Copiluti de mai-iunie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 25
elisor spune:
Nelia pe scurt, prietena mea imi povestea acum vreo 2 ani de fetita prietenei ei (cam imbarligaleala, stiu) ca avea o energie neostoita, dar cadea din picioare, slabise, cauza a fost lipsa vitaminei D (vigantolul) pe care mamica ei nu prea ii dadea, o zi da zece nu. Nu stiu daca e la fel in cazul Tudorei, mai ales ca tu spui ca la voi nu se prea da, dar am zis hai sa-ti scriu si chestia asta.
Nelia, Adriana, Laura, Lucas, Olga si toate mamicile imi pare rau ca aveti probleme cu apetitul puiutilor, va inteleg foarte bine, chiar daca la mine problema e undeva la scara de opt ani...nici Bianca nu exceleaza la papat, dar nici nu pot sa spun ca avem probleme, a inceput sa refuze unele lucruri si sa dea din cap cand nu mai vrea
Tdi daca ar trece cu uleiul ala iti fac cinste, am intrat in farmacie azi si mi-am luat flamexin, stiam ca ar mai fi ceva, dar nu mi-am amintit. Perdeaua n-o spala masina? O zi superba indiferent de alegerea facuta
Lucas, Laura hau maci milkul?
OanaC sarumana pentru observatie, nici n-am vazut...un bb mic acum??? aoleu, nici macar in gand...
Durerea e tot acolo, s-a extins la umeri si genunchi, soldurile sunt ca la papusile alea dezmembrate, cine ma vede zice ca sunt gravida, merg ca o rata, trebuie sa vb cu dr. ca sa ma aman la nesafarsit nu se mai poate, asta e, batranetea incepe sa-si arate coltii
OlgaT ma bucur ca esti fericita cu noua achizitie, s-o stapanesti sanatoasa...
Pisik sanatate la puterea 3-a, da aici un pahar de...ceva rece ca ne bucuram noi de casuta voastra, s-a stapaniti sanatosi, sa va fie ratele usoare...
Mi-a venit si mie mobila de bucatarie!
Mami de puiuti: Bianca (13.06.2005) si Andreas (17.08.1998)
Albumele noastre: unu, doi , trei
pisik 4ever spune:
fetele, am uitat sa va spun ca de cand cu streptococul asta am ajuns de la 68.5 la 67 de kile. in 3 zile fara regim. care vreti sa vi-l imprumut? 
elisor spune:
Pisik eu vreau kilele tale nu streptococul, am trecut si eu pragul psihologic de 70, in jos
Mami de puiuti: Bianca (13.06.2005) si Andreas (17.08.1998)
Albumele noastre: unu, doi , trei
pisik 4ever spune:
OanaC, cum se face ca Eva spune cuvinte in engleza? de la tati sau de la gradi? tu ii vorbesti romaneste?
... si
albastricile lui mami 08.05.05
pisik 4ever spune:
elisor, tocmai am vazut pozele cu bibi cu tigara! de-a dreptul scandalos! ce pozitie ai adoptat tu ca mamica? ca pe ea vad ca o interesau... kilele sunt interesante alaturi de inaltime, altfel nu sunt relevante. eu am 1.68, deci ar trebui sa ajung pe la 60-63 sa ma simt bine, nu va zic de inaltime minus 10, ca aia nu cred ca mai e valabila dupa 30 de ani...
asta mica doarme de 2 ore jumate... cred ca recupereaza saraca de 5 nopti de cand se miarcane si se zvarcoleste...bietul tac-su nici n-a mai auzit ceasul desteptator de dimineata...
babygirl spune:
Nelia,Elisor,multumesc mult pt raspunsuri.Mi-au prins tare bine.Nu se pune problema de hiperkinetism la Ema,iar daca vreun pediatru mi-ar sugera macar ca o suspecteaza de asa ceva, m-as uita stramb la el. Si pana la urma nu cred ca pediatrii sunt cei care pot confirma acest diagnoistic...Andreeas este mai linistit acum ca a mai crescut? Ema este foarte energica, asta este clar. Mai energica decat altii. Cam ce povesteai tu, Nelia,despre Agata este valabil si la papadia mea, cu exceptia somnului. Ema doarme de la 20:00 pana la 06:30 neintoarsa,iar peste zi doarme o ora,timp in care intru in priza si fac de toate. Problema nu este ea, ci ca eu sunt tot mai obosita, casa mea este vraiste (am gasit in sfarsit o femeie la curatenie care va incepe de luni,thanks God!)Ema este minunata,asa nerabdatoare si repezita cum este, kamikaze care s-ar aruca in cap in spatele canapelei daca n-as fi mereu in spatele ei,dar este o scumpa. Sunt deja mult prea obosita,asta-i problema,si nu vor fi schimbari in urmatorul an.Dupa cum spuneai si tu,Nelia,intre un an si doi ani este cel mai greu.Sunt convinsa de asta! Ma rog doar sa n-o iau razna pt ca in afara de copil,ca si tine,eu nu mai vad altceva.Sper sa nu raman insarcinata in urmatorul an pt ca nu as putea face fata unei sarcini si unui alt copil acum,si mai sper ca de la anu'sa ne putem pemite sa o ducem la o gradinita buna unde sa se simta bine FARA MINE.Pana atunci,insa,sper sa-mi pot aduna toata puterea ce sta in dragostea mea pt ea si sa reusesc in continuare sa o stimulez,sa o provoc,sa ii dau feedback, sa alerg,sa ma joc cu ea.
Va multumesc inca o data!
Noutati: Azi i-am dat prima data pane cu unt si gem de caise facut de bunica mea, de ieri a inceput sa spuna "OPA"(adica "hopa), azi a refuzat sa iasa din cada, atat de bine se mai juca. I-am spus "Gata!"si pt prima data s-a asezat in fund in cada si mi-a spus "NU!",batand apa cu mainile.A edescoperit centrul de activitate Little Tikes,care a fost la Andrei al Gabitzei cateva luni.Acum se aseaza pe tavita cetine loc de scaunel si canta la pian.Acolo i-am dat azi sa manance de pranz.Ne provoaca pe toti la "cucu-bau"spunand "BAU".Cand se supara pe mine se baga in casuta.Urla tot mai mult si mai tare,se agata de Mihai,se catara pe el cand il vede ca se imbraca sa plece la munca.Are preferinte cine sa o duca in brate;ne apuca pe unul din noi de pantaloni si ridica picioarele sa se catere strigand:"MAMI/TATI,TUT"(adica "sus")Cand vrea sa se certe sau sa vorbeasca si nu stie ce si cum,repeta obsesiv cuvintele din vocabularul ei de baza:"tata,tati,apa,api,mama,mami,opa,lapte,gata,tut,babi(asta-i bunica-sa),pa,papa,tic-tac,da,nu,ala(adica alo).Azi suna teleonul,iar eu abia l-am auzit.L-a auzit ea,bineinteles,a ciulit urechile,s-a incruntat la mine si mi-a spus:"ALO".E atata de scumpa!!!
& 
gabitzam spune:
Buna seara! Ne-am adunat si noi de pe drumuri, ca am fost plecati mai
toata ziua.
Dimineata am fost la Water Park in Otopeni. Nu stiam unde sa mergem in alta parte cu asta mic, sa fie curat si sa aiba si bazin de copii. La Otopeni e OK, curat, nu prea aglomerat, dar... pretul cam mare, 35 RON/adult, gratuit copiii pina in 3 ani. Asta mic s-a distrat foarte bine, asa ca am zis ca din cand in cand merge cite o vizita si pe acolo. Daca stiti un alt loc unde se poate merge cu copilasi mici la scaldat, spuneti0mi si mie. Din pacate am vazut ca e un magazin cu diverse chestii doar la plecare, i-am luat un colac de acolo, dar il vom folosi next time. E din cel pt copii mici, nu cu gaura mare, ci doua mici pt picioruse.
Dupamiaza am ajuns si la Carrefour si am gasit pampersi pentru apa, din cei de care am vazut la Laura la Constanta. Sint de la Huggies, 12 buc in pachet, dar am pierdut bonul de la casa si nu mai stiu cit au costat.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni
nelia spune:
Buna! Sper sa fie si la voi, ca la mine este! A mincat Tudora! Am inceput sa impart zilele in zile cu mincare si unele fara... Halal! Dupa ce a refuzat tot dimineata, de fapt pina la 2, la prinz a mincat vreo 50 g de supa cu taitei de casa si legume si carnita farimitate pe acolo si cus-cus cu piept de pui sos de rosii (ostropel) dupa reteta lui Loreen... iar vreo 50 g acolo. Si la sfirsit a supt si vreo citeva feliute de portocala. Ma declar multumita, desi atit maninca un pui de vrabie, nu o fetita de 15 luni... of, circotasa mai sint, bine ca nu aude ce scriu.![]()
Loreen, cred ca si la ea e un fel de anorexie. Cind refuza, refuza tot, cu exceptia titzei, pe care nu o refuza niciodata si a fructelor, pe care foarte rar le refuza. In rest... si apa o refuza, nimic. I-am luat vitaminele, dar astept acum pina luni, sa vedem rezultatele, oricum sint chitita sa rezolv odata problema asta, ca m-am plins destul, ca am obosit eu.
Elisor, asa e, noi avem o problema cu vitamina D. Nu i-a placut niciodata gustul, s-a inecat la 3 luni de am crezut ca moare in brate la mine, ca nu-si mai revenea si, de atunci, sa n-o vada. I-am dat fortat pina la un an, chinul de pe lume, si pentru mine si pentru ea. Sigur ca nu reuseam sa-i bag tot mililitru, dar mai puneam si eu sper ca a luat ceva. Apoi a venit vara si i-am dat, dar nu am mai fortat-o, i-am dat in fiecare zi, dar daca scuipa nu o mai chinuiam pentru ca noi stam foarte mult pe afara, la soare si aici nici nu se mai da dupa un an pe perioadele de vara. Cind am vazut ca se clatina pe picioare si mi se parea (si inca mi se mai pare!) ca se curbeaza de la genunchi, am reinceput sa-i dau si de o luna ii bag fortat 1 ml pe zi. Am intrebat-o pe doctorita daca i se pare ca ar avea vreo problema cauzata de lipsa vitaminei D ea stiind de la vizetele anterioare problema noastra, chiar fusese vorba la un moment dat sa-i faca doza injectabila, dar apoi a zis ca nu are nevoie si mi-a zis ca in nici un caz, ca pot sa nu-i dau daca nu vrea, sa fac o pauza si sa incep din nou cind vine frigul. Nici Ca nu pare o problema, totul e normal, dar vom vedea de la analize. Singurul care cred ca lipseste este Fe, a inceput sa aiba o transpiratie rece si stiu ca asta e semn de lipsa de Fe (sora mea cea mica a fost o anemica toata viata). Eu cred ca ea avea nevoie de Fe preventiv, ca e alaptata, nu primeste formula. Agata a luat intre 6 si 10 luni si Fe si Ca si mi-e ciuda ca m-am lasat pe mina doctorilor de aici si nu i-am dat fetei dupa schema din Romania. Stiti ca tot va intrebam daca toata lumea da preventiv Fe si Ca la un moment dat... Numai ca surplusul de Fe e foarte periculos si ar fi trebuit sa-mi spuna cineva cit anume sa-i dau. Ma rog... vedem luni cum stam cu analizele. Iar in privinta energiei, sa stii ca asta e stresul meu si cu Agata, mi-e frica sa nu oboseasca organismul la un moment dat, de aceea o odihnesc fortat, chiar daca nu doarme, ii dau fortat program de odihna, surghiunind-o in pat... ca acum... ca ieri...
. Si am cerut sa faca si la gradinita la fel, si asa voi cere si la scoala, s-o oblige sa stea intinsa si sa se odihneasca in timp ce ceilalti copii dorm. Hormonii de crestere se dezvolta tocmai in timpul acestui somn de prinz, pe care ea nu-l mai are de la doi ani, decit foarte rar. Sper sa o tina energia debordanta de acum toata viata... pe mine vad ca ma tine!![]()
Pisik, imi pare rau pentru bursuc. Asa e la inceput, numai ca nu trebuie sa te astepti sa se imunizeze prea repede. Dar este adevarat ca aici, dupa o perioada de foc de 2-3 ani, dupa 7 ani, copiii sint foarte sanatosi, nu racesc cu anii si nici alte boli nu au. Agata a tot luat viroze, nimic altceva grav, a avut si un streptococ... Mi-e groaza ce ma asteapta din toamna, deja imi vine sa fug, ca una incepe scoala si cica primul an e groaznic, chiar daca au fost la gradinita de mici, iar Tudora gradinita
. Problema este ca nici eu nu voi mai fi libera ca pina acum sa stau numai la dispozitia familiei 26 din 24, ca pina acum. Scoala aia in care m-am bagat nu e gluma, necesita multa munca. Si apoi am de gind sa ma ocup si de organismul meu un pic, ca vor mai avea nevoie de mine inca ani buni de acum incolo. Tudora va incepe gradinita de pe 7 august (prima luna cite doua ore pe zi, primele doua saptamini voi sta si eu, apoi cite 4 ore pe zi pina la toamna viitoare - dar de platit voi plati toata ziua, pentru ca altfel pierd locul; ma bucur ca e fosta gradinita a Agatei, anglofona, de care am fost foarte multumita).
Felicitari pentru casa! Sa o stapiniti sanatosi!
Si sa stii ca si eu am avut 62 la 1.67 inainte de sarcina cu Tudora, dar am avut si 58 dupa ce mi-am revenit de la cele 83 avute in perioada sarcina+alaptat Agata... si aratam mai bine, la 62 eram daca nu grasuta, implinita. Si mi-am propus acum sa ajung la 57-58, bineinteles cu gimnastica aferenta, ca sa se aseze muschii frumos. Dar in vreo doi ani asa... deocamdata am dat jos 12, din ianuarie pina acum. Mai am doar vreo 13-14!![]()
Adina, clar e oboseala ta de vina, fireasca de altfel dupa o sarcina si un an cu bebe, alaptat, nedormit, poate chiar si nemincat. Ma recunosc pe mine in perioada respectiva, de fapt si acum sint cam la fel, poate doar un pic mai sigura pe mine si mai linistita, al doilea an al Agatei a coincis si cu emigrarea si a fost de doua ori mai greu. Dar, sfatul meu sincer de mamica trecuta prin ce treci tu, este sa gasesti totusi un ajutor, macar o ora pe zi. Mie imi pare rau ca nu procedat asa, existau halt garderies de citeva ore pe zi sau chiar o zi pe saptamina, la pret de stat... ne-ar fi prins bine la amindoua. Iti spun asta pentru ca nu vreau sa ajungi sa simti ce am simtit eu citeodata, din neputinta si de oboseala: aproape ca o uram, pe mine mai mult decit pe ea. Stiu ca-ti vine greu sa crezi ca ai putea sa simti macar pentru o secunda ceva atit de greu la adresa minunii din viata ta, si mie mi-a fost si de aceea ma simteam ca un c...t ca simteam asa... dar nu as fi sincera daca nu ti-as spune. Macar eu eram singura aici, nu cunosteam pe nimeni, nu stiam nici foarte bine limbile, habar nu aveam de realitatile de aici... dar nu e cazul tau. Nu te neglija tot timpul in favoarea Emei, pentru ca se poate intoarce si impotriva ta, dar si a ei. Poate ca nu o faci, eu am facut-o si de aceea am avut citeva luni, intre 18 si 24 in care stringeam de git pe cineva daca ma intreba cind mai facem un copil... Dar nu-i asa ca sint minunati copiii astia cu energie si plini de viata!?! Eu ii iubesc! Eu am doua griji: sa o protejez pe Agata de propria ei energie si dorinta de a trai si pe Tudora de Agata! Tudora nu are clar energia ei, are alt ritm, alt temperament... Ah, si pe tati de mine! Ca el are ritmul Tudorei... sau mai degraba invers! Sintem o casa de contrarii, dar ne potrivim atit de bine toti!![]()
Cam atit, m-am intiiiins! Profit si eu de ora libera cum pot, dupa o dimineata plina de copii si de bucatarit, ca sotul are kendo simbata dimineata. Dar n-oi avea si eu din toamna Tai-chi!?! Casa doarme de prinz, inclusiv Agata... dar s-a fortat sa adoarma, ca tati a invitat-o la un film la cinema in seara asta si i-am spus ca obosita nu-i dau voie sa iasa. Nici nu stiu cind a adormit. Miine voi fi din nou mamica full time, ca sotul pleaca la munte, pardon, deal, ca nu stiu daca are 500 de m, dar astia de aici se lauda ca e munte. Dar ii dau voie sa mearga, ca e baiat bun, doar ca sta cam putin pe acasa! Sau de asta o fi si atit de bun!
Va pup si va doresc o duminica frumoasa!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
La multi ani, BEATRICE!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Cloreta spune:
LA MULTI ANI, BEATRICE! Sa fii sanatoasa si voioasa, sa mai faci un pui la fel de dulce cum e Alex si sa ne mai dai retete!
Pozele mele