Copilasi martie-aprilie 2004 (80)
Raspunsuri - Pagina 19
LauraFlo spune:
Mickyyy, ma bucur ca v-a priit concediul. Si eu astept impresii despre Bulgaria (am auzit numai lucruri bune) mai ales ca am refuzat o oferta de concediu super in Bulgaria din lipsa de timp.
Dar poate recuperam la anul. Nu ne-ai spus cum au reactionat fetele la mutare.
Ela, si week endul nostru s-a petrecut la fel: ceva gospodareala (dar nu prea multa ca strica) in parc in fiecare zi si o iesire pe faleza cu prietenii si proaspetii insuratei(sora si cumnatul).
Andreea, Daria stie toate culorile, dar eu nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi. Cred ca Alexandru inca nu vrea sa le invete. Cu Daria a fost foarte simplu pentru ca are la indemana foarte multe carti de gradinita si scoala ( de la mama si sora mea) si (mai ales) ii place la nebunie sa "invete". Joaca preferata a fiica mii e sa "invatam" din cartile astea.
De exemplu fiica mea nu stie prea multe la calculator. Stie sa-i dea drumul( nici nu e prea greu sa apesi pe un buton, nu ?) sa schimbe CD-urile, dar nu stie sa manuiasca mouse-ul (si am vazut unii copilasi de varsta ei care deja joaca diverse chestii de varsta lor). Asa ca ma rezum la ai deschide un document Word si o las sa scrie (mai nou ma pune sa-i dictez litere)...Fiecare copil are ritmul lui, o sa le invete si Alexandru in curand.
Eu am avut proasta inspiratie sa-mi mut biroul (am citit niste indicatii Feng Shui), si acum seful meu are "mai mult acces " , adica vede mai bine ce fac eu la calculator, asa ca sunt nevoita sa intru mai rar pe DC....![]()
Sora mea a fost si si-a facut o echografie tridimensionala ( eu n-am reusit sa fac, pe "vremea mea" nu erau in Galati); au venit asa de incantati, o sa aiba o fetita (Maria) si e totul ok cu ea.
Multumesc din suflet pentru urarile pentru ea.
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004
Mickyyy spune:
Asaaaa
Ca tot n-am facut nimic azi la birou...hai sa va povestesc cum e pe la bulgari.
Am fost la Nisipurile de aur, cu rezervare direct la hotel. Am incercat prin agentie dar aia ne mai cereau 50% pentru copil la bilet (scria mare pe site ca "infantul" sub 2 ani e mereu gratis si la fel si primul copil intre 2-12 ani, numai agentii romani ne explicau de zor ca nu se cumuleaza gratuitatile si tre sa mai platim vreo 175 de euro in plus), asa ca am trimis mail direct la bulgari, am platit avans prin banca si-am rezolvat problema cu vreo 200 eur mai ieftin per total.
La hotel conditii bune spre foarte bune, iar mancare cat puteai duce (demipensiune, bufet suedez), gaseai absoult orice voiai si puteai sa-ti umpli si 10 farfurii odata, nu te intreba nimeni nimic, nu se uita stramb la tine.
Preturile in statiune era decente, cam cele care se practica la localurile din bucuresti, daca nu si mai ieftine. Un pranz complet, cu tot cu bauturi, intr-un restaurant foarte bun, pentru 4 adulti si 3 copii ajungea la maxim 90 leva (1 euro era aprox. 1.9 leva, plus minus functie de locul unde schimbai, 1.88 in statiune, 1.94 la banca in oras). Un pranz intr-un local normal era cam 35 leva de familie.
Astea erau preturile de statiune, pentru ca in oras erau la jumatate (varna era la vreo 10km distanta).
In hotel aveau un sistem super fain de plata, la cazare fiecare primea un card pe care-l putea folosi in tot hotelul (la bar, la restaurante - erau vreo 4, cu diverse specificuri, la piscina, etc), iar de achitat o faceai la final, cumulat. Era super comod (nu te carai cu banii dupa tine) si foarte economic (scapai de-o gramada de spagi
, pentru ca peste tot pe unde mergeai si-l foloseai plateai exact cat ai consumat).
hotelul avea 8 piscine
, 2 de copii, 2 de adulti unite prin 2 topogane, 2 interioare (una copii una adulti) si inca 2 cu apa minerala si chiar si jacuzzi. Si cea mai faina chestie care am vazut-o eu pana acum, aveau bar in piscina
. Stateai in apa, beai ce voiai, fumai o tigare, mai dadeai o tura de bazin, iar te intorceai la bar. Era un bar cu dubla deschidere, o parte catre "uscat" si cealalta catre apa, iar in apa era niste piloni inalti pe post de scaune, pe care puteai sta lejer si savura o bere.
Plaja era lejera, insa sezlongurile si umbrelutele scumpe (25 leva un set complet de 2 sezlonguri, saltele, umbrela, masuta); puteai insa ramane la piscina si erau gratis. Pe plaja aveai "chelner personal", ma rog, pe una din plaje era un tip care iti aducea abosult orice voiai, direct la sezlong (ca era bautura, mnacare, nu conta), ce m-a impresionat la bulgari, nu spun niciodata nu avem, fac ce fac si aduc ce le ceri (am comandat un cocktail pe care nu-l aveau, s-au dus la un alt bar si l-au cumparat ei de acolo si mi l-au adus), iar la restaurant peste tot exista scaunele pentru copii. Iar acolo und n-au suficiente (noi voiam mereu 3) se duc prin vecini si imprumuta.
to be continued......ca a aparut ceva de rezolvat la birou 
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
codritu spune:
Mickyy, bine ai revenit. Eu doar visez la concediu, cine stie cand vom avea si noi timp si bani sa mergem.
Andreea, Tudor stie culorile, dar fiecare copil e diferit. Eu nu l-am stresat sa le invete le-a invatat singur si acum a invatat si formelel geometrice, dar la olita tot nu stie sa se ceara
, asa ca una buna una rea.
Tudorel
LauraFlo spune:
Uau, Mickyyy, ce bine suna. Astept continuarea !
Claudelu spune:
Azi e o zi mare, am reusit!!!!!! Vom avea casa noastra
Am primit un apartament ANL 

Nu mai pot de fericire!!!!!
Mickyyy spune:
so....back in town!
am o tona de treaba, da' nu stiu de unde s-o apuc....asa ca pierd vremea pe net
.
poze tot n-am (doar daca vreti sa vedeti www.mimosa-hotel.net" target="_blank">hotelul direct de pe site-ul lor, nu-i mare diferenta intre pozele de acolo si realitate) insa sper ca in 2-3 zile sa rezolva si asta.
Ce aveau naspa bulgarii - serviciile medicale, de toata jena, scumpe si medici ingamfati. In penultima zi malina a facut o indigestie si pentru linistea noastra am zis hai sa vedem un medic. O scarba de doctor (seamana perfect cu cele de pe la noi), intai s-a minunat ca vorbim engleza, s-a uitat putin la malina (vreo 2-3 minute, in gat, a ascultat-o putin la stamac si asta a fost toata consultatia) dupa care a inceput sa ne explice ca-i nu stiu ce epidemie si ce virus in zona si toti copii il iau, si ca sigur il are si malina (bineinteles ca n-a avut nimic din toate prostiile ei), ne-a dat o reteta cu 3 medicamente pe care le aveam si noi in trusa de pim ajutor (smecta, saruri de rehidratare si inca ceva) si ne-a taxat 100 leva (adica 180 RON), cu toate ca aveam asigurare medicala. Replica ei a fost ceva de genul: romani??? aaaaa....toti romanii trebuie sa plateasca cash, treaba voastra cum va rezolvati problema in tara cu asigurarile. Norocul nostru ca eram cu cineva care lucra in domeniu si ne-a invatat ce sa facem, ca altfel ne recuperam banii la sfantu asteapta (ca normal ca doctorita nu ne-a spus nimic, doar ca pe ea n-o intereseaza, ei ii platim si ne descurcam dupa, insa ca sa te poti descurca dupa e obligatoriu ca inainte de orice control sa anunti la un numar de pe polita de asigurare tipul incidentului, dai o tona de date de acolo, ei te trec intr-o baza de date dupa care fie iti trimit medic gratis fie te duci la primul doctor si rezolvi problema urmand sa recuperezi banii dupa; insa daca nu faci asta in ziua cu problema, dupa nu mai are nici o valoare). Norocul nostru ca fata a fost ok si n-a mai fost cazul sa apelam la ea din nou. Oricum, daca aveti de gand sa iesiti in afara, merita sa va faceti asigurari, fie doar si pentru copii, nu stii ce probleme au si costa acolo de te rupe un consult (asigurarea a fost vreo 40 ron si doctorul a fost 180).
Oricum, atsa a fost singurul incident neplacut de la ei. In rest totul a fost fain. Am vizitat nesebarul, o sa va pun poze, e o mica peninsula cu case vechi, stradute mici, seamana cu sighisoara noastra (mi s-a spus, ca eu n-am vazut-o), oricum daca ajungeti pe-acolo e pacat sa nu dati o fuga.
Am mai vazut castelul reginei maria de la balcik, o mare teapa! Ca sa vezi castelul trebuia sa treci obligatoriu prin gradina botanica, si implicit sa cumperi 2 bilete, iar castelul in sine m-a lasat rece, era mic (multi il cautau prin gradina botanica, il ocoleau la inceput ca nu se gandeau ca chestia aia ar putea fi chiar castelul si ramaneau dezamagiti cand il descopereau adevarul) si se puteau vizita vreo 3 camere mici mici plus baia. Nimic senzational acolo. Mult mai ok era gradina botanica.
In balcik foarte foarte multi romani, gaseai inclusiv crasme unde puteai comanda in limba romana, iar pe strada din 3 turisti 2 erau romani. Spre deosebire de nisipurile de aur, unde majoritatea erau nemti, desi erau si multi romani. Faza in prima zi de stat la hotel, chem liftul, erau 2 persoane in el la care eu fara sa-mi dau seama ii intreb in romana: "coborati?", la care ei foarte simpatici imi raspund (tot in romana) ca da!
Albena semana cu o statiune de pe vremea lu' ceausescu, scumpa si cu hoteluri naspa (cel putin comparate cu cele din nisipurile de aur), insa foarte foarte aerisita. Mie una nu mi-a placut absolut deloc, dar nici n-am vazut decat putin din ea. Si plaja si apa erau mult mai murdare ca la nisipurile de aur (la nisipuri ti-era si jena sa stingi o tigare in nisip, atat era de curat). Insa preturile la fel de mari, daca nu si mai mari. Albena e foarte mediatizata dar dupa parerea mea e mult sub nisipuri (tot drumul prin bulgaria era indicatoare cu cati km au mai ramas pana la albena, pe cand la nisipuri nu gaseai absolut nimic, ba mai mult, nici pe harta nu l-am gasit pentru ca e trecut doar in varianta bulgareasca, nu cred ca scriu corect dar seamana cu slatjni piasci).
Ce n-aveau bulgarii: indicatoare rutiere - rare si multe in limba lor, si nici borne kilometrice (absoult deloc) asa ca ne-am invartit de vreo cateva ori in cerc pe-acolo.
politia super ok, n-am avut nici o treaba cu ea (au circulat atatea zvonuri ca sincer mi-era teama)
la vama am avut noroc, am prins liber si la dus si la intors, am stat cam 15 minute la dus si 10 la intors. Culmea a fost ca in ziua in care am plecat noi spre tara, cu ceva timp inainte s-a stat si 4 ore in vama (cica au dat si la stiri), noi am ratat nebunia de pranz si-am trecut lejer lejer.
Cam astea-mi vin in minte despre bulgaria acum.
despre noi, ne-am distrat fain, cu toate ca la ambele fete le-au iesit dinti si masele fix in saptamana aia petrecuta acolo (daria 2 dinti, malina o masea) si au avut si momente de maraiala. Am fost cu niste prieteni care aveau un baietel cu vreo cateva luni mai mare ca malina, asa ca ei si-au gasit de joaca impreuna. Dar si prostiile tot impreuna le faceau, numai relele le invatau unii de la altii
. Malina a fost speriata de mare (n-a vrut deloc sa intre in apa) in schimb din piscina abia abia reuseam s-o scoatem.
hai ca mai iau o pauza ca am povestit de ma dor degetele
.....poate revin si cu poze data viitoare....
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
Mickyyy spune:
Claudelu, felicitari!!
sincer, eu nu credeam ca ANL-ul mai functioneaza
LauraFlo spune:
Mickyyy, inca o data superb. Si iarasi inca o data spun : te admir pt curaj si mai ales pentru lejeritatea si optimismul cu care gandesti (si povestesti) Eu nu stiu daca as fi plecat cu doi copii mici in strainatate (n-am plecat pana nici macar cu Daria pe undeva prin tara). Ma bucur pentru voi ca v-ati relaxat dupa asa o vara plina .
Clau, esti mare !(cand venim la inaugurare ?)
Ce bine ! cand va mutati ? Sa fiti fericiti si sanatosi in casa cea noua !
Mickyyy spune:
Laura, si la mine e prima oara cand plec in afara, chit ca am avut pasaport de la 14 ani
. Insa cu copii asa e, de plimbat i-am plimbat de cand ma stiu, cu malina la 3 saptamani eram la braila in vizita, cu malina la 1 an si 3 luni si daria la 5 saptamani eram la munte, iar o luna mai tarziu eram cu amandoua la mare. Ce-i drept, de multe ori e obositor, insa eu zic ca merita.
Si nu stiu daca v-am spus faza cea mai dura, in bulgaria pe la jumatatea sejurului am descoperit ca mi-am pierdut permisul de conducere, pe care nu l-am gasit nici pana in ziua de azi
, Culmea e ca nu m-am linistit cu plimbatul. Orice om normal se-ntorcea in tara si mergea la politie sa rezolve problema, numai eu, inconstienta, m-am mai plimbat si pe-aici vreo mie de km (prin moldova) si bineinteles ca n-am avut de-a face cu nici un politai. Nu prea stiu ce s-ar fi intamplat daca ma opreau sa-mi ceara actele la control. Da' nici nu m-am stresat, am zis ce-o fi o fi, si uite ca am avut noroc. dar am circulat si regulamentar, mult mai regulamentar decat de obicei. desi faceam haz de necaz, ca daca fac vreo prostie si ma opresc, oricum n-au ce sa-mi ia
.
LaviB spune:
Serus fetele!
Mamaaaaaaaaaaaa ce chef de caldura si vacanta mi-a facut Mickyyy, de-mi vine acu sa fug in tarile calde.
Doamne ca e o vreme de toata cacaoa aici. Noroc ca mai iesim cu mamicile si copii de la grupa ca altfel nu stiu zau ce am mai face. E un frig de numa aci fetele, bin ca avem suflete calde ca atlfel am ingheta cu totul hi hi hi.
Noi am trecut cu brio de sf de saptamana cu ceaun si bulz. Toate au iesit super . `
Mickyyy asa cum am mai scris mi-ai facut o pofta nebuna de concediu (desi abia am venit).
Am auzit ca Bulgaria e super faina si ca serviciile sunt mult mai bune decat la noi. Multe cunostinte (nemtzalutze) de-ale noastre merg acolo pt ca e plaja faina, servicii bune si destul de ieftin.
Pacat ca nu suntem in stare sa ne scoatem in evidenta decat partile rele.Cat am avea de castigat, fir-ar. Gata ca ma apuca nervii cand ma gandesc , ce prosti putem fii. Vrem sa ne imbogatim de azi pe maine si tinem la pret si punem un kk pret pe calitate.asta e!
Super ca v-ati simtit bine si v-a priit.
Clau chiar azi am vazut scurt la stirile de la Antena 1 ce tambalau a fost la Arad cu apartamentele astea. Chiar m-am gandit la voi si m-am uitat daca va zaresc cumva in vreun cadru ![]()
Sa-l stapanitzi sanatosi si sa va bucurati de el. Aaaaaaaa! da`voi nu aveati unu` pe care tocmai l-ati renovat? Ce faceti cu ala??
Mariana bine ai venit in clubul "unul scurt" ha ha ha![]()
![]()
Vorbeam de mancare: si noi am fost mai traditionali asa in ale bucatelor insa decand sotului meu i s-a spus la medic sa aibe putin grija la colesterol ca nu tre sa fie de 50 ani sa patzeasca una alta, m-am profilat pe mancaruri asiatice si nu doar ca ne plac insa sunt si super sanatoase. toti musafirii din ro (traditionali de traditionali) au fost super incantati si mirati de combinatiile de lapte de cocos cu menta, sau sos de soja cu ananas etc.
Legat de Stefanel al tau: tu sper sa -i treaca (nu ma speria ca si la mine vine una mica). Eu zic ca e o faza desi nu tre sa treci cu vederea, explica-i, mustruluieste-l si....poate da roade. Succes!
(noi avem la grupa o fetitza mai "rebela" si ne doare sufletul, dar tu cu stefanel si Simon, ma gandesc ca-ti e si mai si.Fruntea sus, va trece !!!)
Ela draga asa e : nu-i bun ceaunu' ala de nika, iar bulzul nici atat . Sunt releeeeeeeeeeee si acreeeeeeeeeeeeeeeeee!! (asa na! sa-mi ramana mie mai mult, sac)
Codrutza m-am gandit ca Petra o fi schimbat ziua cu noapte, dar daca spui ca oricum nu le doarme nici ziua ma intreb cand reuseste sa-si faca somnu`de bebica de crestere?! Nu ma speria si tu!!
Cu tinutul de urat nu prea mere la noi ca la mine e zi si la tine noapte deci....nici o branza.
Hai pusi si nervi tari ca treceti si de asta.
Andreea si noi suntem la invatat culorile, ba le incurcam destul de des insa nu-mi fac griji prea mari. toate vin la randul lor si asa cum spunea Ela parca, gradi o sa le aduca un salt maaaaaare in dezvoltare. La urma urmei toate trebuiesc invatata, ia uite-te la noi e vreuna care nu stie culorile?!![]()
succes si perseverenta!!!
va las fetele ca s-a facut taliu , ma duc sa-i dau lu`hanna de papica si la pat si....poate revin. ha ha ha (asta ca tot nu va streseaza mesajele mele ![]()
Lavinia-mama (
30 sapt.) si micutza Hanna (16.04.04)