Copiluti de mai-iunie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 26
elisor spune:
Sunt franta si stoarsa, normal la ora asta si Bianca inca nu doarme...dar sunt si fericita ca bucataria e aproape gata, daca gaseam azi plita si cuptorul erau incheiate lucrarile, dar vorba OlgaiT "si maine e o zi", chiar si poimaine cand sper sa terminam.
Pana la urma cerd ca durerile mele se trag de la coloana, de la nervul sciatic, vom vedea...
Nelia la noi in Ro cred ca mai toti copilasii au luat Fe mai mult sau mai putin si nu inteleg de ce sunt atat de diferite schemele, ce au ce-i de aici in plus fata de ai vostri sau invers
Piciorusele curbate e semn clar de lipsa vit.D
Gabitza sunt vreo 30 si ceva de ron scutecele alea pentru apa, scumpe in draci, fain ca v-ati balacit si ati petercut o zi atat de placut, noi avem 2 piscine nici alea in Bv ci in Poiana, dar preturile sunt descurajante 50 si 70 ron si un strand la km x spre Sighisoara unde e 25 ron. La Water park ce distractii sunt?
Si cum tot a batut miezul noptii se cheama ca suntem in 16 iulie si o aniversam pe printesa Emma (Iuliana). 
LA MULTI ANI mica printesa EMMA! 
Sa cresti mare, sa ai noroc si fericire, sa fii sanatoasa, sa-ti iubesti surioara si sa fii mandria parintilor tai
Mami de puiuti: Bianca (13.06.2005) si Andreas (17.08.1998)
Albumele noastre: unu, doi , trei
monu spune:
Ola fetelor,
mai apar si eu din cand in cand. Aseara am fost in vizita la Bea si ne-am jucat cu Alex. Alexia a fost cuminte la inceput ca pe la sfarsit a tras un concert de tipete de a trebuit sa plecam. Si s-a dat in petec atentand la frisca din farfuria lui Seb. Si cand am ajuns acasa am ramas si fara lampa de veghe ca s-a ars becul si acuma tre sa caut alta ca nu pot inlocui becul ![]()
Eu la fel de obosita. Loreen dr nu imi da sa iau vitamine. Doar Vit C, acid folic si mai tarziu Mg si Fe. Nici la Alexia nu mi-a dat voie sa iau prenatale. Dar o sa vorbesc cu el marti sa vedem ce zice.
Somon afumat e bun la gust? E ok cel care se gaseste in Ro? Unde gasesc mai proaspat?
Fe noi nu prea am laut. Doar de vreo 2 ori cand era bb.
pupici si we placut.
9+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
mygirl spune:
EMMA
SA CRESTI MARE, SANATOASA SI NOROCOASA!
BEATRICE
SA-TI DEA DUMNEZEU MULTA SANATATE SI PUTERE SA RAMAI ACEEASI FEMEIE SI MAMICA MINUNATA, TANARA SI ENERGICA!
La noi a fost picata reteaua cateva zile si cu greu am reusit sa ajung la zi cu ce-ati mai scris. Acum profit ca pitikul imi demoleaza casa si scriu si eu doua randuri.
Pup toti puii bolnaviori si mofturosii la mancarica. Nici Alex nu se mai omoara cu mancatul, dar nici eu cu gatitul
. Ii dau sandwiciuri, salate, gratare, lactate, fructe..ce se prepara repede si fara prea mult foc ptr ca pur si simplu ma topesc de cald in casa. Acum e si sotzul in concediu 3 saptamani si asa ca vom fi mai mult pe drumuri (de parca pana acum am stat in casa
).
OlgaT, Eli, sa stapanaiti sanatoase noile achizitii si va usureze cat mai mult din treaba! Eli, pana veniti voi la mare poate reusim noi sa ajungem la multe (duc munca de convingere cu Paul sa venim). Pup albastritza Bianca si nazdravanul Andreas. Am vazut in pozele voastre cortul de la Quelle. Il aveti, e bun? Ca as vrea sa-l comand si eu ptr Alex.
Off...tb sa inchei ca se atarna de mine maimutzica.
Oana,
de
Alexandra-Elena (18 mai 2005)
loreen spune:
Buna dimineatza...
LA MULTI ANI EMMA ... 
...sa fii sanatoasa fetita draga, sa te bucuri de copilarie si de tot ce este frumos in viata ta...
Ieri seara ca o mama denaturata ce sunt am fost la un gratar si am venit acasa cu copii la ora...1.Bianca era sparta de somn,insa mandra adormise in brate la mine,am pus-o pe o canapea la gazde de unde a plonjat pe jos la un moment dat,dar fara prea multe proteste si in final tot la mine a ajuns...Imi faceam morala singura in timp ce stateam tolanita intr-un sezlong pe terasa cum chinui copii ca sa ma simt si eu bine si in final mi-am aruncat reprosurile la gunoi si am mers pe premiza ca si eu am dreptul la viatza...egoist,nu?!
Delia la apetit face concurenta cu ceilalti si am reinceput sa-i dau borcane pe care vad ca le mananca...as scapa de gatit insa nu vreau pentru ca borcanele nu-s pasiunea mea,iar ea nu mananca orice doar pastele cu jambon si vitelul cu orez...Dar de azi am inceput sa-i dau Permazole si sper ca banuielile mele sa se confirme si sa se termine odata cu grevele astea lateral impuse...cauza lor nu o pot depista si la orice doctor m-as duce si-ar rade de mine cand o vad pe Delia cum arata...deci raman la convingerea mea ca-s mofturi...fite si talente de domnisoara
...
Olga exact cum spuneam mai sus,nu mananca nu mananca dar arata conform standardelor...asa si Tony daca te uiti la el este asa de bine inchegat incat cine te-ar auzi ar zice: da si maica-sa ce vrea acuma sa manance cat ea?!Insa numai cine trece prin ceea ce patim noi cu ei poate intelege asta...
Pisik first time va doresc numa bine si sa va treaca de virusi si alte uratanii si sa va reveniti indata si degraba...iar apoi
si sa stapaniti casa santaosi,sa o umpleti de fericire si bucurie,eventual de copii,sa va simtiti bine in ea...
Elisor sa-mi arati si mie casuta modificata ca citind pe parcursul santierului am senzatia ca a iesit ceva tare frumos...
Laptele haumuci cat face nu stiu ca am primit o cutie...a mancat-o delia pe toata si asta cred ca inseamna ca i-ar placea...Am intrat pe net si am vazut preturi diferite de la 50 la 56 lei dar astept sa apara la Metro cum spunea Raluca si cred ca va fi undeva la 40-45 lei...
Este scump si cu toate astea ii voi lua pentru ca vreau sa fie bine si sa aiba fata atata timp cat pot sa-mi permit tot ceea ce este bun...asta va insemna sa reduc cheltuielile arondate mie si sotului...si-apoi ma gandesc ca va veni si vremea mea...
Ca asa-i cu copiii...pentru ei si comfortul lor ne autoflagelam pe noi parintii...daca ar mai si aprecia ei efortul asta ar fi si mai bine
...
Gabitza fain asa daca ati gasit pampersi din aia...daca s-o deschide si la noi carreforul cred ca trec si eu pe Huggies ca la Bianca erau nemaipomeniti,dar nu au nici o legatura cu astia care sunt acuma pe piatza...
Ioana si ca sa aveti tot tacamul la mare este si innorat acuma...poate-si revine vremea mai pe dupa-amiaza...
Olguta din AMerica drum bun si distractie maxima...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
fran spune:
Buna !
La Multi Ani Bea, sa ai parte numai de bucurii!
Am fost ieri cu Iepu' la dr, are bronsita da' cica e bine ca nu are bronsiolita (?) si o sa-i treaca in cateva zile. Febra cica e totusi de la maselele care ies acum, asa ca ne-a taiat nurofenul si vad ca a avut dreptate-nu a trecut de 37,2-37,3 fara el. Ne-a dat eurospal si ne-a crescut doza de ambroxol. De antibiotice a zis ca nu e cazul, mai ales ca nu face febra. Haraie ca naiba, se aude si cand respira mai adanc, nu doar cand tuseste
...Ma mir ca totusi are pofta de mancare, eu sunt ca o carpa-clar mi-e mai rau decat ei asa ca o sa aplic si eu tratamentul ei
, vad ca il incearca si pe Paul...bolim in gasca
In schimb ieri seara a lichidat un caston mare-mare de orez cu mere-da' sub nici o forma nu a vrut sa manance cu linguritza-ii faceam un fel de perisoare din budinca aia si balota fara probleme, cand vedea linguritza lipea buzele
Elisor-aici sunt poze de la motz, (la luna mai)
Si am pus si ceva poze din Fagaras , da' mai am de lucru, ca de aici mai multe de selectat![]()
Monu, Cloreta, Andutzy, nu stiu daca va ajuta la ceva, da' va scriu ce am gasit despre oxiuri in "cand se imbolnaveste copilul". Deci:
Este posibil sa observati oxiuri in scaunul copilului-adica niste viermi filiformi care arata exact ca niste firicele de bumbac. Nu e cazul sa fiti ingroziti. Oxiurii sunt incredibil de raspanditi.Aproape ca nu este familie care sa nu fi suferit de asa ceva la un moment dat, si acesti viermi nu sunt nici daunatori, nici nu reprezinta un semn de neglijenta din partea parintilor.
Apropo, nu tot ce arata ca firele de ata alba in fecale este in mod automat vierme. Bananele pot avea un aspect asemanator. Daca aveti dubii, intrebati dr. Viermii-sau fibrele de banana-se pot captura prin aplicarea pe anus a unei benzi adezive dimineata, la scurt timp dupa trezire, apoi transferand ceea ce s-a lipit de banda pe o lama, care va fi examinata la microscop.
Viermii traiesc in intestin, iar femelele ies noaptea prin anus pt. a-si depune ouale pe pielea din jurul acestuia.(cum stiu ele ca este noapte este unul din misterele nedezlegate ale vietii). Treaba asta provoaca mancarimi, scarpinare si adesea un somn nelinistit.
Din cauza scarpinatului, copilul va avea oua de viermi pe degete, pe care le va baga in gura, inghitindu-le si inrautatind problema.Problema este totodata extrem de molipsitoare in familie, deoarece ouale pot intra in compozitia prafului din casa si se transfera foarte usor de la un membru al familiei la altul. Din acest motiv dr. trateaza intotdeauna intreaga familie pt. a preveni reinfectarea.
Cel mai important simptom al oxi. este mancarimea anala. La fete, acesti viermi pot afecta de asemenea uretra si vaginul, provocand mancarimi si acolo. Oxiurii nu conduc la vreo boala sau la pierderi in greutate.(?) . Multi oameni isi imagineaza ca viermii care traiesc in intestin mananca mancarea pe care o inghite omul. Este absolut fals.
Tratamentul consta in medic. ca Pripsen (piperazina)sau vermox(mebendazol). Acestea sunt luate in doza unica, de obicei repetata dupa cateva saptamani. Trebuie sa discutati cu dr. daca sunteti insarcinata sau copilul care tb. sa le ia este sub un an. E important ca pijamalele si toate asternuturile sa fie spalate in acelasi timp, pentru a scapa de toate ouale. O igiena stricta, taierea unghiilor si tratarea intregii familii vor asigura o insanatosire rapida".
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
blackpanterro spune:
La Multi Ani Emma!!!!!!!!!!
Fetele, multumesc de incurajari, stiu ca nemancatul e o problema generala dar cand ma duc afara si vad tot felul de copii grasuti asa as vrea si eu sa fie si Aidan mai implinit...oricum multumesc lui Dumnezeu ca nu este si nu a fost niciodata bolnav.
Oana, asa e draga, toata ziua singure si fara nici un ajutor....cred ca eu o sa ajung la casa de nebuni pana face Aidan 2 ani.
Monu, somonul afumat e foarte bun la gust si este foarte sanatos...nu este proaspat insa fiind afumat.Este cam 10-12 zile vechi.Noua ne place la nebunie.
Multa sanatate copilasilor si parintilor bolnavi, sper sa se termine odata problemele astea.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Aidan Alexander
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of hot pepers.What you do today might burn your ass tomorrow."
andutzy spune:
Saru mana mult Fran pentru informatii care sunt ff utile, sincer!
Loreen, PERMAZOLUL ala ce este, ca pentru paraziti am inteles ca i-l dai? Ce este vrea sa insemne la mine ce fel de medicament este, homeopat, naturist, alopat? 
Pe mine ma tenteaza sa intram toata casa pe Helmiflores, indiferent ce viermisori am purta fiecare si abia dupa tratament sa repetam analizele. Lui Dragoselu ii vom face si acum, marti, ca nu ne costa nimic, dar mai importante vor fi analizele de dupa tratament...
AMR 5 zile pana venim la C-tza!
Si poate reusim sa venim mai multi de acolo,
nu de alta dar acolo l-am conceput si pe Dragos! Maine facem Priorix-ul si ne rugam la Doamne Doamne sa nu cumva sa ne dea vreo reactie sa nu mai putem pleca, ca ne punem strangul de gat!!!!Si pe nea CRaciun il impuscam
, nu de alta dar el ne promite ca va fi totul ok, ca daca era dupa mine ii faceam acest vaccin dupa concedii...
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
loreen spune:
Andutzy Permazole contine mebendazol adica sigur nu este homeopat...l-am luat de la o farmacie,fara reteta si prin recomandarea data de dr celebra de-acuma Corneliei...am facut similitudini in capul meu intre Stefan si Delia ,in sensul ca daca lui i-a prescris merge si la ea ca-s de-o varsta... Eu nu mai am timp sa ajung la laborator dimineatza pentru analize fiind la munca,insa am banuieli bine incotopenite in creier...asa ca astept sa treaca cele trei zile si va spun ce rezultat am avut...
Oricum in articolul pus de Fran este mare adevar cum ca sunt niste colocatari bine raspanditi in jurul nostru si is inofensivi...cred ca mai mult aspectul lor ne umple de scarba decat ideea in sine...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
andutzy spune:
Laura,MARE ADEVAR GRAIESTI! cat despre acel medicament daca i-l dai doar 3 zile, e superrrrr!
De cand am aflat de varcolacii astia de colocatari, sunt mult mai atenta la posibile surse de infestare si am ajuns la concluzia ca este aproape imposibil sa nu iei la tot pasul! Suntem o tara in care nu se pune accent pe starpirea insectelor mai ales in marile orase si mustele bantuie peste tot, poti sa-ti speli tu legumele cat de bine vrei, dar mananci o data o salata la un restaurant unde sigur nu le spala ca tine si hop cateva outze de viermisori, nu mai vorbesc ca degeaba nu beau eu apa de la chiuveta daca toti aia mai in varsta din familie sunt bautori de asa ceva si eu stau mereu langa ei...Lista e oricum lunga de astfel de expemle si se pare ca si eu si tu alegem ideea de tratament sub "fie ce o fi"...
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
OlgaTarziu spune:
Loreen intr-adevar cine nu trece prin asta nu poate intelege. Cu toate ca mananca mai nimic da arata bine ca luna asta am intrat in panica. Pana acum era un miracol cum de mai ia greutate, acum a slabit 500gr care nu-s deloc o cantitate neglijabila. Adica o diferenta de 100-200 gr poate fi data de cantar sau de cat lichid a baut inainte dar 500 inseamana clar o pierdere. Ma streseaza zi de zi cu faza ca nu mananca nimic si aici vreau sa intelegi nimic in afara de paine si rosii. Deci nu carne, nu legume de niciunele, nu orez. Pur si simplu o iau pe aratura. Bea cate 500 ml de lapte, asta-i tot. Copilul meu nu a vrut in viata lui sa manance auzi cicxa tocanita cu orez sau legume sau alte mancarici. Si clar ca frustrarea ma pune in dispozitii nasoale. Eu care era atat de deschisa si bucuroasa de societate acum ma retrag si nu o data mi-am auzit gandurile atunci cand vreo prietena se plangea ca nu-i mabnanca sau doarme piticul decat pana la 7 sau faze de astea zicandu-mi sa treaca si ea o saptamana prin ce trec ca asa poate apreciaza ce are. Nu am fost rea si nu sunt dar nesomnul si nemancatul asta a lui ma termina.
Gabitzam am facut ieri prajitura de la tine. Binenteles ca e foarte buna si bineneteles ca facui si o mica greseala, ca era tava un pic cam mare pt compozitie. data viitoare tre sa fac portia de aluat dubla ca sa fie ok. A si un pic a fost focul cam iute. Ca la mine la aragaz nu stiu ce inseamna foc mediu, e pe grade. Merci ca e super.
Blackpantero e super somonul de toate felurile. Eu personal sunt mare fan seafood. As manca in continuu pana crap - peste scoici, melci, lobsteri. Ce mai? Cred ca m-am nascut in tara gresita, trebuia sa fiu chinez.
Olga
Si maine e o zi