de ce sunt urati bucurestenii in provincie ?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Haideti sa va povestesc o faza 'amuzanta' a propos de subiect.

Intr-o zi mi-am parcat matizul meu cu numar de Bucuresti (leasing) in fata oficiului postal din micul orasel de provincie in care locuiesc.
L-am parcat neregulamentar: ma grabeam foarte tare, aveam de lasat repejor un plic, asa ca am pus avariile (semn ca vin imediat) si am blocat una dintre masinile din parcare - lucru urit in fond, recunosc, dar eram foarte presata si ma gindeam ca toata afacerea nu va dura mai mult de 30 de secunde.

Am intrat, la ghiseu mai era o persoana, asa ca ramas in usa ca sa fiu cu ochii pe masina, sa o dau la o parte in caz ca.

Persoana de la ghiseu a plecat, m-am dus repede, am lasat plicul, am scos banii din portmoneu (toata treaba durind citeva secunde), dupa care am inghetat - in spatele meu a tunat: 'al cui e matizul rosu?' Dupa ce am facut pe mine de sperietura, m-am intors, cu miile de scuze pe buze, sa dau sa zic, acum il scot etc.etc. N-am apucat sa spun nici un cuvint. Individul a inceput sa urle literlamente: 'lua-te-ar dracu' cucoana (asta fiind singura chestie pe care pot s-o reproduc pe un site 'desprecopii'), astia din Bucuresti va credeti mari si tari, m-am saturat de voi, sint pline soselele de nesimtiti ca voi, ce, daca esti directoare (??!!) crezi ca nu mai pot io si da-i si da-i". De unde puisorii mei o fi dedus c-oi fi directoare, dupa bietul meu matiz si mutra mea consternata...ma rog.

Cert este ca m-a facut albie de porci in conditiile in care, repet, mi-am luat ochii de pe masina doar citeva secunde, nu a stat nici macar o jumatate de minut din cauza mea, dar cind a vazut numarul de Bucuresti a explodat pur si simplu. Ma intreb ce-ar fi spus daca ar fi stiut ca de fapt sint moldoveanca, venita cu tupeu in Ardeal, si mare amatoare de Bucuresti pe deasupra!

Bineinteles ca mi-am dat masina la o parte imediat, n-am fost capabila sa scot un cuvint (desi nu-s genu'), pina n-am miscat masina, dupa care, pachet de nervi cum eram, nu i-am zis decit o singura urare stramoseasca pe care, iarasi, nu o pot reproduce aici, pentru ca sint o duamna.

Cert este ca bucurestenii sint vazuti, intr-adevar, un pic...altfel, asta e clar. N-as merge pina acolo incit sa spun ca sint uriti, mi se pare mult spus, dar exista asa...un naduf uneori la adresa lor. De cele mai multe ori mi se pare ca e ceva de genul complex de superioritate sublimat dintr-unul de inferioritate. Ca atunci cind auzi un comentariu de genul "ai vazut ce frumoasa-i aia? ce picioare, ce fund, ce coapse! e minunata! da' asa-i de proasta...".

Pe de alta parte stau sa ma intreb daca...naduful asta al provincialilor versus locuitori ai capitalei nu este un fenomen intilnit si prin alte parti. Sau asa zisa 'rivalitate' intre provincii.

A propos de asta, rica intre provincii, imi amintesc iarasi cit de surprinsa am fost cind m-am mutat in zona si am vazut in Brasov, intr-un cartier, pe un bloc era desenata o maaare sageata, cu grafitti, iar sub ea statea scris, la fel de mare, 'spre moldoveni'! Io fiind moldoveanca, dupa cum v-am spus.

Ma rog, chestiile astea exista, evident, dar nu cred ca merita sa ne facem singe rau, mai degraba sa ne amuzam, pentru ca la fel de convinsa sint ca nimeni nu-i atit de retardat incit sa te 'urasca' din capul locului, numai pentru ca te-ai nascut cine stie unde. E un naduf 'colectiv', indreptat impotriva unui personaj colectiv si atit. Cind stabilesti relatii individuale cu oamenii, lucrurile stau cu totul altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

pe de alta parte, si soferii din provincie (nu stiu d c, dar mai ales de PH) isi iau foarte multe injuraturi in Bucuresti, in plin trafic, cind sint debusolati de mashinile care se inghesuie una in alta si din 2 benzi apar 4.... si ei pe mijloc...
Sau cind pur si simplu nu stiu incotro sa o ia si "se sucesc", de pe banda dreapta fac la stinga, in mijlocul isteriei colective. Nu vreau sa spun ce-mi aud urechile.... referitor la locu' de bashtina al respectivului.

Elise

Mergi la inceput