Bebei de Martie - Aprilie 2006 (11)
Raspunsuri - Pagina 8
doublemom spune:
catrinel pozici sunt in albumul comun dar am uitat ca e private asa ca uite http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/album?.dir=6bcb&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//uk.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
Pupici
Miha
mamica cu doua fetite
Maia si Stefana (16.02.2006)
Cosmina spune:
Pup fetele si bebeii.. v-a fost dor de noi?! Nou da, ff mult. Nu am reusit sa citesc din urma, fff ocupati am fost cu mutatul si maine mergem in Romania...
Ana-Maria/Micaalsa sper sa ne vedem..
Harris e bine, tot vrea sa se ridice in fundulet, tot numai titi papa... nimic altceva nu vrea, stie el ce e bun... vrea tot in brate. I-am luat un baby carrier ca imi rupea mainile. Acum macar imi rupe spatele...
Va las, ca mai am ceva bagaje de facut, adica toate...
Pupici si La Multi Ani tuturor sarbatoritilor, sa cresteti mari si sanatosi!!
Cosmina
si Harris
-03.04.2006
http://community.webshots.com/user/cosmina12
http://www.dropshots.com/cosmina
cateva poze botez: http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/album?.dir=9e5ere2&.src=ph&store=&prodid=&.done
tcelen spune:
multumim tuturor fetelor ptr urari si multi pupici ptr voi ca nu ati uitat de noi!!!

si uram si noi LA MULTI ANI ,SA CRESTETI MARI SI FRUMOSI LA TOTI BEBBI CARE SI-AU SARBATORIT CELE CATEVA LUNI IMPLINITE DE CAND NU AM MAI INTRAT NOI!!
13:
aprilie: Alesia Ioana - - BITAB
aprilie: Ana Alexia -- Lady Hawk
14:
martie: Matei-Calin - - MP
martie: Anne Bianca - - NOE
aprilie: Stefan- - ROROSU
aprilie: fetita- - Chichina
15:
aprilie: Bianca Alexandra Iris -- Tania2
16:
februarie: Maia si Stefana - - DOUBLEMOM
februarie: Anna-Lia - - CAT
februarie: Andreea - - MARIA28
martie: Nicholas Stefanos - - POLIXENI
martie: Lara - - ELVIE
17:
februarie: Markus - - MARIANA1976
februarie: Madalina - - LORIANA27
februarie: Tudor Bogdan - - CAMELIADA
martie: Stefania si Maria - - ADIBAL
aprilie: Eric Ionut, - - Honeypuma
18:
martie: Tudor - EMIII2
multumim si fetelor care s-au interesat de soarta piciorusului Anei,dupa o prima opinie s-ar pasrea ca nu e nevoie de ghips,sa o mai lasam sa vedem cum calca ,da vrem sa ne mai ducem la un ortoped
noi suntem bine,fata mea creste frumos,in fiecare zii face cate ceva nou
noi vrem sa vindem apartamentul cu doua camere unde stam si sa luam cu trei,si suntem cam ocupati,ca tre sa facem un credit la o banca si umblam pe la banci
Cameliada,ma bucur ca am fost sursa de inspiratie,si ca bebelul tau manaca bine

pupici ptr fete si bebei si nu uitati sa mai treceti la bebei ce fac ei ptr prima data acolo,mereu citesc acolo si vad ce mai e nou
poze Iulian la munte
Ce au mai facut bebeii nostrii!!
POZE GRAVIDUTA,FAMILIE SI COPII
POZE ANA-MARIA
CRISTINA&
ANA-MARIA17.01.2006&
IULIAN 22.11.1998
Catrinel_17 spune:
Mda, deci am vorbit cu moasa si mi.a zis ca pot sa incep cu morcov fiert, facut piure mai intins, plus citeva picaturi de ulei, (pt vitaminele care se dizolva in ulei). Trebuie inceput cu o linguritza pe zi, apoi lapte in continuare, si tot asa pina inclocuiesti masa. A zis ca e bine sa incep cu masa de prinz, si io ma gindeam la fel. Un aliment pe saptamana, nu mai multe, ca sa fiu sigura ca il tolereaza. Dupa ce am reusit sa introduc morcovul, pot sa continui cu pastarnac fiert, poate amestecat cu un pic de lapte praf, si apoi cu cartofi fierti. Dupa ce am introdus complet masa de prinz, pot sa inlocuiesc masa de la 10 cu fructe. Piersica, pere, mere, mai incolo banana. Iaurt in primul an deloc (e facut din lapte de vaca). Spanac dupa 8-10 luni. Si in magazine am vazut borcanase cu spanac numai dupa un an. Carne, pe la 8 luni. In principal vitzel si miel. Carnea de pui e zero in ce priveste continutul de fier. Sa ma duc la macelarie sa imi toace carnea, sa o faca crema (sau sa o dau de 2 ori prin tocatorul de carne), si s-o fac scazut, cu apa. Totul trebuie introdus incet, fara graba. A zis ca nu se reintorc colicii odata cu introducerea alimentelor noi, si sa incerc sa incep cu legume si fructe care au un continut scazut de acid, ca sa menajez intestinele. Ca ei ii pot placea, si le bea cu placere, dar p-urma o doare burtika. La sfirsit, trebuie sa arate asa: dimineata lapte cu cereale (brei), api la 10 fructe, la 2 legume, la 5 fructe, la 8 brei. Sucul de fructe trebuie vazut ca parte din masa si trebuie dat la inceput mai diluat.
In ce priveste mincarea din borcanase, a zis ca ea contine intotdeauna zahar, desi pe borcan scrie ca e fara zahar. Zaharul trebe declarat numai de la o limita in sus, si i pun zahar fix sub limita, sa nu trebuiasca declarat. Si ca eu nu voi putea gati never astfel incit mincarea facuta de mine sa se compare cu cea din borcanase, pe chestia asta, si copilul va deveni dependent de mincarea din borcan. Ca are mai mult gust, dar nu e neaparat mai sanatoasa. Evident, legumele si restul sunt bio, totul e verificat si ras-verificat, dar continutul ala de zahar si alte chestii care nu trebuie declarate decit peste o anumita limita, ii dau gust si bebe devine dependent. Si chiar stiu cazuri! Asa ca gatit in casa, si la nevoie – borcanas. In plus, se poate gati mai mult, si apoi se poate pune in recipiente, la congelator.
Na, astea au fost citeva tips. Asa ca eu incep cu morcovi fierti cam de pe la 4 luni jumate, 5. Sper sa fie de folos ce am scris. E un pic mai conservator, dar e poate mai sigur.
DOUBLEMOM, gogosicile sunt superbe, mai ales in pozele cu Matilda si gertrude.
Tare simpatice, esti o fericita!
TINA, multumesc ca te-ai uitat la poze, macar tu!!!!!
COSMINA, drum bun spre Ro, poate mai apuci sa intri si de acolo... cind veniti inapoi?
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
nshiro spune:
LA MULTI ANI bebelusilor:
15:
aprilie: Bianca Alexandra Iris -- Tania2
16:
februarie: Maia si Stefana - - DOUBLEMOM
februarie: Anna-Lia - - CAT
februarie: Andreea - - MARIA28
martie: Nicholas Stefanos - - POLIXENI
martie: Lara - - ELVIE
17:
ianuarie: Ana-Maria - - TCELEN
februarie: Markus - - MARIANA1976
februarie: Madalina - - LORIANA27
februarie: Tudor Bogdan - - CAMELIADA
martie: Stefania si Maria - - ADIBAL
aprilie: Eric Ionut, - - Honeypuma
18:
martie: Tudor - EMIII2
Sa cresteti mari frumosi si sanatosi!
Azi dupa cum va spusesem am fost la doctor. Nu prea ni s-a spus mare lucru despre diversificare. Doar am primit un pamflet in care scrie foarte succint ca se incepe la 5 luni cu cate o lingura pe zi (masura de la lingura de lapte praf) si se creste cantitatea cu inca o lingura din doua in doua zile. Primele alimente care se introduc in luna a 5-a si a 6-a sunt morcovul, cartoful si orezul. Nu spune nimic de fructe, iar de celelalte legume se pot da doar sub forma de supa, nu si piureuri. Cursul despre diversificare propriu zis e programat in alta zi de la 10 a. m. fiind facultativ ... nu stiu daca imi voi putea lua liber. Apoi am primit cadou doua carticele pt bebei, foarte viu colorate si ni s-a vorbit de alte carti si activitati pe care le putem face cu bebe, apoi de locuri de intalnire ale mamelor si bebeilor de aceeasi varsta. Apoi au masurat-o, cantarit-o si s-a uitat un doctor putin la ea (64 cm si 7050g la 4 luni si 2 sapt) si gata.
Catrinutza eu nu pastrez laptele la frigider pt ca scrie clar pe cutie a se arunca daca nu este baut imediat. Din cauza faptului ca e foarte bogat in calorii se poate altera foarte usor sau pierde din proprietati. Eu pana acum i-am dat suculete instante facute special pt bebe incepand cu 2 luni iar de astea naturale, am inceput cu mar (4 luni) apoi piersica (la 4 luni si 1 sapt) si acum suntem la pepene galben (din fiecare i-am dat cate o saptamana si am crescut treptat cantitatile astfel incat am ajuns la jumatate de piersica de ex) Imi pare rau ca ati reuntat la tzatzi mai ales ca te-ai chinuit asa de mult. Si eu am fost foarte trista si am avut aceleasi feelinguri ca si tine.
Ciuf hai mai ca ma facusi sa rosesc.... Poze de-ale Mariei daca am timp pun zilele astea. Pe la voi pe acolo se gasesc scutece numite Merries? Suna tare bine pregatirile de botez. Abia astept pozele.. oricum tu ai un bun gust desavarsit si sunt convinsa ca o sa iasa super!
Mari felicitari pentru intoarcerea Teodorei! Maria nu se omoara cu intorsul.... si nu-i place pe burta deloc. De cate ori o pun dupa cateva secunde incepe maraiala.... Cat despre caisa cred ca nu i-a placut din cauza ca era putin acrisoara.
Ceela felicitari pt primul dintisor! Mai spune-ne despre Traian.
MP bravo si lui Mateias pt dinstisor. Eii cu tati in concediu mai zic si eu... adevarat rasfat pe voi.
Luizax multa sanatate Giuliei si tinem pumnii la vaccin.
Tina am inceput cu o lingurita de mar fix cand a implinit 4 luni si am mai adaugat cate o lingurita pe zi. Le dau prin razatoarea aia mica si ii dau mai mult zeama, cel putin cu marul pt ca cu el am inceput am evitat sa-i dau pulpa caci poate fi inecacios. La piersica s-a facut asa mai gros ca un nectar. Eu ma asteptam sa vad o jucarie de bagat in gura si cand colo vad un leagan in toata regula.... Tare frumos! Succes la slabit. Si eu mai am inca 6 de dat jos si imi stau pe creier asa ca de ieri am inceput o dieta. Iti voi spune daca da rezultate.
Catrinel tare expresiva si dulce e Oana. Am ras cand am citit ca nu stie jmecheria ca se poate sta cu capul si intr-o parte. Asa e si Maria... degeaba incerc sa ii pun eu capul se tine tare domle ca nici cu forta nu reusesc ba mai si incepe sa urle cum ca nu am dreptate... si stie ea mai bine.... Asta e o las pana cand se va invata singura daca ajutor nu vrea... Ii dau fruct o data pe zi, de obicei dupa amiaza ca atunci vin eu acasa si repet, am inceput cu o lingurita (masura de la lapte praf) si am ajuns la jumatate de piersica intr-o saptamana... am luat-o usurel, avand in vedere ca aici se recomanda diversificarea de la 5 luni nu am avut nici o graba. imi pare rau ca esti suparata ca a plecat mami al tau. Lasa ca tot ne ai pe noi aici... Multumim pt tipsurile despre diversificare!
Tania bine ca ai mai dat si tu un semn de viata. Ma bucur ca Bia ta e ok. 6 kg la 3 luni e foarte bine! Felicitari! Eu dupa cum spuneam mai sus am inceput cu zeama de mar in ziua cand a implinit 4 luni.
Doublemom ce bine ca tu si gogoselele sunteti ok! Tare greu tre sa va fie dar si satisfactie e dubla banuiesc...
Kim eu zic ca e mai mare chinul sa faci piureri pt bebe cu blenderul ala ... la cat mananca ei cateva lingurite acolo ori dai prin razatoare ori daca sunt fierte le pasezi cu furculiza... Felicitari pentru cercelusi. Tare frumusica e Alicia in rochia vernil si tare bine iti mai seamana cum spunea si Catrinutza...
Polixeni poate nu-i prieste laptele ala... sau cine stie cum a zis si doct il bea prea repede. Spor la facut bagaje si calatorie usoara iti urez de pe acum.
Cameliada felicitari pt intoarcere si pt papatul degetelor de la picioare. Ce meniu diversificat aveti voi...
Cosmina calatorie usoara sa ajungeti cu bine in Romania.
rocsana si bebe maria
Polixeni spune:
Gheia sas!!
Multumim fetelor care nu ne-au uitat si ne-au felicitat pt implinirea celor 4 lunisoare.Tocmai am venit de la vaccin si am plaaaaaaannns acolo,dar acum facem nani.Speram sa nu facem febra.Si noi suntem in febra facutului bagajului mai ales ca nu stiu ce haine sa iau pt pitic.Si joi plecam in Atena iar vineri dimineata avem avionul spre Buc.Sper sa pot avea acces la un pc cat stam in Ro si sa intru pe forum.
TUDOR(EMIII2)!!!Sa cresti mare si sanatos!!!
De asemenea tin sa felicit toti bebeii care urmeaza pe lista!!(in caz ca nu apuc sa o fac in fiecare zi).Sa cresti mari,sanatosi si norocosi!! 
Pupicei voua si revin mai tarziu daca pot.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gpoli_ro/album?.dir=14dfre2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
nshiro spune:
Am pus poze incepand de aici:
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/detail?.dir=a30f&.dnm=bdabscd.jpg&.src=ph
rocsana si bebe maria (3 martie 2006)
Irina71 spune:
La multi ani ! tuturor bebicilor aniversati azi !! 
Raceala mea s-a dovedit a fi pneumonie .....
Si Andrei nu mai scapa de diaree de o saptamana ... cu o juma de pachet de Smecta pe zi, mucilagiu de orez si ceai de menta si tot face caca de 4 ori pe zi ...
Si vineri ar trebui sa mergem la vaccin ... pe care l-am amanat saptamana trecuta din cauza diareei ... daca il mai amanam parca vad ca-l facem la 5 luni ... si diversificarea la fel ... 
Irina, mami de
Andrei (03.03.06)
www.dropshots.com/Irina71
Multe poze cu mine
cameliada spune:
La multi ani, tizule! Tudor - EMIII2 Sa cresti mare si voinic!
Salutare fetelor,
baiatul meu doarme de doua ore in continuu dupa masa de mar cu banana si am zis sa trec pe la voi sa va salut, ca nu mai pup eu atata timp liber la un loc.....
azi s-a racorit si am facut plimbarea de dimineata cu caciulita, fapt care a deranjat baiatu' la culme, a tras de ea tot drumul. Fetelor, Tudor saliveaza ingrozitor, mai tot timpul tb sa-l sterg la guritza si roade degetelele non stop, mai nou baga cate 4 degete odata si mai si icneste ca le baga prea in gatutz, sper sa-i treaca chestia asta, ca sa nu avem probleme cu forma danturii. In rest mananca si face baitza pe cantecele, cantate de moi, binenteles, cand ma aude cantand rade cu guritza pana la urechi, la noi e remediu universal!
Tcelen, succes cu bancile! sa ne tii la curent cu ce rezolvi, ca sa-ti uram de casa noua
Irina71, si noi am patimit acum cateva sapt cu kakutzu moale, dar ne-am rezolvat cu piureul de morcovi. Acum suntem aproape de cealalta extrema, facem kaka cuburi!
pozicile noastre sunt aici !!! http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/album?.dir=c7c8
cameliada si bebe Tudor Bogdan (17 februarie 2006)
mariana_1976 spune:
Dragi mamici,va multumesc mult tuturor pentru felicitarile de 5 luni.Am avut niste nopti mai dificile fiindca Markus nu vrea sa renunte la biberoanele de noapte asa usor.(bea 3 a cite 130-150 ml).In plus, se pare ca ii vor iesi dintisorii, si scinceste uneori de durere atit ziua cit si noaptea.Aici e poza pe care am scanat-o de la cardul lui de asigurare facuta exact in ziua in care a implinit 5 luni.Dupa polemici cu sotul a acceptat sa o pun pe net cu conditia sa o las doar citeva zile acolo.
Catrinel multumim pt. info despre diversificare.
Interesant chestia cu banana care la voi se da mai tirziu.Aici se poate incepe de la 4-5 luni in sus.Chestia cu zaharul si alte substante adaugate in borcanase nu stiam.Aici primim de la moasa multe pliante cu info cit de buna, curata, "safe", este mincarica pt. bebei din Suedia,se lauda de nu mai pot! Diferite firme ne trimit acasa diferite carticele cu tot ceea ce contine fiecare borcanas de-al lor,etc.Am pe undeva chiar o listuta cu ceea ce se foloseste in borcanase pt. a se "inchega" si pastra mincarea de bebe mai bine.Sunt pe lista toate substantele si se explica functia chimica a fiecareia.Sper s-o gasesc cindva ca e din mosi stramosi de cind primul bebe era la virsta diversificarii.
Rocsana acum inteleg de ce foto facute la cele 100 de zile costa asa de mult! Sunt de bebe fotomodel, ce mai! Chiar as plati preturile piperate sa avem si noi asemenea amintiri superbe!Maria e absolut extraordinara in costumasul acela gen "ingeras"!Foarte interesante si info pe care le-ai scris despre diversificarea in Japonia.Ce bine ca putem sa aflam asa ceva de la tine!Multumim!
Kim tu ii lasi Aliciei bratarica la manuta tot timpul? Fetita mea scolarita ar vrea cercelusi ca ea saraca nu a avut niciodata, dar sotul e cam sceptic la subiectul asta.Markus a primit ca dar de botez un lantisor de aur dar nu i l-am pus niciodata de frica.Pe de alta parte,prietena mea frantuzoaica a avut lantisor la gitutul bebeului de la citeva luni si nu au fost niciodata probleme.Nu stiu ce sa mai fac...
Eu am un mixer "Braun" si vad ca isi face treaba bine.In citeva minute fructele si legumele devin o pasta omogena in care adaug formula si amestec din nou pina piureul se mai subtiaza.Uite AICI poza.
Tina si mie mi-ar place asa o "jucarioara" pentru bebe.Este cumva un fel de swing?Voinicutul tau sta asa de frumos in fundulet in poze!Al meu incearca sa stea "in sezut" in special in car seat.
Polixeni calatorie placuta si sa va intoarceti cu poze,da?
Cameliada, sa stii ca si Markus de curind isi atinge piciorusele si incearca sa le..."guste", asa,putin...![]()
Daca saliveaza si e "bebe roade tot" s-ar putea sa-i iasa dintisorii dar nu e regula...
Irina eu am patit-o cu primul baietel care avea diaree in continuu 6 zile de la ceva numit rotavirus.In plus imi vomita tot si nu putea saracul sa bea decit niste saruri speciale antideshidratare...
Dupa cum descrii la voi e alta poveste.Sper ca esti mult mai bine!
Tania aici nu se da calciu la bebe.Laptele praf contine tot calciul de care are nevoie.(zic suedezii si trebuie si cred ca au niste copii foarte sanatosi in ciuda climatului nefavorabil...)
Doublemom de mult ma gindesc cum te poti odihni daca micutele gemene au un bioritm diferit.Vad ca si lui Markus ii place sa-l faca tati "sa zboare".![]()
Catrinuta, felicitari pentru bebe fotomodel!
Daaa, ii poti da piersicuta chiar de la 4 luni in sus!
Monica bravo lui Matei pentru dintisor nazdravan!
Noe, sper ca Bia e mult mai bine astazi!
toate mamicile si bebelusii
Mariana
mama de Monica, Matei si Markus