Nazdravani de aug-sept 2003 (72)
Raspunsuri - Pagina 28
danat spune:
LA MULTI ANI Ioanei-Maria sa fie sanatoasa, sa creasca maricica si sa aiba muuult noroc! 
Ankalaura vaaai, ma faci sa rosesc de tot cu complimentarile tale
. Sa stii ca eram nervoasa si obosita cand am prestat pozele cu Raduc de ziua lui, asa ca nu aveam cum sa par "intinerita", dar, ai dreptate, prezenta puiului drag imi face mereu foarte, foarte bine si probabil se vede asta si la fatzau
.
Cat despre sala, mai amin un pic abonamentul ca nu am cu cine sa-l las pe Raduc pina nu se intoarce mama de la tzara. Asta e!
Cat despre ajutor la treburile casei, as mania pe Dumnezeu sa nu recunosc ca, acum de cand s-a reintors bona la lucru, ma ajuta dinsa la calcatul camasilor si pantalonilor pentru sotz, caci mai multe mi-e jena sa-i las, asa ca ale mele sunt calcate la foc automat dimineata, cand am nevoie de ele. Eu sunt aia de sacrificiu
.
Insa restul curateniei, si se simte la 4 camere, o fac eu, dar asta e. De aceea, eu le admir pe mamicile cu 2 sau mai multi copilasi care fac fata singure si cu ale casei. Nu stiu cum se poate. Sau oi fi eu prea pretentioasa si vreau sa fie cat de ordine posibil...
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
dana_ene spune:
IOANA

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.dropshots.com/danae" target="_blank">FILMULETE
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
felicia0606 spune:
Va multumim de urari!
Si ne pare rau ca nu ati fost alaturi de noi la petrecere
.
Poate data viitoare. Noi va invitam de acum pe toti!
Felicia si Alex
http://www.babiesonline.com/babies/a/alex2003
http://community.webshots.com/user/felicia0606
irinuca spune:
Of, of si-un cartof!..cum zice Raducu meu...jale fetelor cu gradinitza asta!
jale pe el, jale pe mine...
luni,a plans putin cand l-am dus,dar plangea cand am fost sa-l iau.Era murdar tot, nu mancase si nu dormise.Ieri insa, a fost si mai rau.Se agatzase de pantalonii mei si aproape ca a trebuit sa-i dau cu sutul sa-l poata desprinde educatoarea.De atata plans i-a curs sange din nas asa ca la plecare am fost trimisa cu el la cabinet.Nici ieri n-a mancat si n-a dormit.Azi insa...scandalul a fost acasa caci l-am timis de data asta cu tasu in speranta ca o fi mai bine.
Si-mi spune dragul de el ca nu mai vrea, ca ai nvatat toate lucrurile cu mine acasa si ca n-are nevoie de gradi ( ii mai spuneam eu ca-l duc acolo ca sa invete lucruri noi).Si e agitat rau de tot si tipa si zbiara si acasa si nu stiu daca sa-l mai duc sau nu...Lumea zice ca asa face pana se acomodeaza dar mie mi se rupe sufletul..
hai ca iar ma doare stomacul de nervi...ma duc sa pun niste poze din concediu...a fost Radulescu cu calul, a mers chiar si la trap, apoi am fost in pestera si a invatzat ce-s alea "stalactuse", apoi la Bran..si la Peles "castelul cu motz" unde a vazut "halebarde"(mor de ras cand spune el ca se lupta cu halebarda).
Pup fetele si piticii necajiti care merg la gradi.
Irinuca,Raducu si Raluca
http://community.webshots.com/user/broscutza
dana_ene spune:
Of, Irinuca, of !
Noi azi am fost mai bine la gradi.
Aseara a comentat vreun sfert de ora ca NU MAI VREA LA CAMIN, azi dimineata din nou a spus ca ea NU VREA SA MEARGA LA CAMIN.
I-am explicat aseara ca trebuie sa mearga sa se joace cu jucariile, cu copiii, sa manance cu ei la masa... ma rog. A zis OK.
Apoi i-am mai spus ca TOTI COPIII DE 3 ANI merg la camin sa invete poezii, cantecele, sa se joace... A zis OK. (De dimineata incerca sa ma convinga insa ca ea nu are 3 ani, deci nu trebuie sa mearga la camin... retinuse ce-i spusesem )
Ne-am si jucat aseara cu personaje: cum vom face cand ajungem la asistenta si-i aratam guritza, burtica, apoi cum facem cand ajungem la vestiar, cum intram in clasa, cum ne pupam la despartire... de-astea.
Si se pare ca a functionat.
Azi dimineata a mers bine. Am dus-o in sala, am asezat-o pe scaunel la o masuta, apoi ne-am facut la revedere si-am plecat.
Dumnezeu stie ce-o mai face...
danat spune:
Oooof fetelor ce mila mi-e de puiutii astia mici ai vostri, cum simt ei probabil ca sunt parasiti cand sunt lasati la gradi, ca altfel nu vad de ce ar reactiona asa. Chiar ti se rupe sufletul...Pe de alta parte trebuie odata si odata sa se produca taierea cordonului ombilical, fiindca daca nu acum, la o varsta mica, atunci cand? la liceu?
Greu e sa fii mamica, nu?
Hai sa fie sanatosi si curajosi!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
ankalaura spune:
Bai nene, da' pe tantile alea nu le doare?
Uite la noi cum e (zisei ca va explic)
- primele 2 sapt, merg doar copiii mai mari, si mai vechi
- copiii mai mici si mai noi, se duc de la 1 oct, dupa ce clasa e sedimentata si copiii mai mari si mai vechi, intrati in ritm
- intr-o grupa, sunt mai multe varste, iar cei mari au grija de cei mici
- in primele zile, sta un parinte sau o bunica, la gradi, impreuna cu copilul - dimineata
- la inceput, sta cat simte copilul nevoia (o juma' de ora, o ora, doua...)
- apoi putin mai mult, pana cand copilul ramane la gradi
- copiii care plang si urla nu raman, pentru ca i-ar speria si indispune pe ceilalti
- totusi, nu mai urla si nu mai plange nimeni, pentru ca stand cu parintii in primele zile, le place tuturor foarte tare.
Asta e sistemul, si mi se pare grozav! Doamne! Auzi, sa ii dea copilului sangele pe nas! Nu se poate asa chin!
Deci, pentru gradi, eu mi-am luat 3 zile de concediu, si sper ca Eliza sa n-aiba probleme de adaptare, ca e e veterana in ale gradinitelor - dar na, gradi noua, colegi noi, educatoare noi...
Hai ca eu va tin pumnii sa fie bine! Fug inapoi la lucru
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
dana_ene spune:
Oana a fost bine, am gasit-o vesela. Educatoarele mi-au laudat-o: s-a jucat, a mancat, etc.
Am laudat-o si eu ca nu a plans, dar mi-a replicat ca a plans fiindca s-a lovit in scaun. O fi asa... n-o fi... cine stie ? Oricum n-are importanta, ca nu e lovita rau.
Drept rasplata ca a fost cuminte si n-a plans azi am stat o ora cu ea in parcul din curtea caminului.
Sper sa inteleaga cum sta treaba cu rasplata si pedeapsa, fiindca ieri daca a plans n-am dat-o in nimic.
liliac1 spune:
Ioana-Maria
Offf, mai fetelor, cand va citesc si pe voi si stiu si eu prin ce am trecut diminetile astea, mi se rupe sufletul!!!
Si daca ieri cand m-am dus (am fugit de la serviciu) inca dormea, si am trezit-o usureeeel, in speranta ca nu se va speria, si daca deschizand ochisorii a exclamat ca dupa o suferinta: "mamiiii, ai venit?", ei azi am avut un episod crunt, cu plansete, lipit de piciorul meu, aruncat papuceii din picioare, nu-i trebuia absolut nimic, nici jucarii, nici copii, nici gradinita!!! Am lasat-o pur si simplu plangand...Cu toate ca educatoare tot zice azi dimineata ca ieri se purtase ca o veterana, ca n-a avut nicio problema. Eu ce sa mai cred?? Mai ales ca Andra "da tot pe goarna", si mi-a spus ca a plans pentru ca a crezut ca eu nu mai vin dupa ea.
Ma gandesc ca acel gand ii incoltise in minte la ora pranzului cand a vazut ca alti parinti/bunici veneau dupa copilasi si dupa ea nu venea nimeni. Offf, cu o fi adormit??
Sper si eu in curand sa vin si sa scriu ca e oki, ca abia asteapta sa mearga la gradi.
dana_ene O sa incercam si noi metoda cu "teatru" acasa, poate o functiona...dar tot mi-e teama...
irinuca Partenera mea de suferinta, trebuie sa fim curajoase!!!
Hai, va pup fetelor!
mihaela_s spune:
Fetelor, imi pare rau de puiutii vostri. Acuma fiecare face cum crede sau cum poate. Nu va dau sfaturi, dar citind ce scrieti, ma vad pe mine acum 6-7 ani cu Diana...nu vreau sa va descurajez, dar ea a plans toti cei 4 ani de camin. Dar numai cand o duceam eu. Si ca sa va incurajez, va spun ca era singura care mai plangea dupa 2 luni de camin. Cam atat a durat la alti copii pana s-au obisnuit. Unii in 2-3 saptamani, altii in 2 luni.
Noroc mare ca Silvia nu face circ, dar eu n-am dus-o niciodata la camin, sigur ar fi circ si cu ea. Asa eu plec dimineata inainte sa se trezeasca, la ora 7 trebuie sa fiu pe baricade si o duce Ovi sau tanti care imi face curatenie in zilele cand ovi e de garda.
Multa bafta si rabdare!
Am pus poze din Slovacia, din we trecut.
Mihaela si fetele mele