Prichindeii martie -aprilie 2005- 101

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Uf, eu nu mai apuc sa va citesc...
Sa nu va suparati pe mine daca nu mai individualizez pt raspunsuri, de-abia am timp sa ma ocup nitel de mine si sa fac putin curat.

HELP!

Va rog, dati-mi niste sfaturi, ca am tare nevoie:
- am niste rani la sani crunte, de 4 zile alaptez cu aparatori, si tot imi vine sa ma urc pe pereti cand trage prima data. Ma dau cu Bepanthen, dar nu prea s-a ameliorat situatia. Imi curge si sange, si nu mai stiu cu ce sa ma dau.
Voi cu ce ati remediat situatia asta?
- daca ingereaza nitel sange de la mine, o data cu laptic, ii poate dauna cu ceva? azi cand a regurgitat de dimineata, era laptic cu putin sange, banuiesc ca e de la mine. Maine chem dr de familie, dar poate aveti niste sfaturi pana atunci;
- din ciclul "de ce ti-e frica nu scapi", n-am facut granulom la epiziotomie, dar am alta belea: mi-a cazut un fir! M-am trezit cu el cand faceam dus, dar inca n-am indraznit sa ma uit sa vad ce gaura mi-a lasat. Simteam eu ceva de vreo 2 zile, ca ma inteapa si ma doare mai tare intr-un loc, si chiar banuiam ca s-a desprins ceva. Partea proasta e ca nu prea indraznesc sa ma duc la spital sa ma coasa din nou, in primul rand din cauza lui Nati, ca n-am cum sa o las, doar sa o car dupa mine... Si mi-e groaza sa stau sa ma coasa, nici la nastere n-a prea prins xilina, desi mi-a facut 3 fiole, a fost la fel ca la Irina... Are ceva daca o las asa, daca nu arata prea tragic?

Va multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

andira, sa-ti spun ce stiu eu.
Daca din rani curge sange, se opreste alaptarea, o zi macar, te mulgi si laptele se arunca.
Eu am folosit pt rani, garmastan si crema cu galbenele si propolis , cea de-a doua fiind cea care m-a ajutat. Si stat cat mai mult cu tztzele in vant . Nu glumesc, stai cu ele afara, la aer.
Cumpara niste lapte praf, si da-i cate putin. Stiu ca nu esti incantat de asta, dar daca iei biberon Avene de ex cu un singur orificiu, din ala iese greu si o zi doua nu se va dezvatza de san.

Cat despre fir, nu stiu ce sa zic. Poate ar fi bine sa te vada maine doc ta, nu sa mergi la altul. Si daca de azi ii dai un strop de lapte praf lui Nati, atunci o poti lasa si maine 2-3 ore.

Multa sanatate, si ai grija de tine. Totul va fi bine! Stiu din experientza cu sanii ce crunt e, dar trece.

Doamne ajuta!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Andira, felicitari, sa fiti sanatoare si fericite!
Sunt inca la pagina 6 de citit, dar am vrut sa te felicit.
Am vazut si intrebarile tale... Si eu am avut ragade si Ema a baut "sangele cu lapte" la inceput. Nu a patit nimic, poate doar se face haiduca . Eu spalam sanul cu apa calduta, puneam mameloanele de silicon si strangeam din dinti la primele "supturi". In restul timpului stateam cu sanii goi, cu garmastan pe sfarc si s-a reparat cam intr-o saptamana. E drept ca e greu, dar merita. Eu nu am oprita alaptarea, dar i-am dat si biberon. O tineam la san cat rezistam si daca mai voia, ii dadeam bibi. AM avut bafta ca nu s-a "stricat" sa refuze sanul apoi...
Referitor la fir, nu iti pot zice nimic - eu cezariana. Sorry.
Sanatate multa si putere!

Anca Micaela, mama Emei Ioana

Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

andira,
iti spun si eu ce ti-a spus si ligia: garmastan si aerisire!
cat despre fir, am o prietena care a patit la fel. Ea a nascut acum 6 luni cu Tutunaru, la cateva zile i-a picat un fir si l-a sunat pe dr., i-a zis ca nu-i problema, ca se rezolva de la sine. Cert e ca nu s-a dus sa-i puna lat fir, zice ca s-a acoperit, a crescut tesut acolo, dar la contact sexual se simte cam nasol.

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

multumesc mult pentru felicitari-mamacita,ligia,rrox,caramella,gegea(ma trageti de urechi daca am omis pe cineva)
andrruzza bie ca ati scapat de mucisori.
daria-mie imi face matei cu mana cand plec si imi zice pa,dar sunt si zile cand plange ca plec.la intoarcere este cel mai fericit ca m-am intors si nu il mai dezlipeste nimeni de la mine din brate,iar daca trebuie sa plec pana la baie plange.desi se iubeste cu tatal lui tare tare si pleaca la altcineva in brate desi il tin eu,este evident ca raman mare lui dragoste si imi arata asta in fiecare zi,poate in fiecare clipa mi-ar arata daca as fi cu el.asa ca nu iti face griji.
petrecere frumoasa in vacanta rrox si ligia
andira eu m-am vindecat cu bepanten tot in vreo saptamana si muream de durere cand sugea si nu i-am introdus biberon.acum ca ma gandesc nici nu stiu cum de mi-a trecut.legat de fir este bine sa te vada un doctor si in general nu mai refac custura asa ca din punctul asta de vedere poti sta linistita.nu stiu cum va ramane ca nu am patit.pupici pentru nati cea mancacioasa!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

buna tuturor,carmenduta esti o draguta sa-ti amintesti de noi si de renovarea casei, este gata in proportie de 90%, sunt multumita de rezultat, ne-am acomodat foarte repede, inclusiv Sara, in noua locuinta insa poze n-am facut cu casa, am sa pun cand voi face intr-un album si poze noi cu Sara. Am vazut un Rares frumos, elegant si din cate am citit foarte atent, daca ti-a aratat picaturile de pus in nas inseamna ca are un simt al reponsabilitatii deja foarte bine dezvoltat si o memorie buna, o sa-ti fie sigur de ajutor...am citit ca mai avem o harnicuta Sonia caruia ii place sa mature cu maturica si sa o ajute pe mami prin casa, ne bucuram ca ati reusit sa incheiati cu bine perioada alaptatului si acum mami are mai mult timp liber si pentru ea! Felicitari pentru perioada alaptarii, stiu ca nu e usor!Andira imi pare rau de micile neplaceri de dupa nastere, or sa treaca ele si cum esti acum o mamica experimentata stii ca se vor rezolva cu bine. Va pup pe amandoua, imi aduc si eu perfect aminte de perioada aceea minunata si unica, cand eram indragostita de faptura aceea mica, si cum respiram dragoste pura de mama!In legatura cu plecarea mea de acasa, Sara s-a comportat normal de prima data, cand aa inceput sa merg la scoala, ea ramanad doar cu tati acasa, cred ca prima data nu si-a dat seama ca plec, cand m-am intors era preocupata sa se joace, s-a bucurat ca am venit, nu a plans nici un pic, a venit sa o pupe pe mami. Asa e si acum e obisnuita ca plec la scoala, ne luam la revedere zambind, facem cu manuta si ma primese vesela cand ma intorc. De cele mai multe ori ma uit pe geam cand ma intorc acasa si ea ma vede si se bucura si vine cu tati da-mi deschida usa.Nu ne jucam niciodata jocuri de genul: mami sau tati o lasa cuiva strain si pleaca sa vad cum reactioneaza, de ce sa o pacalesc? Sunt alte jocuri interesante care le putem juca fara sa-i provoc suparare ... nici nu merge la straini, nu se sperie de straini, dar nu interactioneaza cu ei.Cat despre mucusori avem si noi, acum s-au mai calmat dar deja a trecut o saptamana, nu i-am dat nimic, n-a facut febra, manaca si doarme normal, acum mai are putin dimineata, eu nu i-as lua un aspirator din acela, mi se pare comic si zgomotos plus ca nu vreau sa apelez la extreme cu ea, de ce sa-i provoc experiente de genul asta, nu vreau sa ramana cu teama de zgomotul aspiratorului, probabil ca sunt eficiente, nu contest dar nu e ceva ce as folosi pentru Sara, eu sunt adepta metodelor naturale plus ca mucusorii sunt ceva 'obisnuit la copilasi stiu ca sunt fete care m-ar contrazice, eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni este doar parerea mea.In alta ordine de idei, asa cu mucusori am fost la mare, vreau sa zic ca Sara m-a uitmit cu ce rapiditate a intrat in contact cu nisipul de pe plaja dar mai ales cu marea spre care a tasnit-o in patru labe de abia ne tineam dupa ea. Fara nici o teama, curajoasa lui mami s-a dus in apa destul de rece si statea sa o loveasca valurile si radea... a fost destul de cald ieri si am lasat-o sa se bucure in voie de razele soarelui si valurile mari. Spre bucuria mea n-a avut azi nici o reactie negativa, nu s-a imbolnavit si pot sa zic ca a stat mult in apa rece, Narcis ma avertiza ca e prea mult nu e bine, dar mami a lasat-o sa se bucure de vreme si de mare si bine am facut. Azi a mai avut parca mai putin mucusori...La mare a fost superb, a fost ideea Ankai sa merge si bine am facut pentru ca am avut o vreme splendida pentru marea Nordului, vreme ce e si azi si vom merge impreuna la serbarea scolara a Ranei si a lui Branko de inchidere de an.Va pup, va doresc o duminica superba tuturor!Am admirat pozici cu Zuzu si Bubu, care ne-au incantat privirea, si cu Carmenduta si Rares si ne-am bucurat sa va mai vedem cum ati crescut si ce frumosi v-ati facut si lista ar continua cu toti prichideii vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

intru pe fuga sa-i raspund Andirei

Crema cu lanolina, mie mi-au dat o mostra din spital si nu a mai fost nevoie sa cumpar, sigur sunt si in ro la farmacie, si partea cea mai buna e ca nu trebuie spalat sanul inainte de supt. Mie mi-au trecut in maxim o sapt. Am avut doar la 1 san rani urate si am alaptat-o pe perioada tratamentului doar din sanul sanatos, din celalalt trageam cu pompita. Daca suporti poti sa o alaptezi din ambii sau fara aparatori, dar pe mine ma durea ingrozitor si aparatori nu am reusit sa folosesc.

Dana

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

Alicia se pare ca e cuminte la buni,a dormit relativ bine,cu trezirea la ora 3 si culcat la 4(inca nu stiu care e cauza trezirilor nocturne,chiar si cand a dormit ziua jumatate de ora si s-a mai culcat si la 12 noaptea ,tot s-a trezit pe la 3 noaptea)Nu face chestia asta in fiecar noapte dar destul de des,cam la 2 -3 nopti,nu plange dar se foieste.Buni a fost cu ea la biserica azi dar nu a putut sta ca plangea,probabil s-a speriat cand a vazut asa multa lume si canta corul.
Eu aveam in plan sa dorm pana la 12 ca sunt libera,dar m-am tot trezit noaptea ,din obisnuinta si la 10 nu am mai putut dormi.

GEANI da are mama fetita mareeecarliontatei,bine ca i-au trecut bubitele.
DANNA ce frumos v-ati distrat voi,stati aproape de mare?Chiar vroiam sa te intreb si eu de noua locuinta,sa ne pui pozici.Sarei.
ANDIRA ti-au dat sfaturi bune fetele,sa treci cu bine peste aceasta perioada mai dificila!In legatura cu firul,suna dr cu care ai nascut si intreab-o macar.Mie tin minte ca mi s-au desprins bucatele mici de fir pe masura ce ma vindecam,dar eu am considerat ce e normal,la control a fost ok si nu am probleme.
CENIA sa petreceti bine cu tati!Distractie placuta!
RROX frumoasa vacanta planuiesti,dar cu ce mergeti pana acolo,cu masina sau nu am inteles bine?Aliciei nu ii place la drumuri lungi,nu are stare in scaun,vrea sa se ridice,plange,doar daca e obosita si doarme e bine.

Duminica placuta tuturor!Profitati de vreme frumoasa ,ca la noi iar s-au adunat nori,ce mai vara avem.Ce asi fi mers si eu la un strand ceva,ca nu prea m-a vazut soarele anul asta.

Carmen si Alicia.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/krinis_caramella/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Intru si eu scurt sa-i raspund andirei,caci apoi plecam din nou la plaja;am fost si de dimineata,am venit cand a inceput"perioada periculoasa',acum plecam iar,caci este vremea ideala[soare,caldut dar nu canicula,fara vant,doar o adiere].
andira,si la mine tot cu Garmastan si aerisire a mers de fiecare data.Nici Garmastanul nu e nevoie sa-l clatesti inainte de alaptare.Au mai scapat si firicele de sange,care au iesit pe [partea cealalta,dar nu am apelat la lapte praf.Aparatori am folosit,nu a fost d-nul prea incantat,dar s-a conformatDe dureri n-am scapat,de multe ori imi venea sa plang,dar imi propusesem alaptare exclusiva pana la 6 luni si am rezistat cu metodele descrise,uneori dandu-i dintr-un singur san,sa-l mai pun in repaus pe celalt[vorba vine,ca-l mulgeam].Spor la treaba.
Cu firul,trebuie sa mergi la control,foarte probabil ca nu-ti va pune altul si se va cicatriza singura rana,uneori se poate pune doar leucoplast de apropiere,depinde unde se afla firul,cat de superficial etc
ariadnabr,felicitari,nu stiu daca ai citit sau ai fost sfatuita sau ai facut-o la"bunul simt",dar asta se cheama intarcare progresiva,si la ora actuala este cel mai fiziologic mod de intarcare.Si eu am procedat la fel,doar ca la noi a durat 2 saptamani din momentul in care era obisnuit cu 2 mese,dimineata si seara,ca noaptea nu mai sugea de la 6 luni,pana cand am ajuns la o masa la 2 zile.Prin etapa"suferinta despartirii"am trecut si noi,cu multa bravura.Iti dorsc ce-mi doresc si mie:multa odihna!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

M-am bucurat tare sa citesc despre atatia dragi copilasi si mamicile lor.
Am incercat sa vad si din poze si am reusit cu o parte.
Am mai incarcat si eu in "Poze 2" cateva mai recente. Imi pare tare rau ca nu mai tin pasul cu forumul... Cand am vreme stau cu Ema si cand adoarme cad si eu lata, iar in week-end-uri stam mai mult la aer.
Va pup si va citesc cat de des pot!

Anca Micaela, mama Emei Ioana

Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png

Mergi la inceput