Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (71)
Raspunsuri - Pagina 26
Gandacel spune:
Fetele, nu mai ies nicaieri. Mi-au venit musafirii si ma simt rau. Ma culc chiar acum, odata cu Bogdan!
Poate poimaine, ca doua zile sunt scoasa din uz si nu schimb tampoane prin parc!
Pupici!
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
Madutza10 spune:
Cuscra ,misto rau pozele ,de fapt normea-i misto !!
Va pup!
Eu cu mancarea in deplasare stau cam prost ,al meu nu maninca borcanele si nici fructe de nici un fel ,asa ca tre' sa fierb zilnic ,chiar daca e concediu ,important e sa fie el bine si satul ,atunci ma simt si eu bine !Din motivul asta ,o sa stam la o vila care are bucatarie utilata cu de toate deci nu tre' sa car decat blender-ul,sa-i pot face puiului de mincare ,oricum la hotel nu ma incanta ,am fost anul trecut ,cu bilete si mi-am facut o groaza de nervi ,camerele de kkt ,servirea la fel ,deci unde mergem acum e raiul pe pamint ,stiu cum e ,nu ma mai minte nimeni ca'i superb si cind ajung sa ma iau cu mainile de par!
Ilenutza ,tu inca esti la mare ??Ce bine-o fi
Pupici lui Victor !
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
POZE IULIE
Noki_Lara spune:
Bau-bau si de la noi, la pranz!
Noi suntem vesea ca plecam sambata la mare, iar io numar minutele pana atuncea!
Noi am ales varianta de stat la apartament inchiriat, unde o sa-i pot face de papa si micul ejun de fructe si pranzul de legume cu carne, asaca nu-mi fac probleme. Si nu mi se pare nici prea complicat, ca fac supa pentru 3 zile si o tin in frigider. Iar fructele le paez imediat cu blenderul. Numa' sa vedem record de incarcare al Matizoiului, ca duc si catel si purcel si....de toate!

Leea- io am intarcat-o de vreo aproape si imi mai curge si acuma daca storc laptic. Nu mult, dar curge ceva. E sarat la gust
, deci nu mai e de baut si si-a schimbat culoarea catre verzui. Bleak!
CristinaMH- felicitari pentru tonaj! Totusi v-am luat acuma - avem 7.900 desi mie Irisucul mi se parea mai dolofana. Ma tot intreb insa, nu te supara pe mine, oare e ok sa nu-i dai carne si impicit aport de fier la varsta asta? Ca si OMS-ul sfatuieste alalpta exclusiv pana la 6 luni dar dupa aia intodusa papa. Ma refer la papa cu carne nu numai buruieni. Io stiu ca e extrem de comod si io am avut fobia diversificarii, dar oare e ok? Sa nu faca vreo anemie, ceva. Pupici micutei! Si spor la lectiile de sofat!![]()
Madau- ce scumpa e Mirunica! Sa va traisca!

Cu laptele e asa - dupa parerea mea: cred ca i s-a cam luat de el. Cate mese aveti pe zi? Noi aveam 3, adica ii dadeam si la masa de 18 tot lapte pana cand i s-a luat de el, nu mai vroia deloc, scandal, etc. I-am inlocuit masa aia cu iaurt c fructe si cereale si e ok. Adica papa seara cam 200 si dim, la 7 210 ml. Nici io nu cred ca e vorba de tetine-bibe la voi. Pur si simplu cred ca au perioade. Si am mai auzit de saturatia de lapte la varsta asta. De fap, cam acuma apare. si noitot Milumil 2 bem. Eventual da-i intr-o seara iaurt sau ceva cereale si incearca din noi ziua urmatoare. Alte idei nu am, ca noi de bine de rau acum papam cam 350-400 ml de laptic pe zi.
Ioana77- sanatate multamicutei si sa-i treaca repede raceala!

Poze cu mami si Sarah 
www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">Filmuletze poznase
Varsta Sarah
madau spune:
Noki uite o sa incerc si varianta cu iaurt cu cereale si fructe la ora 19. Dar asta inseamna ca o sa aiba 2 mese cu fructe nu? Sau voi mancati doar 4 mese pe zi?
Sa aveti vreme buna la mare, noi plecam abia pe 14 august, mai e ceva pana atunci, dar macar ne-am incarcat nitel bateriile acuma.
Si eu vroiam varianta cu apartament/vila de inchiriat, dar tati a zis ca decat sa ma vada iar la cratita, mai bine stam acasa. Deci el a hotarat hotel, hotel sa fie. Mie-mi convine, iar cu Miruna v-am zis, ne descurcam noi. Plus ca am tot stat acolo in ultimii 2 ani, deci stiu cum e, n-am surprize neplacute. Camerele sunt mari, AC, curat, gatesc super.
Soare sa fie ca in rest..le facem noi pe toate ![]()
![]()
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 7 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze
Noki_Lara spune:
Madau- noi tot 5 mese avem pe zi. Deci da, asta inseamna 2 mese de fructe. dar io nu o consider pe aia de la 19 de fructe propriu-zis, ca practic e iaurt si uneori bag in el fructe, alteori nu. Azi ii pun jumate de banana + 4 lte de cereale cu fructe si lapte si iaurt de la Milupa. ieri i-am dat iaurtul cu mar copt si 2 biscuiti Petit Beurre.
Poze cu mami si Sarah 
www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">Filmuletze poznase
Varsta Sarah
ioana_77 spune:
Pupi pentru incurajari 
Se pare ca este racita, asa ca am bagat in actiune supozitoarele cu paracetamol, apa de mare si pompita de aspirat si-am sa-i zic lui tati sa ne mai cumpere una, alta. O dovedim noi si pe-asta. Trebuia sa se intample mai devreme sau mai tarziu. Presupun ca o sa mai am parte de o noapte alba si pe-orma ne-om linisti.
halal concert cu Shakira, intarziere de 3 ore. Pai pt concertul cu Depeche nu s-au mai facut atatea valuri si ei au fost baieti corecti.
Ca vorbiti de papa, poate incerc si eu maine un mar copt la puiul meu, ca nu-sh ce sa-i mai bag in menu. Nu ca s-ar da in vant dupa branza si iaurt, daca as reusi sa le fac si pe-asta din lapte de tzitzi cred ca ar avea mai mult succes.
A, si de azi dimineata ghiciti ce papa mama la micul dejun: iaurt cu cerealele Mariei care au fost desfacute de mai bine de o luna si care sunt f bune. Ce mami nu are voie sa se pufoseasca?
Io cam cand as putea asa o scot pe Maria afara date fiind precipitatiile noastre nazale?
Ioana si Maria (29.11.2005)
poze
cristinamh spune:
noki, asa e cu recomandarile... media e 6 luni... acum la noi o sa fie 9...
cu fierul m-am gandit si eu, mi-am facut analizele, si am de unde sa-i dau. nu pare nici pe departe anemica. cat despre carnita... hmm... am vazut copilasi vegetarieni, adica n-au pus carne in gura si n-au avut nimic. de-asta nu fac o tragedie. apoi merele, din ce ma pricep, au ceva fier, si de-astea mancam. nici bananele nu sunt de ici de colo.
si am incredere si in medic. mi-a demonstrat de 3 ani ca stie ce face, si ca nu merge dupa scheme batute in cuie. adica acelasi om m-a sfatuit la diversificare la 4 luni cu andrei... si acum ma sustine sa alaptez in continuare. o sa avem timp destul sa mancam si noi toate legumele si animalele de pe planeta
.
asa ca probabil o sa facem 9 luni, sa terminam cu plimbarile si sa incepem si noi "marea diversificare". mai tarziu decat am visat vreodata ca se poate... poate ca pare alaptat dus la extrem, dar sunt cu ochii pe copil, sa ia in greutate cum trebuie.
acum din istoricul plecarilor cu andrei in concediu, avea un an cand am plecat prima data. dimineata avea bibe cu lapte...pe la 6 cand se trezea. pe la 11 avea un borcanel de fructe. dormea pana pe la 2, cand se trezea lihnit de foame. luam ciorbita la terasa si pt el, portie intreaga. pe la 6, 7 cel tarziu avea un iaurt cu biscuiti, si seara la culcare iar lapte. dar asta era marea, care ii facea o pofta nebuna de mancare...
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
lavi02 spune:
Incerc sa scriu si eu putin, cu Nati in brate.
Zilele trecute ma uitam prin SMS-urile pastrate in telefon si am dat peste diverse anunturi cu nasteri... m-a apucat nostalgia.
Mi-amintesc cum ma duceam noaptea (cand ma trezeam tot la 3h pt alaptat) in bucatarie sa-mi verific mobilul: n-o mai fi nascut careva? Sau mai dadeam drumul noaptea la PC pt vesti.
Cred ca aia a fost cea mai frumoasa si mai intensa perioada pe forum, parca si discutiile erau... nu stiu cum dar alfel. Nasterea unui prunc nu-i de ici de colo, e un moment incarcat de emotii, griji, suspans, suferinta, bucurie... apoi primele zile cu bebeul acasa, cand dadeam care mai de care din colt in colt... simteam un real sprijin de aici de pe forum, ma bucuram daca pot sa ajut cu o idee sau o vorba buna, ma ingrijoram, ma amuzam, faceam haz de necaz... parca totul a trecut mai usor si mai frumos.
Din punctul meu de vedere totul s-a stricat in ianuarie-februarie. Stiti voi cu ce ocazie.
Aia a fost o decadere brusca. Dar dupa ce ne-am linistit, a venit o decadere lenta. La un moment dat citeam fiecare post, sorbeam fiecare cuvintel. Acum, uneori, daca citesc 3 pagini din urma abia daca gasesc 2-3 idei care meritau citite sau intrebari la care merita dat un raspuns.
Problema e ca alea 2-3 idei/intrebari/probleme reale se cam pierd in noianul de restul ce-o fi.
Hai sa ne aberam mai putin!
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
lavi02 spune:
Acu' sa raspund la obiect, sa nu ma mai aberez.
Despre Bulgaria am scris la calatoriile sufletului, aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78038&whichpage=9
Am scris mai multe posturi acolo. Nu am mai dat detalii si aici pentru ca nu avea sens sa postez in 2 locuri, iar cine e interesat de Bulgaria mai bine citeste direct acolo unde sunt si impresiile altora.
cristina si mie mi se pare cam tarziu sa nu-i dai carne pana la 9 luni dar daca tu ai ales sa mergi pe mana drului respectiv, stii tu ce stii. Nu te mai bat la cap mai mult.
ioana din ce mi-au zis mie doctorii in care cred, e OK sa-i scoti afara pe copiii raciti daca-i vremea buna si n-au febra. La fel, e OK sa le faci baie.
Trebuie sa ai tot timpul ceva in casa pt febra, astia mici fac din senin un 39-40 si au talentul sa-l faca noaptea. De la dinti nu se face febra asa mare, nici de la frig, probabil a luat un virus din aer de pe undeva.
Sanatate!
In concediu i-am dat masa 1 si 5 laptele meu, mesele 2 si 4 borcanele de fructe si masa 3 borcanel de pranz. Incercati mai multe "retete" de borcanele, unele le plac, unele nu. Patul pliant pt bb - il declar comoara la portbagajul omului.
catutza asa ma gandeam si eu ca daca bronsita i-a trecut cu tratamentul lui Stanciu constand din aerosoli cu ser fiziologic de 3 ori pe zi, aerul sarat de mare i-a facut f bine.
Cu cuscrele astea eu nu prea mai inteleg clar care-cui se adreseaza asa ca sar fiind linistita ca eu nu-s cuscra nimanui.
pitic acum citii intr-un mami - ghid alimentatie ca ceapa si usturoi crud - dupa 2-3 ani.
Noki - legume nefierte buna intrebare! La care te referi? In general sunt mai usor de digerat fierte. Nefierte se mananca ardeii, castravetii - care-s ambii cam grei si rosiile. De ceapa si usturoi am zis, morcov crud se da ca suc... altele? Varza nu se da pana la 3 ani...
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
leea_cv spune:
Noki( se pare ca numai tu mi-ai raspuns) cama asa arata urmele de lactatie si la mine si cu acelasi gust.Am incercat de curiozitate sa il pun pr Tudor la sin si a facut ca toate bazaconiile.Parca nu de acolo si-ar fi supt seva.
Lavi si eu mor de dor dupa perioada specificata de tine.
Ioana 77 ai racit copila.Sanatate.
Ilenutza e mana cereasca patutul pliant.Nu stiu ce m-as face fara el.Il car cind la buni cind la mine si doar in el doarme pruncul bine.
Mada si T face o gramada de fitze cind e vremea de laptic.Pur si simplu nu il vrea.dica ia citeva inghitituri si apoi scuipa tetina cit colo cu tot cu bibe.
In rest...o zi de tot rahatul.Am facut azi vaccinul ala de trebuia dat acu o luna.3 intepaturi.Ca io primul l-am facut de la stat,dupa care m-am razgindit,asa ca acum i-au facut nush ce in plus.Maaama doamne ce a mai plins mititelul.Si i-a curs la singe ca mi-a patat toata bluza.Imi venea sa ii scot ochii asistentei.Dr a zis sa nu ii mai pasez legimele ci sa i le dau doar farimate sa isi dezvolte masticatia,iar mie mi-e frica sa fac asta.Cica nu scapam de taiatul putzicii,per general e sanatos si, zice dr, mai rar copil asa frumos
si mare (arata ca unul de 1 an).
Si ca sa nu fie doar 3 ceasuri rele in martea asta, am continuat ziua cu o cazatura din pat de zile mari.Imi ziceam io ca mie nu mi se va intimpla.Ash...Am plecat doar pina in bucatarie si am auzit zbuuuf si pruncul debutind un spasmul hohotului de plins.Am zis ca mooooor,ca-s o vaca, ca is iresponsabila,ca saracul dupa atita sufetinta ii mai pricinuiesc si eu una...Apoi si-a revenit si a intrat in normal.Nu stiu cum a cazut,dar l-am gasit pe burta, pe covor.Noroc ca e destul de gros si a amortizat aterizarea.
Despre mincare..uuufff..ce sa zic ...imi prind urechile.Dr zice sa ii dau incet incet mincare gatita in casa.Dar canci, ca io nu gatesc numai pt mine asa ca imi va fi greu.
Leea si Tudor (19.12.2005)