Copilasi dragalasi nov-dec 04 (125)
Raspunsuri - Pagina 20
Jasmine spune:
Voi ce le mai dati sa pape la micul dejun?Radu acum e fixat pe "painica cu ca'caval" dar sper sa-i treaca si sa mai manance si altceva.Dar ce?Paine cu unt si branza telemea desarata?Cu gem ?Cu miere?
Jasmine si
Radu (26.10.2004)
andreap spune:
Paxela,felicitari!Bine ca sunteti asa curajosi!Pupam Silviu mic
Fulguletz,frumoase poze!Si nebunatic David mic!
..Si Mariuca e mare fan la bere
!
Aime..da,copie fidela
....Nu stiu ce parere are tata de Mariuca,da' mie imi convine
.
Jasmine,imi pare rau ca ati trecut prin asa probleme....sanatate multa in continuare!
Eu numar zilele pana la concediu...si ma topesc intr-un Bucuresti calduros si prafuit!
Pupici
POZE
Nasi,10.06.2006
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
aime spune:
Gata, mi-am linistit si eu puiul...doarme...eu m-am apucat pe caldurile astea (noroc cu AC,, ca altfel
) sa coc niste foi sa fac Truffle cake si el se juca putin in sufragerie, venea in bucatarie "mama?" "da, mama", raspund eu...el
si fugea...ei, inchipuiti-va cati de "da, mama"...am zis in 2 ore cat am copt
si ce s-a distrat el
.
Fulgule, da ce drumetii faceti voi, mey...nu mai conteaza intepaturile, oboseala
; si sa stii ca i slabit mult si arati ca o fetiscana 
Jasmine, al meu nu mananca paine cu ceva uns, eu ii dau vesnicul iaurt si soldatei cu piept de curcan/out cu branza topita si painica (amestecate)/smantana cu painica si bucatele mici de pastrama de pui (asa-i place lui, cu lingurita) sau nu-i dau iaurt si ii fac un castronel cu lapte si cozonac/chec/pandispan/taietei.Cam astea-s diminetile noastre.
Andreea 
simonacip spune:
Fulgule, am vazut si eu pozele voastre...nu cred ca m-as fi incumetat.
...Noi am venit de la mare dupa 2 zile cu DAvid ca numai concediu nu era...David alerga pe toate paturile(de pe plaja), apoi in mare, iar in mare, iar in mare....
..Nu era de stat, poate nu am avut noi rabdare sa se adapteze, dar a facut si febra si s-a deranjat la stomacel si asta ne-a facut sa ne hotarim sa ne intoarcem...
Jasmine, pina sa-l duc la cresa David minca dimineata lapte cu cereale de la Nestle, din acelea cu scortisoara....Ii placeau foarte mult, le minca foarte bine...
Avem si noi pozici
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=551729324&security=NMhqIF
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu
dama spune:
Paxela bine ati revenit acasa cu bine. Refacere rapida lui Silviu curajosul.
Simonacip, David o sa se obisnuiasca repede, asa e la inceput toti plang si poate ca o sa mai planga o vreme. Eu cand il duceam la bona la inceput, plangeam la usa dupa ce-l lasam si nu plecam pana nu se oprea. Acum nici nu se mai uita la mine cand ii spun ca plec si-l las acolo cu tanti. Ideea e ca printre copii fiind se va lua cu joaca si va realiza ca dupa n ore vine si mami...
Jasmine, David bea inca lapte la micul dejun fie cu cereale, fie cu o felie de paine unsa cu unt si gem sau miere. La noi o problema a devenit OUL, nu mai vrea ou fiert si asta de vreo juma de an...nu stiu de ce pt ca ii placea mult inainte. Acum cum simte albusul zdrobit, il scuipa. Si la fel si cu branza aia proaspata sfaramicioasa. Nu stiu cum sa i le mai dau. Voi cum procedati?
Fulgu, uite cum fac eu spaghetele (de fapt orice fel de paste) fara carne. Pun la fiert, brocoli, conopida sau dovlecel taiate bucatele cat mai mici (dar nu le fierb foarte tare ci doar cat sa intre furculita usor). Apoi le scurg bine, mai ales dovlecelul, care mai are si el apa. Fierb separat pastele (orice fel) si le scurg. Toc marunt o ceapa (chiar din cea noua) si o calesc usor in ulei (de rapita, stii tu) cu putina apa, adaug cateva cubulete de rosii = sos de rosii, condimente (cimbru, marar, oregano), un strop de sare, un catel de usturoi si apoi spre sfarsit adaug in sosul asta legumele de mai sus (fie dovlecelul, fie conopida sau brocoli) si le mai fierb un pic. Apoi amestec legumele cu pastele... Poti sa faci si cu alte legume (de ex cu ciuperci), si dupa preferinta poti sa daugi si branzica rasa si sa le pui un pic la cuptor. Eu fac destul de des si lui David ii plac mult. Cam asa ceva mancam la masa de seara. Spor la facut si pofta buna lui Davidutzu si voua.
dama spune:
Aime, am inteles ca Vladutz bea 3 bibe de laptic pe zi si ziceai ca asa isi face norma...cum adica? ce cantitate trebuie sa constituie norma asta? David nu bea decat 2 bibe si atat, restul vine din iaurturi, branza topita si alte lactate, dar n-am habar ce cantitate se face pana la urma.
aime spune:
Dama buuuune pastele tale 
Fulgule, uite si aici. Eu le-am incercat pe cele ale Anyei, insa fara branza cu mucegai si am pus sos de rosii, au fost f bune.
aime spune:
Dama, am scris odata
...pai eu stiu ca necesarul de laptic e de 450-500 ml, dupa carte (dar si dupa sfatul pediatrei)...deci el bea 250 ml seara cu cereale, dimineata 100 ml, la 16-17 cand se trezeste inca 100ml si mai papa iaurtul dimineata care e ori de 110 g ori de 150g sau un castronel de lapte 150 ml cu ce spuneam mai sus...de aceea ziceam ca isi face norma
. el nu prea e fan branzica, asa ca...compensam si noi cum putem.
mariussimiuc spune:
Paxela,sanatate multa lui Silviu cel curajos. 
Jasmine,si Robert a facut in iarna vreo 2-3 episoade de bronsiolita,doar ca noi ne-am tratat acasa.Si noua ne-a spus dr sa-l ferim de raceli,dar nu l-am corcolit mai mult decat pana atunci.I-am facut imunizare cu IRS19 si sirop de echinaceea si n-am mai avut nici un fel de problema.Sanatate multa!
Cat despre micul dejun...Robert papa cu o pofta nebuna out fiert.Ar manca non-stop daca i-as da.Soldatei cu unt si miere,pastrama de pui,lapte cu fulgi de porumb sau grau expandat (pufarine,mai pe romaneste) 
Aime,te mai intreb o data...sigur nu ai nevoie de niste musafiri? ![]()
Felis,citeam din urma despre ceea ce spuneai despre copiii cu SD.Mie nu mi se pare ca acesti copiii sunt anormali.Sunt putin altfel,dar nu anormali.Cat despre Mihaita...mii de bravo si felicitari pentru toate progresele. 
Otilia,da,despre Ana ta era vorba in propozitie.

Fulgule,vrei sa faci spaghete fara carne deloc sau fara carne tocata? Eu de obicei fac sosul de rosii sau smantana separat si ce-o mai fi pe langa separat,adica piept de pui,sunca sau peste.
Simona,sa-ti traiasca cretofolinul 
Va pup pe toate
Miha siRobert
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
dama spune:
quote:
Originally posted by aime
Dama, am scris odata...pai eu stiu ca necesarul de laptic e de 450-500 ml, dupa carte (dar si dupa sfatul pediatrei)...deci el bea 250 ml seara cu cereale, dimineata 100 ml, la 16-17 cand se trezeste inca 100ml si mai papa iaurtul dimineata care e ori de 110 g ori de 150g sau un castronel de lapte 150 ml cu ce spuneam mai sus...de aceea ziceam ca isi face norma
. el nu prea e fan branzica, asa ca...compensam si noi cum putem.
Aime
, merci de explicatiuni, acum am inteles...eu ma gandeam la nr de bibe si credeam ca ar fi 3x250ml si mi se parea mult ca sa fie asta normaAh, ca tot veni vorba de paste si eu fac des reteta Anyei tot fara branza cu mucegai ca nu-i dau lui David, ca altfel e foarte buna cu roquefort
...si stiti ce i-am mai facut lui David...Lasagna cu spanac, sunt deliciose.