Copilasi dragalasi nov-dec 04 (125)
Raspunsuri - Pagina 22
onitza spune:
Paul nu vrea sa manance mai nimik...ce nu am incercat sa ii dau!!!!
mi-e necaz de numai pot, el manca foarte bine nu stiu ce s-a intamplat!!!
a mai avut de atatea ori viroza, dar a mancat de fiecare data. Raspund si eu la intrebarea cu mancarica pasata, pe vremea cand papa bine ,
Paul manca pasat cu furculita si carnita tocata marunt!
Onitza si
Paul Constantin (28.11.2004)
pozele noastre
PETRECEREA DE 1 AN!!!
Otiliav spune:
Paxela, felicitari pentru asa baiat puternic, ne-a impresionat, acum gata cu racelile!
Miha, Ana mananca pasat cu furculita de la 7 luni legumele, iar acum vrea cam orice sa manance singura, la ciorbitza mai avem probleme dar persevereaza. Carnea o mananca intreaga, cred ca de la 1 an desi nu avea masele se descurca ea, oricum ne fura carnea din farfurie daca la ea nu mai este. La capitolul mancare a fost de nota 10+ intotdeauna
, se vede pe ea ca-i gurmanda. Fructele le papa frumos singurica nu ma deranjez decat sa le spal iar cand termina duce samburele sau coaja la gunoi. Faza tare la cirese s-a prins ea ca nu-i samburele bun si musca doar 1/3 de cireasa si o punea in castron, asa ocolea 2/3 unde era si samburele.
Noi avem acum probleme cu ea ca nu vrea sa manance daca am pus noi mana pe lingurita ei se supara rau de tot si nu mai vrea mancare, ceva de genul ca o jignim ca nu o lasam pe ea sa manance singura. Si la fel face daca mananca banana si vreau eu sa duc coaja la gunoi, este treaba ei cum adica ma bag eu.
Bits, noi am renuntat aproape complet la lapte. Lapte dulce o mai pacalim cu ceai, dar oricum zilnic consuma cantitati infime de lapte dulce, incercam sa suplimentam cu iaurt, branzica si cascaval. Acum si-a descoperit pasiunea pentru ceai de soc+macese+lamaie. Stiu ca trecerea se face treptat iar de placut fiecare cu gusturile lui. Pate de ficat i-am dat din cel norvegian, nu prea i-a placut dar curiozitatea era tare mare.
Dama, Ana nu papa oul intreg decat cu mari rugamintzi. O pacalesc punand galbenusul in piure de legume si combinatia este
iar cu albusul nu insist. Branzica dulce o combin cu rosii si amestec putin astfel incat ea sa nu le mai poata separa.
Am vazut si poze cu Davidutzeii, unul mai scump ca celalalt, cu Fulguletzu subtirelu (eu cred ca silueta se datoreaza excursiilor, deh urcat, coborat, carat copil). Avem si noi ceva asemanator pentru a o cara pe Ana in excursii, dar la cate kg are acum zau ca ma cocoseaza.
Si ce-am remarcat ca sunt multi copilasi la noi in grupa cu parul cret desi mamele nu sunt sau cu ochii albastrii desi parintii nu au ochi albastrii, deci avem cu ce ne lauda
.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
Dutzi spune:
Pupam copilasi care de care mai dragalasi si-n primul rand le dorim multa sanatate.
Bravo, Silviu, baietel curajos, sa fii sanatos.
Simona, felicitari, sa fie asa cum iti doresti tu...cat despre David, ti-am mai spus-o, e o scumpete de baietel
.
Referitor la lapte, noi am renuntat la cel praf demult, adica pe la 1 an si-o luna si asa, brusc, fara nici o trecere lenta...am intrebat dr si-a zis ca nici o problema si ne-a recomandat laptele pasteurizat, cel de 3,5%...intr-adevar, n-am avut probleme de nici un fel, da nici nu pot sa spun ca iustin e fan lapte. Insa compenseaza cu iaurturile si mai ales cu branzicile, dupa care e topit
.
Dimineata mananca o felie de paine cu putin unt si cascaval sau telemea si daca-i mai ramane un coltisor de paine ii dau si doua trei bucatele cu dulceata(apropos, Bits, exista gemuri la magazine bio fara zahar, din pulpa de fructe, io zic ca poti sa incerci, nu-i nici urma de dulce in ele) si o canita de 200 ml lapte, cu lingurita...uneori il termina, alteori nu. La trei zile ii dau la meniul mai sus numit si un ousor tare, lu iustin ii place tare si culmea, mai ales abuu
(albusul), io nu pot sa-l sufar.
Asa, sa nu uit, la fiecare masa de mai sus ii dau si o rosie, si-acu ma chinui si cu castravete, da cu asta nu-i chip.
In alte dimineti ii dau gris cu lapte sau fidea cu lapte, mai scapa dupa si cate un kiwi sau cateva capsuni, ce-o fi in burtica lui...
La pranz mananca un singur fel, de obicei, da-n ultima vreme si pe ala-l cam sare, poate-o fi caldura de vina...
Dupa somnicul de pranz, fie fructe multeeeee, cu branza de vaci sau iaurt, fie sufleuri de diverse, cu branzici si iaurt...stiti voi.
Seara, de cele mai multe ori mamaliga, fiindca acu nu mai am incotro, tre sa-i respect dorinta, de cate ori il intreb, vrea mamaiga cu teema sau cotiti(am mai tradus in alte randuri
), dar si gris, fidea, daca nu i-am dat in dimineata respectiva sau chiar numa un shake, daca-i prea obosit.
Bineinteles, intre mese, cand e afara, fructe, la greu, mai ales din traista altora
si multa apa si paine neagra sau grisine.
Noi am intrat intr-o faza in care tipam cat ne tin rarunchii
, nu conteaza ca suntem in parc, in tramvai etc...si nu tipa ca nu i-ar conveni ceva(sau nu numai), ci asa, pur si simplu...cred ca-si testeaza corzile vocale
...voi ce ziceti?
Noapte buna,
bits spune:
am desfacut aseara ultima cutie de lapte praf,sper sa fie ultima si sa nu mai cumpar.am sa fac cum i-a recomandat doct lui aimee.
dama prietenele mele din Ro foloseau un lapte pasteurizat de la Milli,erau fff multumite de el.
Ken e fan outz moale la"canitza".il papa si apoi mai cere dar nu mai primeste decat peste 3 zile
.japonezii incep sa dea copiilor mancarica taiata mai maricel de la 8 luni.noi am scapat repede de pasat iar acum Ken papa carnita taiata normal(adica bucati de 3-4cm).la cat mi-a scuipat carnea cand era micut parca nu-mi vine sa cred ca papa zilnic acum.
dutzi si Ken tipa asa.il vazuse pe un prieten care tipa din toti rarunchii si s-a gandit sa-l imite.se distra copios cand imi vedea fatza si parca mai tare tipa apoi.norocul meu e ca s-a potolit acum.o sa-i treaca ai sa vezi!nu-l baga in seama ca o sa renunte singurel.
octy
10,KENZO(1nov 2004)
mariussimiuc spune:
Mai,eu cand vad meniurile puiutilor vostri ma complexez total.Pai Robert papa cam in jumate cat papa ai vostri...Noi suntem ca oamenii mari,la 3 mese pe zi...
Raportam victorie dupa victorie in lupta impotriva pampersului,destul de rar se mai intampla accidente.
Doar ca la pampersul de plimbare n-am renuntat.Mi-e si oarecum sa-l pun la copac sa faca,dar de cele mai multe ori se intampla sa fim printr-un magazin sau in masina atunci cand cere.Cum sa procedez?Deocamdata nu se pune problema de "tine-te pana ajungem la..." ![]()
Jasmine,de ce nu schimbi medicul daca nu esti multumita?Cred ca e foarte important sa ai un dr in care sa ai cat de cat incredere si care sa te "trateze" cum se cuvine.
Va pup
andreap spune:
Buna dimineata!
Paxela,ma bucur sa aflu ca ati suportat f.bine operatia si sper sa fie OK de acum incolo.Pupici
Simona,dulce zulufatul tau...nu mai aveam poze de cand era mic si grasanel
.
Aime,mai tu pe caldura asta mai ai chef de copt ?????Eu fac mancare numai ptr.Mariuca,eu mananc ce gasesc
.
la noi meniul e urmatorul:la 4-5 dimineata lapte(inca pe Nestle JR.,din comoditate,sa nu incalzesc la 4 dimineata laptele
),apoi la 8.30-9 fructe cu branza dulce si biscuiti(pasate inca
,Maria nu mananca nic un fel de fructe nepasate ,scuipa orice fruct intreg,asta e),la pranz ciorbita sau felul 2,cand se trezeste pe la 5 celalalt fel de mancare,pe la 7.30 iaurtel si la culcare lapte.Nu mananca dulciuri deloc,nici biscuiti,dulceata,tort etc. Eu ma bucur si ptr.faptul ca nu mai mananca complet pasat ca pana acum 2-3 luni,ma omora cu pasatul asta.Si acum mai scuipa daca gaseste o bucatica mai mare,dar macar le zdrobesc numai din furvculita.Asta e,ne facem noi mari!
Pupici
POZE
Nasi,10.06.2006
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
onitza spune:
quote:
Originally posted by andreap
Buna dimineata!
Paxela,ma bucur sa aflu ca ati suportat f.bine operatia si sper sa fie OK de acum incolo.Pupici
Simona,dulce zulufatul tau...nu mai aveam poze de cand era mic si grasanel.
Aime,mai tu pe caldura asta mai ai chef de copt ?????Eu fac mancare numai ptr.Mariuca,eu mananc ce gasesc.
la noi meniul e urmatorul:la 4-5 dimineata lapte(inca pe Nestle JR.,din comoditate,sa nu incalzesc la 4 dimineata laptele),apoi la 8.30-9 fructe cu branza dulce si biscuiti(pasate inca
,Maria nu mananca nic un fel de fructe nepasate ,scuipa orice fruct intreg,asta e),la pranz ciorbita sau felul 2,cand se trezeste pe la 5 celalalt fel de mancare,pe la 7.30 iaurtel si la culcare lapte.Nu mananca dulciuri deloc,nici biscuiti,dulceata,tort etc. Eu ma bucur si ptr.faptul ca nu mai mananca complet pasat ca pana acum 2-3 luni,ma omora cu pasatul asta.Si acum mai scuipa daca gaseste o bucatica mai mare,dar macar le zdrobesc numai din furvculita.Asta e,ne facem noi mari!
Pupici
POZE
Nasi,10.06.2006
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
ANDREAP, am citit ca ii dai Mariucai Nestle JR. ...cum se prepara? nu se incalzeste apa ??? mi-ar prinde bine si mie unul...:D
Onitza si
Paul Constantin (28.11.2004)pozele noastre
PETRECEREA DE 1 AN!!!
dama spune:
Asa, sa incep cu inceputu...
Otilica, pai, Ana a ta e ca David cand e vorba de mancare, el la fel nu refuza nimic (se minuneaza si bona), dar mesele lui seamana foarte mult cu cele descrise de Dutzi. Deci are 4 mese mari si late, dimineata 250 ml lapte cu 1-2 biscuiti sau cu cereale sau painica cu unt si gem/miere (la masa asta vreau pe viitor sa ma mai inspir de la voi), apoi pe la 10 un fruct sau mai multe ca d-astea nu se satura niciodata, apoi la 12 pranzul care e un singur fel de mancare, in general solida (legume + carnita) si un fruct, la 16 dupa somnic papa branzica topita cu painica sau un iaurtel nature cu fructe proapete si eventual un biscuitel , apoi pe la 19-20 masa de seara, care consta fie in legume cu paste sau orez, fie legume fierte facute ca o salata + 200-250ml lapte (in functie de cate legume mananca). Pana la masa de seara mai serveste fructe pt ca ii plac foarte tare. David nu mai mananca de mult pasat nici legumele nici carnita nici fructele...de ex cand ii dau mar il mananca cu tot cu seminte si coaja, la cirese daca nu ii scot samburele (s-a intamplat sa sterpeleasca una) il inghite, iar carnita nu stiu cu ce o mesteca, dar o mesteca. Si David daca incerc sa-i dau eu cu lingurita se infurie si nu mai vrea sa manace...el se mai ajuta si cu manuele si le baga in farfurie si apoi in gurita, adica papa singur singurel. Apropo de fructe, noi mizam la maxim pe ele mai ales intre mese pt ca am citit undeva ca atunci cand consuma enrgie (afara la joaca) e bine sa ai un fruct sa-i dai si e e de preferat fructul unui biscuite sau alt aliment. Ei cam asta ar fi...cat despre baut, David nu bea decat apa, dar bea de nu mai stiu cum sa-l opresc...chiar sa sa-i fie de sete?
Bits, merci de info cu laptele si outul.
Ah, am si eu o intrebare, de cate ori pe zi le dati carnica? Adica daca le dati out sau jambon sau sunca la micul dejun, le mai dati si carnica la pranz. Aici d-rii spun ca daca ii dau ou sa nu-i mai dau carne...cred ca de-asta nu mai vrea oul, ca tanti aia nu-i da niciodata, iar eu cand era acasa i-l dadeam la pranz in loc de carne. Nu stiu cum sa procedez.
mariussimiuc spune:
Onitza,noi n-am papat niciodata lapte praf,deci imi dau si eu cu presupusul.Laptele praf se poate prepara si cu apa la temperatura camerei,daca bb accepta.Sau nu? 
mariussimiuc spune:
Dama,eu nu i-am facut program,ca sa zic asa,decat la out,adica o zi da si una nu.In rest,carnita in fiecare zi,chiar si in ziua cu ou si chiar daca papa sunculita la micul dejun.