Retete cu dovlecei

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

mai draga Balbina, dupa ce ne-ai facut pofta de painea cu dovlecei, ne lasi cu fata-n soare?da-ne draga si noua reteta, si ca sa nu se supere posesoarea retetei, boteaza reteta cu numele ei.
se pot face si clatite cu dovlecei:
1 cana lapte(bere/sifon/apa), 1 cana faina, 1 lingura zahar,2 oua, 2-3 linguri ulei, 1 dovlecel, 1 leg marar, coaja rasa de lamaie, 100 g cascaval/telemea/cas, sare.
Faci aluatul de clatite din lapte , faina, zahar si oua, adaugi coaja de lamaie si sare,dupa gust.Cureti dovlecelul de coaja, il dai pe razatoarea mare, il pui intr-o sita sa se scurga zeama, apoi il adaugi in aluatul de clatite. Pui si mararul tocat si lasi compozitia 1/2-1 ora sa se odihneasca. Prajesti apoi clatitele, pui pe fiecare cascaval ras si le impaturesti in 4.Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Hihi, Caprito, uite reteta, dar e musai acuma s-o faci si tu
Piine cu dovlecei (autor: Daneza_13, sursa: culinar)

quote:
Zilele trecute am testat o reteta de paine cu zucchini (...)
Este foarte buna, si ramane ca si proaspata chiar si a treia zi (special am pastrat-o ca sa vad cum este).

Ingrediente
450 g zucchini (sau dovlecei)
sare
600 g faina
10 g drojdie uscata (sau 30 g drojdie proaspata)
4 linguri parmezan ras
piper negru proaspat macinat
2 linguri ulei de masline
apa calduta (cca 200 ml)
galbenus+lapte pentru uns
susan pentru garnisit

Dovleceii, rasi pe razatoarea mare (cu tot cu coaja) se presara cu sare si se lasa sa se scurga,cam 30 min. Apoi se storc bine. Drojdia am dizolvat-o cu putina apa calduta si 2 lingurite zahar, si am lasat-o sa creasca in adancitura facuta in faina, cam 10 min. Apoi am adaugat dovleceii (eu am cam scapat sare pe ei, si din cauza asta nu am mai adaugat sare si la aluat), parmezanul ras, uleiul, piperul si apa calduta, se mai poate pune 1 lingurita de sare.
Am pus KA-ul sa framante pana a rezultat un aluat cam asa (putin cam lipicios, din cauza dovleceilor)
Am pus la dospit (in cuptorul incalzit si stins, la 40 grade) cam o ora..pentru ca m-am luat cu treaba si mi-am adus aminte ca mai am si painea de terminat
Apoi am impartit aluatul in 8 (pe masa unsa cu ulei, si mainile la fel). Si le-am asezat intr-o tava cu peretii detasabili cu diam. de 23 cm (unsa si tapetata cu faina). Si am mai lasat la crescut pana a ajuns la marginea tavii...cam 30 min. Unsa cu galbenus+lapte, presarate seminte de susan...si la copt, cam 25-30 min, la 200 C (400 F).
Gata scoasa din cuptor.
Si taiata (fierbinte inca...Cristi n-a mai avut rabdare, asta este )
Dupa cum am mai spus este foarte gustoasa si se pastreaza foarte bine si 3-4 zile.



------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

dovlecel umplut - la fel ca ardeii umpluti, numai ca ardeii se inlocuiesc cu 2-3 dovlecei potriviti care se scobesc si se umplu. procedura e aceeasi.

Gratiela, strumfilor Mariuca si Stefanut

poznase si www.dropshots.com/strumfi" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Sunt tare mult retete scrise de voi cu dovlecei!
Imi cer scuze, daca vreuna a scris-o deja, pentru ca nu am avut rabdare sa citesc rand cu rand!

Asa ca uitati, cam ce fac eu cu dovlecei! Din ce am testat si stiu ca se mananca la mine in casa.

TOCANITA DE DOVLECEI

1 kg dovlecei
2 cepe
1 rosie sau 3 linguri de bulion
vegeta, sare, ulei
pasta de ardei sau 1 ardei

Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la calit împreuna cu vegeta naturala, rosia fara coaja si ardeiul toacet marunt. Dupa ce s-au calit se adauga dovelceii curatati si taiati bucatele. Se adauga apa si se fierbe integral. La sfârsit se adauga sare, verdeata tocata marunt si 3 linguri de ulei.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

PILAF CU DOVLECEI

Se pregateste un pilaf obisnuit de orez în care se pun dovleceii fierti taiati cubulete.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

PASTA DE DOVLECEI

Dovelceii se coc la cuptor ca si vinetele, apoi se curata de coaja, se lasa la scurs si se toaca. Se mixeaza cu maioneza si se adauga sare dupa gust si usturoi pisat. În aceasta pasta se mai poate adauga ceapa data prin razatoare sau tocata marunt.
Pasta se poate face si din dovlecei fierti.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

SALATA DE DOVLECEI

Se aleg cativa dovlecei tineri, se curata de coaja si se taie rondele si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert se aseaza rondelele pe un paltou si se orneaza cu rosii, verdeata taiata marunt si masline. Se adauda ulei si sare dupa gust.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

MARMELADA DE DOVLECEI - DELICIOASA!!

3kg dovlecei
100ml apa
coaia unei lamai (eu am pus-o pe toata)
1 lingurita scortisoara
2-3 cuisoare

Se rad dovlecei pe razatoatea cu gauri mari sau se toaca la robot si se pun la fiert cu apa lamaia, scortisoara si cuisoarele pana devine o pasta omogena.

Separat se fierb timp de 15 minute:
2-2.5kg zahar
1/4 l apa
1/4 l otet de vin

Se adauga pasta de dovlecei si se fierbe in continuare pana se obtine o marmelada foarte aromata si gustoasa.
La sfarsit se poate pune optional si un pliculet de conservant.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

CIULAMA DE DOVLECEI

Se taie dovleceii rondele
Se tavalesc prin faina (eu arunc feliile într-un sac de plastic în care pun doua trei linguri de faina, strîng vitejeste la gura si scutur energic, asa se tavalesc toate feliile dintr-o data)
Se pun la prajit în ulei rînd pe rînd sa nu fie tigaia preA plina
Cand toate feliile sunt rumenite se face în aceeasi tigaie (trebuie o tigaie mare) un sos alb cu ulei, faina si zeama de gaina, se sareaza si pipereaza.
Se rastoarna în sos feliile de dovlecei si doi trei catei de usturoi tocati marunt.
Dupa ce a fiert totul timp de 15-20 min se da deoparte si se presara cu marar tocat
Se seveste fierbinte cu o lingura doua de iaurt deasupra.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

LASAGNE CU DOVLECEI

1/2 kg dovlecei
150 g foi lasagne
100 g cascaval ras (Emmentaler)
120 g brinza Philadelphia (sau ricotta, sau urda, sau alta brinza asemanatoare)
trei linguri parmezan ras
100 g frisca lichida
200 ml lapte
sare,piper,
cimbru, oregano, sau ce verdeata va place, cel putin 3 linguri
unt pt. uns forma

Dovleceii se spala si se taie felii cit mai subtiri (cel mai bine cu razatoarea)
Se amesteca brinza Philadelphia cu laptele, frisca ,verdeata,si parmezanul ras. Se sareaza si se amesteca totul cu dovleceii.
Intr-o forma rezistenta la foc si unsa cu unt se pune un strat din amestecul de dovlecei un strat de foi de lasagne si asa mai departe, ultimul strat sa fie de dovlecei.Se presara totul cu, cascaval ras si se da la cuptor 40 min la foc potrivit.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput