N-am curaj sa conduc (3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Nu face asa, dar se vede pe el ca sta ca pe ghimpi. Mai are momente cand nu se poate abtine, inainte ma lua cu ce faci intri in ala?, acum a terminat cu asta si ma bate la cap cu te duci singura in service ca eu nu te ajut cu nimic, desi eu trec cu a 2-a prin intersectia (gaura) respectiva si el cu a 3-a.... Noi nu mergem impreuna cu mmasina.

Eu cand nu stiu cum am rotile scot capul pe geam, se vezi vineri seara pe o ploie torentiala ce uda eram, ma chinuiam sa parchez intr-un loc mic... de tot. Si dupa ce s-a oprit ploia mi-am dat seama ca nu era deloc mic...

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Marci jur ca aveam impresia ca scrii despre mine si copilotul non-sofer aferent.
Doar ce scrisesem deasupra ta ca ma punea sa o iau drept pe interzis desi sensul meu de mers se despartea de celalalt la bifurcatie. Pe langa asta m-a mai enervat ieri de 2 ori, odata cand eu pe banda 1 fiind, ala de pe banda 2 opreste sa treaca pietoni dinspre stanga, franez si eu destul de in brusc si al meu cica "ce faci mai?" contrariat ca opresc. Iar a doua oara, viraj stanga, ma bag "in larg" ca toti aia de pe banda 2 stateau carnat si eu am largit "evantaiul" stiti ce zic. Eram acum in primul rand si asta striga la mine "hai treci" desi eu stateam cuminte sa vina aia din sens opus care au prioritate. In momentul ala am urlat la el sa taca pentru ca habar n-are ce vorbeste si sa aiba grija de copil in spate!!!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Haide mai! Cum sa-ti spuna sotul ne-sofer pe ce banda sa o iei? Inteleg sa te mai ajute la drum ca orientare in spatiu, dar chiar asa? Eu in locul tau il rugam urgent sa inchida pliscul.

Din pacate al meu sot este sofer, asa ca are tot dreptul sa ma bata la cap. Macar stie ce zice. Si eu simt nevoia sa ma mai ajute, sa imi spuna daca am loc pentru ca, desi am Matiz, am impresia ca coduc un tanc. Ieri depaseam un biciclist la 2 m, sa fiu sigura ca nu il acrosez .

Andreea, mami de Tudor (zis Dudau) - 10.08.2005
POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

quote:
Originally posted by gogosar

Umbla o chestie pe internet care pe mine m-a impresionat f mult:
''Mama, am iesit cu prietenii.
Am fost la o petrecere si mi-am adus aminte ceea ce mi-ai spus: **SA NU BEAU ALCOOL**.
Mi-ai cerut sa nu beau, avand in vedere ca trebuie sa conduc masina, si atunci am baut un Sprite.
Am fost foarte mandra de mine, ca am ascultat, cand cu drag mi-ai
sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc,total contrar de ceea ce-mi spuneau prietenii...
Am facut o alegere sanatoasa si sfatul tau a fost corect.
Cand s-a terminat petrecerea, oamenii au plecat, conducand fara a fi in conditia de a face acest lucru.
Eu am luat masina mea, cu siguranta ca sunt in forma.
Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta...ceva...neasteptat !

acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politai care zice: "baiatul care a provocat accidentul era beat".
Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata... Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu plang.
Aud medicii care spun: **"Aceasta fata nu va supravietui".**
Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina nici macar nu-si
putea imagina...in timp ce mergea cu viteza maxima..
Pana la urma el a decis sa bea si eu acum trebuie sa mor...
De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot
distruge alte vieti?
Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi sunt infipte toate
odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i tatalui sa fie
tare.
Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut.
Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit...
Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba, si incepe sa-mi fie frica.
acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt asa de...disperata..
Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind.
Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc. pentru asta...
Te iubesc, si... adio.

**ACESTE CUVINTE AU FOST SCRISE DE O JURNALISTA PREZENTA LA ACEST
ACCIDENT.**
**FATA, INAINTE DE MURI, A SOPTIT ACESTE CUVINTE, IAR JURNALISTA LE-A
SCRIS...SOCATA.**
**ACEASTA JURNALISTA A INCEPUT O CAMPANIE IMPOTRIVA "CONSUMULUI DE
ALCOOL LA VOLAN"**

ANCA

"Capul sus, va rasari soarele si pe strada noastra"

Adevarat sau nu este o realitate. Chiar daca nu ar fi adevarata aceasta poveste este buna pentru ca poate clarifica ideeile unei categorii periculoase...Din pacate cei vizati nu citesc asa ceva si chiar daca ar citi nu se lasa impresionati prea tare...

Mai este si acea reclama cu centura de siguranta. Este macabra, oribila, dar are impact...ma intreb insa asupra cui.

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Iti spun eu asupra fica-mii, deci poate asupra generatiei urmatoare. Si asupra mea, desi Oanei ii puneam centura tot timpul, eu o mai saream

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Chestia cu centura a inceput sa prinda si la mine, dar nu de la reclama, ci in urma a ceea ce mi-a povestit verisoara mea. Un coleg de-al ei a scapat cu viata dintr-un accident datorita centurii de siguranta.Accidentul a avut loc in Bucuresti , si cu toate astea, impactul a fost atat de puternic incat i s-au rupt scaunele masinii. Daca nu aveau centura de siguranta ieseau prin parbriz (el si sotia). Asa ca.........dimineata, cand am mers s-o duc pe mama la autogara, prima grija a fost sa ne punem centurile.
Dimineata am ajuns f bine la autogara, nu am mai avut probleme cu orientarea in spatiu si nu m-a claxonat nimeni. Ce-i drept am avut ceva emotii, fiind a doua oara cand merg in zona aceea, dar important este ca am ajuns cu bine.
Copilotul a avut un soc dimineata, ba a mai pus si un bot cat toate zilele, cand a vazut ca l-am sarit din schema. Inainte de a pleca m-a asigurat ca nu o sa ma desccurc, ca nu o sa cunosc drumul.
Am avut grija sa uit si telefonul acasa, pt a nu ma stresa cu telefoanele. Cand a sunat sa ma dirijeze in trafic stupoare.......telefonul suna in dormitor!
Fetelor si mai am o problema, oricat de liber ar fi drumul, nu pot sa merg cu viteza mai mare de 70km/h. In general merg cu 50-60km/h, asa ma simt in siguranta.
Cred ca se intelege ca e vorba de viteza pe care o am in Bucuresti.
In afara, viteza maxima pe care o am este de 110km/h, foarte rar 120km/h si asta de regula in depasiri.
O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Aisa, felicitari! Tu reactionezi bine la ceea ce-ti spune copilotul. Eu la inceput era sa fac vreo 2 accidente. Cand imi spunea:" haide, ce astepti, baga-te!" simteam ca-mi iriga creierul cu clor, nu mai vedeam semne, nu mai vedeam nimic. Asta pana cand erau sa ma buseasca vreo 2. Atunci am stabilit ca ma bag atunci cand ma simt in siguranta, cand sunt sigura ca nu exista riscul sa ma buseasca cineva, chiar daca ar fi sa stau juma de zi in intersectie.
Cand sunt cu el in masina se intampla ceva paradoxal, nu mai sunt in stare sa gandesc, pur si simplu execut ordine. Asa m-am trezit pe contrasens alaltaieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosar spune:

Vai fetelor, chestia cu copilotul pe mine ma omoara.
Imaginati-va ca al meu e instructor auto, deci are in sange sa vorbeasca non-stop, si sa imi spuna ce sa fac ca la o handicapata, chiar daca am de 8a ni permisul si am mers destul.
cateodata imi vin dracii, si urlu la el, alteori il ignor, imi imaginez ca sunt singura in masina....imi dau drumul al muzica si cant....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

reclama...asupra mea
eu de 2 saptamani merg cu alexandra legata cu centura de siguranta.
vreau sa zic ca daca pana acum aveam probleme cu ea ca nu statea locului si tto vroia sa vina in fata la mine si cine statea cu ea in spate nu stia ce sa ii mai faca sa o potoleasca, acum sta cumintica si nici nu clinteste.chiar am avut curajul sa merg in cartier numai eu cu ea.e drept ca inca facem antrenament si eu merg cu 20 de km la ora tocmai ca sa se obisnuiasca.
sper sa tina figura.
cat sunt la volan nu vorbesc cu ea nu o bag in seama doar asha usor o mai privesc in oglinda.

si eu stiu ce inseamna sa ai centura.si care e diferenta sa nu ai am simtit=o pe pielea mea, mai bine zic pe capu meu, pe bratele mele si pe picioarele mele.asha ca indiferent ce imi zice cel care ma vede ca si daca misc masina eu pun centura...spun doar atat "puneti centura ca altfel nu plek de pe loc"

cat despre copiloti...am oprit o data sa o dau pe maicamea jos din masina.

pupici si km fara incidente si cu copiloti cuminti.

jo si alexandra

"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Noi am inceput sa facem acomodarea piticei cu scaunul (in care transpira ingrozitoooor saraca). Vad ca sta cuminte, nu a protestat prea tare sa vedem spre mare cum merge treaba. Ce m-a bucurat: ieri a adormit in scaun FARA suzeta, FARA porci (o manusa cu care doarme), nemancata....deci zic ca statea bine acolo, e adevarat ca o doborase si caldura....
Eu port centura, asa m-am invatat si o pun. Copilotul nu o pune dar vreau sa il educ si pe el sa inceapa sa o poarte ca doamne fereste!

Cat despre mine....sunt deja tupeista, nu mai am fluturi la burta cand plec, probabil saptamana viitoare cand voi pleca la mare o sa am emotii, dar daca ma descurc in Bucuresti sper sa imi iasa si la drum drept.

Cristina

Mergi la inceput