Paturici de mai-iunie 2006 - primul capitol :-)
Raspunsuri - Pagina 24
ILDI25 spune:
Mamicutelor care sunteti prin zona imi raspundeti si mie la o intrebare. As vrea sa stiu exista un termen limita pana la care se pot depune actele la primarie pt. indemnizatia de crestere a copilului, ca eu am nascut pe 2 mai si nu le-am depus inca ,ca aia de la lucru de-abia ieri mi-au completat actele
http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
luc2 spune:
Mai fetelor,
Cum faceti voi de va intalniti la terase si sprituri ca eu nu reusesc cu nimeni..am vorbit cu Gicutza la un moment dat dar inca nu ne-a iesit intalnirea...
Dar ma fac eu mare(zize Petru) si-l pun in scoica(zise mama), il pun in masina si merg cu el zilnic in Herastrau, Cismigiu sau Botanica caci in Dr. Taberei e tare trist..
Cand eram mica toata lumea lauda cartierul asta ptr.verdeata, dar acum sunt atat de multe masini incat pana ajung la ozon in Moghioros ne poluam de tot..Asta fara sa mai vorbesc de calitatea trotuarului(acolo unde exista).La noi in cartier probabil ca s-a luat o super spaga pe borduri, ca astea sunt singurele care se schimba?La voi nu, ca poate descoperim o alta manareala guvernamentala..
Andreea, dar chiar ca bine mai seamana strengarii astia doi, am vrut sa-ti scriu si eu dar nu am apucat.Asa repede ai botezay-o pe Petra, nu trebuia sa aiba macar 6 saptamani sau chestia asta e valabila doar pentru mama?
Luc 2 si Petru(4 iunie 2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/luc2free/album?.dir=4eb1re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
amiss_zip spune:
luc2 poti sa botezi bebelushul oricand.La orice varsta si in orice zi. Chiar daca are cateva zile
. Mama nu are voie sa intre in bis 40 de zile dupa nastere dar se citeste o rugaciune de dezlegare si poti sta si tu la botez! Eu am vrut sa o botez de Petru si Pavel dar nu au putut nasii...so am lasat-o pe sambata respectiva
.
www.flickr.com/photos/84539179@N00/166696886/in/photostream/" target="_blank">poze cu noi![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra 
cristina1702 spune:
iulyp multumesc pt raspuns! auzi, dar tu ai intrat in apa? cu operatia ta? ca nu stiu daca e voie...eu abia azi am furat o baie in cada ca nu mai puteam...in rest dus...
daca ajung la mare iti scriu...am tot felul de stresuri...drumul pana acolo...burta mea care arata dezastruos...cum culc copilul acolo...dar in haosul si aglomeratia aia de la mare o sa gasesc un loc linistit si pt ea? etc...e, mami stresat...oricum maine vine pediatra si vreau sa-mi spuna daca e ok sa mergem in functie de evolutia madalinei...ea e mai micuta...acum ajungem si noi la 3.500 gr la o luna de zile (eu sper chiar sa depasim) ceea ce ne-a cerut si doctorita (cu atat ar fi ea multumita...altfel baga formula)...
acum pe bune, burta mea gelatinoasa arata dezastruos...tu cum o expui? eu nici nu am costum intreg, e drept...si mi-e rusineeee...mai ales ca ne-am vedea cu niste prieteni acolo...
cristina1702 spune:
help!
puteti sa-mi spuneti si mie 2 lucruri?
cum fac sa primesc cei 1mil700 de la primarie pt nastere si banii pt copil de acum inainte? acum e o suma mica dar din ian 2007 stiu ca e 2 mil...
pliz help! ca sotul meu s-a lenevit si dupa ce a alergat in primele zile cu certificatul s-a molesit si nu a mai facut nimic...e drept ca a inceput serviciul...
voi ati luat acei bani?
puiudana2004 spune:
Cristina,pt cei 170 lei pt nastere,stiu sigur ca tre sa te duci chiar tu la primarie,nu-i da nimanui,nici chiar tatalui.Eu,din aceasta cauza,am renuntat la ei.Pt CIC,tre sa te ducu la serviciu sa-ti dea o adeverinta si copie dupa certif de nastere bebe,sa dai niste declaratii precum ca tu sau sotul nu sunteti in alt CIC si cu astea,mers la primarie si depus un dosar cu livret familie,copie crtif nastere bebe si nu mai stiu daca si ale parintilor,copie buletin si pe urma iti trimit ei banii la serviciu sau pe card(daca asa luai salariu).
Dana si
Andrei
poze nunta
poze Andrei
ILDI25 spune:
CRISTINA1702 In legatura cu aia 1mil 700 , la mine sotul cand a facut certificatul a primit de la primarie un biletel unde era trecuta data in care trebuie sa ma prezint sa ridic banii, in cazul meu era 3 iulie ca eu am nascut in 2 mai , iar alocatia pt copii tot la primarie trebuie completata o cerere , si probabil ca o sa-i duca postasul , n-am primit inca nimic , oricum suma actuala este jenanta.
http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
Burtocika spune:
Bine v-am regasit la "paturici" !!! Abia acum apuc si eu sa scriu, si sa citesc din urma, ca goanga mea imi ocupa tot timpul ...
Ce facem noi: Avem 2 luni (vineri, pe 14 facem) si mancam la 2 ore, san + completare cu Humana 1. Ca greutate e bine, nu mai stiu ultimele cifre ca maine mergem s-o cantarim, dar pare zdravana, imi rupe mainile si am niste dureri de spate ...
Am descoperit si noi dormitul pe burta, cam cu teama la inceput, dar cand am vazut ca doarme si cu nasul in saltea si-si intoarce singura capul cand are o pozitie mai periculoasa, ne-am mai linistit.
Avem insa o problema cu baita; ultimele mese vin cam asa: masa de seara, care se termina pe la 19.30 - 20.00; plimbarea, pana pe la 21.30; baita pe la 22.00, cu tot cu masaj la picioruse, uns cu uleiuri si toata toaleta - 23.00; masa de seara san si biberon - 23.30; dupa care somn pe burtica pana la 5 dimineata.
Intrebare: ce sa fac sa-i mut baita mai devreme? Ca s-o scot la plimbare la masa dinainte, inseamna pe la 4-5 dupa-masa, si mi se pare foarte cald ...
Mai avem si problema respingerii biberonului !!! Dupa ce mananca la san (cateodata foarte agitata, se zbate si trage de san in toate partile), sta un pic sa ragaie, sta pe masa de infasat pana-i fac eu biberonul, tyoate bune si frumoase, zambim, si cand ne asezam in pozitie de biberon, incep niste urlete si niste crize de zici ca vreau s-o tai !!! Trebuie multa munca de lamurire sa ia biberonul, pana la urma il ia dar e greu ... am schimbat si tetina, dar tot asa face ...
Vreau sa va intreb pe voi, cei care ati facut deja BOTEZUL si sunteti din Bucuresti: unde l-ati facut? Ma intereseaza restaurantul, daca ati gasit ceva frumos, care sa aiba si camera pt bebe, unde sa-l pot alapta si eventual culca, sau trebuie sa ma duc acasa din 2 in 2 ore ? Si cat v-a costat tacamul, si cu ce s-au "prezentat" invitatii ... Orice detaliu mi-ar fi de folos, noi inca nu stim cum sa facem, daca facem ceva in familie (ar fi totusi vreo 15 persoane), si oricum nu vreau acasa, sau ceva mai extins, care ne-ar duce la vreo 35 persoane ... suntem foarte obositi amandoi si nu prea avem chef si timp de organizare, de cautat restaurant, de aranjat cu muzica ...
Va pup pe toti, ma duc la goanga, ca da semne de terzire, si a stabilit un nou record de somn diurn (3 ore ?!)
PS. In semnatura am pozele lui bebe, dar nu stiu cum sa fac sa schimb denumirea linkului, sa-i spun "Poze bebe" sau alt text ... Poate ma ajuta si pe mine cineva ?
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
ILDI25 spune:
Cristina tu intreba-i de alocatia de stat de 240.000 care din ian 2007 va fi 2mil sau de indemnizatia aia de 8 mil? Ca pt indemnizatia aia de 8 mil iti trebuie multe hartii .Si eu am pus o intrebare in legatura cu indemnizatia dar vad ca nu stie nimeni sau poate ati sarit peste intrebare![]()
EllaX spune:
Luc2,
In legatura cu controlul pentru depistarea luxatiei congenitale de sold, noua ni s-a recomandat un consult ortopedic la 3 saptamani de la nastere, cand va trebui facuta si o ecografie de sold.
Salutare tuturor! Inca suntem in criza de timp... mai e mult pana la un program al Anei, cred... A, si nu am lapte decat putin. Mergem repede sa mancam ceva, eu si barbatu' drag.
Pupam pe toata lumea!
EllaX cu Ana (12 zile) si tati Andrei