Copilasi de Mai - Iunie 2004 (77)
Raspunsuri - Pagina 17
madutza spune:
Cris, am scapat de pampers intr-un mod f. natural. Nu i l-am mai pus noaptea. Au mai fost si accidente. Oricum se trezea noaptea si cand avea pampers si cerea la olita. Si atunci am decisa sa nu il mai punem si gata.
Madutza
si Mariuca
(17 Mai 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/padme_ami2003/my_photos
tnicoleta spune:
Cris
Amaliei. Nu prea rezist fara Bia, casa mi se pare pustie si nu-mi vine sa ajung prea repede in ea. Sun la tara in fiecare zi da inca nu a invatat sa vorbeasca la telefon, doar asculta si apoi plange. Acum cand am plecat am culcat-o sa nu ma vada ca altfel cred ca o luam cu mine daca o vedeam plangand. Bia va sta doar pana la toamna la tara da si asa mi se pare tare mult.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
cius22 spune:
Buna fetele,
ooof mamicile cu dor de puiuti,va inteleg......eu cand am inceput serviciul,nu erau decat cateva ore in care lipseam si tot imi era dor de el...dar sa nu-l fi vazut o saptamana!
pe Nico si pe Cris,sa vi se usuce lacrimutzele de dor.
Fetelor,ieri am iesit la Ocna,cu mic cu mare si cu 2 fetitze ale unor prieteni...Ioi,cred ca ieri s-o mutat tat Sibiul la bai...n-aveai loc sa asezi un ac...groaznic...copiii n-au avut treaba,da' io l-am bodoganit pe 'husband",de' saracu' o zis ca nu mai pup io Ocna anu' asta...(s-o creaza el asta!
)
iaca pus si neshte poze pe dropshots (la semnatura,la "poze si filmulete")
No,pupici la toata lumea si o saptamana usoara va doresc!
P.S.Tare greu imi vine chefu' de invatzat...da' dilok,mey frate!
tnicoleta spune:
Simona Am vazut un Victoras fericit. Vreau si eu la plaja da nu m-as risca pe strandurile de la noi.
Sa va spun o perluta
Incercam seara sa il sun pe tati ca sa vorbeasca Bia cu el si avea telefonul inchis. Zic eu
A fugit tati cu o artista si nu mai raspunde la telefon.
Si Bia de colo"
- Nu e tati, gigit tita (nu e tati a fugit cu artista)
- Pai si il lasi mami?
- Da, git titi, tita.
- Pai si pe noi cine ne mai iubeste?
- Titaaa. (ridicand din umeri)
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
Lauraa spune:
Aaaa,Cius, am vazut baiatul (si fetele) la Ocna! Mamamia ce nebunie a fost acolooooooooooooooooo! Chair vorbisem aseara cu sora mea la telefon si a zis ca si ea a fost ieri si ca a fost lumea de pe lume! Cica orasul era pustiu,toti la Ocna! :) Fain! Si in lac,ce multa populatie,incredibil! Ati namolit copilu`? haahaha :) ! Nu s-a speriat?
Ce voiam sa te intreb, am inteles ca lucrezi la Waldorf (?).. Ce mi-ai putea spune despre gradinitele Waldorf? Unde am inscris-o pe Lara se conduc dpa un program elaborat de ei,jumatate Waldorf,jumatate Montessori.. Si nu prea stiu cu ce se papa astea..
Fetelor, vad ca vorbiti de Pampi :) . Lara a scapat acum vreo luna de ei, de pe o zi pe alta, fara sa faca figuri. Se zice (adica aia invatati zic) ca atunci cand un copil poate sa urce o scara de zidar singur pana sus e in stare sa isi controleze sfincterele. Acum...o scara de zidar n-.am gasit dar la locul de joaca urca pisicoantza pe o scara din aia de funii de n-are nici o treaba :)
In rest vad ca sunteti bine,si voi si copiii, asta e super :)
VAnessa,sanatate mamei!
Numai bine,
Mama de
Lara Celine
vanessa ionescu spune:
am venit aseara de la mare. a fost superb. m-am odihnit si incarcat nitel. azi am luat-o din loc cu munca. va povestesc maine ca stau pe acasa.
vestea buna si la noi e ca am scapat de pampers (in timpul zilei). noaptea inca mai e necesar. uneori se scoala si cere oala dar mai face si pe el. dar nici nu cred ca vom scapa de tot de pampersul de noapte pana nu scapam de cele 2 biberoane de lapte. i-a placut mult de tot la mare. a stat Catalin numai pe malul marii in fundic cu jucariile. nu a vrut sa intre in apa si nici nu l-am fortat mai ales ca era cam murdara de alge si erau si valuri. a fost foarte cuminte. a mancat tot ce ne dadeau la restaurant (cu mancarea nu avem probleme. mananca orice - cu exceptia iaurtului, si mananca totul cu pofta. nu face nazuri. chiar a inceput sa vrea sa manance singur. se pregateste de gradinita.
Andu a stat mai mult in barul hotelului la biliard. el nu prea e cu plaja. daca e sa stea in apa vine dar sa stea la soare nu vrea mai ales ca anul trecut s-a ars pe un umar si nu a vrut sa repete experienta. va pup ca ma duc sa-l culc pe Catalin dupa care daca nu adorm sa citesc ce ati mai scris.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
cius22 spune:
Lauraa-bine ai revenit! nu te-am vazut tare de mult!
Intr-adevar eu lucrez la Waldorf si in institutia unde lucrez exista de la gradinitza pana la cls a XII-a de liceu.Specificul Waldorf este apropierea copilului de Natura si educatia "sanatoasa".Toate materialele cu care lucreaza copilasii(la desen,modelaj,textile,etc) sunt exclusiv naturale (vopsele pe baza de plante,lut,lana,bumbac,etc).Copilasii au diverse activitati care sa ii pregateasca si pentru scoala...de ex: modeleaza literele cu corpurile lor(asta la grupa mare,desigur).Li se stimuleaza toate simturile (de ex: sunt legati la ochi si li se inmaneaza diverse materiale:ca lemn,sticla,textile,pietre,etc) pe care trebuie sa le recunoasca,sau sa le miroasa,sau sa asculte sunete si sa le recunoasca.Apoi,la gradinita,mai au activitati care sa le stimuleze imaginatia,croiesc papusele ei singuri si fac teatru de papusi si toate jucariile lor sunt din lemn (nu vei gasi plastic intr-o gradinitza Waldorf adevarata).Mai au si activitati gospodaresti,inca din grupa mica:sters praf,gatit!!!(da,da,fac de exemplu ,salata de fructe,cei mai mici spala fructele,cei mai mari le curata,le taie,iar cei mici le amesteca)
ce este sigur,ca in aceste gradinite,copiii nu se plictisesc niciodata si se simt foaaaaaaarte bine,sunt complet nestresati(nu este voie ca educator Waldorf sa faci comparatii intre copii sau sa-i pedepsesti,sau sa le vorbesti urat).Eu zic ca ai facut o alegere buna! Succes Larei si felicitari ca ati scapat de pampi!
Vanessa-ma bucur ca ti-ai reincarcat bateriile si felicitari si lui Cata pentru pampi.(ce bine ca nu e mofturos la papa!)
Nico-mey ,Bia e mortala cu perlutzele ei!am vazut poze...iti vine s-o papi de dulce ce e!
Fetele,io cred ca sapt,asta o sa intru mai rar...nu ca m-as stresa cu invatatul,dar din cauza acestui examen,nu prea mai am chef de nika!(examenul este sapt.viitoare,luni sau marti,nu stiu inca in ce zi au programat biologia)
Pupici la mamici,burtici,pitici si nazdravani mai mari!
mephala30 spune:
Cius, mi-ai trezit si mie curiozitatea in legatura cu sist. de inv. Waldorf.
Ca sa nu plictisim, poti sa-mi dai mai multe detalii pe pm? Sau materiale, daca ai.
Mersi
Carmen
(29+) si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
Irinusha spune:
Salve!
Io stau saptamana asta nasol cu timpul ... chiar dupa-amiaza asta avem o Birthday-Party a unui prieten mic. Dupa care incep terapia fizio - sau cum ii spune ... iar joi vine Ady, asa ca o sa intru mai rarut. Dar incerc sa va citesc.
Va pupicesc dulce ... mai mult pe pitici binenteles! O saptamana faina!!!
Irinusha &
Cris (03.05.04)
Lauraa spune:
Cius,multumesc de primire :) Eu sunt si am fost mereu prin preajma,cu scrisul e cam greu...Muncesc de acasa,online,si din cand in cand mai dau cate-o geana pe-aici. In rest suntem cam tot pe la strand sau in vizite la alti bbei,numai cand doarme ea imi "permit sa stau la computer "
Despre gradinita asta..hm..nu am ales-o pt. ca este Waldorf...de fapt am ales-o pt. ca e la noi in spatele casei,la 20 m mai exact,trebuie sa trecem doar peste un parculet mic. Si mi-a placut mereu cum arata, o cladire frumoasa, primul sfert din piatra si restul pana sus e lemn,cu niste geamuri imense si o curte/gradina superba. Cand am fost sa o inscriu m-a "shocat" sa zic asa, lipsa oricarei papusi,,jucarii, masinute...Era intr-adevar multe bucati de lemn,nevopsite,de diferite marimi, cauciucuri de masina (!?), stofe, etc... Micul dejun se aduce de acasa in afara de luni cand copiii mananca impreuna müsli cu fructe,etc. Pranzul se ia acolo si copiii,cum zici si tu, ajuta la pregatirea mesei si la strans. Miercurea au "ora de rontzaiala",cica stau pe saltele si au voie sa manance dulciuri in timp ce o educatoare le citeste povesti. In restul timpului nu au voie dulciuri. In curte sunt toate "chestiile" din lemn. Au si o tribna mica, cred ca mai fac si spectacole. Sunt 75 de copii impariti in 3 grupe. Ceea ce iarasi mi s-a parut ciudat a fost ca aici copiii nu sunt grupati pe varste ci sunt toti impreuna in grupa.Cica asa pot cei mici sa invete de la cei mari si cei mari invata sa aiba "grija" de cei mai mici.La inceput de an "gradinitesc" fiecare copil mai mare primeste un "fin" mic de care sa aiba grija, e nashul lui :))) Simpatica chestie :). Asa,sa vad ce imi amintesc din prospectul lor....A! lunea au ora de "jogging" se duc in padure si alearga,hihi,saracii
Sper sa fie intr-adevar ok, eu ii aud pe copii mereu si ii vad,arata destul de fericiti...sper sa ii placa si pisicii ..oricum o sa mearga abia la toamna viitoare..mai e timp sa ma obisnuiesc cu ideea...![]()
SUcces la examen Cius! Tinem pumnii!
Mama de
Lara Celine