N-am curaj sa conduc (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Hai Andra!!!!

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Aissa, multumesc, ti-am simtit incurajarile!!

Am condus aseara, a fost bine, mi s-a oprit motorul chiar cand sa intru in curte la Metro, dar....noroc ca nu era nici unul in spate sa ma claxoneze. Am condus destul de incordata, dar la intoarcere am si bagat masina in curtea in care o tin si care are o forma mai ciudata, asa ca...ma declar multumita.
Dar dupa aceasta plimbare, eram....aproape uda!!!

Trebuie sa-mi fac curaj ca voi veni cu masina la servici, in zona Universitate si....cunoasteti si voi traficul.

Pupici,

Andra, mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dandush spune:

Buna tuturor. Eu nu am probleme pe sosea (as putea spune ca sunt una din soferitele "nebune"), dar o compatimesc pe mama mea. A facut scoala de soferi acum 20 de ani doar sa-i demonstreze tatalui meu ca e in stare, si nu a condus decat de cateva ori. De ce? Pentru ca scumpul meu tatic era mereu cu gura pe ea : " De ce te uiti la frana? Nu sta asa incordata, vezi ca vine o masina .....", si s-a incapatanat de atunci si sta cu permisul expirat de muuulti ani in sertar.

Si eu cand m-am urcat la volan cu sotul meu primele dati era mereu taca -taca in stanga mea, si i-am spus ca ori isi vede de treaba lui , ori il inchid in portbagaj ....E baiat destept si s-a prins repede .

Cum sunt sotii vostri ??

D.K.

Mergi la inceput

Al meu era gura mare...acum cica: "nu-ti mai spun nimic ca nu vrei sa asculti". Dar, cum am mai spus, nici nu poate sa ma tacane prea mult la cap ca el nu are permis asa ca ii inchid gura una-doua.
Andra ne dam noi drumul si cand va disparea incordarea nu o sa mai oprim motorul (sper...). Eu, cum spuneam, am oprit miercuri motorul de nu stiu cate ori pentru ca ma stresa ideea ca trebuie sa plec din rampa, apoi asteptam sa se stinga becul ala de la antidemaraj si iar il opream de teama ca ma injura aia din spate. Norocul meu a fost ca in spate aveam un taximetrist caruia probabil i-am bagat mai multi bani in buzunar ca banuiesc ca avea client, altfel nu-mi explic cum de a fost asa de amabil sa stea in fundu' meu fara sa ma claxoneze macar odata.

Mergi la inceput

Leditia cum a fost la examen?

Eu azi am trecut si Cora pe lista drumurilor parcurse....mai am un pic si ma declar sofer! M-a injurat unul (pur si simplu, a oprit langa mine si m-a facut ca toate cele) ca stateam la semafor (care arata rosu dar era stricat - eu de unde sa stiu???) de in momentul in care am zbughit-o in intersectie nu am mai fost atenta in dreapta....noroc ca venea unul dar era departe....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Fetelor, asta este subiectul meu preferat! Va citesc in fiecare zi si tot in fiecare zi imi reprim dorinta de a scrie, dar astazi n-am mai rezistat.
Am permis din 2001, dar am condus sporadic si extrem de putin pana anul trecut cand ne-am luat o dacie 1300 (sageata galbena).Pe asta am condus-o pana la scoala si inapoi, scoala fiind la 1 km de casa. Va dati seama ce mana mi-am facut!
Anul asta in februarie, satula de sagetica mea careia i se abureau geamurile instantaneu,i se stricau semnalizatoarele cand dadeam cu ea intr-o groapa si multe altele, mi-am luat un logan.Si de aici incepe povestea mea!
Copilotul, care era nelipsit din dreapta mea, cum urca in masina isi incepea spiciul:" Asa, acum bagi in viteza intai, da? De ce o ambalezi asa tare? Hai, nu dormi la semafor, ca se pune acum verde!Baga-te, baga-te! Staaaaaaaaaaaai!" Cum se auzea un claxon el intorcea capul sa vada daca ma atentioneaza pe mine.Daca mi se oprea motorul incepea circul: " incurci circulatia, oamenii astia n-au timp sa stea dupa tine!"
Cand am fost plecati din Bucuresti, la Urziceni, pana sa fac stanga la stop mi-a luat ceva timp pt ca nu aveam vizibilitate in partea dreapta din cauza stalpului de la masina.Vaaaaaaai a fost o nebunie, toata lumea in sptele meu claxona, copilotul urla de-i ieseau plamanii:"Haaaaaaaai, ne apuca seara aici si-i mai tii si pe astia in spatele tau!" Cand in sfarsit ma hotarasc sa fac stanga, mi se opreste masina.Eram intinsa pe toata banda si astia din stanga mea veneau cu viteza f mare si-mi dadeau faruri intr-o veselie, nici unuia nedandu-i prin cap sa reduca viteza. Nu va spun ce frica am tras, ca pana la Bucuresti mi-au tremurat picioarele pe pedale si n-am reusit sa merg cu viteza mai mare de 60-70km/h. Erau asa de fericiti aia cu trabanturile ca ma depasesc! Se mai uitau si la mine cu priviri sictirite si ironice.
Ajung in Bucuresti si a doua zi sa iau masina sa plec.In momentul in care coboram scarile am inceput sa tremur si stare de voma accentuata. Am mers cu starea aia, cu picioarele tremurande pe pedale. N-am reusit sa-mi tin orele, pt ca ma gandeam cu groaza sa merg acasa cu masina. A doua zi, starea de voma si de lesin s-au instalat de la prima ora, cand mi-am adus aminte ca tb sa plec cu masina. Am rezistat asa o saptamana.Nu va spun ca in viata mea n-am fost atat de fericita in mijloacele de transport in comun; toata lumea mirosea frumos, era politicoasa, nimeni nu ma brusca.
Acest episod s-a sfarsit cu un ropot de plans din partea mea, cu amenintari ca in viata mea nu mai conduc,ca Bucurestiul e prea agresiv pt mine etc. La amenintarile mele venea si copilotul cu ale lui:" foarte bine ca nu esti in stare sa conduci, vindem masina! Ai zis ca vrei masina noua, ti-am luat si acum nu mai poti sa conduci."
M-am linistit, am analizat situatia si am zis ca tb sa fac ceva sa depasesc acest blocaj.Si am ales sa repet scoala de soferi.Am dat 4,5 milioane la Dinu si uita-ma eleva.A fost un fiasco!Pe primul instructor l-am schimbat dupa prima sedinta. Nu intelegea in ruptul capului ca eu tb sa depasesc un blocaj psihic si nu prin impunerea limitei de viteza se intampla asta (tb sa merg cu 20/h). Al doilea.....idem. M-am chinuit sa-i explic ca nu sunt icnonstienta si ca reduc eu viteza daca nu ma simt in stare de mai mult, dar sa ma lase pe mine sa decid. Asta era un frustrat, tot timpul ma batea la cap ca el e prea destept sa fie instructor, ca viata a fost nedreapta cu el etc. Si avea o fata........Doamne, zici ca venea de la inmormantare. Eu nu l-am vazut zambind in cele 14 sedinte si cand o facea iesea o shimonoseala.
La sfarsitul celor 15 ore (sa nu va imaginati ca dura sedinta 90 de min)am avut o mare reusita! Abia mergeam cu 40km/h si simteam ca-mi fuge masina de sub mine.
A trebuit sa dau atatia bani, sa suport un frustrat pt a intelege ca numai singura inveti sa conduci. Asa ca......la drum! Prima saptamana am mers la scoala pe un traseu ocolit (nu era un km, erau 3),viteza maxima era de 40km/h si multe, multe injuraturi pana mi-am dat seama ca oamenii credeau ca sfidez cu viteza aia mica.Mi-am pus lamaile si am fost un om fericit. Sa stiti ca soferii nu sunt atat de rai in trafic, pe mine m-au ajutat intotdeauna. Foarte rar am dat peste mitocani de cand mi-am pus lamaile , dar nu ma supar, aia sunt mitocani in orice imprejurare.
Au trecut 2 luni si jumatate de cand conduc zi de zi. Tehnic nu am invatat multe, dar ceea ce este f important pentru mine este ca am depasit acel bloaj. Pe mine ma dezavantajeaza mult si faptul ca nu cunosc Bucurestiul si ca servicul este f aproape de casa.
De ex., astazi am fost pana in Obor si inapoi in Drumul Taberei si m-am descurcat binisor. Ce-i drept am incurcat drumul, m-am trezit in Cotroceni,dar am ajuns cu bine, fara sa-mi iau claxoane si injuraturi. Si nu mai am nici lamaile, mi-au cazut.
Ceea ce nu sunt in stare sa fac cu tancul asta sunt parcarile. Aici sunt dezastru! Imi tb 1ha sa pot parca si tot o pun aiurea: la 20m de bordura, in diagonala. Se intampla sa merg si o statie pe jos, ca acolo unde am treaba nu am 1 ha la dispozitie. Dar si ce daca? Invat eu sa fac si parcari, totul e sa-mi dispara teama ca lovesc si ca nu am o ora la dispozitie sa fac manevre pe loc.
M-am abtinut, m-am abtinut si uite ce a iesit! M-am intins...
Va pup dulce si stati linistite, sa vedeti la anul pe vremea asta ce soferite bune o sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

te rog sa nu te superi ,dar am ras cu lacrimi,marci .acelas blocaj il am si eu .ca sa duc gunoiul trebuie sa trec pe langa masina asa ca mituiesc copiii-mei -doar sa nu trec pe acolo .si eu am un logan nou ,e albastru ,poate daca era alb ... cand eram copil am invatat sa inot la st tineretului proba de foc o dadeam in bazinul de la trambulina care avea cam 8 m adancime dus intors n-am respirat odata .asa ma simt acum cand am condus .

Mergi la inceput

Marci am rasu-plansu la povestea ta! Da, intr-adevar parcarea tot aiurea o fac si eu, nu am nici servodirectie si chiar si atunci cand am loc cacalau vorba aia tot sunt departe de bordura, sau stramb, sau fac manevre fata spate de 1000 de ori.
Giul si daca era alba ce-ti folosea ? A mea e alba si tot tanc e....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

V-am zis ca eu obisnuita cu Matiz ma duc cu o prietena cu Megan la cumparaturi, cand sa parcam ma trezesc vorbind "parcheaza aici", face cateva mevre si-mi zice "aici incapea un matiz" ce ochi format pe Matiz am!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Fetelor am scris ca proasta atat, fara sa fiu logata. Va invatam cum se fac parcarile cu ajutorul oamenilor de pe strada.Acum nu mai am chef, dar va povestesc luni cum fac eu parcarile.
Aissa si eu voiam matiz, dar nu a vrut consoarta mea. El tb sa stea ca pasa in dreapta si sa-mi comande mie. Din pozitia ghemuit i-ar fi mai greu.
Eu cu tancul asta ma chinui f tare. Sunt miniona, port 34la pantof si nu-mi pot fixa piciorul de la ambreiaj in calcai. Fac balet cand apas ambreiajul si de multe ori imi si scapa si vin in bot. Tb sa merg cu ea in service, sa-mi lase aia ambreiajul mai jos.
Cand o sa ma vedeti pe strada o sa ma recunoasteti sigur. O tipa incalecata pe volan, altfel nu ajung la pedale.

Mergi la inceput