cristina1702 spune:
inaioana eu ii mai dadeam biberon cu lapte tot de la mine in plus la mese...incet-incet le-am redus pt ca nu mai avea nevoie...a mers bine de vinerea trecuta pana ieri...
1. crezi ca trebuie sa-i mai dau lapte in plus?
2. eu nu vad solutia problemei wrap-ul, pt ca nu stiu care e problema... dar pare ca tot timpul vrea mancare....presupun ca o sa fie mai cuminte asa dar totusi...eu am problema asta acum...si nici nu cred ca o sa o tin non-stop in wrap...zi si noapte...
3. crezi ca e bine sa mai beau ceai pt lactatie? cat timp trebuia sa beau?
4. si acum trebuie sa mai scot laptele intre mese? sa-i golesc?
sunt chestii pe care nu le-am mai facut si mi-e teama ...
5. in schimb am baut mult, mult, mult mai multa apa decat beau eu de obicei...crezand ca asa trebuie? oare am gresit?
fetelor va rog nu ma ignorati...se intampla des sa nu ne raspundem la toate intrebarile, dar acum ma apuca depresia...
inaioana spune:
Nu vad de ce i-ai da lapte in plus daca nu ii e foame. Chestia cu wrapul era pentru ca eu cred ca de tinut in brate lipita de tine are nevoie si de aceea plange si e mai agitata. Si nici nu cred ca ar trebui sa te mulgi daca ai lapte destul.Nici sa bei ceai pt lactatie, de asemenea.
Nu bea mai mult lichid decat simti nevoia si incearca sa bei dupa alaptat, nu inainte.
In rest, incearca sa te relaxezi, asta e cel mai important. Repeta-ti ca esti o mama foarte buna, iubitoare si informata si copilul tau este cu siguranta fericit cu tine!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
gabi25 spune:
Cristina hai sa iti povestesc ce am tras eu cu Rares baietelul meu cel mare. Mi-a plans cu zi cu noapte pana la 1 an si 6 luni....in prima noapte dormita mi se parea ca ceva e in neregula. Urla tot timpul si eu eram stresata ca nu se satura, ca e laptele meu slab....etc.... Un medic pediatru mi-a spus ca el nu suge indeajuns la o masa si de asta ii e si foame tot timpul (sugea uneori si la 15-20 min.) iar faptul ca sugea asa de des ii accentua foarte tare durerile de burta. Ca sa intelegeti mai bine.....eram non stop cu el in brate: cand ma imbracam, cand faceam mancare, cand mergeam la baie......dar copilul era bine, sanatos si nici nu a acceptat mancare pana dupa 5-6 luni si atunci o masa la 2-3 zile. Nu am avut probleme cu el cu greutatea era bine dezvoltat. Oricum nici el, si nici Daria nu mi-a acceptat biberonul (isi facea greata) deci nu as fi avut alternative la alaptat. Am alaptat pana la 1 an si 11 luni.
La Daria e mult mai bine poate si pentru faptul ca acum nu ma mai stresez si atunci si ea e cu mult mai linistia (in afara de aproape 3 saptamani cat a fost soacra aici si ne-a tocit nervii si uite asa mi-am adus aminte cum e sa stai toata ziua cu bebe in brate). Am observat ca in zilele cand nu mananc mancare gatita atunci si ea e mai agitata, dar uite ca la 2 luni avem cam 6kg
.
Am si eu o problema Daria are sudamina (bubitele de caldura) dar doar in zina capului si cred ca din cauza asta are pielicica tare aspra pe fata, oare cu ce sa o dau?
Evolutie Daria
Poze
LYLY809 spune:
Gabi25, pentru sudamina da-i cu baneocin pudra, dar fereste-i ochii si nasul cand pudrezi.
Cristina, cand se intaresc sanii atunci ai mai mult lapte, fireste. Eu nu vad de ce nu ai bea apa, doar e vara, ce, inseamna musai ca se dilueaza laptele sau e mai mult? Pai eu am baut hectolitri de ceai, foarte mult si in sila, si n-am avut mai mult lapte...
Lacri si
Alexandru 30 mai 2006
Album echo si burtik
gabi25 spune:
Ioana si eu sunt de acord cu tine....in primul rand odihna si relaxare.....eu am vazut in zilele cat a fost mama soacra aici si am fost tare "relaxata" cat mi-a putut urla micuta.
Faza cu wrap-ul.....cred ca Daria mea va fi super incantata de el pentru ca am tinut-o ieri putin in port-bebe (care e destul de incomod) si a adormit instantaneu.
Evolutie Daria
Poze
26octombrie spune:
dragele mele, cu riscul ca majoritatea dintre voi sa cunoasca acest site, eu acum l-am descoperit si m-am gandit sa impartasesc bucuria cu voi. mi se pare ffff misto!
http://reclamailegalala alt site = avertizare/site1/st_web_progres.html
am pus link la o pagina faina, dar mergeti si in radacina, e interesant cu totul!
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc#8230;
inaioana spune:
Lyly, io n-am zis sa nu bea apa, doamne fereste! Eu am zis sa nu se forteze sa bea mai mult decat ii cere organismul pentru ca nu ajuta la alaptare!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
gabi25 spune:
CRISTINA sanii tari eu i-am avut cam o luna si ceva (parca nu mai trecea furia laptelui) si din acest motiv doctorul mi-a dat fiole de oxitocina (se dau pentru declansarea travaliului) sa mi le fac cand nu mai suport durerea. A funcionat.
LACRI multumesc, am sa dau ca sigur o si deranjeaza pe mititica.
Ia sa vedeti poze noi de la botez si nu numai:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/primavara2001/album?.dir=/6442scd
Ciresica lui mama: http://pg.photos.yahoo.com/ph/primavara2001/detail?.dir=/6442scd&.dnm=d9f9scd.jpg&.src=ph
Evolutie Daria
Poze
26octombrie spune:
aaa, important!
mie mi-au spus medicul meu de familie si pediatru ca NU se dilueaza laptele de la prea multe lichide, surplusul se elimina prin urina!! asa cum exista un soft intern pentru producerea laptelui (organismul stie ce substante sa amestece acolo, acest soft dicteaza si concentratia! asadar, daca bei prea putine lichide se diminueaza cantitatea de lapte, ca daca n-are de unde isi lua apa aia e. insa daca bei mai multe lichide peste ceea ce ii trebuie sanului, restul urmeaza traseul normal din organism! Beti multe lichide. la mine laptele e diluat fie ca beau mult, fie ca beau putin, cred ca e softu' defect la reteta ingredientelor...
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc#8230;
26octombrie spune:
Ioana, iar scriem in tandem!
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
io tot cresc#8230;