Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (66)
Raspunsuri - Pagina 25
dienutagraviduta spune:
miha - noi plecam in concediu pe 27.06. abea astept, si cred ca si dan la fel, ca mai sunt 2 saptamani si el aseara m-a pus sa fac lista de bagaje ... :)))
noi avem tot 2 mese diversificate si d-alelalte ... fara numar ... ca doar sunt la san. dar astept si eu sa ii introduc cea de-a treia masa.
luca mea se uita pe cartoon network la ora asta. proastele obiceiuri trebuie deprinse de mic, doar !
Madutza10 spune:
Dienuta ,noi plecam peste o luna si nu vreau sa uit ceva pentru bb ,dupa ce termini bagaju' imi zici si mie cam ce ai luat ?????Ca e prima plecare cu bebe si nu prea stiu ce sa iau in afara de carutz si robotu' de bucatarie ,e cam mare dar fara el nu se poate ...
Pupici!
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
POZE NOUTZE'
melku spune:
neata!
noi avem trei mese diversificate de aprox 10 zile de cand i-am introdus si iaurt la masa de 5-6, dupa cum urmeaza:
- 7,30-8,30 = trezirea si halire 240 ml lapte;
- 11-12 = masa fructe combinate+ cereale sau branzica;
- 14 = supa legume sau piure legume cu carne/galbenus + 120 ml lapte de cateva zile ca nu se satura numai cu supa/piure;
- 17-18 = iaurt cu fructe + 150 ml lapte;
- 21 = 240 ml lapte.
Deci, avem 5 mese dar de multe ori se intampla sa avem numai 4, nu mai mananca la 11 fructe ci trecem direct la supa/piure pe la ora 12.30-13+ felul 2 fructele cu cereale, si asta din cauza ca se trezeste mai tarziu dimineata si se comaseaza 2 mese intr-una singura.
Io n-o sa-i fac vaccinul AR la 7 luni pentru ca am auzit ca are reactii adverse urate si nici nu e bine s-o vaccinez chiar asa numai dupa 1 luna! Traumatizez copilu' cu atatea intepaturi...cred c-o sa i-l fac pe la 10 luni, sa iesim din vara, sa venim din concedii, prin septembrie cred ca e bine. Sa vedem ce zice si medica pediatra. Oricum, trebuie sa dam o declaratie cica cum ca nu vrem acum si vrem mai tarziu ca altfel vine sanepidu' peste noi. asa ne-a zis doctora.
acum fac si eu un semi-sondaj, daca vreti sa raspundeti: cele care dati deja gluten la copii, ati inceput sa le dati si paine la mancare, in supa de ex.? ca eu abia astept sa pun si painica in zeama ca sa se sature calumea. e bine?
cu spanacu' m-am lamurit: nimeni n-a catadicsit sa-si dea cu parerea, in afara de ripley (multumesc!). eu am auzit ca ar fi foarte bun pt bebei da' nu stiu daca chiar de la 7 luni. parca si pana la 1 an e prea mult de asteptat...treaba cu oxalatii n-am inteles-o.
melku & bebe Daria (2 noiembrie 2005)
POZICI PROASPETE - AVEM 7 LUNI
Varsta Daria
Gandacel spune:
Canutza-om-sucit, Bogdan e foarte selectiv. Dar deja s-a obisnuit cu destul de multa lume, asa ca nu prea mai face figuri. Iar pe strada, rade la toata lumea care nu e prea insistenta si pastreaza distanta. Daca se repede cineva sa-l jughineasca, sau e prea zgomotos, incepe sa planga.
Cat despre joaca la masa, mie mi se pare nu numai contraindicata, dar si inutila. Daca vrei sa-i distragi atentia de la foame si sa mai castigi timp, te joci cu el, deci nu prea vad logica pentru care ai face asta in timpul mesei... La masa se mananca. Si asa ii vine cheful de joaca spre finalul mesei, cand e burtica plina.
Al meu face o chestie caraghioasa dupa ce mananca vreo 10-12 lingurite de papa: incepe sa-si suga degetul. Cand vine lingurita spre el, il scoate, deschide gura, inghite si apoi iar baga degetul in gura. Si tot asa, pana la final! Cred ca simte nevoia sa suga, dar mananca cu lingurita, ca-i place. Si a descoperit mititelul ca poate suge intre lingurite! La sfarsit, cand s-a saturat, strange buzele. Nu insist. Dupa ce ragaie, mai incerc iar. Daca mai mananca, bine, daca nu vrea nici dupa aceea, gata masa! Dureaza 15 mminute! Eu sunt foarte multumita, vorba lui Ripley, dupa cat de prost am inceput diversificarea, acum e un vis frumos!
Alaptat in parc... sigur ca da. Insa si la alaptat, ca si la mesele diversificate, intr-adevar i se distrage atentia cand aude zgomote sau apare cineva in peisaj. Cu lingurita, mai e cum mai e, ca ii trece repede interesul si iar se repede in lingurita. Dar la san face asta exact la fel si ma enerveaza, ca iar il lasa, iar il ia si cand trage tare de el ma cam doare.
Asta este.
Ziceti voi ca daca il alaptez nu e nevoie de apa? Nu e deloc deshidratat, are o piele de-mi vine sa-l mananc!
Branzica facuta de mine: iese multicica, multumita doctorei (pe care initial am intrebat-o o prostie!). Deci pun 300 ml lapte proaspat si 200 ml. iaurt Royal. Pe bune, am intrebat-o daca nu pot folosi alta marca... ;-) Si mi-a zis ca-i cel mai bun. Dar eu am incercat altele mai ieftine, abia de-mi iesea un pic de branza si o tona de zer. Dupa ce am incercat royalul, uita ca abia de arunc un pic de zer si iese multa branza. Ca sa nu mai zic ce buna e!!!
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
madau spune:
Buna dimineata fetelor
Vesti nu tocmai bune azi, am fost la doctor cu analizele mele si sunt nu tocmai in regula. Adica am mononucleoza infectioasa. Nu radeti..stiu i se mai spune si "boala sarutului"
, dar se transmite si pe alte cai.
Deci asa se explica starea mea de oboseala si vesnic cu simptome de raceala. Am tot citit si cica se vindeca de la sine cam intr-o luna dar trebuie sa tin regim alimentar si fizic foarte strict cam 6 luni ptr ca exista pericolul maririi splinei si a rupturii ei

.
Concluzie..trebuie sa dorm cat mai mult si sa ma odihnesc.
Asadar..pauza de la plibat prin parc, poate doar cu masina si somnic la greu

Mai rau e ca eu tot am pupat-o pe pitica si sper sa nu fi luat si ea. Cu toate ca nu cred, eu o am cam de multisor si vad ca e ok, febra nu mi-a facut, sper sa fim bine in continuare.
Va pup si ne reauzim, ca o sa cam stau in casa

Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 5 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
varsta Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze
Noki_Lara spune:
Mneata si de la noi, dupa 3 zile lipsa!
Noi suntem bolnavioare, cu gripa...
A inceput sambata, cu chemat doctor, chestii, si continua cu succes si azi inca! 
Primele 2 nopti nu am reusit sa domim deloc, nimeni di casa, decat in intervela de maxim un sfert de ora, apoi iar plansete, innecat cu muci, rasuciri si foieli in pat etc.
Acuma suntem in stadiul de muci care ne inneaca rau, dar suntem de drumul cel bun, sper io. Am scapat fara antibiotic, doar cu antitermice, febra nu a facut, iar de azi am ramas doar cu Vibrocilul. In rest, slava cerului papa, deci e relativ bine.
Am luat chiar 200 grame in 10 zile, deci mami e multumita mai nou, din acest punct de vedere!
Altel, nu am citit nimik in urma, mi-a zis doar MihaelutzaT de bebeul cazut si cu buba la cap, nu stiu al cui este, imi pare taaare rau si sper sa fie bine si sa nu fie urme pe viitor! Ma duc sa recuperez, daca mai a timp, ca am adormit-o in brate!!!
si sa vedem cat face nani!
Poze cu mami si Sarah 
www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">Filmuletze poznase
Varsta Sarah
pisi-si-boscu spune:
Buna fetelor!
Din pacate activitatea nu imi permite decat sa citesc pe sarite, insa am gasit o "poarta" sa va mai si scriu;
Catutza am fost la mare, am stat cateva ore ( eram in interes de serviciu ) dar am dat o raita prin statiuni, prin fiecare si am facut "prospectie" pentru la vara. E adevarat ca litoralul nostru nu arata ca in pozele din agentii, adica pe ici pe colo sunt inca hoteluri neamenajate, plaje nu foarte bine "strecurate", dar sunt si unele extrem de elegante si nu chiar atat de scumpe...
In orice caz mi-am facut o impresie, am vizitat cateva locatii asa ca in august, cand am hotarat escapada, vom avea din ce alege...
Vremea sa fie buna, ca in rest, gasim noi cazare ieftina si mancare buna, nu?
Am auzit ca tot vorbiti de deshidratare si de setea bebelusului. Sunt cateva chestii cu care eu nu sunt de acord, si anume cu aprecierile "vizuale" copilul nu e deshidratat ( si ma bazez pe faptul ca al meu copil 3 zile a vomat din 10 in 10 min si ajunsese in asa hal de deshidratare incat mi se propunea hidratarea intravenos, iar ca aspect era perfect normal, pielea era elasica si "vizual" putin probabil sa iti fi dat seama cat e de bolnav ) si inca una care mi se pare mai ... sa zic ciudata, faza cu daca ii e sete, il pui la san si ii trece... eu zic ca nu e deloc adevarat, mai ales ca lapetle de mama e extrem de dulce ( al meu cel putin era lesinant ) si nu stiu vreun lichid in afara de apa care sa potoleasca setea; mai ales vreunul dulce...
In rest noi suntem bine, Boscu' a luat vacantza, e all day long calculatorist, o sa faca ochii precum broasca...
Va pup !
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
dienutagraviduta spune:
madutza draga, o sa te informez cu placere asupra bagajelor; numai ca eu sunt genul care reduce la minim totul, deci ... mai adaugi tu pe colo si pe colo. in primul rand nu o sa iau robotul de bucatarie. in nici un caz; o sa iau borcanase, si va papa din papa noastra, plus fructe cate vrea.
referitor la gluten, eu nu inteleg ceva : daca se interzice pana la 6 luni, pentru ce persista unii si dupa-aia ?
luca papa si painica, dar mai rar, de obicei cand mancam noi ii inmoi in galbenus, sau altceva gustos, sos de exemplu, si ii bag in gurita.
silvia_d spune:
Madau,tu nu mai alaptezi,asha ca poti lua doxiciclina pentru mononucleoza infectioasa,este un antibiotic de electie pentru asha ceva!
Zicea cineva de spanac:ba eu cred ca s-au dat multe raspunsuri pe kestia asta,cred ca si mamicile din Ameeica au spus ca exista borcanase de la 6 luni cu spanac,asha ca e ok,ca nu cred ca la produsele de bebei mici se-arunca astia kair asha sa otraveasca bebeii...eu ii dau soanac dintr-ala proaspat,congelat,si in supa,cu 8 minute inainte de-a o lua de pe foc,arunci si niste spanacel.se face supa,zici ca-i matasea broastei...:o))
Cu anti-rujeolicul,da,si eu o sa dau semnatura ca nu-l vreau pana la 1 an,e un vaccin mai greu de suportat de bebei,asha ca mai asteptam!
Iar cu deshidtarea:ma-ntreb,de ce sa fie copiii nostri deshidratati?ii tinem in arshitza,ii tinem nemancati,le dam pesmeti sa pape??
nu!mananca lapric,mananca iaurtel,supik,fructe,sucuri de fructe,asha ca NU INTELEG!!
Nokiuta,iti doresc sa scapi cat mai repede de muciosii nesuferiti,c-asha am patit si noi acu vreo 2-3 luni...trageam cu pompa si ieseau galeti de muci!ser fiziologic la greu,Karvol pe perna,aspirat din cand si cand si gata...titilika va fica noua!
pupicei voua!
PS:pisi mama,kiar vroiam sa-ntreb de tine,ai fost in concediu cateva zile?
:Joy,ce mai face burticel?Mai e marait,sau s-a cumintit?
silvia_d spune:
Bai,nu stiu ce dracu:nu mai pot sa-mi modific mesajele?
eu nu mai sunt pe internet explorer,am mozilla,da'nu-mi mai apare butonasul ala langa PM de modificat mesajul,si-am la greseli...