Copilasi dragalasi de nov-dec 04 (126)
Raspunsuri - Pagina 14
ad_rianna spune:
otilia te inteleg perfect in legatura cu cresa, si eu m-am gandit in prima faza la o bona...dar costa...si sincer nu cred ca s-ar incumeta la 2 copii cineva, gemeni. i-as lasa cu mama mea dar as muri de dorul lor si nu vreau sa se invete fara noi. plus ca si mamei melew ii este greu, nu-i pot lasa singuri nici macar sa se joace, trebuie tot timpul sa-i urmareasca cineva, iar daca mai fug si unul intr-o parte iar celalat in alta...e cam complicat uneori si pentru mine. plus ca acum trebuie sa ne invatam cu olita, cu mancatul singuri...cate si mai cate. parerea mea e ca le-ar face bine in colectivitate. tot necazul vine de la bolile pe care le-ar putea lua. crede-ma ca-mi plezneste capul uneori si raman fara solutii, chiar nu stiu cum sa fac sa fie bine. solutia asta am gasit-o, eu merg din noiembrie la serviciu iar pe ei o sa-i duc din octombrie sa vedem cum se acomodeaza. daca nu....habar nu am ce voi face ![]()
Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)
paxela spune:
buna seara, sa va spun ce mi-a facut fimiu azi
il ia tacsu de la cresa, se duc o iau pe mama de la o firma si ii zic ne vedem acasa pune-l la mine in masina sa mergem cu ea..... coboara din masina luyi la mama in brate il vad ma duc spre el puiu mamice face baiatu vino la mamica........ la care el maraie zice nuuuu si se intoarce si o ia de gat pe mama
mi-sa rupt sufletul , sa mai intamplat sa planga cand plecam de la ea, sa ceara la ea, sa vrea sa o sune ( imi aduce mobilu si zice alo mamae
, ii formez si o asculta ii raspunde zici ca e director in conferinta
) dar daca era la ea si il chemam sa il iubesc se executa imediat si foarte bucuros....... dar baiatu' creste , preferintele se schimba
si de ..... mamaie ii sufla si in
ca vb aia nepotu ei nu
, nu vrea sa pape nu papa, vrea cine stie ce primeste , sa o vad cand io cere luna de pe cer cum se scoate
si in plus mamae bobo
mereu are in geanta arsenalul de prajiturele biscuitei bombonele etc
asa ca am decretat i-am zis sa il ia sa mil aduca cand l-oi cere eu
la care ea.... hai pa ne vedem inainte sa apuci sa cobori pana jos ( sta la 3)
Alexa si
Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006
bits spune:
Try Alex se joaca zilnic cu copii sau sta doar in compania mamei tale?spun asta pt ca Kenzo a invatat de afara ca in viatza sunt restrictii,ca nu tot ce vrea el poate obtine imediat si asta mai ales cu jucariile celorlalti copii.stie ca nu e a lui si le spune in japoneza sa le-o imprumute.daca nu ramane nu iar daca i se permite e cel mai fericit.ma gandesc ca sta cu mama ta care-i face toate placerile iar cand nu poate obtine ceea ce vrea se manifesta prin tipete.trebuie sa fiti fermi in ceea ce spuneti sau faceti iar cu timpul se va rezolva.
noi avem alta problema in magazine:Ken a inteles ca totul trebuie platit, ia jucariile sau acadelele le duce la casa si ma strigaaa"mama banu!"(adica sa dau banii).binenteles ca nu i le iau(am mai facut exceptii cu acadelele),ii explic ca sunt ale femeii si nu vrea sa ni le dea si gata,incheiem subiectul.cu jucariile stie ca magazinul e casa lor si nu au voie sa plece afara ca e periculos pt ca vine bubu mare
.ii e frica de masini si nu mai spune nimic.
octy
13,KENZO(1nov 2004) si baby
florypop spune:
Intru decat sa va salut sa nu ne uitati de tot.
Sunt distrusa cu somnul, cu mancatul, cu ce vreti voi....
Ne pregatim sa plecam la mare cu Andrei si sper sa ma odihnesc acolo nitel.
Sanatate multa puiutilor raciti.
Pupici,
Flory si
Andrei si
Rares
gandacelu spune:
buna dimineata, fetelor![]()
mai mai... am mai citit pe aici si abia acum mi-am dat seama ce dor mi-a fost de voi...
am vrut sa va scriu mai demult, sa va intreb cand mai iesiti in Botanica, am fost de curand si mi-a placut la nebunie si mi-am amintit ca va plimbati pe acolo...
vad ca si alex al lui try a inceput cu crizele... eu am avut o perioada nasoala cu Ioachim (citisem despre tantrum mai demult dar cu Ile nu am patit asa rau
): pur si simplu se cabra si se tavalea pe jos, se lovea cu capul de toata mobila, o data mi-a facut asa o juma de ora de era sa-i fac encefalograma
este o modalitate de santaj, la varsta asta (mai ales la 2 ani, acum e doar inceputul) ei testeaza limitele permisivitatii si ale controlului asura noastra - cea mai mare greseala este sa-l bagi in seama si sa-i faci pe plac tot timplu - pentru el inseamna ca a castigat si va continua tot asa - exact ca intr-un santaj
noi am trecut (sper!) de asta, pur si simplu l-am ignorat si a vazut ca nu-i merge
si a vazut cine-i sefu
deci Try, e posibil sa faca asa din cazua ca el chiar primeste ceea ce cere prin acest comportament
despre noi: de o saptamana facem la olita si kk si pipi... am inceput sa vorbim![]()
onitza spune:
GANDACICA, ce bine ca ai aparut! si eu cred ca e o metoda buna, sa ii ignori iesirile acestea, ca sa vada ca cu astfel de manifestari nu rezolva nimik. Dupa termina crizutzele, ii explic de ce nu era voie sa faca acel lucru, nu cred ca ma intelege, dar nu ramane neexplicat lucrul!
ASteptam pozici cu Ile si Ioachim!!! 
PAXELA, cunoastem situatia, cunastem!!
![]()
ADRIANNA, OTILIA, da, am ajuns la concluzia ca (desi Paul s-a acomodat foarte bine la cresa, nu mai plangea, se juca, doarmea, nu prea papa, dar in fine...)ii e mai bine acasa, nu mai avem probleme nici de socializare, am fost in IOR ieri si s-a alergat cu 2 fetite, era asa de fericit!!! Paul, de cand a icneput cresa, a fost saptamanal la medic, il tineam o sapt acasa , il faceam bine, a doua sapt in 2 zile era la loc, cuviroze puternice, nu doar raceli, acum ce e raceala, dar in rest numai vioze au fost!!!nu mai pot sa vad cum se chinuie! si Otilia are dreptate, crede-ma, am cheltuit milioane pe doc si medicamente!!! iar la cresa, oricat le dai, tot nu au grija de ei ! am prins-o cu minciuna si eu si mIhai pe o educatoare, ca nu l-a schimbat si ca nu i-a dat mediacmentele!! pai, ce incredere sa mai am? ok, ew racit si il duc cu medimentele, dar daca ele nu i le da?? cum sas e faca bine??? ADRIANNA, suntem cam in aceeasi situatie! nici eu nu am cu cine sa il las ca mamele noaste, sunt bolnavioare, si mai sunt si departe...iar bona sa angajez ma costa destul de mult, dar am si zis am sa lupt totusi sa gasesc o bona buna, nu ma intereseaza de referinte si de experienta, prefer o tinerica, babaciune in nici un caz, sa se mai puna la mintea lui, sa se joace, sa il iubeasca, sa aiba rabdare cu el...
Paul e constipat mai nou, tuseste in continuare, stam mult cu el afara, ii prieste intr-adevar!!! 
Onitza si
Paul Constantin (28.11.2004)
pozele noastre
PETRECEREA DE 1 AN!!!
roserb spune:
Try, si eu sunt mai "tipatoare" din fire, adica de multe ori ridic tonul la cine-mi iese in cale (Bianca e victima cel mai des), mai ales din cauza oboselii din ultima vreme si a lipsei de rabdare (uneori simt ca nu mai am chef sa ma joc, sa explic la nesfarsit aceleasi lucruri, parca i-as trimite pe amandoi intr-o tabara de vreo 2 saptamani , sa fac ce vreau !- dar nu se ofera nimeni voluntar sa-i ia pe amandoi
). Dar Mihnea nu tipa si nu se tavaleste pe jos nu pare a-l impresiona tonul meu ridicat, in schimb Bianca imediat riposteaza pe acelasi ton, asa ca depinde mult si de firea copilului. Ea e mai apriga din fire
.
La Mihnea functioneaza fosrte bine metoda cu ignoratul, daca vede ca nu-i ia nimeni in seama plansul pe motive aiurea, in 5 minute se potoleste. Bianca insa, Doamne-fereste sa taca, incepe si mai si.. Pentru ea cea mai rea pedeapsa posibila este sa nu fie bagata in seama , mai ales de mine, devine pur si simplu disperata, si e singura metoda eficienta de a o pune la punct. Acum vreo 2 saptamani am pedepsit-o fiindca se purtase urat cu bona (si nu tolerez asta sub nici o forma, in definitiv biata femeie si asa sta cu amandoi cateva ore bune , fiind vacanta, si nu e datoare sa mai suporte si magarii), drept urmare o dupa-amiaza intreaga am considerat ca nu exista in casa, i-am satisfacut numai nevoile de hrana si spalat, in rest am ignorat-o. Mai, era distrusa, nu stia cum sa-si mai ceara scuze, si cum sa faca promisiuni care mai de care. Si, de atunci n-a mai indraznit sa vorbeasca urat cu tanti sau sa faca vreun gest aiurea, semn ca a tinut minte dezastrul
. Mi-a fost tare mila de ea atunci, dar m-am auto-imbarbatat sa fiu tare si consecventa macar o data pana la capat(de obicei cedez la un moment dat), si uite ca a mers.Acum, cand mai face vreo prostie, amenintarea e: vrei sa ma port cu tine ca in ziua cu pricina?
Mihnea are insa alta minune, spasmul hohotului de plans: de foarte mic, daca il supara ceva foarte tare incepe sa planga fara sonor si fara sa respire pana se invineteste, este un plans de nervi, care poate fi foarte impresionant daca nu stii despre ce e vorba. Nu se intampla nimic nu e periculos, e doar nasol de vazut, si trebuie de asemenea ignorat, drept dovada la noi apare din ce in ce mai rar. Bine, chestia asta se intampla oricum, destul de rar, o data la 1-2 luni.
Hai ca m-am intins cat o placinta cu prostiile mele.
Roxana&Co
POZE CU PITICII
ad_rianna spune:
PAXELA AM PATIT SI EU ASA CU TUDOR. MA BUCUR CA O IUBESTE PE "BUNI A LUI" (MAMA MEA) SI CA VREA SA STEA ATATA TIMP ACOLO, DAR MI SE RUPE SUFLETUL CAND IMI INTOARCE SPATELE. UITE INCA UN MOTIV PT. CARE VREAU SA-I DUC LA CRESA. MI-E CA DACA SE VOR INBOLNAVI IN TIMPUL CRESEI TOT MAMA VA STA CU EI ASA CA....OFFF CUM SA NE IMPARTIM, SA AVEM SI SERVICII SI SA NE CRESTEM COPIII? AS STA TOATA ZIUA CU EI DAR NU POT RENUNTA LA SERVICIU, SI ASA M-AM SIMTIT DE CAND AM NASCUT CA-MI LIPSESTE CEVA
CU JUCARIILE IAR E PROBLEMA MARE, DACA NU PRIMESC CEVA ATUNCI CAND VOR EI E JALE MARE. PRICEP EI PANA LA URMA, DUPA CATEVA REPRIZE DE PLANS. ORI DACA EU NU SUNT FERMA...CUM AI REUSIT BITS? DE FAPT FIECARE COPIL E DIFERIT SI MI-E CA AM MULT INCA DE MUNCIT. NU-MI FAC PROBLEME IN MAGAZINE, SAU DACA MERGEM LA CINEVA IN VIZITE SA TRAHGA SAU SA FACA CINE STIE CE STRICACIUNI, DOAR CU JUCARIILE AVEM PROBLEME: SI INTRE EI SI CU ALTI COPII
GANDACEL MI-A FOST SI MIE DOR DE VOI. SI TUDOR ARE ACCESE DE FURIE: TZIPA, SE ARUNCFA PE JOS...NU-L BAG IN SEAMA SI-SI REVINE, DAR APOI TOT II DAU CE VREA...CA MI-E MILA DE EL, MI SE PARE CA SE CHINUIE SI NU REZIST. AM NOROC CA BIANCA E MAI INTELEGATOARE, SAU DACA VREA CEVA ISI IA SINGURA NU O INTERESEAZA CE ZIC EU SAU TUDOR. FELICITARI PT. OLITA. EU AM RENUNTAT CA NU REUSESC CU NICIO METODA
ONITZA PUPAM BOLNAVIORUL. OARE DACA VETI MERGE LA MARE NU O SA-I FACA BINE? SI EU FACEAM VIROZE FOARTE DESE SI DATORITA MARII M-AM VINDECAT. MERGEAM IN FIECARE AN LA MARE, ACUM NU AM MAI FOST DIN 2003, DAR NICI RACELI NU AM MAI AVUT
Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)
Otiliav spune:
Onitza, chiar nu ma gandeam la situatia asta, adica sa nu i se dea medicamentele, normal ca nu se poate asa. Cu mama la mine este extraordinar (face si papa sau curat in timpul saptamanii si tot se plange ca nu are activitate ca la tara
), seara am eu grija de ea, dar o fac de placere, plus ca sunt relaxata si pot sta la servici pana termin treaba.
Flory, drum bun si concediu placut. Eu de abia la 3 luni dupa nastere am inceput sa imi revin cu masa si somn, voi chiar sunteti curajosi sa plecati la mare.
Gandacelu, bine ai trecut pe la noi si felicitari pentru kk si pipi la olita.
Paxela, Adriana, ce sa zic, si eu cand am venit din Norvegia fimea s-a intors in brate la soacra, dar n-am stat nici 10 secunde mi-am luat copilul si am urcat in masina iar pana acasa deja ne iubeam cu foc. din fericire insa bunicile cunosc restrictiile si chiar le aplica, nu am ce sa reprosez, la capitolul acesta se comporta exemplar iar daca eu o cert ea fuge la bunica dar bunica ii explica ca mami are dreptate si ca nu are motiv sa se planga.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
danette spune:

Mai intai vreau sa scriu ca bellissime poze cu copilasi si mamici am vazut... pupici tuturor!
Andra, referitor la problemutza lui Alex, exact la ce scria Gandacelul ma gandeam si eu... apoi m-am gandit si ca de buna seama ai incercat si varianta asta.. cu ignoratul...
Zic totusi ca bunica ar trebui sa fie mai ferma si mai stapana pe situatie... sa nu cedeze chiar daca Alex tzipa cate 1/2 de ora. (evident cu conditia sa nu se invinetzeasca copilul)
Imi imaginez ca este o chestiune delicata, noi inca nu am avut parte de ea... desi a incercat ea ceva cu tranteli pe jos... dar.. asa cum am mai scris nu sunt deloc o mama ingaduitoare si a simtit asta deja. Pentru ca de mine asculta... de ceilalti nu prea...
Uneori e suficient sa spun 'scurt si incruntat' ceva si se potoleste.
Sunt colerica si urlatoare..sotzul meu este la fel de coleric
...de multe ori sarim la scandal
ca niste isterici... si din pacate uneori asista si Iris pana ne dam noi seama ca e si ea prin zona...
Uneori luam un time out... o duc jos la mama si apoi continuam...![]()
Vorba ta, Andra, noi am reusit de 7 ani sa convietuim in stilul asta ..
Zic si eu ca si Roxana.. copii evident au temperamente diferite si cred ca o manifestare de genul asta (tipat/urlat) nu este neaparat rezultatul micilor voastre certuri cu ton ridicat.
Adica asa cred eu... si pentru ca de ex. Iris nu tipa desi de mai multe ori m-a auzit ridicand tonul - chiar cu cateva tonalitati mai sus...
Nu e o lauda... si sunt constienta ca gresesc expunand-o nervilor mei... dar uneori chiar nu ma pot controla la timp.
Noi am inceput cu mici santajuri care deocamdata fuctioneaza... adica de ex.:
Vrea DOTS (branza invelita in foitza de cioco)... si clar ca nu primeste oricat si oricand...
stie in care buzunar al frigiderului este... si trage de marginea frigiderului strigand... Dots... Dots... evident ca nu poate s-o deschida... si se tot agita ea neobosita...pana nu mai am rabdare s-o aud..
Ii explic eu ca nu mancam Dots ... si sigur ca nu intelege ...
Este momentul cand merge o fraza de genul: daca nu incetezi nu te mai las sa te uiti la pisici (The Aristocats) , care e desenul animat favorit...
in momentul acela i-am deturnat atentzia si incepe Miau.. miau...
si uita de Dots...
Sau ii spun ca nu mai mergem la plimbare sa ne intalnim cu prietenii ei din parc...
Sau ii spun ca nu o mai las la bazin...
Si se pare ca functioneaza.
Adrianna, m-am tot gandit ieri la tine.. am fost in Cluj(in fuga).. pentru 1/2 de zi... Va pup!
Am gasit magazinele Z.. la Galeriile Ferdinand... si m-am bucurat.. i-am si luat un jerseu f. dragutz Iriselului !
am pus si eu cateva poze noi din iulie... aici: http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=552143411&security=iOHxFL
va place tarta mea cu fructe?
Dana & Iris 1,6 ani