Prichindei martie-aprilie 2005(104)
Raspunsuri - Pagina 30
ligia13 spune:
neatza fetele!
Noi aseara am avut musafiri si sunt f incantata ca Radu nu mai este sparios de straini, a inceput f bine sa se comporte in procesul de socializare, dar in special cu adultii. Cu copilasii galagiosi inca avem probleme! S-a bagat in seama continuu, pana l-am culcat el a fost centrul atentiei!
mamacita, hei, nu-i frumos sa razi de "necazul" altuia
. 1 ora ca sa-l adormi, pare cam mult. Al meu daca nu adoarme in 20 min, renuntz. Stiu ca ma mai tarziu va adormi in 5 min si ciclul lui de somn e de min 1,5 ore, dar daca e liniste doarme mai mult de 2 ore.
raresionut, si la noi se faceau presiuni legate de leganat, dar pana la urma chiar bunica, care "jura" ca nu-l va legana, il legana de mama focului pe perna!
La Multi ani carmenduta2003
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
danuta_t spune:
Andira, Mihai tot asa adormea, doar la san. Pe cand avea o luna, il tineam cu orele, cum incercam sa scap, cum urla. Am introdus suzeta la 1 luna, o tot scuipa, dar noi smecheri ne-am facut ca nu intelegem mesajul, si ii propteam suzeta ca sa n-o mai arunce. Adormea, si apoi o scoteam din gurita, ca nu ne placea ideea de suzeta pe fata lui frumoasa. Ma gandeam atunci ca saracutul nu stia sa suga si de-aia o tot scapa din gurita.
Dupa ce a renuntat de tot la suzeta, il adormeam la san, apoi il puneam usor in patut dar avand grija sa stau tot timpul lipita de el, sa nu simta vreo diferenta, ca era tare sensibilos, dupa care mai stateam un pic aplecata peste el sa ma simta, si apoi ma puteam dezlipi (pentru 40 minute, dupa care de la capat, aplecat epste el, tinut de manuta).
Daca vrea mai mult in brate, citisem ca exista un fel de esarfa (parca warp) in care poti sa-l tii intr-o pozitie fiziologica. Poate e mai bine decat sa o legeni.
Mamacita, daca plange dupa cele 40 minute inseamna ca ii mai este somn, cel putin la noi asta este semnificatia. Il adorm de 2-3 ori, pana cand se trezeste fara sa planga.
La noi functioneaza foarte bine tinutul de mana (max. 10 minute), iar cand se trezeste, mutat intre noi in pat si fara mana, sau cu mana, mai doarme una buna. Imi dau seama ca sunt o fericita din punctul asta de vedere.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
danuta_t spune:
Cenia, m-au trecut toate transpiratiile (reci) cand am citit cum ati calatorit pana la mare.
Eu nu am curajul sa-l tin altfel in masina, decat in scaunelul lui, mi-a urlat si cate 2 ore, dar nu m-a impresionat absolut deloc.
Siguranta lui mi se pare mai importanta. si prin oras, foarte rar il las liber, daca e cineva in spate si doar daca avem de facut un drum extrem de scurt.
carmenduta2003 spune:
Multumesc mult pentru urari, pisicuta, teodora, raresionut, coco, ligia.
Alessia, esti o draguta, am ajuns si la stiri pe site-ul nostru. Multumesc pentru atentie. Ce ai, de ce nu te simti bine? Este vorba despre o problema fizica sau mai degraba oboseala? Sanatate multa si veselie, buna dispozitie. 
Pisicuta, ma bucur ca Matei este bine, in sfarsit, dupa atata incertitudine. Spor la invatat!
Coco, sanatate multa, sper sa nu fie prea grave problemele de sanatate. Chiar te-am intrebat la o postare anterioara daca ai renuntat la serviciu, cred ca nu ai observat. Sper sa fie mai bine asa, macar pana la doi ani, iar dupa aceea sa-ti gasesti un post mai bu si mai putin solicitant.
Rrox, eu am observat ca ai lipsit ceva timp, mai demult, si chiar ma intrebam ce-i cu tine, dar nu prea am obiceiul sa pun intrebari de genul asta si in scris, ma gandesc ca fiecare om are problemele lui si poate-l sacai aiurea.
Zuzu, bine te-ai intors acasa, impreuna cu papusica ta. Se pare ca este foarte mancacioasa, nu degeaba s-a nascut asa de maricica.
Vorbeati despre adormitul pe picioare. Si mie mi s-a atras atentia sa nu-l obisnuiesc asa, dar tot am cazut in "pacat" pe la vreo luna de la nastere, pentru ca vroia numai in brate si nu mai puteam sa-l tin, ma durea spatele. Problema lui actuala este ca se trezeste de vreo 3-4 ori pe noapte, la interval de 2 ore, aproximativ, si vrea in brate. Este innebunit dupa parul meu, intotdeauna a fost, si plange daca nu-i dau o suvita macar. Asa adoarme, cu degetul in gura si cu o suvita de par de-al meu in manuta. Sper sa-l dezobisnuiesc de toate obiceiurile astea proaste cand o sa fie mai mare si vom comunica mai bine.
Oricum, Rares traverseaza o perioada mai dificila acum , plange mult mai mult decat inainte, se supara usor. Isi afirma personalitatea prea brutal, as zice. Daca este in patut si vrea sa-l iau in brate sau sa-l dau jos, ca sa-mi atraga atentia, se izbeste cu capul de pat pana il doare si incepe sa planga, deci isi provoaca plansul. Plus ca ne loveste cu capul, ca un berbec, mai mult pe taica-su il pedepseste asa. Sau se repede la el si ii trage o palma, fara motiv. Daca ii explici ca nu-i bine, spune nu-nu-nu, si in secunda urmatoare face la fel. Este foarte incapatanat.
Poze Rares
Varsta Rares
danuta_t spune:
Zuzule, bine ai venit acasa si refacere grabnica.
La multi ani Calimend si Carmendutza !
Alessia, Coco, multa, multa sanatate.
mamacita spune:
carmen,nici nu m-am gandit ca n-ai veni
,eu tot incerc sa contactez fetele de import![]()
teo,te asteptam!
ligia,eu rad precum patitul,deci nu e cu suparare![]()
danuta,tu,ca si alte fete,nici nu stiti ce fericite[de fapt linistite,ca fericita sunt si eu
] sunteti;numai comparatia pe pielea proprie te poate face sa intelegi adevaratele efecte ale lipsei de somn cronice
Si eu sunt de aceeasi parere in ce priveste siguranta copilului,mai ales in masina;copil mort de plans n-am vazut,dar in accident...deci nu fac nici un rabat.Trebuie sa precizez ca aceasta este atitudinea mea,nu ca va povestesc la genul moralist:"faceti toate cum fac eu"
,asa cum de exemplu eu nu-i permit sa umble la gunoi sau in anumite dulapuri ori la computer=copiii trebuie sa invete de mici ca exista niste limite sau restrictii si lucruri permise.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
danuta_t spune:
Ieri imi venea sa dau cu tot sistemul sanitar romanesc de pamant.
Am si plans gramada ca o proasta, dar cum sa nu fii suparat cand nimeni nu ti se uita la copil ?
Sa va povestesc ce s-a intamplat: o sun pe dr si ii spun ca Mihai nu respira bine, respira pe gura, din nas nu-i curge nimic, cu aspiratorul mai recoltam ceva din gat, iar cand mananca, cum el papa foarte frumos cu gurita inchisa, dupa ce termina ce-i in gurita, inspira foooooaaaaaarrrrrrtttttteeeee lung aer, clar fiind ca mai, mai sa se sufoce ca nu-i vine aer pe nasuc. Imi spune la ce ORL-ist sa ma duc, aminteste ceva de trimitere, dar eu n-am inteles ca ar fi ceva mandatory, asa ca l-am dus pe Mihai direct la ORL. Bineinteles, dr respectiva avusese program dimineata, dar ma trimit la policlinica de vis-a-vis sa-l vada ORL-istul de acolo. Ajung acolo, stau la coada, dupa care ma ia ORL-ista cu scandal
, direct pe coridor, ca ce caut acolo daca n-am trimitere
, ca nu-i serviciu public
, ca ce-i aia consultatie telefonica, ca daca dr e in concediu, sa ma duc la inlocuitorul ei
, ca nu se uita la Mihai, si ca de fapt nici nu arata a copil bolnav
. Nu a impresionat-o absolut deloc ca i-am zis ca nu poate respira, manca, dormi. Putin i-a pasat de suferintele lui. Ce se astepta nebuna aia, sa ma duc la spital doar cu un copil scheletic ? Sa astept sa arate ca un bolnav in loc sa previn chestiuni care s-ar putea agrava ?
M-am enervat de numa' mai ales ca finuta mea nu avusese nevoie de nimic cu o saptamana inainte. O intreb si eu pe portareasa sa-mi explice regulile, ca doar astea stiu tot ce misca, ea vazuse toata scena, era vizibil dezacordul ei si-mi spune asa: unii cer trimitere, altii nu, dr in cauza uneori cere, alteori nu, uneori se uita daca platesti consultatia, alteori nu. Ca as putea sa ma duc la urgente la Spitalul de copii, dar nu crede ca se vor uita pentru ca acolo ii primesc doar dupa ora 20 cand nu mai are program policlinica.
Azi-dimineata m-am dus la dr de familie. Ii povestesc toata tarasenia, se mira de numa', ca cum adica nu primesc fara trimitere, ca se plateste consultatia si gata. Daca tot am ajuns la ea, ii spun ca ortopedul mi-a zis ultima data sa mai vin cu Mihai la control dupa 1 an si ceva, cand merge deja binisor, asa ca cer o trimitere si pentru asta, preventiv, ca data trecuta n-avusesem si am platit consultatia (de fapt o mai platisem si la 5 luni cand aveam trimitere). Imi spune, ca daca Mihai merge bine, ea nu-mi da trimitere pentru ortoped, ca platfus are toata lumea si nu vede ce altceva in plus ar putea sa zica ortopedul. Punct.
Cam asta-i sistemul nostru sanitar: nici o regula clara, iar daca sunt atunci nu-i nici un respect pentru ele, si nici o mila pentru un copil de 1 an si 3 luni, ca-l tarai dupa tine 3 zile la temperaturi de 35-40 grade, ca stai la coada printre urlete si alti bolnavi, si asta doar pentru niste chestiuni birocratice. Parca-s nebuni.
Degeaba, stai tu ca parinte si citesti tone de informatii in tz limbi straine, sa te infomezi, sa stii cum sa te asiguri ca al tau puiut va fi sanatos, astia asteapta sa fii bolnav ca sa te trateze, habar n-au ce-i aia actiune preventiva. Sau profilactica, cum i-o fi zicand in termeni medicali !
Fetelor, se discuta de Medicover-ul din Bucuresti, nu stiu cum e acolo, dar bine ar sa fie peste tot un serviciu medical care sa acopere toate specialitatile, fie el si pe bani, nu sa colinzi tot orasul dupa cabinete mititele la parterul blocurilor. Sau la policlinici unde se poarta cu tine de toata jena (si-n fata copilului tau). Noroc ca-i mititel, dar ce o sa-i spun cand va vedea scene din astea la varsta la care va si pricepe ceva ? Acasa-i zic ca dr e un om bun, si-l va face bine, dar dupa o scena de-asta, ce sa-i zic ? Ca de fapt dr e un nemernic fara suflet ? Ca asta-i lumea in care traim ? Legea junglei ? Capul taiat, nimeni nu-l taie ?
In fine, am cam luat-o pe aratura, v-am povestit ca sa stiti la ce va puteti astepta daca nu aveti trimitere (eu n-am stiut, ca deh, am avut sansa sa nu am nevoie pana acum de medici).
Poate reusesc dupa amiaza asta sa ajung la un ORL-ist sa-mi spuna ce sa fac cu bietul Mihai, ca mi se rupe sufletul cand il vad cum respira, ca altfel e la fel de vesel si vioi.
rrox3 spune:
Am deschis 105 ![]()
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
raresionut spune:
Of, draga de tine, pai nu stiai ca asta e sistemul
nostru sanitar???
Eu, deja am inceput sa-i ignor si sa le spun verde in fata atunci cand ma supara
( mai ales pe puiul meu), vreun domn / doamna cu halatul alb,
mai ales ca noi suntem Stan Patitul. Ai grija si mergi la un particular dinainte, chiar daca dai un ban, nu mai vezi scene " de groaza". Iar despre juramantul ala frumos la absolvirea facultatii de medicina,
sunt unii care l-au facut ca ...sa nu taca
..ca de uitat sunt sigura. Sunt convinsa, ca a doua oara vei stii cum sa procedezi.
Te pup
si multa sanatate lui Mihai.
Alina si printul Rares
Pozele noastre
Poze noi
dako spune:
iaca si io p'aci....
carmenduto..la multi ani, leoaico....sa ii ai sanatosi si norocosi. kiar...cate leoaice suntem pe aici...?! ...
adie vacanta...deja prin pregatirile voastre mi'ati indus briza marii...sa va simtiti bine acolo pe unde ajungeti. noi - probabil vom 'escalada' marea anul acesta, kiar si muntele. cei mici sunt prea multi - iar maturii sunt prea putini pentru a ne aventura ...dar, sper ca la anul, devenind mai independenti vom recupera...
la capitolul dulciuri, cu exceptia fructelor si a cerealelor...nika!
in ceea ce priveste somnul, imi aduc aminte de inceputrile carierei mele de mama - am evitat/desi ma durea sufletelu'/sa'i tin in brate...de leganat, nicidecum. cand veneau 'mamele de rezerva' daca le prindeam cu ei in brate - le spuneam f serios ca... le trimit acasa cu tot cu pamatufi...cu greu s'au conformat. deci, nu prea stiu ce inseamna leganat. intr'adevar au mai fost perioade cand au marait la pusul lor in patutz, dar...stateam dupa usa si incercam sa descifrez ce fel de plans este... daca este caz de "forta majora", intru tiptil la ei in camera, ma apropii de terorisu' in cauza...il mangai, vorbesc cu el...etc...darrrrr nu il iau in brate. binenteles, nu au lipsit persoanele care sa ma catalogheze gen mama fara suflet, dar....
andira - evident nu exista o reteta universala, dar poate va trece aceasta perioada care coincide si cu cea de colici...nu?!! multa stapanire de sine...:))
va pupic si o zi cat mai racoroasa!
cei 3 musketari