Prichindei martie-aprilie 2005(104)
Raspunsuri - Pagina 19
dariaevelin spune:
'neatza fetelor!
raresionut ha-ha-ha [:)))]! M-am ditrat copios. Tare nazbatios pruncutul tau.
V-ati ganmdit la explicatiile ce trebe sa le dati diseara?![]()
mamacita sa-l stapanesti cu folos,si cat mai multa vreme!
adriana90???!!mama!!!!!! e tare inalt ! Brienutul meu are 82 doar.Bine c-a ai zis,ca sa stiu cand ma uit pe plaja dupa voi sa caut un baietel asa, de vreo 2-3 anisori![]()
Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII
"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.
dariaevelin spune:
dragele mele...Brien trece printr-o etapa de spaina de...orice
. A debutat(acu' 2-3 sapt) cu regresia la adormire(am reluat obiceiul de a sta langa patutului lui pana adoarme). Apoi s-a extins. S-a speriat de un balon, de o jucarie, de morcovmetru(am primit cadou,de la un prieten ce distribuie Tedi)- pe care initial(inainte de debutul fazei speriecioase) l-a aceeptat cu drag, de minge, casuta cu jucarii...de absolut orice(odata unele,odata altele).
Ieri..am vrut sa-i dau in picioruse sandalutele de guma,cu care sa se taraie,bage in nisip si in toate balariile. Cand i le-am luat(in urma cu o luna)...le-a probat fara probleme...s-a jucat cu ele(au piuitori)le-a pupat,muscat...ma rog,tot tacamul. Le-am cumparat special pt scandal(mare/plaja
) ,dar am zis sa incerc sa i le dau si la tavaleala din parc, pt ca aproape le-a distrus pe cele bune
. Vai!!mare greseala din partea mea. A inceput sa planga cu sughituri...saracutul, incerca sa ridice ambele picioruse deodata
...ce mai....catastrofa!
stiu ca e o etapa absolut normala in evolutia oricarui copil. Vroiam totusi ,sa stiu daca mai exista vreun bebe care s-o traverseze acum![]()
Poze frumoase cu noi
"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.
ligia13 spune:

Daria, Radu se sperie de unele lucruri, dar nu s-a intimplat inca sa-i placa la inceput si apoil sa-l sperie. Ori ii place , ori il sperie.
Se sperie f tare de zgomote puternice. Plinge si fuge din bucatarie de cate ori foloseste soacra-mea blenderul si asta de cand il avem
(la robotul meu nu plinge), plinge speriat cand aude aspiratorul, coasa electrica , mixerul.
Mai plinge la zgomote ciudate la televizor sau la calculator.
Am observat ca forme ciudate (ma rog, ciudate pt mine) nu-l sperie, doar zgomotele!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
raresionut spune:
Dariaevelin, m-a impresionat ce a patit
Brien si mai ales ca e speriat. Uite , iti povestesc, ceva ce a patit Rares; eu m-am intors la servici incepand cu luna mai si am adus o fata care sa stea cu el cele 4 ore pe zi. La inceput a fost ok, dar dupa cateva saptamani , puiutul meu plangea
de mama focului numai cand venea ora de plecare si auzea batai la usa. Incepuse si noaptea sa tresara si sa planga
prin somn. Acum, am renuntat, la fata, deoarece lucrurile chiar mergeau din ce in ce mai prost,
nici nu mai vorbea,
era timid
cand venea cineva la noi si imediat dupa asta Rares a devenit un alt omulet, a devenit copilul meu voios si vorbaret.
Ma gandesc sa renunti la ceea ce-l sperie pe Brien , nu de alta, dar, ei doar in mamicile
lor au maxima de incredere. Va pupam.
Pisicuta, si de la noi un pupic
sa treaca burticuta, dar cand noi am avut o astfel de problema i-am facut si analize, nu de alta, doar pentru linistea noastra.
Ligia si noi suntem de acord ca Raducu seamana cu tine.

Alina si printul Rares
Pozele noastre
dako spune:
salve voua si minunilor...
mamacita....sa il folosesti cat mai mult
dariaevelin - nu te speria. in oarecare masura, si darian / pamatuful constiincios, kiar daca dormea 2 ore la pranz...la orele 20 picior peste picior si, ce'i drept cu dejtu' in gura, era pregatit pentru somnic - astfel a procedat 1 an de zile, as putea spune cu o eroare de 3%....pana acum o luna, cand pus in patutul lui incepea sa urle... stat langa el, intr'un final adormea. s'a intamplat de vreo 4 ori, dar ce'i drept trebuie sa'i apara brusc si concomitent vreo 4 dinti.... rares, inca de mic-mic era cam mofturos la adormit. trebuia sa maraie ...pana acu' vreo 3 luni, cand am descoperit ca cea mai tandra jucarioara a lui e o vacutza din plush...atunci..cica i'am explicat ca daca tot ii place laptele, trebuie sa aiba grija de ea.../va dati seama ca ma busea rasu'..dar incercam sa fiu f serioasa...:))) i'am dat o pernutza mica, i'am aratat cum sa legene vacutza cu pricina...si..de atunci...in fiecare seara, se leagana cu ea...scotand niste sunete care, traduse ar fi 'nani-nani'...
cica coaja de pepene in cap...dar ce spuneti de pemparsu' lui darian in capul lui rares...si....nu era plin doar de pishu'.....cica s'a spalat din greu in camera lor in aceasta dimineatza...
o alta nazbatie...ieri bunica lor si cu bona facusera piatza. cumparaturile in cosul de la subsolul carutului.... la un moment dat....se aud niste hohote de ras....rares, care desi era bine ancorat in centurile de siguranta ale carutului, nu stiu cum a facut...dar era aproape cu capul in cosul carutului...cu picioarele in sus...si se pregatea sa muste sau sa arunce un ou pe care il extrasese dintr'o punga legata.... care era intr'o sacosa........:)
deci, distractie mare fetelor....mare de tot!!!...:))
si, in alta ordine de idei...in grupul nostru exista vreo mama stabilita in franta. m'ar interesa detalii despre cresele/gradinitele de acolo..citit'am pe site'urile lor...dar o persoana implicata...ar putea furniza informatii mult mai pertinente...
va pupic si 1 wk linistit
io + darian & rares
ligia13 spune:
raresionut 
.
Intrebare: ai renuntat de tot la bona sau ai gasit alta. Ca ma gandesc ca acolo ar putea fi 2 motive. 1. il teroriza bona sau 2 plingea pt ca stia ca daca vine ea, pleci tu!
Mentiune: In ultimele poze eu nu apar
. Nu ma confundati nu?
. Nu de alta, da ma duc acasa sa-i arat sotului ca zice "lumea" ca seamana copilul cu mine, ca e prea mandru ca seamana numai cu el
!
Avem poze noi
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
raresionut spune:
Ligia, initial planuisem sa aducem pe cineva in varsta, dar m-am razgandit si eu cred ca Rares nu este pregatit pentru a sta cu altcineva. I-am observat si reactia atunci cand a cunoscut-o pe mama(nu l-a vazut de 1 an, nu sta in tara) si dupa catva zile erau cei mai buni prieteni. Intr-adevar exista posibilitatea sa-l fi certat sau batut si nu mai vroiam sa o iau de la capat , mai ales ca sefa mea incepuse sa "sara si calul", deci am decis sa raman acasa si sa-mi cresc copilul.
Alina si printul Rares
Pozele noastre
mamacita spune:
Multumesc pentru urari,nu de hotarari intelepte duceam lipsa,ci de bani![]()
rrox,cum se vede ca lucrezi in domeniu;am constatat si eu ca al meu cal.,superperformant cand l-am luat,acum,dupa 6-7 ani,a devenit o antichitate la care se uitau toti informaticienii cu dispret
,desi mie,comparativ cu alte aparate
,mi se parea nou...
ligia,imediat ce ai pus pozele,le-al vazut de pe laptop,dar n-am apucat sa-ti spun;Raducu e la fel de dulce si l-am vizionat de 2 ori,si la fel de cumintel si frumos imbracat.Vad ca la boacane evolueaza destul de asemanator,ca doar sunt cei mai mici din grup,citim si previzionam ce am putea pati,cu exceptia cataratului peste tot si aruncatului de pe canapea pe fotoliu si invers,care la noi a si inceput.
raresionut,valeu,dar chiar ca-i nazdravan prichidelul tau,ca un adevarat Rares ce este!trebuie sa-ti perfectionezi sistemele de supraveghere...![]()
![]()
daria,am apucat sa-ti rapund si pe mess.
In legatura cu orele in radiatii,sa vedem cum ne potrivim cu programele,eu sper din toata inima sa va pot scuti de stat in soare teleleu...Nu promit pana nu vine ziua cu pricina,pentru ca in ultima vreme nu prea imi ies socotelile si nu vreau sa n-am cuvant.Dar fac tot posibilul,asa ca,atunci cand ajungi,nu uita sa suni!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mamacita spune:
Na ca uitam,danuta,sa-ti admir si in scris flacaul cel dulce,asa cum am facut-o in poze!Ii transmit pupici!Ce greutate are,ca arata foarte bine?
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
dariaevelin spune:
multumesc de promtitudinea raspunsurilor.
eu stiu f bine unde am gresit. Cel putin in cazul sandalutelor. Nu le-am facut "introducerea/prezentarea". Am considerat fiind de prisos ,din moment ce le-a acceptat fara probleme, acu' ceva vreme . Ei bine....gresit, acum o luna nu intrase in perioada angoaselor.
Stiam ca-i normala etapa,nu intelesesem fff bine exact care-i cauza.
Am pus mana pe carte,am cetit si..iata: intre 18 luni si 2 ani(de regula,inspre 2 ani) ei traverseaza aceasta etapa de frica. Nu stiu cum sa explic mai bine,fara a ma incalci in cuvinte. Io in cap le am foarte clare explicatiile
. Incep,cel mai frecvent, sa simta nevoia unui ritual la somn(parinte langa,supt degetelul,leganat jucaria preferata etc),apoi apar fricile de obiecte care pana atunci nu-i speriau...deoarece apare din ce in ce mai puternica diferentierea sinelui. Pana la aceasta varsta,copilul vede,in cea mai mare parte,lucrurile prin ochii parintilor, simte prin pielea parintilor,traieste preponderent prin ei. Acum, sinele sau incepe sa prinda un mai mare contur. Toate obiectele,experientele sunt parca...traite din nou,de data aceasta asa cum el le percepe. E normal sa-l sperie unele si e si mai normal sa manifeste aceastya spaina. parintele poate interveni8 sa medieze acceptarea sinelui si sa-i faca mai usoara calea spre cunoastere.
Sper ca ati inteles ceva din palalageala mea.M-am grabit sa scriu...sunt intr-o viteza nebuna. Pe lanhga plecarea la mare,Maine mergem al 2 nunti(la una doar primarie si bisericxa,la cealalta la sala),maine e sF magdalena(mama) si urmeaza o vizita+ cele aferente drumului.
Poze frumoase cu noi