copil dificil...ce ma fac?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zizica spune:

Ioana, n-ai putea sa "sacrifici" o zi, sa lasi lectiile si sa va jucati toti cu masinutele pe jos (daca asta ii place cel mai mult)? Sa va comportati toti ca baietelul in cauza? Sa se simta si el in centrul atentiei? Sa auda si altceva, nu numai "stai cuminte". Degeaba spui ca il iubiti toti (declarativ), iubirea trebuie s-o simta. Incredera si respectul se cistiga.

Cu prietenie,
Z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Am facut progrese...ma bucur din suflet! Am profitat de faptul ca a fost ziua unei fetite si am facut o adevarata petrecere. Am cantat, am spus poeziile pe care le-am invatat in ultimul timp, am dansat cu totii, ne-am jucat, am ras, ne-am distrat. Spre surprinderea mea, Mihaita a reactionat la fel ca ceilati copii. A cantat cu noi, a dansat si apoi a stat la masa cu ceilalti copii si a pictat foarte frumos. Nu a vorbit deloc urat, nu a mai injurat si, desi a mai smuls cateva jucarii din mainile colegilor, a acceptat sa le dea inapoi si sa le ceara frumos. A si multumit pentru ele. A facut un progres enorm, sunt foarte multumita! E clar ca se poate recupera si tine pasul cu ceilalti copilasi. Sunt la inceput in aceasta meserie si incep sa simt satisfactiile. Sunt sigura ca o sa reusesc sa fac din Mihaita un baietel ascultator si bine educat.

Va pup si va multumesc din suflet ca ma incurajati!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Ioana, felicitari! Te admir pt. ceea ce faci si pt. curajul tau!
iti urez rezultate cit mai bune
si poate si acasa nu e situatia chiar asa de critica si taticul a zis-o intr-un moment de disperare ce-l duc inapoi, fata de tine ca educatoare! Nu poti stii exact niciodata!

narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ma bucur mult ca ati avut o zi buna (tu si Mihaita)
cred insa ca veti mai avea si zile proaste , dar sper din tot sufletul ca veti putea sa le depasiti impreuna, pentru binele lui. si, de ce nu, pentru satisfactia ta profesionala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ioana, felicitari!! Si eu iti zic ca probabil a fost o zi buna, o sa mai vina si altele mai proaste, dar e un pas urias si te admir din tot sufletul. Sa nu uiti sa le spui si parintilor de fiecare data cand Mihaita face ceva bun, sa le aprinzi si lor speranta ca va fi bine si sa-l laude cat pot. Bravo, chiar ma bucur!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Ioana,
vreau doar sa-ti spun ca te admir pentru ceea ce faci, ar fi extraordinar daca toate educatoarele/invatatoarele/profesoarele ar pune atit de mult suflet in meseria lor !
Felicitari!

Sfatul meu este sa-l lauzi pe copil la fiecare lucru bun pe care-l face si sa ignori lucrurile rele. Chiar si daca incearca doar sa faca ceva, isi da silinta cit poate el si chiar daca nu duce la bun sfirsit, incurajeaza-l laudindu-l !
Recompensa, lauda ajuta mai mult decit oricite pedepse.Orice copil e stimulat prin lauda si incurajare , orice progres, cit de mic e demn de rasplata !

-------
Life's a journey, enjoy the trip !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Nu sunt ,poate, in masura sa dau un raspuns la aceasta situatie dar ar trebui sa se ia in calcul faptul ca pana la aproape 4 ani a stat intr-un camin, apoi a fost adoptat, apoi a fost prin mai multe gradinite.Ganditi-va prin cate a trecut bietul puiut de om in numai 4 anisori.Reactia lui este perfect normala....

La asta se adauga si faptul ca este amenintat ca il va duce inapoi.Chiar daca tatal i-a spus asta o singura data pentru baietel a fost suficient.Si sunt convinsa ca simte ca noii lui parinti ar renunta la el....

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Va multumesc pentru incurajari...si nu ma mai laudati atat...o sa va spun eu cand o sa merit laudele voastre. Mihaita este un copil deosebit. Desi nu asculta de nimeni si nu vrea inca sa descopere lumea in care a intrat acum, m-am apropiat foarte mult de el si il iubesc ca si cum ar fi al meu. L-am mai si pedepsit (nu ma certati!), l-am si lasat in voia lui, dar, bineinteles, l-am recompensat des si l-am laudat intotdeauna. Ne pupa si ne imbratiseaza, dar ne mai si injura cateodata. Cand injura si ameninta ca ne bate, ne impusca, ne "incinge", ne omoara trebuie sa-l pedepsesc, pentru ca altfel ceilalti copii sunt de-a dreptul socati si nu inteleg cum de el are voie sa spuna asa ceva. Incepe incet-incet sa faca progrese. Asa cum ati intuit si voi, sunt zile mai bune si zile mai proaste... Vom trece peste toate si vom izbandi!
Va multumesc ca imi sunteti alaturi!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Felicitari, Ioana

Īn ochii mei, īnsusi faptul ca baietelul acesta a reusit sa te gaseasca pe tine si sa te determine sa-ti petreci timpul liber cautīnd solutii pt. problemele lui, demonstreaza ca e un copil inteligent, care se va descurca pīna la urma. Sigur, ceea ce a īnvatat la casa de copii nu se uita de azi pe mīine, mai ales ca e vorba de comportamente care acolo īi asigurau atentie si uneori poate si un strop de afectiune. Dar ceea ce povestesti tu arata ca īnvata repede si daca si parintii sunt la fel de iubitori, dar consecventi ca tine, va va face cu siguranta multe surprize placute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ioana, nu am sa te cert ca-l pedepsesti, am sa te laud si admir. Pt ca e usor sa pupi si sa alinti o fiinta pe care o iubesti, mai greu e sa pedepsesti atunci cand vezi ca o ia razna. Te doare sufletul si ai prefer sa-l pupi iarasi. Asa ca de la mine ai o ca restul iti da Mihaita cu varf si indesat:)

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput