Copilasi dragalasi nov-dec 04 (125)
Raspunsuri - Pagina 21
bits spune:
Dama ai incercat sa-i dai omletica facuta dintr-un out si cu branzica?eu ii pun si putin unt.o papa fara doar si fara poate mai ales asociata cu iaurt.
eu am inceput sa-i dau cereale normale ca desert la ora 15 si le rontaie cu placere.
sunt fete care au renuntat la laptele praf?nu stiu cum sa fac trecerea la lapte de vaca?i-am dat si cu kko dar ia 2 gurite si gata nu-i mai trebuie.
lui Ken nu-i plac gemurile cred ca i se par prea dulci de aceea am renuntat la clasica paine cu unt si gem.
da pateu ati incercat sa le dati?
octy
10,KENZO(1nov 2004)
bits spune:
Silviu bravo barbatelule
!
eu sunt disperata ca al meu copkil a inceput sa vorbeasca numai in japoneza.asa de mult imi doresc sa vb romaneste dar se pare ca japoneza e mult mai usoara ca romana si copii o prefera.asta e poate anul viit cand mergem in Ro o sa o invete de la prieteni.
octy
10,KENZO(1nov 2004)
dama spune:
quote:
Originally posted by bits
Dama ai incercat sa-i dai omletica facuta dintr-un out si cu branzica?eu ii pun si putin unt.o papa fara doar si fara poate mai ales asociata cu iaurt.
eu am inceput sa-i dau cereale normale ca desert la ora 15 si le rontaie cu placere.
sunt fete care au renuntat la laptele praf?nu stiu cum sa fac trecerea la lapte de vaca?i-am dat si cu kko dar ia 2 gurite si gata nu-i mai trebuie.
lui Ken nu-i plac gemurile cred ca i se par prea dulci de aceea am renuntat la clasica paine cu unt si gem.
da pateu ati incercat sa le dati?
Bits, nu i-am dat omleta, dar o sa incerc si asa sa vedem daca ii place.
Eu trecerea i-am facut-o cam de cand a facut 1 an. Si asta pt ca aici se gaseste asa zisul lapte (de "croissance" de la 10 luni la 5 ani) de crestere care este in sticla de plastic sau cutie ca orice lapte la raionul de lapte praf. Mie pediatra mi-a zis la controlul de 1 an ca pot sa aleg intre susnumitul si lapte semi-pasteurizat. Eu am inceput cu cel de croissance si de vreo luna l-am inlocuit cu cel semi-pasteurizat. Culmea e ca ma asteptam si eu la figuri din partea juniorului, pt ca cel cu care era obisnuit era dulceag si cu tot felul de arome, pe cand asta de acum e lapte simplu. Nu stiu ce sa te sfatuiesc, decat sa incerci sa-i pui un pic de miere in el sau ceva vanilie, eu stiu...sa cam respecti gustul celui praf pt ca asta le lipseste lor cand se face trecerea, gustul cu care au fost obisnuiti. Eu nu am amestecat lapte de-un fel cu lapte de altfel, am trecut direct...dimineata ii dadeam lapte de croissance, seara lapte praf si asta mai mult ca sa termin cutia. Apoi de la lapte de croissance la cel de-acum la fel.
Eu am teama pt ce lapte o sa-i dau in Ro timp de 1 luna, sper sa nu i se para altfel.
Eu nu i-am dat inca pateu de ficat...poate daca as face eu in casa, dar altfel nu am incredere in astea comerciale. Nici alte mezeluri din carne nu i-am dat in afara de jambonul clasic si asta destul de rar...
aime spune:
Bits, sunt multi copilasi care au trecut de lapte praf. Noi mai avem 2 cutii de Junior si trecem si noi la laptic normal si pediatra mi-a spus sa inlocuiesc cate o parte din laptic cu cel de vaca, pana cand o sa-l accepte ca inlocuitor. Vladut papa laptic praf numa la bibe, din cel normal la castronel...cand i-am pus normal in bibe a fost
si n-am insistat, ca am zis sa ne apropiem de 2 ani. Pateu eu nu- dau cumparat, ca la fel ca si crenvustii sunt facuti din te miri ce...eu ii faca asa: ii fierb un ficatel, un galbenus fiert bine, sare si unt/smatana si dau la blender. Iete pateul nostru.
paxela spune:
asa cum am promis revenim
multumim de sustinere si urari
Silviu este ok, nu a vomat si nu a fost altfel decat in alte zile
la 6 am ajuns la spital la si 30- 40 ne-a internat la 7 fara 10 l-au luat la operatie la 7 fix era la mami in brate
, a fost dificil primele 15 minute cand de obicei copii stau la reanimare dar pe el mi-lau adus imediat ce a iesit ca nu il puteau linistii
, toti ceilalti din salon aveau branule, unul care fusese operat avea si bandaj la nas, iar pe el cand la adus era ametit si atat fara branula fara urme de nimic, initial am crezut ca nu i-au facut nimic
, ca asistenta mi-a zis ceva la modul luati-l ca nu ne descurcam cu el nu il putem potoli, si deabia dupa ca l-au operat si e ok.
la 30 de min dupa operatie sa trezit la 40 statea in fund si la fix o ora era in picioare
, cand a venit dr la vizita a zis ca daca nu il opara ea nu credea ca e operat
, se pare ca e foarte rezistent
acum suntem pe tratament de recuperare , desi cerd ca mai multa nevoie am eu decat el
Alexa si
Silviu ( 27.11.2004)
poze
poze2006
Jasmine spune:
Aime,eu ii dau iaurt sau branza Fagaras seara.Dimineata ii dadeam fructe pasate cu biscuiti.Daca-I dau iaurt dimineata nu-I mai dau si seara.Sa-i dau fructele seara?Hai ca m-am zapacit de tot.In plus acum iesim afara devreme din cauza caldurii asa ca masa de la ora 9:30-10 ar cam trebui sa o manance afara,ceea ce inseamna ca iaurtul ar fi OK.Tu cand ii dai fructe?In timpul zilei,inafara meselor?
Dama,incearca sa-I faci la cuptor branza de vaci+ou intreg+un pic de zahar+(eventual) ceva fructe sau stafide.Un fel de umplutura pt placinta cu branza de vaci.Poate asa vrea.
Bits,noi am renuntat la lapte praf de acum 3 luni.N-au fost probleme cu trecerea la lapte “de vaca”.Am inlocuit in prima zi juma’ de biberon si a doua zi l-am inlocuit complet si gata!Asta a fost.
Eu nu i-am dat pana acum niciodata omleta,branza sarata,cremwursti,nici un fel de mezeluri.N-am incredere in mezelurile “pt copii”.Dar intr-o buna zi o sa ajungem si la ele.
Miha,ce e acest IRS19?Vaccin?Sirop?
Jasmine si
Radu (26.10.2004)
aime spune:
Jasmine, uite cum a aratat meniu nostru de azi, de ex:
la 5.45, deci dimineata devreme
: 100 ml laptic
pe la 9, ca s-a trezit musiu la 9 fara 10, mic dejun: un out moale cu painica si smanatana si un Danonino Gigantino cu caise
am iesit imediat afara, unde a baut 150 ml de suc de porto, grep si morcov
la 13, pranz: un castronel de supa de rosii cu zdrente si felul 2: tocanita de vitel (cu ardei gras, cartofi, dovlecel, rosii)
la 17: cand s-a trezit 100 ml laptic
la 19 (acum): ii fac piure de fructe: 2 caise, o piersica si o banana, cu cativa biscuiti si daca vrea o felie de chec, pe care o mancam in general cand iesim la plimbarae de seara, da azi am sarit-o
la 22: 250 ml cereale cu lapte
In timpul zilei ii mai dau cate o napolitana, un biscuite, morcovel, mar..depinde ce doreste sau ce am.
Cam asa in fiecare zi, diverse combinatii, uite ca am sa mai scriu si poate mai scriu si alte mamici meniul, ca sa ne inspiram.
Branza Fagaras...am sa caut si eu, n-am mai vazut....aaaa, eu ii iau crema de branza de Albalact si ii place, ii mai iau Almette.Astea le mai papa, dar branza de vaci ![]()
monica-elizabet spune:
felicitari SILVIU

ma bucur tare mult ca sunteti bine
deja am mai prins curaj si daca o sa mai aibe probleme alex cu urechiusele poate il operam si noi...dar mai bine sa nu avem![]()
va pup pe toate si pe copilashi
monica
mariussimiuc spune:
Jasmine,IRS-ul este un soi de vaccin sub forma de spray nazal.Se da cate un puf in fiecare nara de 2 ori pe zi,timp de 2 saptamani.Asa am facut noi si sunt multumita.Si eu m-am temut de aceste bronsiolite,cu atat mai mult cu cat mai mult cu cat eu am fond alergic,iat sotul a avut astm cand a fost mai mititel.
Ca tot veni vorba de mancare...puiutii vostri mai papa pasat?Noi suntem la faza de pasat cu furculita,dar carnea tre sa fie neaparat pasata bine bine,ca altfel o scuipa.Nu vrea sa mestece si pace!
Jasmine spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Jasmine,IRS-ul este un soi de vaccin sub forma de spray nazal.Se da cate un puf in fiecare nara de 2 ori pe zi,timp de 2 saptamani.Asa am facut noi si sunt multumita.Si eu m-am temut de aceste bronsiolite,cu atat mai mult cu cat mai mult cu cat eu am fond alergic,iat sotul a avut astm cand a fost mai mititel.
Ca tot veni vorba de mancare...puiutii vostri mai papa pasat?Noi suntem la faza de pasat cu furculita,dar carnea tre sa fie neaparat pasata bine bine,ca altfel o scuipa.Nu vrea sa mestece si pace!Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Mersi pt info,o sa o intreb si eu pe dr lui Radu.Care de altfel nu l-a mai vazut si nu s-a mai interesat DELOC de el din februarie,cand a fost al doilea episod de bronsiolita.Atunci am sunat-o si mi-a zis scurt ca ea n-are timp sa-l vada.Am fost la spital,am primit tratament pt acasa si ea nici macar nu s-a interesat ce s-a mai intamplat.De atunci nici eu n-am deranjat-o,nici ea nu ne-a mai cautat.Asa ca mi-e taaaare sila sa o sun.
Nici Radu nu papa carne decat pasata.
Jasmine si
Radu (26.10.2004)