Bebei de Martie - Aprilie 2006 (11)
Raspunsuri - Pagina 21
micaalsa spune:
tchelen, de la cat timp ai inceput sa-i dai cereale?
alinaalex,
500 ml? Pai eu de-abia reusesc s-o prostesc pe Iulia cu 30 ml. Ce ceai ii dai la Marc?
Catrinel, mortala pozitia de somnic. Vreau sa zic ca Iulia mea a reusit sa se intoarca pe burtica, azi noapte in somn ... de-atunci pauza, nu mai vrea si pace. O fi visat ceva ...![]()
kim, super jucarioarele. Am gasit si eu ceva asemanator, doar ca trebuie sa comand online si pe mine ma cam nerveaza daca nu vad, pipai ... ce cumpar
. Asta e, ce sa fac, in Alba nu e nici un magazin cu jucarii pentru copii.
adar, ai tinut si un regim alimentar in paralel cu pantalonii? Despre astia e vorba? http://www.naturaplant.ro/produse/1734/Biomed_Slip
Sa nu ma trezesc sa comand cine stie ce ![]()
Pozele mele
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
tcelen spune:
micaalsa,eu am inceput cu faina de orez simpla ,2-3 lingurite in lapte
pe la trei luni
poze Iulian la munte
Ce au mai facut bebeii nostrii!!
POZE GRAVIDUTA,FAMILIE SI COPII
POZE ANA-MARIA
CRISTINA&
ANA-MARIA17.01.2006&
IULIAN 22.11.1998
tcelen spune:
fetelor am si eu o intrebare:stiti cumva se elibereaza si buletine la urgenta,sotul meu l-a pierdut si ne trebuie sa facem contractul cu banca urgentttttttttttttt!!
poze Iulian la munte
Ce au mai facut bebeii nostrii!!
POZE GRAVIDUTA,FAMILIE SI COPII
POZE ANA-MARIA
CRISTINA&
ANA-MARIA17.01.2006&
IULIAN 22.11.1998
mihaser spune:
Ceau!
Cristina eu stiu ca se da un act de identitate provizoriu cu serie si numar la fel ca buletinul. Vai ce rau imi pare! Parca am vazut la tv un reportaj ca la Galati e crima de om la buletine. Erau toti in concedii medicale. Poate il gaseste totusi...Sau poate merge cu pasaportul!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos
Catrinel_17 spune:
fetelor, am gasit la fetele de ian-feb
schema asta de diversificare (de la Dr Culcer din Bucuresti). Cine vrea, poate incepe asa (ADAR
ca tot intrebai tu)
DIVERSIFICAREA ALIMENTATIEI
Se incepe dupa 6 luni (la cei foarte grasi de la 4-5 luni)
Masa a II a din zi este prima care se inlocuieste ( de la ora 10) se incepe cu suc de morcov+suc de mar, separate sau impreuna:
- o lingurita in prima zi
- 2 lingurite in a doua zi
- 4lingurite in a treia zi (aprox 20 ml) apoi 40 ml, 60ml…100ml cand se adauga si pulpa de fruct (mar, banana ):
- ¼ mar in prima zi
- ½ mar in a doua zi
- ¾ mar in a treia zi
- un mar in a patra zi
Se sta 1-2 zile pe loc pt a vedea cum reactioneaza copilul apoi se introduce banana mixata cate o lingurita, doua pana la jumatate de banana.Banana trebuie sa fie bine coapta si fara pete negre.
Piureul de fructe ( suc si fructe) trebuie sa fie semifluid, sa curga.
In amestecul de mar si banana se pot introduce oricare alte sucuri sau fructe in cantitati progressive.
Trebuie adaugate proteine sub forma de branza de vaci cate 1-2 pana la 4-6 lingurite, sau pulbere de biscuit pana la aceeasi cantitate.Biscuitii trebuie rumeniti in cuptor (dextrinizati) si umflati cu ceai fierbinte, dupa care se amesteca in piureul de fructe.
Se adauga orice fruct autohton, progresuv, incepand in cu doze mici si crescand doza progresiv :piersici, caise, cirese, visine, capsuni. pere, prune, struguri…
Amestecurile se alterneaza nu se da mai mult de doua zile aceeasi compozitie pt ca sugari se plictisesc si refuza.
Masa aIII
1. Supa de legume,Se ia o cana de ceai de 300 ml si se umple cu legume date pe razatoare sau taiate marunt astfel:
-1/3 din cana morcov
-1/3 din cana cartof
-1/3 din cana dovlecel, telina, pastarnac, ceapa, ardei gras, frunze verzi de telina pt fierul pe care-l contin (pt copii anemici) salata, patrunjel o rosie mica (la copilul mai mare conopida, broccoli si fasole verede peste 7,8 luni )
Toate acestea se fierb cu un litru de apa intre 30-45 min (sau 30min la oala sub presiune cu cant de 300 ml)
Se ia la inceput numai zeama (100 ml)in care se adauga ½ lingurita de ulei de masline sau de floarea soarelui putina sare si 1-2 masuri sau lingurite cu varf de orez instant.
Se va administra inainte de masa a treia:
-30ml in prima zi
-60ml a doua zi
90-100 ml in a treia zi
Daca se refuza se poate adauga lapte sau putin zahar sau miere o lingurita la 100 ml sau zeama de lamiae.
Dup ace s-a obisnuit cu supa se va administra piurel de legume.
2. piurreul de legume se adauga un galbenus de ou de gaina fiert tare:
1/4 in prima zi
½ in a doua zi
¾ un galbenus in a treia zi se vor da 3 galbenusuri pe sapt.Albusul se da dupa un an.
Tot in piurel de legume se adauga si piept de pui.Se fierbe carnea separate se mixeaza si se amesteca in piure.
- o lingurita in prima zi
- 2 lingurite in a doua zi
- 3-4 pana la 6 lingurite pe zi
Branza de vaci in zilele care nu primeste branza la fruct
Ficat de pasare ¼,1/2,3/4 pana la un ficat fiert sau fript la gratar 1-2-4-6 lingurite.
Dupa fiecare aliment nou introdus se asteapta 2-3 zile pt avedea cum se adapteaza si tolereaza copilul si apoi se introduce un nou aliment
Msa a IV din zi masa de la ora 18
Se inlocuieste dupa 7 luni cu iaurt cu sau fara fruste, mamaliguta pripita(subtire) cu unt, branza si/au smantana, papanasi cu branza de vaci fierti
Pana la 2 ani si jumatate si peste copilul trebuie sa primeasca 2 mese de lapte pe zi
Branza de vaci
1l lapte de vaca bine fiert= 6-8 tablte de calciu lactic. in momentul cand a inceput sa precipite se amesteca bine se opreste focul se lasa 30 min si se strecoara printru tifon dublu. sterilizat(spalat si bine calcat). Se va administra la masa de fruct sau la piureul de legume, prograsiv cate 1,2,3 maxim 6 lingurite/zi.
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
Qamar spune:
catrinel,
danke pentru informatii! aveti grija sa tineti ciuful la umbra, ..si aici e o caldura de cred ca o sa ma transform in stare lichida...
rocsana, uite aici cereale cu lapte: chic bebe.ro/categories/92 si aici cereale fara lapte: chic bebe.ro/categories/93 (adauga tu www si sterge spatiul de dupa chic...nu fac reclama, da se pare ca soft-ul forumului nu stie)
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Qamar spune:
aa, mi-am facut si eu album la webshots.com, asa ca daca vreti sa ne vedeti, uite aici: Bia la bunici in RmValcea sau cum arata Bia dupa prima masa cu cereale
azi i-am dat fetei si 3 lingurite de caisa blendata si a fost taaare mirata de noul gust, pacat ca eram singura si nu a avut cine sa-i faca poze![]()
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
adar spune:
micaalsa - da, despre astia e vorba. Sunt super buni (bine, pentru cele cu fund mare ca mine ... exista riscul de plesnire
, desi nu sunt mulati, dar se pot coase - cum am facut eu). In paralel am luat Animal Cuts de la Redis, pe care ii gasesti pe redis.ro si tin si regim. Acum, de vreo 2 saptamani fac si masaj de 2 ori pe saptamana, anticelulitic. Insa, in 16 zile de Animal Cuts din care doar 3 au fost combinate cu "itarii", am reusit sa dau jos inca 4 kg, ceea ce mi se pare remarcabil ...
Detalii ... doar la cerere ...![]()
adar si MAIA
(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...''
MAIA * minunea cu ochi mari
mariana_1976 spune:
Hop apar si eu dupa citeva zile de "greva" fiindca piticii mai maricei au facut o febra de toate frumusetea in toiul verii! ![]()
Acum tot nu sunt prea bine, tusesc si le curge nasucul...Din cauza asta stau doar putin pe net.
Rocsana daa, eu le dau cereale normale fiindca aici cerealele (orz, secara, ovaz)sunt foarte bune si chiar adultii maninca des asa ceva. Ceea ce scrii tu suna mai mult a cereale americane pt. copii mari sau adulti si deci nu se compara deloc cu ce avem aici.
Ceea ce cumpar eu sunt sub forma de boabe de cereale mici USCATE si FOARTE APLATIZATE, care se pregatesc ca o mamaliguta romaneasca, se face din ele o cremuta si se baga la mixer astefel incit e o crema perfect omogena.Totusi...nu se poate sa nu aiba ei japonezii un orez ceva pentru copii.Cerealele speciale pt. copii arata mai mult ca o faina adica sunt ffff. fine si se fac crema imediat nu mai trebuie sa te "chinuiesti" cu mixerul ca mine.
Tcelen sper sa reusiti cu buletinul sotului la urgente si sa va bucurati de noul apartament!
Poate am vazut eu gresit, dar in una dintre pozele din linkul care l-ai pus scria pe cutie "cereales y miel"???Adica cereale cu miere in spaniola.Parca mierea nu se dadea la aia mici sub 1 an sau am inceput sa am eu vedenii de oboseala??
Tania2 fiecare situatie e diferita am observat.Am mai multe prietene si rude divortate si majoritatea cu copii destul de mici.Voi va cunoasteti cel mai bine problemele si posibilitatile de impacare, dar...poate ca nu ar strica sa cereti un sfat de la un psiholog? In Suedia exista multe oficii de consiliere ale familiei gratuite si stiu ca se face adesea apel la psiholog.E greu sa fii singura cu bebe si ai nevoie de mult sprijin din partea familiei si al prietenilor daca e vorba de un divort...Uneori lucrurile sunt foarte complicate si pot avea intorsaturi foarte neasteptate.Din pacate nu va cunosc situatia bine, dar sper sa existe o posibilitate de comunicare amiabila intre voi chiar daca va decideti sa divortati.
Suntem cu gindul la tine!
Noe Biuta e super cu palariuta aia galbena! Haioase si pozele cu gurita dupa prima masa de cereale.Mare dreptate are sotul tau in blog, da´ m-am chinuit ingrozitor sa citesc textul acela aproape invizibil! E cumva scris asa cu un scop anume?![]()
Adar esti tare de tot cu slabitul ala! Ce mai, jos palaria! Eu n-am reusit in viata mea sa dau jos mai mult de 5 kg!![]()
Catrinelsuper pozici wow!!
Ia spune, Oana are ochii caprui sau albastru foarte inchis?(ca eu am monitor LCD si nu e asa de precis daca nu ma uit din "coltul" care trebuie!)
Cat
iti multumesc pt. cuvintele frumoase si urari!
Mariana
mama de Monica, Matei si Markus
Olgutta spune:
Kim si Irina71 am numit albumul Mihaitza (fara caciulitza pe ultima litera). Dupa ce am citit posturile voastre m-am dus fugutza la album sa vad cum ati inteles voi ca e baietel. Pai daca eu am pus doar poze cu maiouri galbene si verzi
si nici cercelusi n-avem ... :) .Toate rochitele care le avem sunt prea calduroase pentr timpul asta, dar merg chiar azi la magazin sa inoim garderoba micutei. De cercei, nu pot sa-l conving pe tati, zice ca e prea mica si o chinuim degeaba.
Kim, despre ce fel de super masaj pentru bebei povestesti, poate pui un filmulet pe net cum ii faci masaj Aliciei, asa mai invata si alte mamici. Pe mine tare m-ar interesa.
Noi ne-am mutat la Montreal, suntem in acelas oras.
Tania2, nu stiu de ce ai decis sa divortezi, dar stiu ca un bebe ii schimba mult pe ambii parinti. Si la inceput taticii de obicei nu sunt prea incantati de schimbare, desi ii iubesc si ei mult pe bebelusi. E posibil ca ambii parinti pentru o perioada sa devina mai irascibili, deci si certuri mai dese. Divortul e o hotarare foarte importanta, mai lasa-ti un pic de timp daca neintelegerile au inceput dupa nastere. Sper sa se rezolve situatia si sa va redescoperiti.
Noe, am vazut-o pe Bianca la prima incercare de cereale, tare dragutza, unde si-a pierdut un cercelus?