De ce ne e frica de singuratate?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Aaa si apropos de exprimarea ta Diego...sincer eu nu stau pe ganduri daca sa-mi amputez sau nu un neg. De ce as sta? Din frica asta e sg. explicatie.

E un rau de care nu am nevoie si la care pot renunta foarte usor.

Asta e una.

A doua e ca nu stiu cum poti tu , care spui ca-l iubesti pe sotul tau atat de tare sa-l compari (chiar si indirect si inconstient) cu un neg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Diego,

eu personal sint de parere ca o casnicie trebuie aparata si trebuie sa lupti sa o refaci cit timp crezi in ea.
Si de obicei crezi in ea pina ajunge la limita ta de suportabilitate.
Limita asta e diferita la fiecare om.
Mie ar fi suficient sa imi dea o palma, de exemplu.
Si m-as desparti pe loc.
Si stie asta.

Daca m-ar injura, de exemplu, l-as injura si eu - asta n-ar fi o tragedie din care sa ma despart. Altii ar face-o.

Deci limitele difera.

Insa opinia ta conform careia :"Eu sunt casatorita si imi iubesc sotul ca pe propria mea carne, ca pe propria mea fiinta! (aceasta este iubirea conjugala, daca vi se pare exagetata inseamna ca nu sunteti casatorite la biserica)" - mi se pare sincer exagerata... exagerata RAU.

Si da, sint casatorita la biserica - pe verificate.
Insa nimic nu e mai aproape de tine decit esti tu.
Poate copilul.
Insa barbatul sigur NU.

Diferentza dintre iubirea conjugala si cea "intimplatoare" sa zicem consider ca e tocmai echipa - formezi o familie, ai aceleasi scopuri, exista o compatibilitate si un drum comun in fatza.

Atit.
In rest poti sa iubesti si un strain la fel de mult - actele nu schimba sentimentele, schimba doar contextul.

Te lupti pentru familia ta pentru ca vrei continui drumul in 2.
Nu pentru ca il iubesti.
Uneori, daca il iubesti, trebuie sa il lasi sa plece - si asta e dovada suprema a iubirii, sacrificiul.

In concluzie, nici biserica, nici casnicia, nici Dumnezeu nu consider ca au vreo treaba cu sentimentele mele.

Sint cu el pentru ca eu cred in noi, pentru ca vreau sa imbatrinim impreuna.
Pentru ca vreau sa ne crestem copiii impreuna.
Pentru ca imi place viata noastra in 2.
Nu pentru ca il iubesc sau pentru ca mi l-a dat Dumnezeu.
Ci doar pentru ca eu cred in noi si consider ca ne e mai bine asa.

Elise

Mergi la inceput

Elise bravo!

Sunt de acord cu tine si am aceeasi atitudine ca si tine fata de casnicie.

Sa nu generalizam insa, nu toata lumea e la fel precum suntem noi. Pentru unele persoane dragostea/iubirea este telul vietii lor, iar casnicia e sinonima cu iubirea si atat. Pricipiile si aspiratiile comune, sau hotararea de urma drumul in 2 nu sunt relevante.

Ceea ce vreau sa spun este ca nu conteaza de ce vrei sa-ti salvezi casnicia, ca e vorba de iubire, ca e vorba de toate cele enumerate de tine, motivatia e irelevanta ideea e cum poate exista motivatia de ati salva casnicia in situatii extreme precum adulter (si aici vorbesc mai ales de un comportament repetitiv), abuz fizic si/sau sexual asupra ta si/sau asupra copiilor tai ? - cred ca asta era intrebarea pusa de Adriana. In toate celelalte cazuri e simplu este vorba de limita suportabilitatii fiecaruia, dupa cum spui tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexmona spune:

Inainte de toate vad ca reactiile sunt puternice...si parerile impartite.
Cred ca Diego dupa parerea mea nu face altceva decat sa sustina familia.Si scuzati-ma dar desi in aceste momente familia mea este greu incercata ...nu e vorba nici de vilenta fizica , nici verbala totusi sustin cu tarie ca NOI nu putem judeca (asa cum de altfel si Miramar a spus ) care sunt limitele unei casnicii.
Nu putem ,noi dragele mele sa judecam .
Si mai e ceva care e bine punctat de Diego ...faptul ca Adrianai a pus problema ca ce are de-a face Dumnezeu in toate astea ...pai multi oameni sunt inca cu MARE credinta in Dumnezeu.
Eu una mai cred , desi sunt greu incercata acum si zic ca EL are inca multe de spus in viata mea .
Si ,Miramar tu asa cum bine ai spus imi cunosti povestea si atitudinea ...e greu crede-ma cand te incearca necazul sa pui punctul pe I.Greu !!!!
Poate ca unele care sunt in NOROI , asa cum a spus Adrianai poate ca in alta parte sunt in mocirla ...nu pot actiona altfel...
Fetelor e usor sa judeci cand nu te doare.
Asa ca fiecare avem ceva de zis ...unele pro pt.o idee unele contra pt.aceasi idee, dar sa sfatuim e usor...cand nu ne doare direct , iar de judecat ...toti suntem buni.
Adrianai sa nu crezi ca am ceva personal cu tine , dar eu consider ca o femeie trebuie sa arate bine oricand si nu pentru ca-i zice cineva ,ci pentru ea pur si simplu.Tu ziceai ca se dau astfel de sfaturi ...pai ce e rau sa arati bine???Si mai ales ce este rau in ate RUGA la Dumnezeu???
Poate chiar se intoarce sotul ...poate e doar o ratacire ...eu zic ca fetele de pe forum ce dau astfel de sfaturi incearca sa ajute ...oricum mult mai bine decat sa-i spui ---DIVORTEAZA ::::te descurci tu cu copilul/copiii...usor de zis , dar o va ajuta cea care da astfel de sfaturi sa -l / sa-i si creasca ????
Asa ca e greu sa enunti un astfel de sfat ...la limite ...deci extrem.
Eu , chiar daca voi divorta ...nu-mi voi permite sa spun cuiva CLAR DIVORTEAZA...pentru ca nu sunt in masura .
Si e adevarat Adrianai NU TREBUIE sa ne lasam calcate in picioare , dar nici sa ne oferim familai ca pe un cadou alteia ...ce crezi???
Inainte nu e bine sa luptam totusi???
Miramar ...pupici !!!!
Tu probabil te intalnesti cu multe cazuri (nu neaparat fiind vorba de casnicii) in care lupta e necesara pana la o limita.
Va pup si sper ca vom putea dezbate acest subiect elegant !!!!
...si finut asa ca NOI , FEMEILE!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Alexmona,

nu vrea nimeni sa se certe.
si eu ma motzez toata ziua - si nu datorita lui barbatu-meu.

El oricum m-a vazut deja in 5 ani in toate ipostazele posibile... doar nu incerc acum sa ma aranjez ca sa-i fac o buna impresie!

Oricum nu observa precis nici daca devin blonda peste noapte, cre' ca s-a uitat la mine doar cind m-a luat si dupa aia deja vu... ba chiar bombane ca se impiedica de rimelurile mele si cik "ce de rost mai au si astea, ce-ti trebuiau acu' gene lungi?!" .
Asa ca iti dai seama cite sanse am sa-l impresionez!

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexmona spune:

Elise ...tocmai asta e ideea ...ne aranjam pentru noi!!!!!!!!!!!!!!
Va pup !!!!
Si nuami bine va doresc!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diego spune:

Dragele mele;
Cine s-a jignit pentru atat de putin este prea sensibila...sa te pui in joc si sa aduci argumente logice, insa, nu e usor pentru toata lumea! Eu nu accept intrebarea referitoare la DUMNEZEU. Chiar nu vi se pare ca El este cu adevarat in toate aspectele vietii noastre? Ciudat daca nu!
Eu nu vorbeam de abuzuri (daca ati citit cu atentie) si nici de adulter sau violente ci de cazuri precum cel al lui Alex!
Si daca nu se intelegeti cum de poti iubi (chiar si in situatii de criza) pe cel care ti-a daruit cea mai minunata creatura de pe lume, e problema voastra! Nu l-am comparat cu un neg! HA HA HA ce copile sunteti; am redus problema la absurd!!!!! (va amintiti de matematica sau de legile logicii?) Ajungeti la niste concluzii de te spetii! Dar oricum, tot respectul pentru acele femei SAU BARBATI, care nu sunt lasi si pleaca la prima cearta, uitand de ceea ce responsabilitati au si punand pe locul intai propriul orgoliu. Nu face nici o onoare un asemenea rationament!
Oricum cand vorbiti de Dumnezeu (mai ales aici pe forum) faceti-o cu umilinta Omului, nu cu mandria ingerului cazut!
Ciao!
imi pare rau daca v-am jugnit, nu este nimi personal (sper ca intuiti asta) si mai ales nu a fost intenntia mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Diego, eu am intervenit pentru ca mi s-a parut ca ai combatut agresiv atat ideea topicului cat si persoana care l-a initiat si nu mi s-a parut ok.

Cat despre Dumnezeu, ai putea sa tii cont de faptul ca pe forumul acesta sunt oameni diversi, care au diverse religii sau care sunt atei, sau agnostici si pur si simplu nu toti il baga pe Dumnezeu in ecuatia vietii lor- si asta nu inseamna ca sunt ciudati! De asta problemele de aici nu se discuta din punct de vedere religios, ci social, rational, emotional, psihologic etc.

Daca vrei sa discuti despre religie, Dumnezeu si altele, poti intra la Casa Credintei

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Din nou subscriu la tot ceea ce a spus Jocelyn si subliniez tot ce a spus ea.

In plus mie mi se pare ca Adriana se refera la situatii extreme - abuzuri, adultere repetate etc nu la situatia Alexamonei de exemplu.

In plus in continuare tonul tau si felul in care iti exprimi parerile mi se par un pic cam agresive. Copila nu sunt crede-ma , am folosit o metafora cu negul acela, ca sa subliniez un punct de vedere, se vede clar ca tu nu ai inteles-o, imi pare rau.

Alexamona - stiu ca doare, si in situatia ta si a multor altora asa cum spui si tu nu as putea spune "Divorteaza!" asta numai tu poti hotara, tu iti stii limitele (nici un moment nu am sustinut ca tu si persoane ca tine nu ar sti) - tie nu as putea sa-ti spun decat sa iei atitudine, sa incerci sa schimbi, sa indrepti situatia, lucru pe care tu l-ai facut si il faci in continuare. Apropos sa stii ca din gres. am pierdut ID-ul tau de messenger daca vrei trimite-mi un email pe Yahoo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diego spune:

Drega Jocelyn,
Tot respectul pentru cei de alta religie sau pentru cei atei! Mi se pare ca exagerezi! Oare trebuie sa iti reamintesc ca nu eu L-am adus Dumnezeu pe forum. Nu vad unde este agresivitatea, am combatut cu argumente si cu idei proprii un singur lucru: Intrebarea referitoare la Dumnezeu; si nu pt ca sunt crestina sau nu o fac ci pentru ca in acest topic s-a vorbit despre asa ceva. Imi cer scuze daca am fost agresiva, si mi se pare ca mi-am mai cerut odata scuze, desi si eu am fost atacat destul de dur. (se intampla cand ai o discutie contradictorie). Dar asta nu inseamna ca m-am simtit jignita sau agresata....
hai fetele nu va atacati chiar asa! Repet, va dau dreptate in ceea ce priveste abuzul in familie, dar cine da bir cu fugitii la greu (nu la violenta, abuz sau ceva de genul acesta).

Mergi la inceput