N-am curaj sa conduc (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Marci, cu scuzele de rigoare iti spun sincer ca AM MURIT DE RAS!!!!!! In acelasi timp mi-am adus aminte de trmuricii la picioare si de instructorul meu care desi nu avea o fata de inmormantare (nici mult nu ii mai lipsea) urla, mirosea urat rau de tot si imi tinea predici despre casatorie!!!! Am renuntat la el la a 4-a ora!
Pot sa iti dau un sungur sfat cu parcarile, deh de 2 saptamani imi ies si alea cu spatele si imi permit. Eu am inceput parcand din disperare in spatele blocului, cu ochii cascati ai vecinilor atintiti asupra fundului (masinii) care inevitabil lovea garduletul! Aveam loc de doua masini dar cu fata era imposibil. In oglinzi mi se parea mereu ca lovesc masina din spate...Am tot parcat acolo pana am invatat distantele (la ochi nu cum ma invata omul ala la scoala cu colturi de masina si jumatati de volan...este imposibil asa!!). Acum 2 saptamani am fost constransa, de lene, sa parchez cu spatele insa nu in la bloc ci in alta parte. Aveam senzatia ca nu mai este la fel si ca nu are cum sa iasa. Am incercat si a iesit!!! Nu minunat dar bine. Am prins curaj si cand prind ocazia exersez. Am jurat ca nu voi parca cu spatele niciodata si faceam 1 km ca tine...pana la urma am reusit (devin odioasa).
Sfatul meu este sa incerci singura, unde ai ceva loc si nu vin masini care sa te streseze. Daca stai dupa instructiunile altora este foarte greu. In timp vei simti singura distantele si nu iti va mai fi frica.

Eu in schimb nu stiu sa dau cu spatele...fac niste serpuiri de betiva!!! Ieri iesem de pe straduta si cand am facut stanga, un "gentleman" care venea din fata nu s-a tras si el in lateral, desi avea loc ci a venit in botul meu ca sa dau cu spatele. Acum ca nu mai am semne nici nu mi-a dat faruri... Eh, cand a vazut cum am dat cu spatele, parca dansam, s-a prins ca sunt catstrofa si se uita crucis la mine!

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna fetele, sa va zic si eu una;
ieri asteptam la un cedeaza sa fac stanga si peste o linie de tramvai, aglomeratie mare...Ma claxoneaza unu din spate desi mie mi se parea evident ca nu am pe unde sa trec, apoi iar si iar... desi nu trecea nimeni voia sa trec eu??? Si am inceput si eu, facea el beep, si eu beep, el bip-bip si eu la fel. Se pare ca-i placea ca radea toata lumea si el nu se satura. Atunci am scos mana pe geam si i-am facut semn sa ma depaseasca si sa treaca el daca e destept!
N-a trecut. In sfarsit trec, ce credeti, in spatele meu in mijlocul strazii, si incepe iar beep fac si eu o data beep, desi eu tot nu aveam la cine. Si asta continua, si am facut exact ce am promis ca n-o sa fac niciodata, m-am bagat in fata unei dacii de m-au injurat aia (niste tigani!) o gramada. Am prins si semaforul apoi pe rosu si tot asa m-au ... iar cel din spatele meu radea multumit.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Buna dimineata! Cristina, si eu am patit asa; eram pe o alee, masini parcate si pe stanga si pe dreapta si un tip, in loc sa se bage in spatele unei masini parcate, vine cu viteza spre mine.NU stiu cum de nu m-am speriat si cum am reusit sa nu raschetez nici o masina. Cand a ajuns in fata mea, a oprit brusc a scos capul pe geam si a inceput sa se trambe la mine si sa imite toate animalele existente intr-o ograda. Atunci m-am speriat, eram naucita, nu-mi explicam ce vrea individul de la mine.

Mergi la inceput

Anca, nu-ti cere scuze, nu m-am suparat.Am multe peripetii cu tancul meu, dar nu va povestesc acum, o las pe saptamana viitoare.
Eu am postat la subiectul asta pt a intelege fetele care au trac la volan ca nu sunt singure si ca se poate trece intr-un final peste. Eu cred ca este f important sa nu-ti fie jena ca nu conduci bine, sa nu-ti propui sa impresionezi participantii la trafic cu manevrele, sa nu te compari cu x sau y care conduce de ani de zile zeci de km pe zi. Daca iti cunosti limitele este perfect. Mie mi-a trebuit o luna (sunt mai grea de cap) sa-mi dau seama cat tb sa inaintez in intersectie pt a avea vizibilitate si a nu-i incomoda pe cei care vin din sens opus. Nu va spun cate aplative de " faaaaaaaaah proasto, stai acasa!" "faaaaaaaah, da` proasta te-a mai facut ma-ta! ce cauti cu masina?"
Asta s-a intamplat pana mi-am pus semnul de proasta pe masina. Dupa aia au devenit cooperanti masculii. Eu ma gandesc ca fiecare are o nevasta acasa sau o fica si stiu prin ce au trecut cand erau incepatoare.
Sotul prietenei mele ii claxona de-i inebunea pe incepatori (este om de afaceri si este intr-o goana continua) pana a inceput sa conduca si sotia lui. Noi am avut grija sa-l ajutam sa-si reaminteasca ce-a simtit cand era incepator. A fost la fel ca la noi (transpiratii, tremurul picioarelor, nesiguranta in intersectiile mari etc) numai ca a uitat.
Pe mine cel mai tare ma enerveaza in trafic cei cu masini mari, profesionistii, care iti intra pe banda incet, incet, tu fiind paralel cu ei. Si uite asa te trezesti ca te forteaza sa intri pe banda urmatoare fara sa te asiguri. In astfel de cazuri eu reduc sau opresc si-i las sa intre dupa care urmeaza claxonul. Mi se pare normal sa ai bunul simt sa-i ceri voie celui de pe banda alturata sa te lase. Eu asa procedez si nu m-a refuzat nimeni pana acum. In schimb uit sa multumesc si ma oftic asa de tare. Mereu ma cert si-mi spun ca nu mi se cuvine sa ma lase, dar fara nici un efect.Asta se intampla nu din cauza lipsei de educatie (in alte situatii multumesc), ci datorita faptului ca stau prost cu orientarea in spatiu si sunt f concentrata pe unde s-o iau.
Daca va intalniti cu mine in trafic si-mi dati voie sa trec de pe o banda pe alta sa nu va suparati ca nu va multumesc, imediat ce m-am asezat unde tb imi aduc aminte si zic:" sa-ti dea Dumnezeu sanatate nenea sau taniti(dupa caz)!" Si pentru ca sunt o dama care nu uita ce bine e sa te lase altii , las si eu la randul meu.
Ieri, un nenea s-a asezat pe banda a doua si voia sa faca stanga. Copilotul meu a inceput imediat sa protesteze:"nu-l lasa, daca e prost sa fie sanatos", dar eu l-am lasat.
Uite ce greu m-am urnit sa scriu la subiectul asta si acum nu ma mai pot opri!
Fetelor, va urez un weekend placut si drum bun celor care ies azi cu masina!

Mergi la inceput

Giul, de cat timp ai loganul? De cand nu ai mai condus?
Hai fa-ti curaj si urca-te la volan! Pt inceput mergi pe drumurile cunoscute si mai scurte.
Eu cand plecam de acasa imi spuneam urmatoarele: n-are ce sa mi se intample, merg f incet; nu-mi pasa de claxoane, merg cu viteza care-mi da siguranta, cei care se grabesc pot sa ma depaseasca;cand ma apropii de trecerea de pietoni reduc, sa nu intru in panica daca se aunca unul;nu tb sa-mi fie rusine ca nu stiu sa conduc, masina nu este pt a face demonstratii, ci pt a-ti da oarecare libertate de miscare; daca nu ies nu am cum sa invat;daca dau de un mitocan nu-mi pasa, asa sunt ei.
Este f important sa-ti pui lamaile! N-am auzit pe nimeni sa primeasca amenda ca au permis de mai multi ani si umbla cu lamaile, invers da. Lamaile ii ajuta pe cei din trafic sa inteleaga ca tu eziti nu pt a-i enerva pe ei, ci pt ca nu esti lamurita ce tb sa faci.
Am observat ca multi prosti cu masini puternice au impresia ca pe noi ceilalti ne macina invidia si ca intentionat mergem incet si stam o jumatate de zi in intersectie.
Acum o luna, pt a face stanga de pe o straduta secundara pe un bulevard am stat o juma de ora. In spatele meu unul cu un geep ma claxona de mama focului. Enervat, se aseaza in dreputul meu si ma intreaba daca sunt smechera.M-am uitat la el dulce si i-am zis ca nu, sunt doar proasta si i-am aratat semnul de incepator ( in spate nu se vedea, am luneta fumurie, parca transport cadavre). Si stii ce-a facut? S-a asezat in dreptul meu si mi-a zis sa trecem amandoi, ca ma acopera el. Si uite asa am reusit sa ies in bulevard, altfel ma apuca noaptea acolo.
Hai, nu mai tine masina in fata blocului, iesi o data cu ea! Asteptam sa ne spui cum a fost.
Eu, desi conduc slabut, nu as mai merge cu troleul. E mai bine sa stai in masinuta ta linistita. La stopuri admiri peisajul si toaletele doamnelor, nu stai sa-ti feresti geanta, sa le asculti pe babe cum se plang ca n-au loc, sa-ti feresti nasul de tot felul de mirosuri.
Bafta si curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

quote:
Eu ma gandesc ca fiecare are o nevasta acasa sau o fica si stiu prin ce au trecut cand erau incepatoare.

Bey, da' ei n-au fost incepatori? Adica numai femeile conduc prost la inceput? Eu mereu il intreb pe barbata-miu daca isi aduce aminte cum a fost cand era incepator. Si-mi da dreptate .

Andreea, mami de Tudor (zis Dudau) - 10.08.2005
POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Am condus aseara magauaia lui barbata-miu pe strada noastra. Se pune ? N-am dat mai mult de a doua ca mi-era frica, nu cunosteam masina. Pana sa ma obisnuiesc cu ea am ajuns acasa. N-am parcat eu.

Abia astept sa vina Matizul din service. L-au tinut o saptamana degeaba pe acolo. Oricum pana week-end-ul viitor nu conduc. E nevoie de copilot la inceput.

Andreea, mami de Tudor (zis Dudau) - 10.08.2005
POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE

Mergi la inceput

Da, Andreea, ai dreptate, dar cati barbati ai auzit sa recunoasca ca si ei au fost la fel? Eu am intrebat multi barbati incepatori cum li se pare si am primit invariabilul raspuns, e Ok, n-am probleme. Devenisem complexata la un moment dat, aveam impresia ca nu sunt in stare sa conduc si ca numai mie mi se intampla sa dau rateuri.
Sa speram ca n-o sa fim ca ei si ca n-o sa uitam cum a fost la inceput.
Mi s-a intamplat sa intalnsesc si femei care se zburlesc, de parca s-au nascut la volan.Eu mi-am promis sa nu uit niciodata cum este acum si sa manifest intelegere fata de incepatori, dar mai am pana acolo. Acum sunt in faza in care am nevoie de toleranta celor din jur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

marci ,loganul il avem de pe 17 mai ,in timp ce sotul meu era preocupat de garantie si dealerul completa ceva hartii,eu eram bolnava de cum voi scoate masina din automarcus pantelimon cum voi merge la benzinarie ,cum se pune benzina, etc.scoala am facut-o partial pe matiz ,partial pe supernova ,examenul l-am dat si luat pe 4 mai .nu pusesem nici piciorul ,nici mana pe logan ,si acum trebuia sa-l duc intreg acasa ,noroc ca locuim la d-na ghica ,relativ aproape dar sunt cateva intersectii si calea ferata .oricum , pe mecanicul care mi-a prezentat masina l-am rugat si a mers de mi-a pus benzina , am mers frumos pana acasa singura cu copilotul bineinteles care n-are permis dar se pricepe la toate .am dat traseul intr-o zona in care n-am fost niciodata (prelungirea ghencea ) vre-o 20 min .de cand m-am urcat in masina si pana la sfarsit n-am simtit nimic,am semnalizat corect ,am vazut un semafor care era verde special pentru dr ,era ascuns de cracile unui pom ,am schimbat din a 3-a in a2-a in viraje ,.nu pot sa spun decat ca evit sa ma uit pe geam ca e masina jos mi-e groaza de ea .azi totusi era o rugaminte pe forum despre sigurante si am umblat la ea .nu inteleg de unde aceasta groaza cu cat cam stiu ceva de motoare ,cablaj sigurante ,surubelnite, chei .am 44 de ani ,se pune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

fetelor,sunt in viata dupa ce m-am dus pana la soacra mea ,de la d-na ghica pana la minis .un mare avantaj este ca am un fiu de 24 de ani -n-are carnet pentru ca e puturos si nu invata pentru sala ,dar mi-a fost de ajutor cu diverse atentionari .fiica mea de 16 ani statea in spate ,se prapadea de ras,abia mergi ,nu ajungem nici pana diseara .am avut cateva intersectii semaforizate si de doua ori am virat la stanga cu cedeaza trecerea unde mi s-a parut mai greu dar ca si tine marci am trecut in umbra cuiva .nu sunt ambitioasa si n-am nici serviciu ca sa ma mobilizez si sa plec zilnic de acasa .imi sta in gat cand ma ducla carrefour si ne intoarcem cu cata o rabla de taxi care sare in botul tuturor masinilor

Mergi la inceput