Copiluti de mai-iunie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 27
Cloreta spune:
Buna!
Fran, multumim pentru informatii, asa mi-au spus doctoritele si o farmacista, sa nu ma mai omor atata ca nu e chestie de neglijenta.
La Teodora nu am vazut in kk nimic, eu il studiez pe fiecare in parte de cand am inceput diversificarea
. Dr. de familie zicea ca nu se vad cu ochiul liber, nu stiu pe cine sa mai cred, am tot citit.
Nelia, ce bine ca a inceput sa pape Tudora. Cu greutatea vad ca sta bine chiar daca zici ca a mai slabit. Noi I-am dat Fe pana la un an zilnic, de la vreo sapte luni cred. Asa, profilactic mi-a dat ca si eu am alaptat pana la sapte luni. Pe vremea aia avea kk consitent, ce bine era:))) Acum fuge de olita!
Cum te simti la ideea ca mai e asa de putin timp pana o dai la gradinita?
Adina, bineinteles ca Ema e o dulceata, oricat de enegica ar fi
. Lasa ca doarme bine, uite ce program frumos are. Si eu te sfatuiesc la fel ca Nelia sa nu te neglijezi, oricat de mult ai iubi puiul. Daca nu esti tu odihnita, cu un tonus bun, ai sa "cazi" intr-o zi si Ema nu va intelege nimic. Si cu faza intre un an si doi, avem o familie pe scara care are un baietel de doi ani. Pana acum vreo doua luni era copiul atomic, totusi din ce povesteti tu Ema nu e asa, ea e si educata
. vad ca acum s-a linisiti bine si baietelul, cel putin afara vad ca e ok.
Eu o pup pe Ema si ochisorii ei ca doua albastrele.
Andutzy, eu ii dau Vermox Teoodrei care cred ca are acelasi continut ca Permazole. Dar de ce nu intrebi medicul? Mie tipa de la copro mi-a zis: e bun si ala si am intrebat-o daca e altceva mai bun si mi-a zis ca e bun ce ii dau. Din tonul ei parea ca e sla, eu mai stiu? Mie mi-e cam teama sa ii dau ce e mai tare, e mica si ii afecteaza bila.
Loreen, poate ii faci totusi analize inainte Deliei, daca nu are fata nimic?
Gabitza, plimbareti mai sunteti, il alergati bine pe Andrei vad:) Cat a costat colacul? Am inteles ca ar fi si la Metro, eu nu am mai ajuns demult pe acolo.
Pozele mele
gabitzam spune:
Clara, asa-i, in weekend sintem plimbareti. De obicei fac mancarea de dimineata si iau in traista si plecam pe undeva, macar in parc, pe la Carrefour, pe la mama, pe la Plaza, gasim unde sa mergem, bine ca-i vara si frumos afara. Colacul a fost 13RON, mai era si alt model 10RON. Probabil ca prin alta parte or fi si mai ieftine. De-abia astept sa mergem sa-l probam weekendul viitor
Iar peste 2 saptamani sper sa fie vreme buna sa mergem iar la mare. Ar fi ultimul weekend inainte sa incep serviciul.
OlgaT, ti-am zis si pe chat, cantitatile sint pentru tava mica. A mea are cred 18x25cm, daca imi amintesc. Pentru o tava ca cea de la aragaz trebuie dublate cantitatile.
Azi am fost in parc la Roata Mare si am mincat o pizza meseriasa la o terasa in Herastrau. Andrei parca avea motoras cu baterii Duracell, n-a vrut frate sa doarma deloc. In final pe la 4 dupamiaza am plecat din parc si am luat-o aiurea cu masina, ca sa doarma si el. Am ajuns la MiniPrix la Otopeni, nu mai fusesem pina acum. Habar n-aveam ca e ditai hangarul de haine acolo. Preturi foarte bune. O multime si pentru copilasi, mai ales de fetite, ca de obicei. Nu i-am luat decit un tricou lui Andrei, ca si asa are destule si trece vara si nu stiu cind apuca sa le imbrace. Si mie 2 tricouri. N-am avut eu rabdare azi sa stau sa scotocesc, dar poti sa stai lejer 2-3 ore pe acolo si sa gasesti chestii faine.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni
monu spune:
Am incercat azi sa ii dau somon afumat la maimutza. A incercat cateva bucatele dara afost mai mult interesata de masline. mai incerc si maine.
9+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
babygirl spune:
am avut si noi o zi super azi. a fost la noi o prietena graviduta in sapt 38. ema s-a lipit de ea imediat, s-a urcat pe picioarele ei,i-a ridicat tricoul si a mangaiat-o pe burtica. cand bb andrei din burtica a miscat s-a speriat. tare dragalasa a mai fost.nu mai stia cum sa se dea in spectacol prin casa. ma uitam la ea si oboseam.nu s-a asezat o clipa. alerga peste tot si din cand in cand se mai oprea pe genunchii andrei si ii mai mangaia burtica. i-am facut baie impreuna si ne-a udat ema din cap pana-n picioare. nu mai stia de fericire. megea in patru labe prin cada si se mai oprea din cand in cand sa isi ude buzele.
am convins astfel o asistenta la pediatrie,dupa o jumatate de zi petrecuta cu ema, ca papadia mea este chiar nastrusnica si nu se lasa doborata cu una, cu doua.
andra era ferm convinsa ca dupa baie ema va cadea de somn.ti-ai gasit!alergam dupa ea sa-ipun pijamaua.am scos-o din casuta ca sa o imbrac.a adormit dupa tumbe,chicoteli si vociferari.
& 
PS.m-a sunat acum andra sa-mi spuna ca are contractii.nici nu ma mir la cat a mangaiat-o ema.daca naste nopatea asta o sa-i spunem lui andrei ca a venit mai rpd pe lume din cauza papadiei.:)
loreen spune:
Ce vreme frumoasa a fost azi,pentru mine
,ca pentru restul turistilor a fost cosmar...Racoare a si plouat...exact cum imi place mie...
Asa ca draga de Delia a zacut mai mult prin casa si mi-a jumulit creierii ca la asta se pricepe cel mai bine...De mancat slabe sanse si sigur iar trebuie sa ma bag putin in ea...nu am cantar ca as fi innebunit vazand cum scade la kg...
Spre seara am iesit putin afara insa mai mult ne-am enervat pentru ca a fost sacaita...vroia pe jos si cand o lasam cadea la fiecare 3 pasi,alerga prin toate magazinele iar cand o luam de manuta urla si se smucea,asa ca tot in carut ajuns si protestul a fost foarte vehement...
Clara nici nu fac analiza deocamdata pentru ca am vazut multe chestii filiforme zile la rand la funduletu' ei,si cel mai multe chiar langa gaura fundului...si oricum rau nu are de ce sa-i faca...mai am doua zile si apoi o sa-i mai fac o cura peste doua saptamani...
In scaun se vad abia cand incepe eliminarea,insa va doresc sa nu vedeti ca eu am ramas obsedata de-atunci...mai ales ca erau imens de multi si vii,unii...brrrr...daca va zic ca de-atunci eu nu pot sa ma uit la orez cum fierbe in oala ca vad numa miscareti colcaind..Radea psihologul de mine,insa s-a convins si el ca nu fac misto...
Gabitza mai am o punga la frigider cu vreme calda pentru cand veniti...
Fug sa culc zbuciumata...si apoi sa ma apuc sa-i fac bagaju lui Bibi ca pleaca la mama la Sibiu pentru vreo 2 saptamani...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Cloreta spune:
Am fost si noi in parcul Carol azi cu mama cu tot. A dormit fata de la 12.30 pana pe la 14.45, facusem o plimbare de dimineata si era obosita, asa ca am plecat pe la patru de acasa. Intai am fost si i-am mai luat niste incaltari ca ramasese intr-o pereche care sigur ii varamane mica f curandsi pe urma am parcat in parc. S-a imprietenit cu un pusti de 10 luni, un grasut cu niste ochi dementiali, extrem de mari ci o culoare nemaintalnita, un soi de verde care dadea in nunate de ciocolata cumva, o nebunie. Am dat-o in leagan, am alergat pe alei si prin iarba si ne-am intors pe la 19.30.
Gabitza, eu sunt clienta veche mini prix de pe vrmea cand nu aveam bebe inca. Eu ma duceam la cel de pe 1 mai ( ion mihalache) dar am fost o data si la cel din baneasa. Atunci i-am luat fetei un costum, 2 perechi de pantaloni si un tricou, frumoase toate. De la cel de pa 1 mai i-am luat o bluza gen ie din panza topita trucoaz in dungi, e cea din pozele din album.
Ma duc sa ii dau sa pape si sa o culc
Pozele mele
nelia spune:
Buna! Astazi e zi cu mincare!
Nu cine stie ce, dar eu zic mersi ca a mincat si atit. E atit de cald la noi, ca-mi vine sa stau numai in apa. Si toata ziua, ca un facut, am facut curatenie... pentru ca am avut chef. Va spusesem ca vreau sa fac o curatenie generala si apoi sa incercam sa mentinem mai mult decit pina acum, pentru ca timpul meu liber si energia pentru a face mereu se imputineaza pe zi ce trece. Asa ca, am purces iar la eliminarea oricarui surplus de prin casa si tot mi se pare ca sint multe, desi am casa goala. Am aruncat o canapea, o noptiera, vreo trei saci de toale bune, dar pe care sigur nu le mai imbracam. Nu stiu de ce nu le-am aruncat acum citeva luni!
Dar lucrul cel mai important si bun facut astazi sint camerele fetelor. Am impartit jucariile in doua, pe virste, desi Agatei ar trebui sa-i luam de toate, ca practic nu mai are nimic de virsta ei, in afara de jocuri, puzzle-uri si carti.
Am scos patutul Tudorei! Zic de mult timp ca o facem, ca nu mai dormea in el deloc in ultima vreme, dar am tot aminat. Si i-am micsorat patul ei (pina acum era ca un pat de persoana, ca dormeam si eu cu ea) si i l-am adus la marimea de copil de 1-2 ani. Ati inteles deci ca, incepind din seara, asta ma intorc definitiv in dormitorul conjugal!
I-am facut un colt cu jucarii... e frumos, dar e cam trista camera. Nici a Agatei nu-mi place. Mi-am dat seama cite ar trebui ca sa fie lucrul bine si frumos facut... dar de unde atitia bani!?! Ar trebui zugravite, infrumusetate cu desene si alte decoratiuni, cumparate peredele si lenjerii pe specificul pe care as vrea sa il dam camerei (Pooh sau diferite imagini din desene animate si printesele Disney la Agata), cite un covor asortat pentru iarna, comode cu sertare in fiecare camera, ca asa de greu imi vine pentru maruntisuri, cite o biblioteca micuta pentru carti si jucarii... Agatei i-ar trebui un birou si un scaun, in curind si un calculator... Of! Nu mai spun in restul casei cite ne-ar trebui... de asta am si aruncat ce mai primisem sau cumparasem second hand, sarac dar cinstit, daca n-am apoi n-am si gata. Macar imi va veni mai usor sa fac curatenie. Dar le rezolvam noi incet-incet! Cred ca trebuie sa-ti iei casa mai intii, ca sa incepi sa investesti in lucruri pe gustul tau. Gata, mi-a trecut, ca venisem un pic trista aici... dar m-am plins si s-a dus!
Sotul s-a dus pe dealuri pe caldura asta! Cu inca doi colegi! Nu sint sanatosi, eu n-as urca nici 10 m, darminte 5-6 sute! La munte era altceva, ca era racoare de la 1000 in sus! Dar la mare tot m-as duce, si dac-ar fi 40! Taaareee-mi mai lipseste!
Cloreta, Gabitzam si eu eram client fidel a mazinelor Mini Prix. La prima vedere nu ti se parea cine stie ce, dar daca aveai rabdare si cautai cu atentie, si daca te mai ducea si de vreo citeva ori pe saptamina... ei, atunci te puteai imbraca chiar sic de acolo.
Adina, mai e cazul sa-ti spun ca am zimbit cind am citit ce ai scris despre ziua de astazi!?! Incet-incet se convinge toata lumea de energia Emei.![]()
S-a trezit maimutica mica, a picat lata, spre deosebire de asta mare, care e fresh... Astazi au fost cu tati in parc, la tisnitori, la picnic, ca mami a facut curatenie! Ma uitam la sot, era rupt cind a venit dupa vreo 4 ore de parc! Si ma intreaba: tu faci asta de doua ori pe zi? Da! Si mai fac si mincare, si curatenie, si baie seara... M-am simtit taaaree bine ca m-a intrebat!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Stefania Nicolae spune:
Dragele mele, la ora asta am terminat cu cititul,2:48.
Mai fete care ati achizitionat ceva: casa, masina de spalat, mobila si altele, sa le stapaniti sanatosi sa va bucurati de ele si in ele, dupa caz.
La multi ani sanatosi si fericitii Emma si Beatrice, scuze pt. intarziere.
Nici noi nu mancam, nu cred ca are rost sa va spun ce mai baga in gura, sau mai precis ce inghite ca de baga baga tot dar cum intra asa si ies in clipa imediat urmatoare asa ca, Olga te inteleg perfect, eu mi-am rezervat un loc la nebuni, daca as avea lustra m-as afla pe ea foarte des, noroc cu plafoniera. Pot sa va spun, o sa ziceti ca sunt tampita de-a dreptul, dar eu ma bucur teribil caci chear e o realizare si anume in utimele 2 luni a luat 600 g, asa ca avem in prezent 7800 g, nu e o greseala de scriere, in rest e activa cred eu ca si Ema, nu pot s-o compar cu Tony intrucat spre marea mea fericire ea a inceput sa doarma noaptea, adoarme pe la 22 - 22:30 si se trezeste la 7 trecute fix, iar ziua de la 13 - 13:30 la 15 - 15:30 si sunt foarte multumita, in rest am dat-o in bara cu statul in carut , si cred ca eu am gresit, intrucat inainte nu o dade-am jos din carut decat atunci cand ajungeam in par, si pana acolo statea cuminte, nu stiu ce mi-a venit de cateva ori si am dat-o jos si in locatii unde mi-sa parut a fii in siguranta, drept pt. care cum am iestit cu ea din bloc se ridica in picioare in carut si se catara s-o iau in brate sa o pun pe jos, daca o leg urla de ma stie tot cartierul.
Dragele mele imi pare tare rau sa constat ca suntem cun nervi prin pom si cu sanatatea la plimbare, dar trecem noi si peste astea,
la mamici si puiutici.
Loreen - nici zgatelu nu sta la spalat-ul pe cap de buna voie, dar noi baita de seara o facem cu tati si ne tine in brate cu capsorul lasat pe spate, cica face bangin - jumping (habar nu am cum se scrie) si o distreaza. Ce bine de Bibi ca are unde se duce, vacanta placuta poate ii prinde bine.
Gabita - era curat in Watwer park, caci eu cand am fost acum 2 ani am fost total dezamagita , abia venind de la mare de la Aqua park, sper sa nu le confund denumirea, caci am o ceata densa la ora asta, ceva pozulici ?
Sa aveti o saptamana asa cum va doriti, noapte buna si buna dimineata.
gabitzam spune:
Stefania, mie mi s-a parut chiar curat la Waterpark. Am stat langa bazinul de pitici si acolo era chiar OK, era si un baiat care tot aduna cu o plasa eventualele chestii care ar fi fost prin apa. Uite aici si niste pozulici. Data viitoare o sa avem si colac si shlipii smecheri
N-am fost prin bazinele celelalte sau pe topogane. Oricum, cel de la Mamaia este mai frumos decit asta.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni