Retete cu dovlecei
Raspunsuri - Pagina 2

laura72 spune:
MUSACA DE DOVLECEI
3-400g carne tocate,
3-4 dovlecei felii,
3-4 cepe taiate solzisori,
3-4 rosii,
patrunjel verde,piper,sare,ulei
pe fundul oalei se toarna ulei apoi carnae tocata si alternativ dovlecel,ceapa ,rosie.ultimul strat de rosii peste care presori partunjelul tocat.pui la fiert cu capac la ochi mediu cam 25-30min.pana scade apa pe care o lasa legumele,cam atunci e gata.se pot pune si 2 oua batute si dai la cuptor 10 min.
Poze:http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005


laura72 spune:
supa de dovlecei
dovlecei curatati de coaja se taie cuburi mari,ceapa si morcov.se fierb ca pentru supa la sfarsit adaugi marar tocat.daca e de dulce poti pune si ou cu smantana si iaurt.se mananca si rece daca vrei mai groasa pune si putin orez.eu fac astea 3 feluri.
Poze:http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005


laura72 spune:
dovlecei cu branza
dovleceii taiati felii se oparesc putin in apa clocotita cam 5 min.intro tava unsa se aseaza straturi de dovlecel si branza mai sarata cu sare si piper.deasupra ou cu smantana.se da la cuptor pana se rumeneste.scurge dovleceii cand ii pui in tava ca altfel astepti mult sa scada.
Poze:http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005


capra cu trei iezi spune:
sufleu de dovlecei
se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea mare, se scurg de zeama. se amesteca cu branza rasa sau br. dulce, cu galbenusul de ou (2-3 oua -in functie de nr de dovlecei) si cu albusul batut spuma. se adauga marar. se da la cuptor cam 30 min. este suuuuuuuuuuuuuper!


capra cu trei iezi spune:
am uitat sa mentionez: reteta mea e buna si pentru copiii peste 7 luni (varianta cu br dulce).


naomi_ioana spune:
fetelor va multumesc pt retete,mi le-am salvat si dupa ce termin dieta ma apuc de gatit
(imi plac dovlecei la nebunie
)...acum va scriu si eu o reteta de la soacra mea,e gustoasa rau
un dovlecel,doi ardei grasi(unu rosu unu galben)o ceapa(pe care o taiem pestisori) si un morcov,toate legumele le taiem in fasii lungi si le calim(prajim)in o lingura de ulei de masline...dupa ce s-au inmuiat un pic presaram un pic de delikat(sau sare si piper)si le mai lasam pe foc acoperite 2-3min...eu am presarat patrunjel inainte de a le servi...pofta buna


crista-s spune:
1. aperitiv de dovlecei
zucchine (dovlecei),ulei, usturoi, menta, origano,sare, piper, otet de vin alb, pesmet
se taie dovlecei felii si se prajesc in tigaie cu un fir de ulei si un catel de usturoi in camasa ( fara sa fie curatat care la sfirsit se arunca) pina devin aurii.
In alta tigaie se prajeste usor pesmetul cu putin ulei
Intr.o tava de cuptor se pune un strat de dovlecei prajiti si se acopera cu un strat de pesmet prajit, origano, usturoi tocat si menta, un alt strat de dovlecei si inca unul de pesmet identic cu primul .. se termina cu un fir de ulei . La cuptor la 200 ° pt 10 minute si apoi incerci sa intorci totul ( e ca o mica omleta .. fara ou ) si mai lasi alte 5 minute .
2.paste cu zucchine(dovlecei) prajite si brinza sarata ( seamana cu o telemea mai veche) traditionala siciliana
www.cookaround.com/yabbse1/showpost.php?p=204329&postcount=7" target="_blank">aici reteta originala cu poza
2 - 3 zucchine, 150 g paste fainoase, brinza
dovlecei se prajesc in ulei, pasta se fierbe in apa cu sare si se scurge se aseaza in farfurie peste ea se rade brinza si se aseaza dovleceii prajiti si scursi de ulei
3. zucchine/dovlecei si cartofi
o garnitura simpla dar care merge si ca fel de mincare de post
- 1 dovlecel lung
- 3 cartofi medii ( cei galbeni sunt cei mai buni)
- 1 ceapa
- busuioc
- 1/2 cub vegetal ( tip knorr. Maggi )
- vin alb putin
- sare – ardei iute
- 3 linguri de sos de rosii (facoltativ)
se curata de coaja cartofii, se taie ceapa felii si se caleste in ulei, se adauga cartofii cuburi, se calesc si ei 6-7 minute si se adauga 2 degete de vin si sare, apoi , dovlecelul taiat bucati de 3 cm si apoi taiat in jumatate pe lung si se caleste si el 5 min, spalat si taiat busuiocul si cubul se adauga in cratita impreuna cu lingurile de suc de rosii si ardei iute se mai adauga 1/2 pahar de apa calda si se lasa la fiert la foc mediu acoperit pina cind cartofii sunt gata ..vreo 20 minute...
se poate servi asa cum e ca garnitura sau...se adauga un ou batut un pic sau se poate lasa si intreg in mijlocul mincarii..se mai lasa pe foc pina se coace si oul.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."


Dorsilia spune:
sa va scriu si eu reteta ce-i place pana si puiului mic:
- rad un dovlecel pe razatoarea mare, il sarez si picur peste el putin otet de mere cu miere, cam o lingurita, depinde cat de mare e dovlecelul
- apoi intr-o oala calesc in ulei cu un pic de apa ceapa taiata marunt cu un de morcov ras pe razatoarea mica si un patrunjel
- apoi torn dovlecelul in oala peste morcov si ceapa, mai adaug un praf de piper, un ardei gras tocat marunt si un picut de apa si acopar sa las sa scada. Recent am adaugat la fiert si un cartofior nou taiat cubulete mici si i-a placut copilutului si asa.
- la final desfac o lingurita de faina in putin lapte rece si torn peste mancarica, mai dau 2-3 clocote, apoi dreg de sare, presar un pic de boia de ardei dulce, fruze de patrunjel tocate si e pur si simplu delicios.
se poate servi si rece
PS. ceea ce n`am intels eu e de ce ar trebui sa storc dovlecelul pt mancarica de dovlecei si sa pun apa ca sa fiarba. Inteleg sa-i storc cand prepar chiftelute dar altfel de ce? Zeama aia a lor nu e gustoasa? Eu nu i-am stors niciodata. Ii rad si-i sarez, pun otet si apoi ii pun la fiert asa cu tot cu zeama lor si mai adaug apa cata e necesara.


tyaa spune:
Dovlecel cu maioneza
Se taie in cubulete mici dovlecelul sau se da pe razatoarea mare, se fierbe in apa cu sare cateva minute pana se inmoaie, se scurge apoi de apa si se stoarce bine bine, se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu maioneza (cat de multa doriti), se condimenteaza cu usturoi sare si piper dupa gust. Se serveste cu paine si rosii.
F bun.
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre


Balbina spune:
Am facut acum vreo 2-3 saptamini Piine cu dovlecei dupa o reteta a Danei (Daneza_13), postata pe un alt forum. A iesit absolut delicioasa, multumesc, Dana! Si cind ai timp, treci, te rog, pe aici si posteaza reteta, please. Sau, daca am acordul tau, o pot posta chiar eu.
------------------
Numai bine,
Natalia
