de ce sunt urati bucurestenii in provincie ?
Raspunsuri - Pagina 6
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by dara
Ma... ardelenca get beget,pana-n maduva oaselor, din inima Ardealului, mandra ca sunt ardeleanca dar jur ca n-am nimic cu bucurestenii ba, mai mult, imi place in Bucuresti, mai ales la plimbare prin magazine!
da sa te dara, asa si eu...
ali spune:
Impresia mea despre Bucuresti: nu prea buna.
De cate ori am ajuns pe acolo ( ultima data am stat o saptamana ) abia am asteptat sa ajung acasa, in oraselul meu de provincie.
Ideea e ca de cate ori sunt in Bucuresti sunt cu ochii in patru cu orice, inclusiv cu restul pe care il primesc cand cumpar ceva.
Ultima data o tanti de la o librarie a vrut sa ma insele cu 100.000 lei,oare din cauza ca aveam accent de ardeleanca si avea impresia ca gandesc mai incet?
Si am fost urat surprinsa ca in zona centrala sunt case cu arhitectura frumoasa( veche) si la care nimeni nu mai face nimic, sunt murdare si cu o zugraveala veche.Si-apoi sa nu va zic de gunoaile care sunt aproape la fiecare poarta( asta pe stradutele din zona centrala).Am fost neplacut suprinsa si de primaria generala din Bucuresti ca e atat de neingrijita, si totusi se invart atatia bani in Bucuresti.
La noi nu sunt atatia bani dar fiecare face ceva, isi ingrijesc spatiul verde din jurul blocului sau isi mai zugravesc casele sau mai au flori pe la geamuri.
Dupa ce am venit din Bucuresti am zis ca iubesc si gropile din orasul meu.
ali
ellej spune:
Nu trebuie totusi uitat ca foarte multi "bucuresteni" vin de fapt din alte orase, aici e o amestecatura. Ceea ce inseamna ca si grosolania lor, de pilda, e o carenta de educatie care n-are nici o legatura cu locul unde s-au nascut. Sau o fi Bucurestiul contagios si cine se muta aici capata obiceiuri proaste?
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
Tino spune:
de smecheri ce sunt.
nu stiu in alte parti, dar la noi la mare e jale cand vine vara.
se conduce obraznic ca in Bucuresti ca poate le-o fi cumparat mamica stada, se etaleaza cele mai ... masini si fite s.a.m.d.
stiu ca nu trebuie sa generalizam ca sunt oameni si oameni, dar in general bucurestenii au un aer de superioritate cand se afiseaza in provincie.
cred ca asta ar fi motivul pt. care "sunt urati" cum spui tu. de fapt e putin cam dur termnul sa ii zicem un sentiment de repulsie.
eu cred totusi ca sunt cazuri si cazuri. nu toti oamenii reactioneaza la fel. povestea ta dovedeste clar acest lucru.
numai bine tuturor!
mamitza lui Papitza
crinuta spune:
quote:
Originally posted by dara
Ma... ardelenca get beget,pana-n maduva oaselor, din inima Ardealului, mandra ca sunt ardeleanca dar jur ca n-am nimic cu bucurestenii ba, mai mult, imi place in Bucuresti, mai ales la plimbare prin magazine!
(Doar unele colege de la sediu ma seaca groaznic dar... alea sunt superioare ca-s la sediu' central al firmei...)
Si mie mi-a placut pana candf m-am mutat pentru a studia aici, dar de atunci nu stiu cum sa fug de Bucuresti...
Dupa aproape 14 ani de stat in Bucuresti nu m-am acomodat, din contra, sunt din ce in ce mai socata de comportamentul oamenilor, dar.... ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca oamenii s-au inrait mult si asta peste tot, nu doar in Bucuresti, iar peste asta nu pot trece.
Crinuta si Rayan
ellej spune:
Neamuri proaste sun peste tot. Eram la concert la Dépêche Mode si pe stadion mai erau randuri cu probleme, adica aveai locul 29, ultimul de pe rand, iar locurile se opreau la 28. evident, daca numarai locurile ele erau 29 dar unul era dublat sau se pierdea pe drum. Atât randul nostru cat si pe cel din spate s-a intamplat sa fie o problema de genul asta; pe randul din spate era o fata gravida cu sotul ei care nu aveau loc, desi biletul era cu loc iar scaunele erau tot atatea ca si pe randurile celelalte.
In fine, la un moment dat s-a rezolvat iar cel care avusese acelasi numar de scaun cu fata respectiva, a inceput sa comenteze langa ea aparent cu cea cu care venise, ca "ia uite dom'le cum e la bucuresti, stiam eu ca asa o sa intample si ce sa cauti gravida la concert". La care ea l-a pus la punct spunandu-i ca nu il priveste unde se duce ea si daca e gravida. evident, individul continua sa cometeze "pai sigur, noi in ardeal suntem altfel etc" ironic nevoie mare.
Asta nu inseamna ca ardelenii sunt TOTI prost crescuti dar asta era cu siguranta. Si in mod sigur compelxat
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
Mirunaa spune:
...chiar tu ai dat un raspuns prin tilul subiectului." De ce sunt urati bucurestenii in PROVINCIE?"
Sincer, pe mine ma deranjeaza denumirea asta pe care bucurestenii o dau celor din alte zone ale tarii...si anume de provinciali.Si asta cu atat mai "dureros" mi se pare cu cat majoritatea bucurestenilor sunt de fapt oameni din diferite zone ale tarii.Chiar eu am numeroase rude care stau de ani de zile in Bucuresti( si vin de la tara) si vorbesc cu aceeasi nonsalanta despre provinciali ca un bucurestean get-beget.
Nu mi-am dorit sa traiesc in Bucuresti, este un oras mult prea agitat pentru o persoana ca mine....desi as fi avut ocazia.Oare tot asa as fi vorbit despre provinciali?
Desigur, nu generalizez!
Toate cele bune!
arinna spune:
Pai "provincie" nu e un termen inventat de bucuresteni...
nici eu nu mai suport Bucurestiul dar nu uitati ce a spus ellej, cu care eu sunt de acord :
" Nu trebuie totusi uitat ca foarte multi "bucuresteni" vin de fapt din alte orase, aici e o amestecatura. Ceea ce inseamna ca si grosolania lor, de pilda, e o carenta de educatie care n-are nici o legatura cu locul unde s-au nascut. Sau o fi Bucurestiul contagios si cine se muta aici capata obiceiuri proaste?"
Giul
eu te inteleg, rautatea e peste tot...
N-am inteles de ce se diseca atata ca nu stia lumea ca esti bucuresteanca - cum sa nu stie ca intr-un sat afla toti absolut tot , de la vecin pana la soferul - de care ai spus ca era un localnic- asa ca stia sigur ca esti din Bucuresti, apoi se simte dupa "aer", ei cunosc repede bucurestenii...Am auzit ca si pe la Brasov e o tendinta de-asta "anti",
... lumea e rea si plina de nervi, nu-ti gasesti o oaza de liniste prea repede, incerca sa faci abstractie si sa intri in relatii cu ei chiar daca nu ai chef...
Aici bate bine spre celebra "ospitalitatea romanesca" pe care eu nu prea o sesizez...si cand te muti intr-un apartament nou, prima intalnire e cu vecinul deranjat de zgomotele pe care le faci sau intepatul caucicurilor ca ai luat locul nu stiu cui ( in bucuresti)
La fel de bine ai fost primita si aici cand ti-ai deschis sufletul, de unele persoane, poate pana la urma o sa reusim sa acceptam unele lucruri
Urata treba cu cainele, tu te-ai comportat civilizat, aveai tot ce trebuie,si eu am primit atatea "palme" in viata si tot ma afecteaza in loc sa ingros obrazul.Si in plus, atata timp cat aveai tot in regula era dreptul tau....Mai mult, era omeneste sa va ia ( oare ce mai insemna asta)stiind ca nu aveti cu ce sa mergeti. Uneori oamenii miros mai urat decat un caine ca s-o zic pe aia dreapta.Si ii suportam , nu-i dam jos din metrou sau masini.Ce usor e sa fii rau !
........................
Knowledge is power!
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Din invidie si dintr-un complex de inferioritate. Cam din acelas motiv pentru care sunt urati americanii in Romania/Europa
In afara de Franta nu cred ca sint uriti americanii in Europa, ba chiar deloc. Prin unele parti sint chiar venerati (Scandinavia).
Cit priveste bucurestenii, si eu consider ca au un aer mai nu stiu cum (superioritate amestecat cu ceva aroganta/cinism), nu toti bineinteles, dar suficinet de multi incit sa putem generaliza. Dar asta se aplica peste tot, oamenii din orase mari/capitale sint intotdeauna diferiti de cei din localitati mai mici/sate. Sint convinsa ca s-au facut nenumarate studii despre urbanism si cum afecteaza psihicul uman, as fi curioasa sa citesc daca gaseste cineva :)
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
arinna spune:
Dar mediul rural cum afecteaza psihicul uman ?
Trebuie sa fie ceva si pentru asta .
Pai pe unii ii deranjeaza un cuvant obisnuit "provincial" da noi bucurestenii nascuti aci tre sa primim bobarnace si sa nu zicem nimic ca altfel suntem aroganti si neciopliti
Cati bucuretseni nascuti in Bucuresti cunoasteti?
De nationalitate romana.Da' trebuie cautati bine de tot.......
........................
Knowledge is power!