Retete cu dovlecei

Retete cu dovlecei | Autor: naomi_ioana

Link direct la acest mesaj


buna gospodinelor...eu in afara de vesnica mancarica de dovlecei altceva nu stiu sa gatescsi imi plac la nebunie dovlaceiasa ca va rog pe cele care stiti retete de mancare cu aceasta delicioasa leguma sa le postati aici...va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Incearca dovlecei prajiti, pane sau nu, pusi apoi in mujdei. Sunt super!!

Si mai poti face dovlecei umpluti, ciorba de dovlecei cu rosii. Cam astea ar fi ideile mele...

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

eu de obicei ii fac pane!! yamiii yamiiii

"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

salut eu fac pe langa dovlecei pane si dovlecei sote(mancarica, tare buna cu marar, asa scazuta) si un fel de musaca de dovlecei.

prajesti carne tocata+ceapa+usturoi+condimente apoi adaugi una bucata praz taiat rondele, lasi sa se moaie, apoi adaugi vreo 3 conservutze de pasta de rosii de aceea mica rotunda, apa(sa iasa ca un sos) si dai cateva clocote mestecand.

intr-un vas de yena pui un strat de dovlecei (cu tot cu coaja, spalat bine) taiat rondele.
apoi pui un strat de carne.apoi un rand de dovlecei iar, apoi un strat de rosii taiate rondele...apoi iar un strat de sos de carne, si tot asa, ultimul rand fiind de dovlecei si rosii.

bati un ou bine si il torni deasupra.

dai vasul la cuptor vreo 30 minute, vezi tu in fc de cuptorul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:


Adriana daca imi dai si retetele esti o dulceataMazzel multumesc pt reteta,am sa o fac cu siguranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Eu fac chiftelute de dovlecei- curat dovlecelul de coaja, il rad pe razatoarea mare, il presar cu sare si il las asa cam o ora sa lase apa. Apoi il strecor de apa lasata, il condimentez cu piper, boia si vegeta si rad cascaval cu care il amestec bine. Pun apoi 3 oua, faina cam 3 linguri si gata. le fac chiftelute, le dau prin putina faina si le prajesc in ulei incins! Pofta buna!

Ah, am uitat, se poate pune si marar tocat marunt, dar nu imi place mararul si eu nu folosesc!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

quote:
Originally posted by naomi_ioana


Adriana daca imi dai si retetele esti o dulceataMazzel multumesc pt reteta,am sa o fac cu siguranta

Anca Naomi Ioana(22.07.04)

http://community.webshots.com/user/naomi_ioana



salut, iti dau eu reteta de dovlecei pane:

tai dovleceii rondele, ii pui pe o farfurie intinsa, ii sarezi bine si ii lasi vreo 30 minute cu sare sa isi lase apa.
apoi scurgi apa,
treci feliutele de dovlecei prin compozitie: faina/ou batut si le prajesti in ulei incins.
le scoti pe o hartie sugativa.
la fel poti face si vinete pane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Chiftelutze de dovlecei sa mananci pina mori,daca nu tii vreo cura:

Razi dovleceii,ii lasi la scurs,pe urma ii storci bine,bine,cit poti tu de bine.Amesteci cu ou,faina,marar mult,usturoi cit cuprinde ca sa aiba gust,condimente.
Iei cu lingurita si pui la prajit.......
Deja,salivez:mananci chiftelutele cu ce vrei,eu de regula nu ma satur de usturoiul pe care il au si le mananc cu mujdei,sau,poti pune si smantana deasupra.....

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

quote:
Originally posted by brendamitran

Chiftelutze de dovlecei sa mananci pina mori,daca nu tii vreo cura:

Razi dovleceii,ii lasi la scurs,pe urma ii storci bine,bine,cit poti tu de bine.Amesteci cu ou,faina,marar mult,usturoi cit cuprinde ca sa aiba gust,condimente.
Iei cu lingurita si pui la prajit.......
Deja,salivez:mananci chiftelutele cu ce vrei,eu de regula nu ma satur de usturoiul pe care il au si le mananc cu mujdei,sau,poti pune si smantana deasupra.....

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran



brenda merci pt reteta, sa stii ca am sa fac sapt ce vine, nu am mancat niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

eu pregatesc (mai ales vara) o salata foarte racoritoare din dovlecei fierti intregi (cateva minute ca sa nu se inmoaie), taiati rondele (cam 1 cm), acoperiti cu verdeata din belsug (marar si patrunjel), putin ulei si un sos care sa-i acopere (zeama in care au fiert dovleceii, sare, usturoi si otet -dupa gust). cand s-au racit ii bag la frigider si-i servesc reci ca salata sau garnitura. reteta se poate pregati si cu dovleceii prajiti (taiati felii) si fara a se mai pune ulei in dresul final. personal ii prefer fierti pentru ca sunt mai "dietetici". toata lumea care a mancat la mine a inceput sa pregateasca dupa aceasta reteta...
evident si chiftelutele cu mujdei....yammmmm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lz_cecilia spune:

Si eu gatesc dovlecelul asa...cureti dovlecelul si il dai pe razatoarea mare, pui putina sare si il lasi 30 minute, dupa care il storci- lasa multa apa- calesti foarte putin o ceapa mica, pui acolo dovlecelul stors si o cana de apa rece. Dupa ce a fiert, pui o lingura de faina intr-o farfurie si adaugi putina apa si o pui peste dovlecel, mai lasi sa dea 2 clocote ,adaugi marar si sare daca e nevoie. Se poate folosi ca garnitura, etc
pusici

Mergi la inceput