Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (98)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Flore nici nu stiu care din voi e mai suparata tu sau Maya, imi pare rau ca e traumatizanta intarcarea, nici nu-mi imaginez prin ce treceti, dar sper ca maine sa fie mai bine.

Monu spune-mi cum ai facut chestia aia cu copanele la cuptor de a papat asa bine Alexia
Noi:A+B+C+D+E

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

LA MULTI ANI IULIA SI LUANA, SA FITI SANATOASE SI NOROCOASE!!!
Facem si noi prezenta pe saptamana asta ca am ramas codase rau la scris, din fericire nu si la citit. Am inceput sezonul in forta, facem concurenta serioasa turistilor ca nu scapam nici o zi frumoasa fara plaja si nici o seara fara plimbari pe faleza. Asta da viata!!! Macar anul asta sa profit si eu, ca la anul nu mai pup vacanta pe timp de vara, o sa sa stau pe vremea asta sa-mi scurg ochii din birou in dana portului, ca lucrez la o aruncatura de batz de mare.
Alex e neagra cum n-o sa fiu eu nici la sfarsitul verii bronzata( seamana la pigment cu sotzul), e innebunita dupa nisip, dar mai ales dupa apa. Cum prinde un moment de neatentie din partea noasta ia viteza si se opreste direct cu capul in valuri. A gustat nisip, scoici si cred ca i-au placut la gust ca se serveste pe blat, o gasesc mereu scartaind nisip intre gingii. Azi am facut o reuniune mica pe plaja cu Andrei si Delia, ca de obicei fiecaresi-a vazut de treaba - Andrei cauta de cate ori avea ocazia in decolteul Gabitzei, Delia rodea cu foc la o jucarie de plaja si Alex cerceta fiecare cm patrat de nisip.
Am reusit sa pun si cateva poze facute zilele astea, va trimitem un strop de mare, soare si nisip
si celor care nu pot ajunge curand pe litoral...

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Bai, deci am si eu o intrebare: voi nu dati lapte de vaca copiilor de peste un an?!Ca am fost azi la o noua pedi (in locul celei care a murit, Dumnezeu sa o ierte) si a facut ochii cat cepele cand i-am zis ca-i dau lapte de vaca. Cica sa-i dau formula, "macar Bebelac" pana la 2 ani. Ce parere va faceti?!?!?!?
Ca sa nu va zic ca ma pune sa-i fac radiografie lui Eric ca are pliurile asimetrice. Desi a fost la un ortoped acum 2 saptamani si a zis ca e ok. Urasc policlinicile de stat!!!!!!!!!!!!!!!!

N-am ajuns sa depun reclamatia, ca era program pana la 3 si nu am terminat in timp util la dr. Dar maine ma duc. Loreen, te inteleg! Imi vine sa-i musc de gat, pe cuvant! Dar trebuie sa recunosc ca am cunoscut si o diriginta de posta super, la posta 10. M-a ajutat cu toata bunavointa. Deci exista si oameni normali, dar sunt exceptii. Sa vedem cum o fi directoarea asta la care ma duc maine. Va informez!

Mergi la inceput

Oana pozele sunt superbe, Alex zici ca s-a nascut pe plaja, ce mai, are sange de constanteanca. V-ati metamorfozat amnadoua, tu in silueta, iar Alex vad ca a facut ceva burtica pe care a scos-o la bronzat.

Andreea.a da-i linistita lapte de vaca, cum naiba pana la 2 ani?? Eu sunt in continuare pe formula ca mi-e mai comod, dar pediatra ne-a dat unda verde. Pai daca ortopedul a zis ca e ok, atunci asa e, eu am mai spus ce mi-a zis ortopedul nostru ca pliurile asimetrice sunt irelevante, in plus de asta tu ai baiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Elisor am facut pui cu cartofi noi si rosii la vasul roman. Dupa ce am tinut in apa vasul, am taiat in patru cartofii, am pus deasupra puiul si rosiile taiate in patru, am mai adaugat un pci de ulei si sare si le-am bagat la cuptor. Atat si nimik mai mult. Si azi a servit aceeasti mancare ca si ieri. Mancarea de la borcan nici sa nu o mai vada pentru ca nu o poate pipai. Azi si-a facut curaj si a luat puiul in mana si l-a ros cu spor dar mi-a facut si mie nervi ca arata ca un purcel. Si ea si gresia de pe jos.
Andreea, Eu nu ii dau Alexiei lapte de vaca. Am ales sa ii dau Similac Gain.
Flori, ai incercat sa o adormi cu suzeta?

si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Monu intreb si eu ca prostu' ce-i ala vas roman? Si de ce il ti in apa? Mersi de reteta, e super usoara, o fac si eu ca am tot ce-mi trebuie.
Pune si tu acolo saptaminile la semnatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Elisor, e un vas din lut (cred) care se gasesc pe la voi prin zona. Se tine inainte in apa pentru ca porii vasului sa se imbibe bine cu apa. Asta ajuta sa se faca papa bun si sa nu crape vasul, care se in cuptorul rece.

Am o durere groaznica de cap! Am tuns maimutza dar nu zero. Am aplicat tehnica perie si foarfeca. Are firul subtire dar parul e des. Nu va zic ca la un moment dat s- aprins de ceva si a inceput sa planga si sa isi pipaie parul de la spate?
tunsoare noua

si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Papica la mare-a halit Iepu' si de prin mancarea de la restaurtant, da' aia a fost din curiozitate...Problema noastra e ca acum haleste carne doar sub forma de perisoare-adica sa fie bucatele, da' bucatele fierte pur si simplu nu-i plac -asa ca...perisoare. Am carat aparatul de gatit la aburi si braun-ul(ca sa toc carnea), si ii faceam pentru trei zile (perisoare si legume). In rest...cu iaurtul a fost cam naspa, se gaseste doar Danone, Brenac, Milli si Oke. Si eu ii dau Covalact sau Prodlacta. Carasem ceva dupa noi-avem lada frigorifica care merge pe bateria de la masina-da' pana la urma i-am dat Milli si a fost ok. Cu carnea e nasol daca vreti sa le faceti ceva pe acolo-eu am cautat in Mangalia si am gasit naspa rau ( de vita ).In rest...cereale mai sunt ceva si prin supermarket-uri, lapte praf doar la sensiblu (e unul in Mangalia).
Sufletzica-noi am stat in Saturn la hotel Cupidon. Cum v-am zis, am fost cu bucataria ambulanta dupa noi, asa mergem peste tot ca n-am chef sa risc -e sau nu frigider(aici am avut), acces la bucatarie etc...Pensiuni cred ca prin 2Mai sa gasesti ceva...De semanat Iepu' cu mine...in visele mele...seamana ceva cu tat'su la barbie si gura...in rest ne intrebam si noi...noi suntem bruneti bine amandoi, ochi caprui (ai ei sunt gri-verzui, da' presupun ca se mai pot schimba), are pielea mai alba decat noi, alta comformatie a fetzei...cate glume se fac vis-a-vis de "asemanarea" ei cu noi nu mai zic...
Loreen-mai venim la mare in iulie numai ce am planificat vacanta , atunci ne vedem sigur. Mey okelarii Deliei sunt cu bratele flexibile, nu? Ma gandesc ca asta e smekeria de ii suporta...
Andreea.a-Eu ii dau lapte praf Nestle junior, pedi a zis sa alegem intre asta sau Similac. Am incercat cu asta si vad ca-i place, asa ca am ramas la el. Da' treaba e asa-Iepu' bea lapte (cam 400-500) NOAPTEA, adica pe la 12-1 si 5, si e mult mai comod sa-i dau praf, decat sa alerg sa-l scot din frigi pe ala de vaca, sa-l incalzesc ...Pedi a zis ca facem cum vrem-praf sau de vaca-desi ea recomanda ca astia mai slabutzi sa ramana pe praf, ceea ce despre Eric...intelegi tu

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Dieta de la nutritionist:

Imic dejun: 1a+1b+1c1a= echivalent fainoase/cereale
adica: 60g graham
sau 50g piine alba
sau 35g piine prajita
sau 40g fulgi de ovaz
sau 40g musli simpli, neindulcit,fara adaos de fructe uscate,nuci,seminte

1b= 1 echivalent lactate
adica: 250ml lapte degresat (0,5%grasime)
sau 200 ml lapte ecremat (1,5% grasime)
sau 180g iaurt natural (max 2% grasime)
sau 180g kefir
sau 150g brinza de vaci dietetica

1c=1 echivalent fructe
adica: 150g mere, portocale,grapefruit,mandarine,kiwi,ananas,pere verzi,prune,caise,piersice,mure
sau 150ml suc de fructe neindulcit
sau 250g capsuni,zmeura
sau 100g cirese,struguri,mango,pepene galben,afine
sau 70g banana
sau 60g fructe din compot
sau 25g fructe uscate (stafide,smochine,curmale,caise,prune uscate)

IIPRINZ= 1d+legume
1d= echivalent proteine gatite
adica 120g carne slaba (pasare,vitel)
sau 100g semigrasa (vita,file de porc) max 1 data/sapt.
sau 150g peste slaba (salau,pastrav,cod,lin,merluciu,etc)
sau 120g peste gras (somn,somon,macrou,hering,sardele, sturion) max 1 data /sapt.
sau 2 oua (fierte,ochiri romanesti- nu prajite!!!!) max 3 oua pe sapt.

legume- in orice cantitate (cu exceptia:cartofi,mazare,fasole boabe,bob,naut,linte,soia,porumb dulce)- preparate oricum, nu prajite
-cruditati (salate) si/sau gatite (dar nu prin sotare in ulei!!!)+ o lingura de ulei vegetal (masline,floarea soarelui)- adaugat la finele prepararii mancarii

III.GUSTARE- ora 16.30 = 1c

1c.= 1 echivalent fructe (vezi mic dejun)

IV.CINA= 1e+legume

1e= 1 echivalent proteine "reci"
ex. 25g brinza grase (cascaval, svaiter, camembert,brie, etc)
sau 50g telemea vaca desarata
sau 100g cottage cheese,cas de vaca,urda
sau 100 g branza de vaci slaba (10%-20% MG/SU)
sau 80g jambon slab (curcan,vita)
sau 80g sunca tip Praga slaa, rulada de pui/curcan
sau 60g friptura (gratar) rece din carne slaba (pui,curcan,vita)
sau 60g ton natur 8conserva in suc propriu)
sau combinatii: ex: 50g urda + 40g sunca praga)

legune- in orice cantitate, sub forma de cruditati (salate)+ o lingurita de ulei vegetal+suc lamiie

obligatoriu: minim 2 litri de lichide pe zi (apa plata, ceai verde)

scuze ca am scris atita, fetele care nu sunt interesate.

in prima sedintza: am discutat cu ea ce imi place ce nu imi place ce maninc de obicei, o groaza de intrebari, + 3 chestionare inclusiv chestionar de personalitate, pe urma mi-a dat de facut analize si m-a intrebat ce tip de dieta mi-ar fi convenabila: 5 mese, 3 mese, etc. singura chestie i-am zis ca eu dupa ora 7 seara vreau sa maninc.
in fine, la urmatoarea sedintza cind am ajuns dieta era gata, a printat-o si am discutat-o in detaliu, mi-a masurat masa grasa sau cum s-o numi, si ne vedem peste o luna, sa vad cit am slabit si daca am dat jos si din masa grasa. masa grasa mi-a masurat-o cu un aparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

lucas, asta e dieta ptr mami? ca a mea o sa manince asa cand o avea 20 de ani!!!

andreea.a, pedi mi-a zis s-o trec pe lapte de vaca de la 1 an, dar ii place si mai putin ca ala praf, asa ca tot praf ii dau.

sa va zic faza: ii arat in poza o vaca si ii zic vaca face muuuuuuuuu. ei bine, ce credeti ca-mi zice odrasla cand o intreb ieri cum face vaca? cica ma-ma! tac-su era terminat de ras...

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput