Nazdravani de aug-sept 2003 (72)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Da mai, noi am fost la mare in weekend, si am scos masina cea noua "la asfalt" cu aceasta ocaziune. Dragalasa de ea
Am stat pe plaja si sambata si duminica, Eliza si Ovidiu s-au super bronzat, eu nimica!!! cred ca fiind de pe acolo, sunt mai "batatorita" si nu se prinde asa usor ca la ei... Ei, asta e, in orice caz, a fost misto, numai ca duminica apa a fost imputita.
Duminica am plecat pe la 8, si fata a bazait camn 15 minute dupa noi.
Pun niste poze mai tarziu, link la semnatura :)
Pup

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Of, s-a terminat concediul nostru pe vara aceasta. Mai avem cateva zile rezervate pentru la toamna...
Dar, macar am profitat de cele 2 saptamani pentru a sta cu Andra. Cred ca e cea mai mare realizare a noastra pe acest an.
Si ca sa povestim cam cum a fost mi-ar lua prea mult asa ca o sa fac rezumat (ca dup-aia am de vazut pozele restante...ca tre sa ma pun la curent cu tot!!)
Andra s-a comportat exceptional la mare. Prima ei problema a fost...slipul! Noi am zis ca se poate sa stea cu chilotei pe ea, nu de alta dar luam la schimb cateva perechi, in caz de se udau/murdareau...ea, nu si nu ca vrea slip ca a lu' mami si unde mai punem ca ridicase pretentia si la sutien . Asa ca i-am facut pe plac!! Nu puteam pleca la plaja fara acest accesoriu si nu oricum, trebuia musai sa-i pun un tricou sau ceva sa se vada slipul!!! Ce credeti ca facea prima data cand ajungea pe plaja?? Il dadea jos!! Era principala ei grija! Plecam de pe plaja...obligatoriu slipul pe ea...si tot asa...cu plaja noastra...
Inca un accesoriu obligatoriu: piscina! Noroc ca am plecat de-acasa cu o pompa de umflat baloane, altfel ne vedea Dumnezeu falcile...nu de alta dar n-avem pompa de masina (cel putin asa cred )
Si marea rugaminte a Andrei de fiecare zi era: "hai, mami, da-ti si tu slipul jos si vino in piscina ca incapem amandoua!!"
Principala sursa de "alimentare" era: daca mananci mergem in cutare loc...saraca fata, galopa la mancare asa cum n-a mancat in viata ei...dar ne-a rupt si noua buzunarele...deh...ce era sa facem?? In schimb eram multumiti de ambele parti; un fel de serviciu contra serviciu... (nu mi-am inchipuit ca o sa vin vreodata sa va spun ca fata mea manca, si inca ce manca!!!)
Mergeam pe strada si incepea: "Mamiiii, mi-e foameeeee!" Nu ca ar fi mancat ceva, ca daca ii dadeam atunci nici nu gusta, dar macar stie sa zica ceva de foame...
Vremea a fost asa si-asa; parca am fi jucat la "Cine prinde cel mai nasol sezon la mare de pana acum?". A fost o vreme cam aiurea, dar important e ca am iesit din casa, ca am fost cu totii undeva, si e mare pacat ca s-a terminat.
Am descoperit ca fii-mea e o maimuta in adevaratul sens al cuvantului si merge dupa zicala: ce face unul face...si Andra!! Daca vede pe unul ca se tavaleste pe jos, hop si ea, daca un bebelus abia gangureste, jumate de ora vb si ea pe limba lui...si tot asa...
Cel mai greu a fost cu tirul de intrebari: ce face? cum zboara, cum merge, cum danseaza, cum e albastrul ala...n-are sens sa insirui contextele...Va spun cu mana pe suflet ca nu mai stiam ce sa-i raspund. Eram in telegondola si tot ma intreba: "mami, cum zburam?", "pe sus", "cum pe sus??", "uite, ca noi suntem deasupra tuturor","cat de deasupra?"...noroc ca am filmat ca altfel nici nu mai stiam ce tir de intrebari a fost!
Si inca o chestie...fii-mea e neam de "da-mi si mie!!" Mai, parca n-ar fi vazut unele chestii in viata ei. Se uita la unii pe strada si tipa in gura mare: "mamiiii, ce mananca domnul??" "pai, cutare!", "dar imi da si mie??", "lasa, mama ca iti cumpar, stai sa gasim de unde-a luat!"...saracii oameni cand o auzeau se opreau si ii dadeau "lasati doamna, ca i-o fi pofta!!" ma inroseam din cap pana-n picioare...dar am trecut si peste asta...
Am fost nevoita sa dorm cu ea in pat, ca in pat cu tat-su nu puteam, nu de alta dar eu aveam senzatia ca ma sufoca si n-aveam unde fugi...si uite-asa mandra mea din moment ce am ajuns acasa are "migrene" seara si nu poate dormi singura. Cand o trimit la culcare, se lateste pe canapea si incepe: "Mami, dar ma doare capul tare de tot! Cred ca trebuie sa mergi cu mine sa-mi tii mana la frunte ca sa-mi treaca!!" Asa ca o vom lua de la capat cu dormitul separat
Cam asta in mare...
Imi dau seama ca odata ce cresc, parca nu mai este spatiu suficient de povestit, atat de multe se aduna...

La mare-2006

Liliana& Andra-Maria

Andra - Mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ma lili, am ras cu lacrimi... am dat fuguta la rubrica mea preferata de pe DC, andra la "poznasi", da' vad ca inca n-ai avut timp sa pui perlele acolo... astept cu maaare interes .

intr-adevar, andra stie sa manance... ma, tu nu cumva ai tinut copilul nemancat??? numai asa, de drag, s-o auzi cum cere???

io nu stiu ce-o sa vrea andrei la mare, ca moda la vama veche e fara . speram in schimb sa putem ocoli tarabagiii cu diverse. adica o sa dau o tura in "europa de est", sa ma inarmes cu prostii... luaram deja zmeu, 1,5 lei bucata (alea de sunt 7 lei la mare), mai am ceva animale gonflabile, un vapor... si cam gata... ca la astea se uita... jucarele de nisip, masini, etc, avem...
daca o sa fie ca anul trecut... cand andrei a stat numai in apa... nu tu lopatica, caldarusa... nimic!!!
apropo, ce-au facut copiii vostri la mare?!
cum au reactionat la atata apa!?
io ii tot arat lui andrei...pozele de anii trecuti, cu el in apa, reclamele la tv... copilu umbla prin casa cu colacu si-mi arata cum o sa stea el in apa la "male"... dar la ce sa ma astept acum, la 3 ani!?

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Bai LILI, am ras si eu cu lacrimi! Doamne, cronicar trebuia sa te faci soro! Andra e absluta, ca de obicei! :))) Auzi, "da-ti si tu slipul jos!" :))
Mai Crisule, Eliza n-are treaba la mare... Ar sta numai in apa. Daca insa sunt valuri, nu se clinteste. Ii e frica in barcuta cand sunt valuri. Alfel, mosmondeste in jurul nostru cu lopatelele, nu o intinde de langa cearsaf neam! Nu punem instalatia langa apa... Ne-am asezat chiar la mai bine de 10 m... Se duce singura, ia apa, vine inapoi, gaseste drumul, nu se sperie.
Daca n-am zis deja, duminica apa a fost cam murdara, si valuri mari. A stat deci numai langa noi. Am vrut sa intram in apa, insa i s-a parut rece dupa ce a stat la soare. deci a ramas cu baitele de sambata si cu cea de duminica de la sosire. In rest... nici o problema. Sta si pe cearsaf "mami, vleau sa fac putina plaja" si se intinde langa noi.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Cris Nu mai, Andra tot nu mananca singura, dar macar...cere!! Nu ca daca i-as cumpara ar fi baga in gura...Nuuuuu, Doamne fereste! Doar asa, cat sa ma faca sa ma transform eu in curcubeu cand se uita lumea la mine!
Mai, dar voi sunteti mortali, in piscinuta!! Si la iarba verde, iar Iris e dolofanica si maricica! S-o pup io pe ea de fata frumoasa!! Iar Andrei are o figura de strengar...moama, Doamne!! Sa vezi tu cand o sa mai creasca ce-o sa ai de furca
Anka Sa nu razi...ca ai s-o patesti si tu... Ca-s convinsa ca si Eliza gandeste cam la fel (nu degeaba parca-s plamadite din acelasi aluat), dar tu ai omis sa cari piscina dupa tine...smechero!!
Maaaaai, dar bengoasa rau noua masinuta! Dupa extazul pozelor cu asta noua, buf, matizica praduita! Stii doar ca eu am o pasiune pt matizel, asa sa fie doar pt sufletelul meu...
Dar unde si-a julit Eliza picioarele in halul ala?? La amandoi genunchii, draga de ea. Mai, dar cu ie pe ea este mortala!!
Cand m-am dus sa o iau pe fii-mea de la tara, avea un oki oblonit... m-am uitat eu luuung la ea si-o intreb: "Ce-ai patit Andra?? Te-ai lovit?" si vine si raspunsul de om inteligent: "Nuuu, mami, doar m-am bulit!" Sa pic pe spate, sa ma ia cu lesin! Deja trecem la invatat cuvinte grele...
Aaaa, si tot la capitolul asta inca una...inainte aveam si noi o matizica de la marius de la serv, rosie ca focul, mi-era draga nu mai puteam...numai ca s-a hotarat sa nu i-o mai dea acasa, iar mandra mea avea o suferinta, ca nu mai merge cu masina. Deh, se coconise si ea. Cand n-a mai aparut tat-su acasa cu matizica, stupefiata fii-mea si i-a si facut caracterizarea proprietarului (pe care toata lumea il stim de Grasu'): "hai, mai, tati, unde-i masina rosie?? Ti-a luat-o grasu bulangiul??"
Noi am incercat sa le luam ca atare, sa nu radem prea tare, dar...a speculat jmecheria asta mica si acum, cum ceva la cineva nu-i convine, cum il categoriseste...I le scot io si p-astea din cap! Cu burghiul s-o putea???

Comportament la mare
Pai, greu de definit. Noroc ca era tat-su in dotare ca daca era doar cu mine cred ca mancam asfalt de cati nervi imi facea. Nu de alta, dar orice i-as fi spus sa faca, parca n-auzea, frate, ma ignora cu o nonsalanta nemaintalnita. Asta si din cauza ca eu am stat putin cu ea, si atunci cand prindeam momentul eu eram aia de-i pupa pana si piscatura de tantar sa treaca. Dar...sa revenim...Dimineata trageam de ea ca de sacul de cartofi sa se trezeasca (e rea de somn, ca ma-sa!!), masa de dimineata, imbracat corespunzator (adica SLIPUL+ un tricou, neaparat sa se vada slipul+okelarii de soare) plecat pe plaja cu tot acaretul dupa noi: piscina, colac(pe care NU l-a folosit niciodata!!), galetuse, lopeti, castronele, paharele, tot felul de trocutze care ar putea fi folosite la mare...Macar plasticaraia si-o cara ea!!! Mai si ca un facut, ca sa ajungem la plaja trebuia sa o luam fix pe aleea cu acareturi!
Asa ca trebuia sa mangaie toti aricii aia cu beculete in interior, trebuia sa atinga toate mingiutele care atarnau, trebuia sa vada neaparat cutiile de table, icoanele,toate tampeniile...noroc ca la noi functioneaza chestiile cu "pai avem acasa si mai frumoase,astea-s pt oameni mari, astea-s pt bebelusi si tu esti mare sau lasa ca-ti iau eu ceva mai frumos!" Aiurea, prosteala pe fata...dar macar mergea...
Pe plaja, primul lucru, umflat piscina, Andra scotea slipul si tzop in ea...iar eu cu tat-su faceam sant sa aducem apa...cat de-o balaceala la picioare...si statea acolo muuuult si bine, punand apa dintr-un recipient in altul...
Nu prea a fost incantata de facut castele de nisip dar ii placea sa faca forme. Cred ca mai mult era atrasa de procesul de dat cu fundu-n sus a obiectelor decat rezultatul in sine, dar...tot era bine!
In apa, cu mine...daca era rece, imediat o zbughea in piscina ei, daca era calda, se agata ca maimuta de gatul lu' ma-sa si hai in apa! Si acolo ramanea, ca o excrescenta. Cum venea cate-un val, tzipa si faceam 1,2,3 si saream...Cam asta era distractia! Colac, nici vorba!! Dar in schimb voia barcuta d-aia cu volan...n-a avut parte ca stiam ca dau banii degeaba...
In apa cu tat-su...asta n-o lua in brate nici de frica, asa ca asteptau valurile la tarm si sareau peste ele...nu mai ca maimuta sarea dupa ce-o calarea valul...deja era apa lina...dar macar se distra, ca io-i auzeam de departe glasciorul..
Deci, ca o concluzie, am si io copil cuminte, doar la mare!! Heeeei, nicio mamica din Constanta sa facem schimb???

Si pentru ca a stat tot timpul cu papucei de-astia de plaja, acum avem alta problema: toate sandalutele o "strang"!! Bineinteles ca toate care le are sunt cu arici, sa le dam drumu cat se poate de mult, dar pot sa-i zboare din picioare, ca pe ea tot o strang!!! Asa ca acum, iesim la plimbare, imbracata frumos si cu papuci de plastic!! Aseara am luat totusi si-o pereche de sandale in mana, sa vada lumea ca avem, nu de alta dar protectia copilului oricum ma are in vizor

Cred ca atat de mult mi-a lipsit, incat acum parca as vrea sa pastrez fiecare secunda, asa ca va rog sa-mi intelegeti mesajele astea luuuungi...
Va

Liliana& Andra-Maria

Andra - Mai 2006

Mergi la inceput

azi m-am trezit pusa pe treaba...
si cum imi sta mintea numai la baloane si petreceri, ma gandeam la intalnirea de toamna.

asa ca vin cu propunerea, 17 septembrie!
in primul rand, daca reby mentine invitatia si e de acord cu data, apoi daca ne-bucurestenii pot veni... cine se inscrie dintre "capitalisti"...
danateu... stiu ca e ziua lu raduc, dar poate nu lipsiti

e ok din cate stiu si pt iuliana 76, ca ziceau ca pe 21 e plecarea... nu??

www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Cristina - e cam departe 17 septembrie, acum zic ca e OK din pdv-ul nostru, dar pana atunci ....
Revin cu comentarii !

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Lili, e criminala Andra. Ei, noi nu am ajuns la chestii din astea, dar incet incet o sa inceapa si Emma:). Pe mine ma distreaza ce lectii ii da Dianei.

Eu sint tare fericita, de vreo 3 zile si-a revenit si Emma cu caca, acum maninca destul de binisor. O sa incep sa ii dau din nou siropelul de pofta de mincare. La noi sint niste calduri de innebunesti. De o saptamina cel putin ne tine in 40-43 de grade. Merge aerul conditionat zi si noapte fara oprire. Pe Bulichi nu am scos-o afara deloc la aer.

De 3 zile am intrat drastic in Emma si seara stau un pic cu ea ..la culcare..si apoi plec. Doarme copilul meu pina dimineata fara trezire. Daca m-as lasa pe mina sotiorului, ma scol pina la 5 ani noaptea. Diana doarme toata noaptea, numai azi noapte s-a sculat pe la 4, dar eu nu am mai avut putere sa stau la ea in camera pina adoarme si am luat-o cu noi. Oricum, sint atenta sa nu vada Emma (cu toate ca Diana aproape nu mai doarme deloc la noi in pat, iar de cind am venit numai de vreo 2 ori) ca ma intreaba de fiecare data daca Diana face nani in pat la mami.

Spuneti-mi si mie ce sa fac cu barbatul asta al meu care nu ia deloc atitudine cind vede ca o bate Emma pe Diana (bate e mult spus, dar o loveste intentionat sau se pune in fata ei si nu o lasa sa treaca). Lui i se pare normal ca cea mare sa o cotonogeasca pe cea mica...cica se joaca si sint surori. Pai joaca e cind amindoua sint fericite, nu cind Diana plinge. Imi vine sa il string de git. Eu ma enevez si tip la el, degeaba ii explic ca nu e in regula treaba si nu e corect, el o atentioneaza de vreo 2-3 ori, apoi ramine la fel de pasiv. Culmea e ca nici nu vede, sau se face ca nu vede cind Emma se razboieste cu Diana. Dati-mi si mie un sfat ca nu mai stiu cum sa procedez cu el si ce sa ii zic sa il fac sa inteleaga. Ma gindesc cu groaza cind o sa reactoneze si Diana si o sa se apere...deja a avut 2 tentative de muscat (i-a muscat Emmei numai tricoul:) si a tras-o de par. Nu vreau sa se bata, ca sint destul de iubitoare amindoua, dar Emam e geloasa si nu suporta sa ii ia Diana jucariile (nu conteaza ca se joaca sau nu cu ele in momentul ala). E si normal sa vrea si Diana, ca o vede toata ziua pe Emma cu ele. Ce e mai nasol ca Emma ii ia constant jucariile din mina Dianei, chit ca sint ale Dianei. Simt ca nu mai pot. Ajutati-ma cu niste sfaturi.

La gradinita e din ce in ce mai bine. De fapt nu a plins decit primele 2 zile, iar in vreo 2-3 dimineti a venit o fetita de vreo 5 ani juma la ea. Azi dimineata la fel, a luat-o pe Emma si o carticica si s-au asezat pe o bancuta si se uitau in carte. Emma e in culmea fericirii, ca ei ii place sa se joace cu fetite/baieti mai mari. Nici nu s-a uitat la mine cind am plecat. De simbata incepe din nou baletul, dar de data asta am dat-o la o grupa de 3-4 ani, unde parintii stau pe bancute si fetitele sint singure cu profesoara. Programul e cam la fel, insa acum sint singurele, fara parinti. Mai e o sala de dans/balet aici in cartier si vreau sa ma duc sa vad daca o accepta la Hip Hop ca am vazut ca au program si cu cei de 3-4 ani. Ieri am fost la playgroup si vad ca Diana a reactionat mai bine, nu s-a mai tinut de picioarele mele. Ii plac si ei copiii, dar o sa vedem mai tirziu cum sta treaba.

Cristina, concediu placut!!!

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

poze 1,2,3,4,5,6,7

Mergi la inceput

bei oameni buni, baui o juma de bere rece in seara asta si abia mai vad tastele!!!
asa ca iuly, iti dau un sfat sub influenta alcoolului
se vor bate... cat ca vrei, cat ca nu vrei tu! nu prea ai ce sa le faci... doar s-o pedepsesti pe emma daca intrece masura. apoi.. au amandoua camere separate. daca emma nu vrea sa imparta jucariile, o trimiti in camera ei sa se joace singura. daca vrea cu diana, sa imparta jucariile.
mai e varianata ca diana sa invete sa riposteze. si cand emma va vedea ca e rival pe masura, si si-o incaseaza, o sa se mai potoleasca. dar tot ele vor ajunge la o situatie de compromis... tu nu vei avea mare lucru de facut, ca se vor lovi fix cand te intorci tu cu spatele.
cat despre tati... hi hi.. n-am mai sfaturi. l-am intrebat pe al nostru tati el ce zice.. cica sa luati fiecare cate un copil sa va jucati cu el.

sasha, o fi departe 17 sept, da' macar stie lumea sa nu-si faca planuri

gata, ma duc in pat, ca deja am inceput sa sughit ca betivii
si ziceam ca invat in seara asta... si asa imi bat capul cu o intrebare.
poate soferii de pe la noi imi raspund, ca io n-o pricep!
daca intalnesti "obligatoriu inainte" ai voie sa intorci?? cica DA, dar de ce?!

Mergi la inceput

iuliana Mai, chiar nu stiu ce-as face in locul tau! Mai ales ca Andra e cam ca Diana, sta si-o incaseaza...si-apoi urla!!
Noi, in general, in compania altor copii daca vedeam ca are fata o reactie ne_la_locul ei fatza de ceilalti, o luam deoparte si incercam sa-i explicam care-i treaba sau macar luam atitudine intr-un fel sau altul. Numai ca tat-su cand a vazut ca frumoasa-i mostenitoare o cam incaseaza de la altii si imi vine oblonita, zgariata, muscata si mai si plange pana vomita, a inceput sa faca "lectii de autoaparare" cu ea. Nu prea-s eu de acord, dar cand vad ca alti parinti isi admira copilasii cand mi-o articuleaza pe-a mea in loc sa riposteze intr-un fel sau altul...mai-mai sa-i dau dreptate consortului...

Aseara, in parc, am descoperit cateva fire de nisip, aduse de un parinte binevoitor, si pentru ca era intins peste tot n-am ce face si-l adun si eu intr-o movilita sa aiba fata cu ce se juca...Mai era un baietel cu bunica lui. S-au asezat ei frumos langa movilita si cand a inceput copilasul celalalt sa arunce cu nisipul ala in toate partile, inclusiv in okii lu' fii-mea, m-am cam albastrit, ca bunica-sa nu zicea nik. Asa ca, tras rapid la gard, o voma mica (de la plans!), convins copilul ca e mai bine sa plecam...si asta e!!

Despre intalnire, vorbit-am cu jumatatea mea si intre un zambet si-un oftat mi-a trasnmis incetisor: daca o sa putem, o sa mergem! Macar n-am primit un refuz din start...
Pentru mine, data e oki, pentru ca la noi in familie este unul mai harnic care munceste si sambata si ala nu-s eu

Liliana& Andra-Maria

Andra - Mai 2006

Mergi la inceput